luni, 28 iulie 2014

Raport al Comisiei Europene despre Romania

In contrast cu trambitata crestere economica sau cu mai stiu eu ce marire ridicola si fictiva de salarii, Comisia Europeana prezinta un raport devastator despre realitatea romaneasca, odioasa si sinistra, ca de obicei.

Fiind un an aniversar (25 de ani de la victoria Revolutiei Infractorilor din 1989), acest raport este binevenit si semnificativ. De aceea il citez integral, nu inainte de a ma intreba: se poate schimba ceva in bine? Evident ca nu. Dictatura mafiota de stat din Romania ne-a invins fara drept de apel. Practic nimeni (in sens statistic) nu doreste sa schimbe mafia din Romania, ci doar sa faca parte din ea.

Si acum Raportul Comisiei Europene despre starea Romaniei, conform sursei https://ro.stiri.yahoo.com/raport-ce-rom%C3%A2nia-este-cea-mai-corupt%C4%83-%C5%A3ar%C4%83-085409484.html:

"Al şaselea Raport asupra coeziunii economice, sociale şi teritoriale realizat de Comisia Europeană scoate în evidenţă faptul că România este cea mai bisericoasă ţară europeană, adică are cele mai multe biserici pe cap de locuitor, în timp ce infrastructura sa este cea mai înapoiată, statul este cel mai corupt şi oamenii săi cei mai săraci şi mai needucaţi din Europa.
Potrivit europalibera.org, nu va trece multă vreme şi România se va transforma într-o rezervaţie medievală unde vor veni europenii romantici să-i vadă pe români la faţa locului, trăind în condiţii cum numai în cărţi mai afli.
Din statisticile europene aflăm că românii au jumătate din puterea de cumpărare a europeanului mediu, în timp ce produsul brut pe cap de locuitor în şase din cele opt regiuni de dezvoltare era prin 2011 mai mic de jumătate faţă de media europeană. În domeniul muncii, „excelăm” în producţia de şomeri, astfel că s-a dovedit că reducerea salariilor, blocarea organigramelor şi concedierile, invocând mereu criza şi reforma instituţională pentru a justifica curbele şi generaţiile de sacrificiu, au avut un efect devastator asupra ţării.
Din raportul CE aflăm şi că în jur de o familie din două nu are niciun membru angajat, iar 25% din totalul familiilor au doar un membru angajat, ceea ce evidenţiază că sărăcia şi criza şi-au spus cuvântul în România.
În acest context se adaugă şi problemele din educaţie. Se pare că românii suferă de semianalfabetism în masă şi mulţi nu termină o formă de învăţământ superior. Testele PISA care au ca scop să evalueze cât de trainică este legătura dintre programa şcolară şi realitate au dovedit că 30% dintre şcolarii români suferă de analfabetism funcţional, ceea ce înseamnă că practic au tocit în mare parte fără să înţeleagă cum s-ar putea aplica aceste cunoştinţe în practică.
O altă problemă menţionată în raport este că mai puţin de jumătate dintre locuinţele românilor au apă curentă şi canalizare. De multe ori apa menajeră circulă în natură, doar 10% din aceasta trecând printr-o staţie de epurare, restul vărsându-se direct în apa râurilor şi ajungând de multe ori la robinetele oamenilor după un rudimentar proces de filtrare.".

Ponto, citează-l p-ăsta si dă-te cu părerea sau laudă-te cu realizările!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu