duminică, 22 ianuarie 2017

Un nou "protest" "spontan", o noua tentativa de lovitura de stat pentru reinstaurarea monarhiei?

Chiar in aceste momente cand scriu, in mod total neasteptat si neanuntat, un alt "protest" "spontan" se petrece in traditia instaurata cam din 2012: neautorizat, seara si noaptea, dupa lasarea intunericului, pe frig, si intr-o duminica (zi libera)!

Indiferent de tema protestului, cu cine sa dialogheze "protestatarii" in aceste conditii?

Conform sursei http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/evenimente/live-blog-impotriva-amnistiei-si-gratierii-sute-de-oameni-au-iesit-in-strada-654422, circa 28.000 de protestatari sunt in acest moment in strada, in masura in care sursa a numarat bine.

La ce ar folosi un astfel de "protest"? Sunt cei 28.000 de oameni din strada vocea celorlalti  19.000.000 - 20.000.000 de romani? Este o aroganta standard si in mod cert falsa.

Chiar daca nu sunt de acord cu ideea de gratiere (sau amnistie) la gramada, asta e viata. PSD + ALDE au o majoritate in Parlament rezultata din votul cetatenilor, sunt la guvernare ai au dreptul sa propuna si sa impuna orice, atat timp cat nu se incalca prevederile constitutionale. Sigur ca persoanelor care nu au votat cu PSD sau cu ALDE nu le convine.

Chiar daca legea gratierii este cu gandita cu dedicatie si va fi impusa cetatenilor, asta este. Faptul ca ies unii in strada pentru ca nu sunt de acord cu acest lucru nu este relevant. Este greu de crezut ca exista multe initiative legislative care sa placa tuturor.

Si atunci, in logica "protestelor", orice dezacord trebuie rezolvat prin miscari de strada? Trebui escaladata violenta?

Din nou remarc ca nu se protesteaza din cauza nivelului scazut de trai sau a lipsei autostrazilor sau a conditiilor din spitale sau a cine stie ce motiv social.

Este mai important pentru romani sa nu scape niste penali de puscarie decat sa se combata saracia cronica din tara noastra? Greu de crezut.

Totusi, "protestatarii" nu au treaba cu saracia si cu nivelul scazut de trai al romanilor.

Din nou se incearca stimularea emotioanala a populatiei. Din nou se incearca scoaterea masiva in strada a populatiei.

Din nou se spera atingerea unei mase critice pentru escaladarea ulterioara a violentei.

Violenta care, ca de obicei, nu poate servi decat reinstaurarii monarhiei. Monarhia nu se poate reinstaura revizuind Constitutia Romaniei, pentru ca acest lucru este interzis chiar de Constitutia Romaniei. Si atunci monarhia se poate reinstaura doar prin lovitura de stat, prin crearea sub un pretext sau altul de miscari stradale care sa devina violente si sa rastoarne actuala ordine constitutionala. Evident, nu conteaza daca se va ajunge la razboi civil si la varsare de sange, ca in decembrie 1989.

Ramane de vazut daca va avea acest "protest" mai mult succes decat celelalte si va ajunge monarhia la putere. Sper ca se intelege ca problema gratierii este doar un pretext.

Un comentariu:

  1. In 1989 se spunea ca romanii s-au saturat de comunism. Acum se poate spune ca romanii s-au saturat de gratiere?

    RăspundețiȘtergere