miercuri, 28 ianuarie 2015

Klaus Iohannis si continuarea genocidului economico-social bine facut

Klaus Iohannis se lauda cu pactul pentru aparare semnat de partide si il prezinta ca pe un mare succes al inceputului sau de mandat. Dar de ce nu a facut pactul pentru sanatate? Stam prea bine la sanatate? Surse internationale plaseaza sistemul de sanatate romanesc pe penultimul loc in Europa.

Medicii rezidenti au cele mai mizerabile salarii, in ciuda studiilor superioare pe care le-au facut si in ciuda importantei sociale a muncii pe care o desfasoara.

Coruptia in sistemul medical este in floare si apar mereu stiri despre tot felul de fenomene medicale infractionale. Ultimul caz este legat de medicamente falsificate vandute bolnavilor de cancer, hepatita si diabet!

Chiar nu este o problema?

Cum se va cheltui procentul de 2% din PIB alocat apararii? Se vor cumpara arme din Germania si Franta sau de mai stiu eu unde, ca sa se ingrase partile contractante (furnizorii si reprezentantii statului roman) si ca sa saraceasca in continuare cetatenii, dupa modelul Greciei? Chiar nu exista alte prioritati?

Iata ce spunea Iohannis dupa semnarea acordului pentru aparare (sursa: http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Politica/Pactul+pentru+Aparare+a+fost+semnat+Presedintele+Este+un+acord+i, din 13.Ianuarie.2015):

"Le arătăm, prin acest Pact, militarilor români că îi respectăm și că dorim să le îmbunătățim condițiile de muncă, prin asigurarea finanțării pentru pregătire și înzestrare”.

Numai ca, in acelasi timp, statul roman arata ca nu respecta medicii si cu atat mai mult cetatenii romani!

In acelasi timp, statul roman arata ca nu doreste sa imbunatateasca viata si conditiile de munca ale medicilor.

In acelasi timp, statul roman arata ca nu doreste sa asigure finantarea unor salarii decente in sistemului medical, lasand medicii sa-si completeze veniturile prin metode exclusiv infractionale.

Toate acestea, desi "Romania ocupă penultimul loc, al 35-lea, în Indexul european al sistemelor medicale (EHCI) 2014, clasându-se doar deasupra Bosniei şi Herţegovinei şi fiind depăşită de Bulgaria şi Serbia"!!!

In plus:

"România a obţinut doar 453 de puncte din totalul de 1.000, în timp ce Bulgaria are 547 de puncte.

Autorul studiului, dr. Arne Björnberg, atrage atenţia asupra faptului că România şi Serbia sunt singurele ţări din index care au "roşu pe linie" la opt indicatori: reducerea deceselor cardiovasculare, reducerea deceselor prin accident vascular cerebral, mortalitatea infantilă, rata de supravieţuire a bolnavilor cancer, anii de viaţă pierduţi prin deces ce putea fi prevenit, infecţiile cu MRSA (stafilococ auriu meticilino-rezistent), rata avorturilor şi depresia.

Mortalitatea infantilă, "cel mai relevant indicator" din studiu, este de aproape 10 la 1.000 de naşteri în România, care se situează pe ultimul loc în această privinţă. Media europeană a mortalităţii infantile este de 6 la 1.000 de naşteri, cel mai bine situată fiind Islanda cu două decese la o mie de naşteri."
!!!

Citatele au fost preluate de pe sursa http://www.mediafax.ro/social/romania-ocupa-penultimul-loc-in-indexul-european-al-sistemelor-medicale-romania-si-serbia-singurele-tari-care-au-rosu-pe-linie-la-opt-indicatori-13787844.

Bine ca a crapat Ceasca, pentru ca altfel tot pe el se dadea vina. Am vazut ca si acum, la 25 de ani de la victoria Revolutiei Infractorilor, inca mai apar materiale ridicole anti Ceausescu. Este realitatea romaneasca de azi atat de infloritoare si lipsita de probleme incat sa ne permitem sa traim numai in trecut, cu ochii la Ceausescu? Tara asta nu are alta treaba decat sa se razboiasca la nesfarsit cu... fantome? Sau se aplica o metoda ticaloasa si penibila de a prosti tineretul si de a manipula pe toata lumea prin abaterea atentiei de la problemele legitime ale momentului?

Intreaga clasa politica infractoare postdecembrista este mult mai condamnabila decat Nicolae Ceausescu.
Politicienii de azi au venit la putere urland pe la televizor printre altele ca in vechiul regim sistemul medical era praf. Pai, uite ce scrie mai sus despre sistemul medical romanesc din recent terminatul an 2014! De ce nu sunt pedepsiti imediat vinovatii? Ce mai cauta in politica si in functii ticalosii care au distrus si distrug in continuare sistemul medical romanesc si cetatenii romani, campioni ai Europei la toate bolile?

Faptul ca noul presedinte al Romaniei si toate partidele politice au preferat sa favorizeze armata in dauna unui sistem medical de nota 4 spre 5, campion la toate problemele de sanatate, arata ca genocidul economico-social va continua in Romania si in timpul mandatului lui Iohannis.

Este prea dura expresia "genocid economico-social"? Pai, vorbim de decese, de decese din cauza unor servicii medicale deficitare care inseamna printre altele mortalitate infantila ridicata si decese care puteau fi prevenite, completate de nenumarate vieti traite in suferinte constante! Este acceptabil asa ceva intr-o lume care se doreste normala?

Faptul ca eu, o persoana din afara sistemului medical, si nu o persoana din sistemul medical pune in evidenta aceasta realitate romaneasca si aceasta politica anticetatean si impotriva sistemului medical arata ca medicilor putin le pasa de salariile mizerabile pe care le au, atat timp cat li se permite sa traiasca din spagi.

Ma intreb la ce mai folosesc studiile superioare in Romania, daca absolventii institutiilor de invatament superior spera si prefera sa se integreze intr-un ticalos sistem mafiot in loc sa isi afirme si sa isi ceara drepturile absolut legitime.

Chiar atat de creduli sunt medicii atunci cand statul mafiot totalitar roman le spune ca nu sunt bani pentru salariile lor?

Dar pentru ce sunt bani? Pentru fictiva "autostrada" "Bechtel" sau pentru exorbitanta Comarnic-Brasov? Pentru achizitii publice supraevaluate? Pentru schimbarea anuala a asfaltului, trotuarelor si bordurilor prin Bucuresti? Pentru deconturi de lucrari fictive? Pentru alte asemenea inutilitati sau batai de joc?

E asa greu de sustinut de catre medici un punct de vedere corect si perfect indreptatit? Evident, da!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu