duminică, 17 decembrie 2017

Inmormantarea lui Mihai I - circ mai grotesc, mai primitiv si mai sinistru ca niciodata!

Ieri, 16.Decembrie.2017, s-a desfasurat ultimul act al circului monarhist.

Din punctul meu de vedere, a fost un spectacol grotesc, primitiv si sinistru, impanat de ritualuri expirate, care amintesc de Evul Mediu intunecat si superstitios.

Pentru cei care au avut rabdare sa urmareasca circul de la inceput la sfarsit (eu mi-am gasit ocupatii mai vesele), ritualul mediumnic a parut interminabil.

Conform sursei http://www.ziare.com/regele-mihai/inmormantare/regele-mihai-a-fost-inmormantat-1493349, care descrie minut cu minut ritualul inmormantarii, procesiunea a inceput pe la 10:00 si s-a terminat pe la 20:15, deci mai bine de 10 ore.

Am remarcat si in alte ocazii ca in Romania exista un adevarat cult al mortii si morbiditatii.

"Oborul" de preoti a dat tot ce are ortodoxia mai hidos, pe principiul excelent descris in Biblie de Isus ("Domnul domnilor şi Împăratul împăraţilor", conform [Apocalipsa 17.14.]):

[Marcu 12.39. si 12.40.]
"Ei umblă după scaunele dintâi în sinagogi şi după locurile dintâi la ospeţe;
casele văduvelor le mănâncă şi fac rugăciuni lungi de ochii lumii. O mai mare osândă va veni peste ei."
.

Cred ca toate capetele incoronate europene care au venit la inmormantare si-au blestemat zilele la slujbele si "plimbarile" care nu se mai terminau. Dar sigur ca au indurat cu stoicism tot calvarul in incercarea lor de a sprijini ideea de monarhie in Romania.

Cine stie, poate ca fostul rege intra in Cartea Recordurilor ca fiind cel mai plimbat cadavru si cel mai tarziu inmormantat dupa moarte (a murit pe 05.Decembrie.2017 si a fost ingropat pe 16.Decembrie.2017).

De la 10:00 pana pe la 11:00 sicriul cu fostul rege a stat la Palatul Regal, unde oficialii au facut ultimele plecaciuni in semn de omagiu.

Dupa care sicriul a fost scos afara si pus, din fericire, pe un afet de tun, scapand o perioada de corvoada militarii siliti sa care o greutate de 250 de kilograme la care se adauga greutatea fostului rege.

De la 11:20 la 12:20 sicriul a fost tractat pana la Catedrala Patriarhala. Romani in numar de 20.000 s-au adunat ca la urs, poate ca unii au si sperat la un "fursec", o coliva sau minste maruntis aruncat in intersectii, asa cum le pretinde traditia simplilor cetateni. Dar propaganda oficiala a considerat ca au fost prezenti numai iubitorii de monarhie.

Pe cruce este scris "Mihai I Rege". Evident, nu putea fi scris "Regele Romaniei", pentru ca faptul nu mai este de actualitate. Probabil ca rudele nu au vrut sa fie scris "Fostul rege al Romaniei", deci a rezultat ceea ce a rezultat.

Conform sursei http://www.ziare.com/regele-mihai/inmormantare/regele-mihai-a-fost-inmormantat-1493349, cortegiul se compunea, pe langa rude si oficiali, din:

1. Un militar cu crucea
2. "Oborul" de preoti al Bisericii Ortodoxe Romane (circa 20-25 de preoti)
3. Un afet de tun tras de vehiculul militar
4. Un corp de Muzica Militara
5. Un detasament de 58 militari ai Fortelor Terestre
6. Un detasament de 58 militari ai Fortelor Aeriene
7. Un detasament de 58 militari ai Fortelor Navale
8. Un detasament de elevi ai Colegiului National Militar "Dimitrie Cantemir" din Breaza.".

De la 13:00 la 14:00 a avut loc slujba religioasa de inmormantare de la Bucuresti. La sfarsit clopotele au batut prelung si sinistru.

De la 14:00 la 15:00 sicriul a fost purtat pana la Gara Baneasa.

Pe la 15:15 trenul cu sicriul a plecat spre Curtea de Arges. Se estima ca trenul va face cam doua ore pana la destinatie.

La Titu erau prezente 2.000 de persoane. La Pitesti erau prezente 8.000 de persoane. In gara din Curtea de Arges erau prezente 2.000 de persoane (sau 4.000 sau 6.000, in functie de surse; sa zicem 10.000 ca sa fie monarhistii fericiti).

Sa nu fi venit mai multa lume sa-l vada pe fostul rege (de fapt sicriul) din cauza infrastructurii primitive din Romania? Ce stiu eu, madam Margareta se lauda cu "progresele" realizate de Romania. Departe de a fi un model de "demnitate" si de mai stiu eu ce, madam Margareta este mai degraba un exemplu de demagogie si de minciuna.

Trenul cu sicriul a ajuns la Curtea de Arges cu mai bine de o ora intarziere, pe la 18:30. In spiritul traditiei de la CFR (sau SNCFR).

Nu stiu cum de s-a facut, pentru ca in miezul zilei am fost plecat de acasa, dar la intoarcere am surprins la TVR exact un moment penibil din tren, cu militarii care stateau de garda la sicriu in trenul in mers. Militarii se balanganeau in vagon cu cruce cu tot, de parca vedeam o parodie cu Charles Chaplin!

Si asa eram eu bine dispus, dar chestia asta chiar m-a terminat de ras. Cred ca este un alt moment de "mandrie" pentru madam Margareta si pentru oficialii romani, care au putut arata lumii intregi "progresele" Romaniei mafiote!  Pentru cei care vor sa savureze momentul, am gasit filmarea postata de TVR pe sursa: https://www.youtube.com/watch?v=Ef12Uj0QaLs.

Filmul tine niste ore bune, iar momentele de umor involuntar se gasesc la urmatoarele minute ale inregistrarii:
2:31:35;
2:32:55;
2:33:20.

Sper sa nu fie cenzurate imaginile prea curand, dar, oricum, mi-am facut o copie de siguranta a acestei inregistrari. Mai rar poti vedea asa ceva! :) Intr-adevar, un circ in direct demn de un fost rege de paie si de ciordacii oficiali ai banilor publici. Bine ca nu era sicriul deschis! :) Dar sa gandim pozitiv: fostul rege era leganat ca sa poata dormi in pace somnul de veci.

De la 18:30 la 19:15 sicriul a fost dus la Catedrala Manastirii Curtea de Arges. Cam bezna in acest oras. Alte clopote langa-danga, alta slujba de vreo 5 minute.

Apoi sicriul este purtat pana la Noua Catedrala Arhiepiscopala si Regala, facuta din bani publici. In "iubirea" de tara a fostului rege si a rudelor mostenitoare, in "modestia", "discretia" si "decenta" lor, au considerat mai utila aceasta catedrala decat sa se dea bani publici pentru spitale, asa cum se cerea dupa tragedia din Colectiv. Vrem spitale, nu catedrale? E-te, na! Pai, fara catedrale, cine mai prosteste poporul? Politicienii? Si popii din ce sa traiasca? Din leafa de la stat?

Pe la 19:50, bum-bum, s-au tras 21 de salve de tun si s-a intonat imnul. Unele surse nu au precizat care imn. Dar pe sursa https://www.libertatea.ro/stiri/imagini-de-la-inmormantarea-regelui-mihai-2078433 este scris:

"s-au cântat Imnul României și Imnul Regal"!

Se pare ca Romania a devenit o republica hibrida, in total dispret fata de Constitutia Romaniei. Ce mare lucru, a jurat si Iohannis stramb sa respecte Constitutia Romaniei si legile tarii... La fel si Tariceanu...

Oricum, dragut ca s-a cantat imnul Romaniei, adica "Desteapta-te, romane!". Era tare sa-l vedem pe Mihai I ridicandu-se nauc din sicriu si intreband, "Ce-i? Ce se intampla?" :)

Din fericire pentru toata lumea, pe la orele 20:00 sicriul cu Mihai I a fost cobarat in cripta si acest circ monarhist a luat sfarsit pe la 20:15.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu