sau Statul roman - patronul evaziunii fiscale
sau De ce este Romania un stat sclavagist?
In aceste zile se poarta "negocieri" ridicole intre "statul roman", "patronate" si "reprezentantii sindicatelor". Miza: salariul minim pe economie 2011.
Din partea patronatelor s-a propus un salariu minim cuprins intre 600 de lei si 640 de lei.
Guvernul a propus un salariu minim de 650 de lei.
Reprezentantii sindicatelor au propus un salariu minim de 705 lei.
Pentru exactitate, este vorba de salariul minim brut, precizare care lipseste in majoritatea stirilor.
De exemplu, iata doua link-uri unde nu se precizeaza daca este vorba daca este vorba de salariul minim brut sau net:
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-7734886-salariul-minim-stabilit-saptamana-viitoare-urma-unei-noi-intalniri-guvern-sindicate-bugetarii-angajatii-privat-putea-avea-salarii-minime-diferentiate.htm
http://www.adevarul.ro/financiar/Guvernul_a_propus_un_salariu_minim_de_650_de_lei-sindicalistii_au_respins_oferta_0_326367881.html
Imediat ce am vazut aceste cifre (despre care am mai scris de multe ori ca sunt niste minciuni din punct de vedere economic si ca nimeni nu isi poate acoperi cheltuielile minimale ale traiului zilnic cu oricare dintre salariile minime brute(!) avansate de "statul roman" - 650 de lei, "patronate" - 600-640 de lei si "reprezentantii sindicatelor" - 705 lei), am cautat valorile chiriilor pentru garsoniere din Bucuresti pe site-ul ziarului Anuntul Telefonic,
http://www.anuntul.ro/anunturi.php?menu=anunturi&RubricaID=13&SubrubricaID=18&page=1&OrderBy=PretReferinta&Order=ASC
Am ordonat oferta dupa pret si am gasit urmatoarele:
1. Exista 33 de oferte de inchiriere sub salariul minim brut pe economie propus.
2. Nu exista chirie mai mica de 300 de lei lunar. Adica cele 33 de oferte sunt cuprinse intre 300 de lei si 690 de lei).
Altfel spus, vor fi 33 (treizecisitrei!!!) de fericiti salariati din Bucuresti care isi vor permite sa isi dea salariul brut(?!?) pe chirie si, eventual, sa mai detina si bani de cheltuiala.
Orice alt comentariu legat de salariul minim pe economie propus pentru 2011 mi se pare inutil. In schimb se pot face comentarii despre cei care "negociaza" salariul minim pe economie intre 600 si 705 lei.
1. Statul incalca Constitutia Romaniei, Art. 47, alineatul 1:
"Statul este obligat sa ia masuri de dezvoltare economica si de protectie sociala, de natura sa asigure cetatenilor un trai decent.". Cum poti trai decent fara sa iti poti permite o garsoniera inchiriata?
2. NU EXISTA NICIO PREVEDERE LEGISLATIVA CARE SA DEFINEASCA SI SA REGLEMENTEZE JURIDIC TRAIUL DECENT IN ROMANIA. Din aceasta cauza, negocierea salariului minim pe economie este un circ aleator.
3. "Statul roman", "patronatele" si "reprezentantii sindicatelor" nu ofera detalii in legatura cu modul in care au stabilit valoarea salariului minim brut pe economie. In functie de ce calcule economice s-au avansat acele cifre? Nici mijloacele de informare (sau dezinformare) nu ofera referinte, comentarii sau explicatii pe aceasta tema.
4. Salariul minim brut pe economie nu acopera matematic cheltuielile lunare ale salariatului, si totusi salariatul supravietuieste. Acest lucru nu este posibil fara sa existe evaziune fiscala, adica bani in plus la salariu oferiti de firme, care nu platesc astfel impozite catre stat.
5. "Statul roman", "patronatele" si "reprezentantii sindicatelor" au toate datele privind cheltuielile reale ale cetatenilor, totusi, se preteaza in continuare la aceasta mascarada a "negocierilor".
6. "Statul roman" isi reafirma in continuare rolul de furnizor de sclavi ieftini, la intern si la extern.
7. "Statul roman", foarte grijuliu in asigurarea unor venituri salariale mici de catre cetateni, este la fel de grijuliu in asigurarea de profituri mari de catre anumite firme, numite de toata lumea firme clientelare. Pentru profiturile firmelor clientelare nu exista plafon, altfel nu ar mai exista achizitii publice la preturi supraevaluate (de 10-20 de ori!!!), nici afaceri inutile ale statului cu firmele clientelare.
8. "Statul roman" ignora, in vremuri de asa-zisa "criza", plusul de bani care ar intra la buget prin stabilirea unui salariu corect din punct de vedere economic, deci, "statul roman" doreste, in fapt, falimentarea Romaniei!!!
9. "Statul roman" garanteaza profitabilitatea unui singur fel de afaceri in Romania: furtul legalizat al banului public.
10. "Statul roman", "patronatele" si "reprezentantii sindicatelor" nu doresc sa asigure celor care muncesc pentru salariul minim un trai decent, ci statutul de sclavi, de gunoaie sau de animale!!!
ATAT TIMP CAT MUNCA VA FI DEVALORIZATA IN ROMANIA, ROMANIA VA FI IN CRIZA.
marți, 31 august 2010
vineri, 27 august 2010
Cine expulzeaza statul roman?
O mare agitatie s-a produs in Europa si chiar in lume pe tema expulzarii tiganilor romani din Franta. Franta, o tara foarte dezvoltata economic, o asa zisa "campioana a democratiei", isi demonstreaza falimentul in privinta integrarii tiganilor romani in cadrul societatii franceze. In schimb, are pretentia ca Romania, o tara subdezvoltata si dominata de coruptie, sa puna in aplicare programe de integrare a etniei in societatea romaneasca.
Se pare ca Franta se preface ca nu vede faptul ca statul roman nu e in stare sa-si integreze cetatenii romani rezidenti in Romania in propria societate. De fapt, statul integreaza in societatea romaneasca numai acei cetateni care isi accepta benevol statutul de sclavi, de lucratori pe salarii de nimic, buni platitori de taxe. Dupa care, statul indoapa cu bani buzunarele firmelor prietene, care se ocupa cu achizitii publice la preturi supraevaluate sau cu afaceri la preturi supraevaluate. Cei care refuza statutul de sclavi nu au decat sa moara in chinuri, conform "programelor de integrare" ale statului roman.
Unii repatriati au declarat la televizor ca se ocupau cu cersitul si ca realizau din aceasta activitate 1000 de euro pe luna, de exemplu. Adica 30-40 de euro pe zi, suma chiar foarte usor de obtinut din cersit, in Franta. Si atunci, ce sa caute aceste persoane in Romania? Cum vor fi integrati de statul roman in Romania? Ce ar insemna un salariu de 150 de euro pentru un repatriat? De 6-7 ori mai putin decat veniturile din cersit. Adica un venit de submilog? Cum poate fi mai bine? Sa cersesti 2 luni in Franta si sa castigi 2x1000=2000 de euro, sau sa muncesti un an in Romania (in Romania!!!) si sa castigi 12x150=1800 de euro? Cum este posibil ca in Romania salariul minim sa fie de 6-7 ori mai mic decat venitul cersetorilor din Franta?
Dupa parerea mea, tiganii romani merita tot respectul. Au standarde de viata mult mai ridicate decat romanii. Stiu sa realizeze venituri mult mai mari decat romanii. Cei care muncesc, se orienteaza pentru meseriile cel mai bine platite (de exemplu, cele din domeniul muzical). Nu se incurca in institutiile statului sau in institutiile europene care, atat timp cat baga Romania sau Europa in criza, reprezinta forme de parazitism pe bani publici.
Chiar, cum isi justifica salariile institutiile romanesti si europene? Ce au facut ele pentru cetatenii romani si europeni? Fata de Romania, institutiile europene au acelasi comportament ca si statul roman: introduc restrictii si amenzi. Care e institutia romaneasca sau europeana care se ocupa cu crearea de locuri de munca bine platite?
Se spune ca multi etnici tigani comit delicte. Si care e problema? Exista legi pentru cei care comit delicte. Exista etnii care nu comit delicte? Exista etnii care nu dorm de grija respectarii legii? Sau delictele comise de romanii romani sunt mai simpatice decat cele comise de tiganii romani? Sau asasinatele comise de francezi sunt acceptabile, nu ca alea comise de alte etnii sau nationalitati. Cum o gandi francezul? Probabil: "Sa ma omoare un francez de-al meu, nu ultimii imigranti...". Unde isi expulzeaza Franta proprii delicventi?
In plus, sunt delictele comise de tigani mai grave decat cele comise de statul roman? Poate fi ceva mai grav decat spulberarea economiei romanesti? Decat distrugerea a milioane de destine? De ce este pusa la zid o etnie, in timp ce dementii psihopati care ne spoliaza in fiecare zi nu stau nici macar o zi in inchisoare? Este o etnie mai responsabila de problemele noastre decat statul roman?
Se spune: "jos guvernul", "guvernul trebuie sa plece", "demisia". La asta se reduce totul? La plecare? Adica, urmatorii la furat, va rog! Nu numai guvernul actual, toti cei care au condus tara spre dezastrul actual si au devalizat-o (PDL, PSD, PNL) in 20 de ani sa platesca, cu averile frauduloase si cu libertatea! Inclusiv firmele hoate, care au facturat catre statul roman, cu complicitatea statului roman, produse si servicii la preturi nebunesti.
Dupa gratii nemernicii care distrug cetatenii romani si Romania! Expulzati statul roman! Egalitate de sanse si tratament!
Se pare ca Franta se preface ca nu vede faptul ca statul roman nu e in stare sa-si integreze cetatenii romani rezidenti in Romania in propria societate. De fapt, statul integreaza in societatea romaneasca numai acei cetateni care isi accepta benevol statutul de sclavi, de lucratori pe salarii de nimic, buni platitori de taxe. Dupa care, statul indoapa cu bani buzunarele firmelor prietene, care se ocupa cu achizitii publice la preturi supraevaluate sau cu afaceri la preturi supraevaluate. Cei care refuza statutul de sclavi nu au decat sa moara in chinuri, conform "programelor de integrare" ale statului roman.
Unii repatriati au declarat la televizor ca se ocupau cu cersitul si ca realizau din aceasta activitate 1000 de euro pe luna, de exemplu. Adica 30-40 de euro pe zi, suma chiar foarte usor de obtinut din cersit, in Franta. Si atunci, ce sa caute aceste persoane in Romania? Cum vor fi integrati de statul roman in Romania? Ce ar insemna un salariu de 150 de euro pentru un repatriat? De 6-7 ori mai putin decat veniturile din cersit. Adica un venit de submilog? Cum poate fi mai bine? Sa cersesti 2 luni in Franta si sa castigi 2x1000=2000 de euro, sau sa muncesti un an in Romania (in Romania!!!) si sa castigi 12x150=1800 de euro? Cum este posibil ca in Romania salariul minim sa fie de 6-7 ori mai mic decat venitul cersetorilor din Franta?
Dupa parerea mea, tiganii romani merita tot respectul. Au standarde de viata mult mai ridicate decat romanii. Stiu sa realizeze venituri mult mai mari decat romanii. Cei care muncesc, se orienteaza pentru meseriile cel mai bine platite (de exemplu, cele din domeniul muzical). Nu se incurca in institutiile statului sau in institutiile europene care, atat timp cat baga Romania sau Europa in criza, reprezinta forme de parazitism pe bani publici.
Chiar, cum isi justifica salariile institutiile romanesti si europene? Ce au facut ele pentru cetatenii romani si europeni? Fata de Romania, institutiile europene au acelasi comportament ca si statul roman: introduc restrictii si amenzi. Care e institutia romaneasca sau europeana care se ocupa cu crearea de locuri de munca bine platite?
Se spune ca multi etnici tigani comit delicte. Si care e problema? Exista legi pentru cei care comit delicte. Exista etnii care nu comit delicte? Exista etnii care nu dorm de grija respectarii legii? Sau delictele comise de romanii romani sunt mai simpatice decat cele comise de tiganii romani? Sau asasinatele comise de francezi sunt acceptabile, nu ca alea comise de alte etnii sau nationalitati. Cum o gandi francezul? Probabil: "Sa ma omoare un francez de-al meu, nu ultimii imigranti...". Unde isi expulzeaza Franta proprii delicventi?
In plus, sunt delictele comise de tigani mai grave decat cele comise de statul roman? Poate fi ceva mai grav decat spulberarea economiei romanesti? Decat distrugerea a milioane de destine? De ce este pusa la zid o etnie, in timp ce dementii psihopati care ne spoliaza in fiecare zi nu stau nici macar o zi in inchisoare? Este o etnie mai responsabila de problemele noastre decat statul roman?
Se spune: "jos guvernul", "guvernul trebuie sa plece", "demisia". La asta se reduce totul? La plecare? Adica, urmatorii la furat, va rog! Nu numai guvernul actual, toti cei care au condus tara spre dezastrul actual si au devalizat-o (PDL, PSD, PNL) in 20 de ani sa platesca, cu averile frauduloase si cu libertatea! Inclusiv firmele hoate, care au facturat catre statul roman, cu complicitatea statului roman, produse si servicii la preturi nebunesti.
Dupa gratii nemernicii care distrug cetatenii romani si Romania! Expulzati statul roman! Egalitate de sanse si tratament!
miercuri, 25 august 2010
Statul roman - dusmanul cetateanului roman (15)
Pe vremea socialismului era o lozinca: "Nici munca fara paine, nici paine fara munca.".
Pe vremea... capitalismului contemporan s-a facut, in sfarsit, dreptate:
"SI PAINE FARA MUNCA, SI MUNCA FARA PAINE.".
In plus, cei care ofera munca fara paine pentru a avea la discretie paine (case, masini, bani in conturi, viata de lux) ofera si umilinta si batjocura nelimitata.
Ultima masura a dorintei statului de a batjocori si umili cetateanul este modul in care statul intelege sa colecteze taxe din drepturi de autor. Televiziunea si ziarele sunt pline de comentarii negative pe aceasta tema.
Pentru mine (si, din pacate, pentru foarte putini catateni) este evident ca modul de functionare a statului roman este unul terorist. De 20 de ani statul roman practica terorismul economic. Acest delict nu exista in codul penal, pentru ca statul roman ar deveni instantaneu statul infractor. Dar acest delict exista si se comite in Romania zi de zi. In ce mod?
Modul in care opereaza terorismul economic in cadrul statului roman este DEVALORIZAREA CONTINUA A MUNCII in paralel cu cresterea taxelor. Care este urmarea unui astfel de sistem? Falimentul de masa, cetateni muritori de foame, cetateni fara adapost, cetateni fara asistenta medicala, cetateni fara asistenta juridica... In general, o majoritate a cetatenilor pentru care viata este doar o asteptare a mortii.
Responsabilii de terorismul economic sunt urmatorii:
1. Statul roman, care considera ca actualul salariu minim pe economie este corect stabilit din punct de vedere economic (600 de lei net, 705 brut, daca nu cumva a devenit intre timp 600 de lei brut), desi acest salariu nu acopera cheltuielile minimale normale (chirie, facturi de apa, curent, incalzire, hrana, imbracaminte, incaltaminte, consumabile indispensabile - hartie igienica, de exemplu).
De retinut ca nici nu s-au adus in discutie alte cheltuieli care definesc un trai decent, cum ar fi: mersul la cinema, teatru, eveniment sportiv; cumpararea de pachete turistice (vacanta la munte sau la mare); accesul la servicii de intretinere personala (frizerie, coafor, tratamente corporale); cumpararea de produse electronice si atatea altele.
Si atunci, cum pot exista si prospera comertul si serviciile fara o baza de masa. Cum este posibil si normal ca majoritatea cetatenilor sa fie exclusi de la comert si servicii si sa fie obligati sa lupte pentru supravietuire, exact ca niste animale.
De amintit si faptul ca a te imbraca si a te incalta nu inseamna sa iti cumperi ce e mai ieftin si de calitate execrabila din magazin. Exista haine si incaltaminte de sute de lei bucata/ perechea. Nici a manca nu inseamna sa iti cumperi legumele si fructele odioase, patate si mucegaite, pe care comerciantii sinistri le ofera, probabil, "ca sa aiba si saracul ce manca", in timp ce legumele si fructele de calitate sunt la preturi prohibitive pentru majoritatea cetatenilor. Cine se uita la cozile de sarbatori din supermarket este rugat sa isi faca mai des cumparaturile din piete.
2. Patronii, proprietarii de afaceri.
Economia romaneasca este dominata de investitori straini, sectoare cheie (comunicatiile, industria auto, petrolul, comertul si altele) fiind preluate si controlate de cetateni straini. Acesti patroni si proprietari de afaceri nu au venit aici decat pentru interesul personal: profitul. Desigur, exista si patroni si proprietari de afaceri romani care urmaresc acelasi lucru: profitul. Toti acestia, mai mult sau mai putin complici cu statul, devalorizeaza munca. Exista metode specifice de operare, principale ar fi: angajarea fara forme legale, "convingerea" angajatului sa presteze ore suplimentare neplatite sau necompensate prin zile de odihna, inscrisuri false in cartile de munca (salariul minim pe economie pe cartea de munca, salariu mai mari in realitate - fara plata taxelor aferente la stat), neplata de catre firme a contributiilor angajatilor catre stat (cu consecinta ca angajatul de cele mai multe ori nici nu stie ca nu va beneficia de pensie pentru diverse perioade muncite).
3. Liderii sindicali.
In general acestia sunt persoane aservite puterii (sa ne amintim de exemplu, transformarile lui Miron Mitrea si Victor Ciorbea, care din lideri de sindicat au devenit "oameni politici"), a caror grija este sa convinga membrii de sindicat ca nu se pate face nimic si sa mimeze "negocieri" cu statul.
Singurul lider de sindicat despre care stiu ca a aparat drepturile salariatilor (imi cer scuze fata de cei nementionati pentru ca nu am auzit de ei) este Virgil Săhleanu, lider sindical ieşean, asasinat din ordinul conducerii firmei (SC Tepro SA Iasi) şi al investitorului extern care cumpărase pachetul majoritar de acţiuni (sursa: http://ro.wikipedia.org/wiki/Virgil_S%C4%83hleanu).
Cazul Săhleanu constituie imaginea vie a modului de operare al "statului", "patronilor", "investitorilor straini". Sigur ca statul s-a dezis in final de asasinii care au actionat ca niste amatori, dar cehul Priplata a parasit linistit si fraudulos Romania (unde era controlul de la frontiera - institutie de stat?), nefiind extradat pana in zilele noastre. Isi mai aduce cineva aminte de Virgil Săhleanu (in caz ca a auzit de el)?
Pe vremea... capitalismului contemporan s-a facut, in sfarsit, dreptate:
"SI PAINE FARA MUNCA, SI MUNCA FARA PAINE.".
In plus, cei care ofera munca fara paine pentru a avea la discretie paine (case, masini, bani in conturi, viata de lux) ofera si umilinta si batjocura nelimitata.
Ultima masura a dorintei statului de a batjocori si umili cetateanul este modul in care statul intelege sa colecteze taxe din drepturi de autor. Televiziunea si ziarele sunt pline de comentarii negative pe aceasta tema.
Pentru mine (si, din pacate, pentru foarte putini catateni) este evident ca modul de functionare a statului roman este unul terorist. De 20 de ani statul roman practica terorismul economic. Acest delict nu exista in codul penal, pentru ca statul roman ar deveni instantaneu statul infractor. Dar acest delict exista si se comite in Romania zi de zi. In ce mod?
Modul in care opereaza terorismul economic in cadrul statului roman este DEVALORIZAREA CONTINUA A MUNCII in paralel cu cresterea taxelor. Care este urmarea unui astfel de sistem? Falimentul de masa, cetateni muritori de foame, cetateni fara adapost, cetateni fara asistenta medicala, cetateni fara asistenta juridica... In general, o majoritate a cetatenilor pentru care viata este doar o asteptare a mortii.
Responsabilii de terorismul economic sunt urmatorii:
1. Statul roman, care considera ca actualul salariu minim pe economie este corect stabilit din punct de vedere economic (600 de lei net, 705 brut, daca nu cumva a devenit intre timp 600 de lei brut), desi acest salariu nu acopera cheltuielile minimale normale (chirie, facturi de apa, curent, incalzire, hrana, imbracaminte, incaltaminte, consumabile indispensabile - hartie igienica, de exemplu).
De retinut ca nici nu s-au adus in discutie alte cheltuieli care definesc un trai decent, cum ar fi: mersul la cinema, teatru, eveniment sportiv; cumpararea de pachete turistice (vacanta la munte sau la mare); accesul la servicii de intretinere personala (frizerie, coafor, tratamente corporale); cumpararea de produse electronice si atatea altele.
Si atunci, cum pot exista si prospera comertul si serviciile fara o baza de masa. Cum este posibil si normal ca majoritatea cetatenilor sa fie exclusi de la comert si servicii si sa fie obligati sa lupte pentru supravietuire, exact ca niste animale.
De amintit si faptul ca a te imbraca si a te incalta nu inseamna sa iti cumperi ce e mai ieftin si de calitate execrabila din magazin. Exista haine si incaltaminte de sute de lei bucata/ perechea. Nici a manca nu inseamna sa iti cumperi legumele si fructele odioase, patate si mucegaite, pe care comerciantii sinistri le ofera, probabil, "ca sa aiba si saracul ce manca", in timp ce legumele si fructele de calitate sunt la preturi prohibitive pentru majoritatea cetatenilor. Cine se uita la cozile de sarbatori din supermarket este rugat sa isi faca mai des cumparaturile din piete.
2. Patronii, proprietarii de afaceri.
Economia romaneasca este dominata de investitori straini, sectoare cheie (comunicatiile, industria auto, petrolul, comertul si altele) fiind preluate si controlate de cetateni straini. Acesti patroni si proprietari de afaceri nu au venit aici decat pentru interesul personal: profitul. Desigur, exista si patroni si proprietari de afaceri romani care urmaresc acelasi lucru: profitul. Toti acestia, mai mult sau mai putin complici cu statul, devalorizeaza munca. Exista metode specifice de operare, principale ar fi: angajarea fara forme legale, "convingerea" angajatului sa presteze ore suplimentare neplatite sau necompensate prin zile de odihna, inscrisuri false in cartile de munca (salariul minim pe economie pe cartea de munca, salariu mai mari in realitate - fara plata taxelor aferente la stat), neplata de catre firme a contributiilor angajatilor catre stat (cu consecinta ca angajatul de cele mai multe ori nici nu stie ca nu va beneficia de pensie pentru diverse perioade muncite).
3. Liderii sindicali.
In general acestia sunt persoane aservite puterii (sa ne amintim de exemplu, transformarile lui Miron Mitrea si Victor Ciorbea, care din lideri de sindicat au devenit "oameni politici"), a caror grija este sa convinga membrii de sindicat ca nu se pate face nimic si sa mimeze "negocieri" cu statul.
Singurul lider de sindicat despre care stiu ca a aparat drepturile salariatilor (imi cer scuze fata de cei nementionati pentru ca nu am auzit de ei) este Virgil Săhleanu, lider sindical ieşean, asasinat din ordinul conducerii firmei (SC Tepro SA Iasi) şi al investitorului extern care cumpărase pachetul majoritar de acţiuni (sursa: http://ro.wikipedia.org/wiki/Virgil_S%C4%83hleanu).
Cazul Săhleanu constituie imaginea vie a modului de operare al "statului", "patronilor", "investitorilor straini". Sigur ca statul s-a dezis in final de asasinii care au actionat ca niste amatori, dar cehul Priplata a parasit linistit si fraudulos Romania (unde era controlul de la frontiera - institutie de stat?), nefiind extradat pana in zilele noastre. Isi mai aduce cineva aminte de Virgil Săhleanu (in caz ca a auzit de el)?