marți, 25 octombrie 2016

Romania lucrului "bine" facut: călăii vechi si noi

Se apropie alegerile parlamentare din decembrie 2016.

In ciuda propagandei si aburelilor calificate, nu s-a produs nicio schimbare in cadrul politicii si a politicienilor romani.

O noua echipa de călăi mai noi sau mai vechi incearca sa obtina de la procentul minoritar de participanti la vot un mandat pentru distrugerea tuturor romanilor si a Romaniei, pentru mentinerea tarii in primitivism si degenerare. Iata cativa dintre acestia.

1. Călăul cel mai vechi: Gheorghe Nichita, fost primar al Iasului.

Gheorghe Nichita, vesnic cercetat si judecat pentru ca folosea politia locala in scopul pazei, protectiei si intimidarii... amantei, este in capul listei candidatilor din partea PRU, partidul care se foloseste in chip demagogic de imaginea lui Vlad Tepes (surse: http://www.mediafax.ro/politic/fostul-primar-al-iasiului-gheorghe-nichita-candideaza-la-parlamentare-din-partea-pru-15848892; http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/gheorghe-nichita-candidat-pru-la-parlamentare-594213).

Formatiunea fantoma numita PRU (Partidul Romania Unita, care probabil ca vrea sa reuneasca toti penalii care nu au loc in ALDE) s-a facut deja de ras in campania pentru alegerile locale. Acum l-a bagat in fata pe Nichita la propunerea inteleptului "dizident" din PSD si lider al PRU, Bogdan Diaconu.

Se spune ca Nichita este un candidat care aduce voturi. Nu ma indoiesc de acest lucru: toata mafia locala din Iasi, toti oamenii de nimic care au obtinut prin pile de la fostul primar un loc de munca in administratia locala din Iasi sau pe la vreo firma, toate firmele care incalca legea pe banda rulanta spaguind institutiile locale de control ale statului sunt interesate sa aiba un astfel de reprezentant.

Iar simplii cetăteni, majoritarii ăia cu eternele probleme cu incălzirea, haleala, sănătatea si educatia, nu au cunostintele necesare si nici vointa necesara sa se organizeze si să-si impuna un alt candidat.

Măcar ne-am lămurit că partidul cu chipul lui Vlad Tepes este o mare ţeapă.

2. Călăul cu vechime medie: Dacian Ciolos.

Dacian Ciolos a fost impus ca prim-ministru al Romaniei de la UE, cu mult inainte sa fie legitimat (cu guvern cu tot) de catre Parlamentul Romaniei acum circa un an, sub presiunea "societatii civile" a lui Iohannis, "societate civila" care a mimat la comanda indignare dupa tragedia de la Colectiv pana cand a cazut guvernul Ponta.

"Tehnocratul" se considera "mai superior" decat restul turmei si nu candideaza pentru un mandat de parlamentar, ci asteapta sa fie re numit prim-ministru de catre PNL, in ipoteza extrem de fantezista in acest moment ca PNL ar reusi sa-si obtina macar procentul minim de intrare in parlament.

Cred ca liberalii adevarati, daca vor un minim de bine tarii, ar trebui sa se abtina de la vot macar de data asta, atat de jalnic a devenit actualul "mare" PNL.

Una dintre ciudateniile acestui partid este, desigur, faptul ca Ciolos este propunerea PNL pentru functia de prim-ministru, desi Ciolos nu este inscris in acest partid. Din nou remarcam faptul ca PNL este la ora actuala un partid de nulitati.

Alta ciudatenie a PNL este faptul ca, in lipsa unui program pe termen scurt si a unei strategii de tara pe termen lung, acest partid se preface ca e de acord cu fituica facuta de Ciolos pe genunchi in 5 minute, intr-o seara mai ploioasa de toamna.

Cu Ciolos la cârma Romaniei, adevaratul program de guvernare (nementionat in fituica-program) se va baza in special pe tocarea banilor publici pentru achizitionarea supraevaluata de "Cumintenii ale Pamantului", fapt care probabil ca impune cuvenitul respect din partea mafiei politico-economice dambovitene, care, ca fraiera, nu identificase aceasta excelenta "oportunitate" de "afaceri" pe bani publici.

O ciudatenie care inca nu a fost pusa in evidenta de presa adversara lui Ciolos este urmatoarea: Ciolos a devenit agreat si sprijinit de PNL de cand a pus la cale afacerea "Cuminteniile Pamantului" sau de cand dorea Iohannis caderea guvernului Ponta?

Cum cazul al doilea pare mult mai probabil, senzatia mea este ca Ciolos este un "tehnocrat" dupa modelul Stolojan cel devenit "partizan" al PDL-ului dupa ce a facut parte din PCR, FSN, PNL, PLD! Adica Ciolos este un PNL-ist liber profesionist, inca fara carnet de partid.

3. Călăul cel mai nou: Mara Mareş, 24 de ani.

Vechea generatie de distrugători de tară si de popor vrea sa predea stafeta noii generatii de călăi. Tot de la odiosul si sinistrul PNL vine propunerea ca tânăra Mara Mareş, fiica (pe scurt pila) unui fost lider al filialei PDL Brasov, să candideze pentru un loc in Camera Deputatilor.

Această tânără tanti candidată, in numele egalitătii de sanse si tratament, nu a studiat in Romania, la fel ca prostimea. Probabil, pe motiv ca aflase ca "scoala românească produce numai tâmpiti" si a incercat sa evite fenomenul. :))

Asa ca si-a tras diplome de la Liceul St. Clare’s din Oxford si de la Facultatea de Studii Europene şi Internaţionale din cadrul Colegiul Regal al Universitatii din Londra (sursa: http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/alegeri-parlamentare-2016/mara-mares-tanara-de-24-de-ani-care-incinge-spiritele-in-pnl-595060).

Mara Mareş a negat cu inversunare ca ar fi fata lu' tata si ca a ajuns pe lista PNL pe pile (sursa: http://newsbv.ro/2016/10/24/desene-animate-cu-cine-este-fata-lui-tata-care-deschide-listele-pnl-pdl-brasov/).

In acest caz discutia se face pe doua situatii: pe sensul propriu si pe sensul figurat al cuvintelor.

In cazul sensului propriu al cuvintelor, in lipsa unui test ADN, nu ne putem pronunta si nici nu ne intereseaza cine este adevăratul tată al Marei Mareş. :))

Ar fi si păcat sa aflăm cine stie ce informatii doar de dragul senzationalului, care să ducă la destrămarea unui clan cu un viitor atat de fericit si de sigur.

In cazul sensului figurat al cuvintelor, adică in cazul in care Mara Mareş consideră că a ajuns pe merit cap de listă al candidatilor PNL din zona Brasov, conform ultimei surse mentionate mai sus, sunt scrise urmatoarele despre "prea studioasa":

"Mara Mareş nu a putut spune care este diferenţa între legile organice şi cele ordinare şi a ezitat să spună care este camera decizională pentru proiectele de lege care vizează educaţia, deşi a spus că ar vrea să facă parte din Comisia de politică externă sau din Comisia de educaţie care „vine oarecum tangenţial” cu proiectul său de ţară".

In concluzie, dacă in sectorul privat cică nu contează ce diplome si ce alte hartoage arăti, ci plusvaloarea pe care o aduci in firmă, la parazitii cu functii si imunitate la stat dimpotrivă: nu contează plusvaloarea pe care o aduci tării si poporului, ci faptul ca nu ai mai nimic in cap, dar că ai cateva volume pline cu diplome! :))

In concluzie, "trăiască" călăii viitori ai patriei! Scuze pentru cacofonia intentionată de la sfarsit, dar mi s-a părut că dă bine in cadru, că sună bine si că e de nivelul moral si intelectual al candidatilor lu' Peste. Sper că s-au remarcat si inteles ghilimelele de la "trăiască"!

Cu toata sinceritatea,
Marius Barbu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu