joi, 26 martie 2015

Banalitati cotidiene in Romania mafiei politico-economice

1. Gabriel Sandu a declarat in fata procurorilor ca toţi politicienii care au acces la funcţii publice au plătit sume importante de bani pentru a-si obtine functia, dupa care au devenit părţi active ale mecanismului de recuperare a sumelor!

Mai multe detalii pe sursa http://www.mediafax.ro/politic/dosarul-microsoft-gabriel-sandu-in-fata-procurorilor-toti-politicienii-care-au-acces-la-functii-publice-au-platit-sume-importante-de-bani-14048501.

2. "Doar o treime din banii publici cheltuiti anual de autoritatile centrale si locale sunt investiti in mod trasparent, in urma unor contracte atribuite prin Sistemului Electronic de Achizitii Publice";

"La capitolul "Coruptie", specialistii Ministerului Afacerilor Interne (MAI) mentioneaza ca membrii gruparilor de criminalitate organizata au un interes permanent pentru coruperea functionarilor publici de la toate nivelurile.";

"Conform MAI, ultimele studii de specialitate au concluzionat ca piata achizitiilor publice din Romania nu s-a dovedit a fi competitiva si transparenta."

(sursa: http://www.ziare.com/bani/tranzactii/mai-doar-o-treime-din-banii-publici-sunt-cheltuiti-in-mod-transparent-1354760).

3. "Romania a fost condamnata, marti, la CEDO, pentru lipsa unei anchete efective in cazul decesului unui detinut cu probleme psihice care acuza ca era agresat de gardieni si isi batea cuie in cap, cazul fiind semnalat de APADOR-CH.";

"APADOR-CH a sesizat CEDO in cazul Ionel Garcea, invocand incalcarea articolelor 2 (dreptul la viata), 3 (interzicerea torturii si a tratamentelor inumane sau degradante) si articolul 13 (dreptul la un recurs efectiv). Garcea nu a beneficiat in inchisoare de un tratament medical corespunzator starii sale de sanatate mintala si fizica, iar investigatiile administrative si penale facute dupa moartea sa nu au fost satisfacatoare.

Curtea a decis, marti, ca in cazul Garcea a fost incalcat articolul 2 din Conventia europeana a drepturilor omului, in sensul ca autoritatile nu au desfasurat o ancheta efectiva privind decesul acestuia din cauza lipsei ingrijirilor medicale corespunzatoare. In opinia Curtii, faptul ca durata anchetei penale a depasit cinci ani face ca aceasta sa nu aiba un caracter efectiv.

De asemenea, CEDO a mai precizat ca un ONG poate formula plangeri la Curte in numele unei persoane decedate, atunci cand este vorba despre o culpa a statului, daca intre respectivul ONG si decedat au existat relatii de colaborare anterioare - ceea ce a fost si cazul APADOR-CH-Garcea."


(sursa http://www.hotnews.ro/stiri-esential-19731713-romania-condamnata-cedo-pentru-moartea-inchisoare-unui-detinut-probleme-psihice.htm).

Cum e cu dreptul la viata si cu conditiile din inchisori pentru oamenii fara pile in cadrul statului mafiot totalitar, domnul si doamna Ridzi? Iata ce viata si ce sfarsit a avut un om al nimanui!

4. "Romania si Letonia ocupa primul loc in Uniunea Europeana in ceea ce priveste numarul de pietoni morti in accidente rutiere, cele doua tari inregistrand, alaturi de Bulgaria si Lituania, si cel mai mare numar de decese in accidente, potrivit raportului european privind siguranta rutiera."

(sursa: http://www.ziare.com/stiri/accidente-rutiere/romania-si-letonia-primul-loc-in-ue-privind-numarul-de-pietoni-morti-in-accidente-rutiere-1354733).

5. O judecatoare, dar nu oricine, ci insasi presedinta Tribunalului Olt, Carmen Marinescu, a fost arestata intr-un dosar in care este acuzata ca a primit mita 200.000 de euro de la un fost procuror devenit avocat. Scopul mitei era cercetarea in libertate a unui inculpat.

Oau! Cat de bine functioneaza justitia!

Detalii pe sursa http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-anticoruptie-19728412-judecatoarea-carmen-marinescu-dusa-curtea-apel-craiova.htm.

6. Dan Pahoni, un fost director administrativ al Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Bucureşti, a fost retinut pentru fapte de coruptie.

Conform sursei http://www.gandul.info/stiri/fostul-director-administrativ-al-umf-bucuresti-a-fost-retinut-14051415,

"Din probele administrate în cauză a rezultat că persoane aflate la conducerea unei instituţii de învăţământ superior din Bucureşti au atribuit contracte de achiziţie publică, cu încălcarea cadrului legislativ care reglementează sistemul achiziţiilor publice, unor societăţi comerciale deţinute sau controlate de oameni de afaceri aflaţi în cercul lor relaţional".

S-a afirmat ca Dan Pahoni a pretins pana la 40% din valoarea unor contracte de care se "ocupa".

Astept cu interes ziua in care se va scrie ca un corupt pretindea 100% sau 120% din valoare contractelor...

7. Se pare ca medicina si invatamantul medical "functioneaza" perfect. Noi generatii de "salvatori de vieti" urmeaza sa-si "faca datoria", din moment ce:

"Fostul manager al Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi Carmen Dorobăţ şi soţul acesteia, profesori la UMF Iaşi, au fost trimişi în judecată, fiind acuzaţi că ar fi primit 12.400 de euro mită de la 124 de studenţi de la Facultatea de Medicină Dentară, pentru a-i promova la examene."

(sursa: http://www.gandul.info/stiri/profesorii-de-la-umf-iasi-acuzati-ca-au-luat-mita-de-la-peste-o-suta-de-studenti-ca-sa-ii-treaca-la-examene-au-fost-trimisi-in-judecata-13981252).

Oare cum e sa platesti contributii la asigurarile de sanatate pentru ca sa ajungi pe mana unui medic care a dat spaga pentru a promova examenele? Nu stiu ce asteptari poti avea de la un astfel de medic, dar stiu ce asteptari are un astfel de medic de la pacienti: spagi pentru recuperarea sumelor "investite" in facultate!

8. Majoritatea "programelor" au ca scop doar tocarea banilor publici si crearea locurilor de munca pentru pilosii mafiei politico-economice. De eficienta sau de lipsa eficientei nu raspunde nimeni.

Conform sursei https://www.monitorulsv.ro/Ultima-ora/2015-03-24/Strategia-antidrog-din-2005-2012-nu-si-a-atins-scopul-numarul-consumatorilor-a-crescut,

"Strategia antidrog din 2005-2012 nu şi-a atins scopul, numărul consumatorilor a crescut".

Atunci sa se desfiinteze Agenţia Naţională Antidrog! Sa-si caute de lucru fostii angajati pe la sectorul privat, daca-i primeste cineva!

9. Un fost senator PNL, Iosif Secasan, "ispaseste" o pedeapsa de doi ani si sase luni de inchisoare cu... SUSPENDARE, pentru fapte de coruptie (complicitate la dare si luare de mita), dupa ce i-a cerut sefului Serviciului de Evaluari Medicale din cadrul Casei de Pensii Caras-Severin incadrarea in grad de invaliditate a unui padurar (sursa: http://www.realitatea.net/fost-senator-pnl-condamnat-la-doi-ani-si-sase-luni-de-inchisoare_1661291.html).

"Felicitari"! "Multumim din inima" partidelor! "Traiasca" si "infloreasca" Revolutia Infractorilor cea bine facuta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu