miercuri, 28 iunie 2017

Nicio banca nu a scapat nedistrusa pe o alee din Drumul Taberei!

Pe de o parte autoritatile locale sunt apucate de o mare frenezie atunci cand trebuie sa inlocuiasca stalpi, garduri metalice, banci si alte obiecte stradale.

Pe de alta parte, exista o frenezie sistemica a distrugerii noilor obiecte stradale instalate, astfel incat resursele (taxele si impozitele contribuabililor) sa fie risipite total, inutil si ireversibil. Cazul de fata este tipic pentru banii publici aruncati. Castigatorii sunt cei care plantat bancile prin Bucuresti, perdantii sunt cetatenii platitori de biruri exagerate.

Azi, 28.Iunie.2017, am mers pe aleea care pleaca de la Prelungirea Ghencea, prima din spatele strazii Brasov. Motivul: aleea era foarte umbroasa si ma apara de arsita.

Mergand pe aceasta alee am remarcat primul rand de banci distruse. Mergand in continuare, am remarcat ca absolut toate bancile erau distruse si inutilizabile!

O adevarata mana cereasca pentru "edilii" sectorului 6, care au motiv sa arunce alti bani publici pe alte obiecte stradale, "bio" sau "umano" degradabile.

Mi se pare uluitor sa constat aceasta distrugere totala, fara ca statul sa gaseasca vreun vinovat. Probabil ca nimeni din institutiile statului nu are curiozitatea sa afle cine distruge atat de eficient lucrarile publice. Poate pentru ca astfel de distrugeri, precise si totale, sunt facute la ordin de apropiatii unora, ori din primarie, ori din partea executantului.

Am pozat toate bancile distruse pe langa care am trecut. Desi seamana, multe sunt personalizate de mazgalelile oamenilor de grota deveniti oameni de alee in vremurile moderne.

Oare ce pondere au in cresterea economica investitiile de unica folosinta ale autoritatilor locale?

Cam asa intelegem de ce politicienii prefera folosirea expresiei "crestere economica" in locul expresiei "cresterea nivelului de trai": cresterea economica inseamna bani aruncati, dar facturati; cresterea nivelului de trai ar avea loc daca de banii aruncati si facturati s-ar alege si simplul cetatean cu ceva.

Niste banci mizerabile (cat or fi costat?) si de nefolosit poate ca au contribuit la "cresterea economica" din statisticile masluite ale statului mafiot totalitar, dar in niciun caz nu au contribuit la cresterea nivelului de trai al cetatenilor.

De unde rezulta ca Romania are o crestere economica pur fantomatica: se arunca cu nemiluita banii publici de dragul statisticilor mincinoase, fara sa ramana ceva in urma (cu exceptia ruinelor)!

Poate face noul guvern Tudose un inventar al investitiilor de unica folosinta din Romania postdecembrista...

La fel de util pentru caracterul mafiot totalitar al puterii postdecembriste ar fi si inventarul investitiilor inutile, urmat de inventarul investitiilor ultra costisitoare sau supraevaluate...















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu