joi, 20 noiembrie 2014

Monarhia pierde teren in Romania. Se bazeaza pe Iohannis ca sa fie resuscitata?

Monarhia sta neasteptat de prost in Romania, dupa cum s-a vazut la ziua fostului rege, cand, cu ocazia portilor deschise nu au fost prezente decat 1000 de persoane (cateva sute de persoane conform sursei http://stirileprotv.ro/stiri/social/majestatea-sa-regele-mihai-i-deschide-miercuri-portile-palatului-elisabeta-din-capitala-suveranul-isi-serbeaza-ziua-in-tara.html; 1200 de persoane conform sursei http://www.mediafax.ro/social/regele-mihai-i-sarbatorit-de-peste-1-000-de-persoane-la-palatul-elisabeta-klaus-iohannis-la-un-pranz-privat-cu-regele-foto-13594755).

Deci, fata de anul trecut (noiembrie 2013), cand au fost prezente circa 3000 de persoane, acum au fost doar 1000 de persoane.

Dar asta nu-l impiedica pe monarhistul Calin Popescu Tariceanu, intr-una dintre crizele sale tot mai dese de senilitate, sa afirme pe 17.Septembrie.2014 ca "E surprinzător de bine cum stă astăzi monarhia în România" (sursa: http://www.agerpres.ro/politica/2014/09/17/tariceanu-e-surprinzator-de-bine-cum-sta-astazi-monarhia-in-romania-21-15-08).

Desigur, nu este cazul sa ne uitam prea mult in gura monarhistului ajuns printr-o ironie a sortii seful Senatului statului republican romanesc. Mai ales ca acelasi Tariceanu era tot in lumea lui de vis cu ocazia verificarii lucrarilor la noul pod hobanat de la Agigea, oferind sursei http://www.stiripesurse.ro/tariceanu-gafa-de-cascadorii-rasului_938967.html prilejul sa titreze si sa descrie momentul astfel:

"Tăriceanu, gafă de cascadorii râsului";

"Tăriceanu a crezut că se află de fapt pe vechiul pod, de pe DN39. Jurnaliştii i-au explicat că a încurcat podurile, însă preşedintele Senatului era convins că ştie mai bine: "Vin de la Bucureşti şi ştiu mai mult ca voi."

Continuând dialogul cu jurnaliştii care i-au explicat că nu este vorba despre podul hobanat care a funcţionat şi înainte şi a trecut prin lucrări de întreţinere, ci despre un pod nou, Tăriceanu a răspus: "Este un pod parţial nou!”. El a spus că ştie pentru că a mai trecut pe acest pod, dar a tăcut încurcat când jurnaliştii i-au arătat podul vechi, aflat la câteva sute de metri în aval."
.

Asa ca acest cascador al rasului numit Calin Popescu Tariceanu ar trebui sa iasa la pensie mai bine si sa stea eventual la barfe cu fostul rege in privat, lasand statul roman sa functioneze netulburat in forma sa republicana.

Mult mai ingrijorator este insa faptul ca Iohannis s-a dus la ziua fostului rege, la invitatia acestuia. Am senzatia ca mitul "invincibilului" Iohannis incepe sa se erodeze deja dupa acest eveniment. Mai ales ca, incercand sa aflu care este pozitia lui Iohannis fata de monarhie, am aflat ca pe sursa http://www.dcnews.ro/iohannis-referendum-monarhie-de-ce-nu-vrea-seful-pnl-referendum-regalitatea-ar-fi-expediata-in-istorie_457327.html Iohannis scria:

"Fără îndoială, monarhia a fost cea mai bună epocă pe care a cunoscut-o România. După 1989, Familia Regală nu s-a abătut niciodată de la alianța cu democrațiile occidentale și a arbitrat mereu pe o scenă politică divizată și confuză. Nu puțini sunt cei care se întreabă astăzi dacă monarhia ar fi o soluție. Am însă toate motivele să cred că respectul românilor pentru Coroană va fi mai profund și mai cuprinzător în anii următori. În schimb, dacă vrem să punem punct acestei dezbateri, am putea cădea acum în plasa organizării unui plebiscit. Astfel, regalitatea ar fi expediată în istorie, iar discuția ar fi definitiv încheiată.

Vă las cu un gând frumos în preajma aniversării celor 93 de ani ai Regelui Mihai: dacă ar fi fost pe Tron, monarhul ar fi serbat 77 de ani de domnie. În inimile noastre, El este încă acolo. La mulți ani, Majestate!"
.

Am din nou prilejul sa amintesc faptul ca in cadrul "celei mai bune epoci pe care a cunoscut-o Romania" (Iohannis dixit!), dictatorul Carol al II-lea a suprimat partidele politice, libertatea presei, a condus arbitrar, imoral si corupt tara (de multe ori in stil terorist, ilegal, discretionar!), a slabit statul roman si a "realizat" in final Romania Mica!

Asta doreste de fapt Iohannis romanilor? Ce o fi asa de special la Carol al II-lea? In timp ce Nicolae Ceausescu e facut vesnic dictator de autoritatile postdecembriste, de Carol al II-lea nu pomeneste nimeni in aceasta calitate. De unde vedem ca exista dictatori monarhisti "de omenie" (in conceptia celor interesati) si dictatori naspa, daca au origini republicane.

Pe langa faptul ca acest Carol al II-lea a fost un dictator ordinar de cea mai joasa speta, mai trebuie subliniat faptul ca se incearca la nesfarsit sa ni se bage pe gat monarhia, adica ar trebui sa trecem cu vederea faptul ca unii membri ai regalitatii ar putea avea astfel de derapaje grave in viitor si sa nu ne pese de raul pe care un astfel de regim monarhist l-ar putea face tarii. Ciudat cum se spune sa nu repetam greselile istoriei, cu referire la comunism; dar in acelasi timp suntem indemnati sa acceptam greselile istoriei, atunci cand este vorba de monarhie.

Dictatura este inacceptabila! Daca regimul monarhist romanesc a fost capabil sa genereze un dictator, nimic nu poate garanta ca un astfel de lucru nu se va mai intampla in viitor. Orice presedinte, parlamentar, ministru, primar, sef de consiliu judetean corupt nu poate ramane in functie pe viata, ci poate fi schimbat, anchetat, judecat si condamnat. Acesta este beneficiul democratiei republicane. De ce vor sa ne convinga unii in mod abject ca este bine sa avem monarhi corupti pe viata si vesnic?

Daca se simt asa de competenti si de iubitori de tara cei din familia Hohenzollern, nu au decat sa candideze ca simpli cetateni si sa ne arate cum se conduce o tara catre cinste si prosperitate economica! Chiar ar fi minunat daca s-ar intampla asta. Nu conteaza cine sunt liderii si ce origini au, important este doar rezultatul. Ma indoiesc insa ca monarhia ar insemna ceva bun in Romania, atat timp si cu atat mai mult cu cat ar ajunge la putere cu sprijinul unor politicieni corupti si duplicitari ai statului republican, care au distrus romanii si Romania in ultimii 25 de ani.

Mai trebuie mentionat faptul ca din punct de vedere economic comunismul a realizat mult prea multe ca sa mai fie comparat cu monarhia lu' Peste.

Am revazut pe sursa http://www.iohannispresedinte.ro/ro/program-prezidential/ce-inseamna-romania-lucrului-bine-facut ce intelege Iohannis prin "Romania lucrului bine facut".

In primul rand nu am remarcat nicio vorba despre revenirea la monarhie! Dar, la fel ca orice vanzator de iluzii alegatorilor, si Iohannis este liber sa se razgandeasca si sa ofere "bonusuri" in afara promisiunilor electorale, in timp ce s-ar alege praful de promisiunile electorale asumate.

In al doilea rand, am remarcat in cadrul textului argumentativ "Ce inseamna Romania lucrului bine facut" un paragraf unde este scris:

"ROMÂNIA LUCRULUI BINE FĂCUT este România statului de drept, a separației puterilor și a domniei legii.".

Pai, daca nenea Iohannis crede in domnia legii, in Constitutia Romaniei sunt scrise urmatoarele la capitolul destinat limitelor revizuirii Constitutiei (sursa: http://www.cdep.ro/pls/dic/site.page?den=act2_1&par1=7#t7c0s0a152):

"Limitele revizuirii    ARTICOLUL 152
(1) Dispoziţiile prezentei Constituţii privind caracterul naţional, independent, unitar şi indivizibil al statului român, forma republicană de guvernământ, integritatea teritoriului, independenţa justiţiei, pluralismul politic şi limba oficială nu pot forma obiectul revizuirii.

(2) De asemenea, nici o revizuire nu poate fi făcută dacă are ca rezultat suprimarea drepturilor şi a libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor sau a garanţiilor acestora.

(3) Constituţia nu poate fi revizuită pe durata stării de asediu sau a stării de urgenţă şi nici în timp de război."
.

Deci, din moment ce Iohannis a ajuns Presedintele Romaniei, ar trebui ca discuția despre regalitate sa fie definitiv încheiată, indiferent de opiniile exprimate de Iohannis anterior.

Tot in Constitutia Romaniei, pe sursa http://www.cdep.ro/pls/dic/site.page?den=act2_1&par1=3#t3c2s0a82, este scris:

"Validarea mandatului şi depunerea jurământului    ARTICOLUL 82
(1) Rezultatul alegerilor pentru funcţia de Preşedinte al României este validat de Curtea Constituţională.

(2) Candidatul a cărui alegere a fost validată depune în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, următorul jurământ: "Jur să-mi dăruiesc toată puterea şi priceperea pentru propăşirea spirituală şi materială a poporului român, să respect Constituţia şi legile ţării, să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!"."
.

Si atunci, ce veti face domnule Iohannis dupa depunerea juramantului? Veti respecta forma republicana de guvernamant a Romaniei, prevazuta in Constitutia Romaniei, sau veti jura stramb?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu