marți, 6 septembrie 2016

Tara plicticoasa, popor de subzistenta

Plictiseala mare, nimic nou sub soarele Romaniei.

1. "Sanatate".

1.1. Prin spitale au murit bebelusi in ultima vreme, la Suceava, in urma infectiilor nosocomiale (sursa: http://www.ziare.com/stiri/spitale/bebelusi-morti-intr-un-spital-din-suceava-s-a-descoperit-o-bacterie-periculoasa-1413048).

De vina, ca e obicei, nu e nimeni. Practic, nimeni nu e responsabil cu igienizarea spitalelor si nimeni nu va raspunde niciodata pentru moartea celor infectati in spitale.

Ni se spune ca moare lumea din cauza infectiilor nosocomiale, dar niciodata nu ni se precizeaza modul concret prin care se infecteaza lumea: prin aerul respirat, prin contactul cu personalul medical, prin contactul cu paturile din spital, prin contactul cu instrumentele medicale? Cum se infecteaza lumea in spitale, bre? Ce e spitalul romanesc, crescatorie de bacterii?

Ce frumos era pe vremea lui Ceasca! Pe atunci Ceasca era vinovat de toate relele! In zilele noastre, toate relele nu numai ca nu au disparut (ba chiar s-au inmultit!), dar nimeni nu mai raspunde pentru ele. Nici macar Iohannis, presedintele "Romaniei lucrului bine facut". Normal, nu e de competenta lui.

1.2. Spitalele duc in continuare aberatiile pe noi culmi. De exemplu (sursa: http://www.stirilazi.ro/targa-si-portarul-pe-post-de-lift-la-spitalul-din-bals-apa-de-la-robinet-este-contaminata.html), intr-un spital din Bals pacientii sunt carati cu targa pe scari la etaj, iar apa este infestata cu nitriti si amoniu! Oare cine bea astfel de apa se infecteaza nosocomial?

Oare cum pot functiona astfel de spitale? Fara autorizatie? Ca la Colectiv? Foarte interesant! Se pare ca pacientii care apeleaza la "serviciile" spitalelor o fac pe propriul risc, care nu intarzie niciodata sa apara.

1.3. Dupa ce niste autoritati locale si-au tras capital de imagine, inaugurand o sectie noua a unui spital, aceasta a fost inchisa din lipsa de personal (sursa: http://ziaruldeiasi.ro/stiri/bloc-operator-modern-nefolosit-intr-un-mare-spital-din-ia-i-e-din-cand-in-cand-ters-de-praf--138008.html). Nu-i nimic, bine ca s-au aruncat banii si a crescut economic mafia politico-economica. Probabil ca aceasta statistica este valabila si pentru cresterea economica a Romaniei. Economia duduie din nou!

2. "Educatie".

2.1. Ca de obicei, scolile sunt in santier. Surse, de exemplu:
http://botosaneanul.ro/stiri/an-scolar-nou-probleme-vechi-lipsurile-cu-care-ii-intampina-scoala-pe-elevi/
http://www.gds.ro/Local/2016-09-06/cursurile-stau-sa-inceapa,-ei-acum-renoveaza-scolile/
http://www.monitorfg.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=10136:colile-din-fgra-in-antier&catid=43:tiri-locale&Itemid=29
http://www.ramnic.ro/articole/an-scolar-nou-probleme-vechi-lipsurile-cu-care-i-ntmpina-scoala-pe-elevi-80530/2016-09-06.

Citat de pe ultima sursa:

"În continuare vor fi elevi care nu vor avea manuale, vor merge în şcoli-şantier sau, mai rău, în şcoli care au pereţii crăpaţi, băncile rupte şi toaletele în curte. şcoala începe şi cu profesori nemulţumiti că le-au fost tăiate lefurile de noua ordonanţă a salariilor.".

2.2. Ca de obicei, scolile au o problema cu manualele. Conform sursei http://botosaneanul.ro/stiri/an-scolar-nou-probleme-vechi-lipsurile-cu-care-ii-intampina-scoala-pe-elevi/,

"Din războiul contestării licitațiilor s-a născut încă o criză a manualelor, netipărite la timp și cu același conținut greoi, adesea diferit de realitatea lumii în care trăim.".

Mai are vreun rost sa se puna cineva cu "reforma" invatamantului?

3. Saracie.

3.1. "Paradoxul românesc: Economia creşte, sărăcia se accentuează" (sursa: http://www.realitatea.net/paradoxul-romanesc-economia-creste-saracia-se-accentueaza_1978655.html).

3.2. "Avem cei mai saraci copii din UE, iar 1 din 5 abandoneaza scoala." (sursa: http://stirileprotv.ro/video/avem-cei-mai-saraci-copii-din-ue-iar-1-din-5-abandoneaza-scoala-programul-prin-care-liceele-pot-primi-cate-100-000-de-euro/61831206).

Oare ce imprejurare a fost mai benefica pentru romani? Caderea comunismului sau intrarea in UE?

4. Politicienii si Romania.

Vin alegerile parlamentare. Odata cu ele, circul, demagogia si campania de transferuri de la o gasca politica la alta si de la o "noua" formatiune politica la alta. Politicienii lucreaza la "proiecte de tara", la "programe" "minunate", pe scurt, la minciunile cu care spera sa imbarlige o parte din legumele cu drept de vot care chiar se duc sa voteze viitorii calai ai natiunii.

Oare ce se promitea cu alte ocazii? De exemplu: sute de kilometri de autostrazi; 1 milion de locuri de munca; "Uniti impotriva coruptiei"; "Romania lucrului bine facut". Ce s-a ales de aceste promisiuni?

De exemplu, asta cu "Romania lucrului bine facut" e cea mai recenta. A mai pomenit ceva de ea Iohannis dupa ce a fost ales presedinte?

Hai, bai, voi chiar ati crezut prostia asta? E la fel ca la indicatoarele de circulatie: e valabila pana la prima intersectie (adica pana trec alegerile). Dupa care:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu