joi, 15 august 2013

Coruptie la APIA si spaga pe noi culmi

Ca de obicei, in cadrul coruptiei generalizate din statul mafiot totalitar roman, in orice domeniu din Romania in care se invart bani publici trebuie sa fie si niste infractori pusi in functii inalte care sa se "ocupe" de acesti bani.

Chiar daca economia Romaniei este de cele mai multe ori o fictiune, chiar daca institutiile statului sunt de cele mai multe ori alte fictiuni pentru naivi (se presteaza servicii medicale fictive, programe educationale fictive, se presteaza pseudo servicii juridice), banii care se scurg in cadrul acestor fictiuni sunt cat se poate de reali, iar sumele sunt colosale si de neimaginat pentru cetateanul obisnuit, dresat si indobitocit din cele mai vechi timpuri si de toate tipurile de regimuri politice sa traiasca pe cat posibil doar cu paine si apa.

Tot e la moda cuvantul tortionar, asa ca merita sa-l folosim in cadrul acestui articol. In timp ce media se indigneaza in fata unui mos de 88 de ani, numit de toti jurnalistii "tortionar", desi acesta a declarat la televizor ca nu a aplicat propriul sau regim de detentie celor inchisi, ci regimul de detentie stabilit in acele vremuri, aflam ca exista tortionari (de ce nu-i numeste presa asa si pe astia?) ai banilor publici la APIA!

Sursa http://www.romanialibera.ro/actualitate/justitie/spaga-la-varful-apia-10-din-contract-310032.html relateaza ca:

"Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Aurel Pană, director general adjunct al APIA şi preşedinte al comisiei de evaluare a ofertelor pentru achiziţia de ulei în cadrul programului PEAD 2013, a fost reţinut pentru luare de mită şi trafic de influenţă, iar Mugur George Voinea, director la SC Evalserv Standard SRL, pentru trafic de influenţă şi complicitate la luare de mită.

Mugur George Voinea este membru al Partidului Conservator (PC) Diaspora, responsabil pentru departamentul Relaţia cu reprezentanţele diplomatice, iar Aurel Pană este secretar executiv.

Procurorii au ajuns la concluzia că în perioada mai-august 2013, Aurel Pană, în calitate de director general adjunct al APIA şi preşedinte al comisiei de evaluare a ofertelor pentru achiziţia de ulei în cadrul programului PEAD 2013, a condiţionat atribuirea contractelor de achiziţie de ulei unei anumite societăţi comerciale, de primirea unui comision de 10% din valoarea contractelor, precum şi de externalizarea serviciilor de transport către o anumită societate recomandată de învinuit. Potrivit anchetatorilor, valoarea contractelor de achiziţie publică este de aproximativ 16 milioane de euro.

„Învinuitul Pană Aurel a pretins de la reprezentantul societăţii comerciale care depusese oferte la licitaţia organizată de APIA comisionul reprezentând circa 5.200.000 lei (1.200.000 euro) atât în mod direct, cât şi prin intermediul învinuitului Voinea Mugur George. Potrivit unei înţelegeri cu Pană Aurel, pentru disimularea foloaselor necuvenite pretinse, învinuitul Voinea George Mugur a pretins încheierea unor contracte având ca obiect servicii de transport şi servicii de consultanţă în valoare de circa 5.200.000 lei (valoarea comisionului pretins). Plăţile urmau a fi efectuate în baza unor operaţiuni fictive”, spun procurorii."

Cu ce or fi mai breji acesti infractori pe banii APIA decat presupusii tortionari? Cate destine au distrus acesti ticalosi si toti ceilalti corupti prin lacomia lor? Dupa cum vedem, toti coruptii si ceilalti infractori din statul postdecembrist au distrus intreaga Romanie, adica milioane de persoane.

Doar infractorii nu au grija zilei de maine in Romania, nici macar in puscarie! Nu ar fi mai bun si pe deplin meritat un regim de temnita grea (cum spune legenda despre inchisoarea de la Ramnicu Sarat) pentru toti acesti infractori, pentru toti tortionarii postdecembristi ai banilor publici, decat acces la tot felul de programe in inchisoare, acces la telefonie mobila, acces la internet, acces la asistenta medicala si asa mai departe?

Acum sunt infractori care "nu suporta detentia" (dar suporta, indiferent de boala, sa comita infractiuni de cate ori au ocazia), acum celor peste 60 de ani li se reduce din oficiu pedeapsa, ceea ce mi se pare o discriminare (probabil o discriminare "pozitiva"). Mai ramane sa vedem pensionarii comitand infractiuni din distractie, pe principiul "ori iau cu suspendare ca sunt batran, ori am casa si masa gratis" (win-win situation, adica pensionarii castiga in ambele cazuri). Dar sa nu dam idei acestei societati absurde in care traim; recomand tuturor cetatenilor sa se bazeze pe cinste in viata, chiar daca pare sa nu aiba niciun sens aceasta recomandare in lumea in care traim...

O informatie extrem de utila este ca spaga la APIA este de 10% din valoarea contractului. Macar daca ar fi deductibila si s-ar putea introduce in planul de afaceri in mod transparent... Acum putem sa presupunem si ce spaga colosala a dat Bechtel-ul si de ce a fost statul (prin ordonatorii decredite care s-au ocupat de "afacere") atat de disperat sa plateasca acele preturi incredibile! Oare la toate contractele s-au dat astfel de spagi? Foarte posibil, ca de-aia suntem vesnic in "criza" financiara si nu sunt bani de salarii :))

Un comentariu:

  1. Alte surse despre spaga la APIA:

    http://www.botosaninecenzurat.ro/20130813-spaga-de-16-milioane-de-euro-la-apia.html

    http://jurnalul.ro/stiri/observator/spaga-de-1-2-milioane-de-euro-la-apia-directorul-aurel-pana-primea-mita-ca-si-comisioane-fictive-649697.html

    http://lmar2010.blogspot.ro/2013/08/coruptie-la-apia-si-spaga-pe-noi-culmi.html#comment-form

    http://www.replicaonline.ro/spaga-de-1-200-000-de-euro-la-apia-pentru-un-contract-obtinut-de-argus-vezi-ce-spune-conducerea-societatii-si-de-la-cine-a-avut-directorul-mituit-scrisori-de-recomandare-129908/

    RăspundețiȘtergere