sâmbătă, 28 ianuarie 2017

Decese in inchisori, decese in libertate si conditii de viata in libertate

1. Anul trecut (2016) au murit in inchisori 98 de persoane (sursa, de exemplu: http://www.click.ro/news/national/cati-oameni-au-murit-inchisorile-din-romania-raspuns-pentru-liviu-dragnea).

2. Tot anul trecut (2016) au murit in accidente rutiere 1900 de romani (sursa: http://economie.hotnews.ro/stiri-pensii_private-21543254-statistici-ale-politiei-transmise-asiguratorilor-cinci-decese-medie-drumurile-din-romania-2016.htm).

Conform sursei http://www.tolo.ro/2017/01/26/la-aproximativ-acelasi-numar-de-persoane-in-ultimii-7-ani-in-centrele-de-asistenta-sociala-pentru-dizabilitati-au-murit-8-500-de-oameni-fata-de-700-de-oameni-decedati-in-inchisori/,

"La aproximativ același număr de persoane, în ultimii 7 ani în centrele de asistență socială pentru dizabilități au murit 8.500 de oameni, față de 700 de oameni decedați în închisori"!!!

Conform datelor Eurostat pentru Romania anului 2013 (din cauza cenzurii nu exista inca pe surse statistici pentru anii urmatori), circa 27.400 de decesele din spitalele romanesti puteau fi evitate din totatul de circa 54.800 de decesele petrecute in spitale in acel an (sursa: http://www.mediafax.ro/social/eurostat-aproape-jumatate-din-decesele-din-spitalele-romanesti-puteau-fi-evitate-15369124)!!!

Cu profunda mandrie patriotica putem spune ca suntem cei mai tari la decese intraspitalcesti evitabile din UE! Probabil pentru asta s-au jertift stramosii nostri: pentru ca urmasii lor si urmasii urmasilor lor sa poata crapa evitabil in spitale.

De ce se face un mare tam-tam pentru cele 98 de decese din inchisori, fara sa se faca un proportional tam-tam pentru 27.400 (douazecisisaptedemiipatrusute) de decese EVITABILE petrecute intr-un an in spitale? Nu ar trebui sa se aloce prin televiziuni un spatiu de vreo 300 de ori mai mare (!!!) pentru combaterea celor aproape 30.000 de decese anuale evitabile din spitale? Nu ar trebui luate niste masuri imediate de catre guvern pentru a se rezolva cu prioritate o problema de circa 300 de ori mai ampla decat decesele din inchisori?

3. Despre conditiile de viata din libertate s-a mai spus deja ca aproximativ 40% din populatia Romaniei este expusa la saracie si excluziune sociala (sursa, de exemplu: http://www.cotidianul.ro/cifrele-saraciei-din-romania-277397/) si ca "26 % din populație (de trei ori media UE) și 31 % dintre persoanele cu handicap nu își pot permite să cumpere produse considerate a fi de dorit sau necesare pentru a duce o viață corespunzătoare. Aproape o treime (32 %) din copiii din România trăiesc în condiții de lipsuri materiale grave și unul din doi copii era expus riscului de sărăcie sau de excluziune socială"!!!

Sursa http://www.sfin.ro/recomandari/rata-saraciei-in-romania/ completeaza tabloul apocaliptic al conditiilor de viata ale romanilor "liberi": "Datele Ministerului Fondurilor Europene semnalează că mai mult de jumătate dintre copiii români se află în risc de sărăcie sau excluziune socială (52,2% în 2012), cel mai ridicat nivel din UE27 cu excepția Bulgariei.".

Conform aceleiasi surse, nici la nivelul Uniunii Europene (din ce in ce mai amenintata cu disparitia) nu exista perspective pozitive: "La nivelul UE, procentajul populației afectată de riscul de sărăcie și excludere socială a crescut de la 23,8%, în 2008, până la 24,4%, în 2014.".

4. Concluzii.

4.1. La care CEDO sau "institutie" UE trebuie sa mearga romanii "liberi" pentru a denunta genocidul economico-social din Romania si pentru a obtine despagubiri si conditii mai bune de viata?

4.2. Conform situatiei actuale, orice amarat care vrea sa prospere trebuie sa ajunga mai intai infractor, apoi la puscarie si apoi sa ceara despagubiri la CEDO. Sau, daca se aplica gratierea la gramada, are oricum mandat pentru furturi condamnabile cu maxim 5 ani de inchisoare... Deci, condamnat sau gratiat, amaratul este in castig. Chiar si negratiat ar fi in castig: casa si masa gratis, adica bunuri si servicii pen care nu prea si le-ar permite in libertate!

Important este ca viitorii infractori sa inteleaga ca trebuie sa fure de la marii corupti (de la mafia politico-economica) unde exista bani garla obtinuti tot prin frauda, si nu de la altii un pic mai putin amarati decat ei, care si-au castigat putinii bani prin munca cinstita si foarte prost platita.

4.3. Cred ca viitoarele "revolutii" si "miscari sociale", in caz ca vor exista si nu vor emana de la deservicii secrete, nu vor mai avea vreo legatura cu ipocrizia ideologica, ci doar cu nivelul de trai, indiferent de mascarada propagandistica si demagogica "de stanga" sau "de dreapta".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu