marți, 14 decembrie 2010

Incalcarea promisiunilor electorale, garantata de Constitutie

Incalcarea promisiunilor electorale se poate face in liniste si consens, cu binecuvantarea Constitutiei Romaniei.

Astfel, la Articolul 69, alineatul (2) este prevazut:
"Orice mandat imperativ este nul."

Cu alte cuvinte, chiar daca vine un candidat cu un contract scris si semnat ca va face si va drege, din punct de vedere legal respectivul act este nul. De aici consecinta: campaniile electorale sunt niste farse menite sa mimeze legitimitatea celor care, odata ajunsi la putere, isi pot bate joc de electorat dupa bunul plac, cum ar fi: legi tembele, masluirea statisticilor, furtul banilor publici, declaratii publice ca e bine cand de fapt e rau.

In plus, conform Articolului 72, alineatul (1):
"Deputatii si senatorii nu pot fi trasi la raspundere juridica pentru voturile sau opiniile politice exprimate in exercitarea mandatului."

Cu alte cuvinte, daca alesilor "li se pare" ca e bine sa se taie veniturile cetatenilor si sa creasca TVA, asta e.

Macar asa m-am linistit complet: dreptul la ticalosie si abuz in Romania este garantat de Constitutie si nu poate fi ingradit sau penalizat. E clar ca posibilitatea ca sa ajunga la putere in Romania persoane de buna credinta este o utopie.

Probabil ca taxarea cetateanului cu 100% din venituri, urmand ca statul sa restituie dupa bunul plac sau dupa gradul de responsabilitate, este doar o problema de timp. Legal este perfect realizabil. Dupa cum s-a vazut, statul poate incalca chiar si legile aritmeticii (de exemplu numararea voturilor in Camera Deputatilor). Cred ca simplului cetatean nu-i mai poate ramane ca argument in apararea fata de abuzurile statului decat legitima aparare.

Angajatii romani

Blocul National Sindical a facut o mare ancheta privind piata muncii si a descoperit ca:
- Angajatii romani muncesc mult;
- Angajatii romani muncesc in conditii proaste;
- Angajatii romani sunt platiti prost, indiferent daca lucreaza la stat sau la patron;
- Angajatii romani nu pot evolua pentru ca nu exista programe de pregatire profesionala;
- Angajatii romani sunt frustrati si neintelesi.

Simpaticul Bloc National Sindical a descoperit, in sfarsit, apa calda. Si a avut nevoie de o ancheta ca sa afle ca romanii sunt prost platiti. Adica nu stia ca salariul minim pe economie este o mizerie si ca nu se poate supravietui doar cu atat.

Despre "campia muncii" si salarii am tot scris pe blog, nu in speranta ca va citi cine trebuie, ci doar ca sa marchez o situatie pe care puterea se face ca nu o vede si nu o intelege.

Sursa: teletext TVR1

Populism

Populismul este foarte des invocat de clasa politica. Mai nou a devenit o arma folosita oricand se invoca o situatie care ar putea fi in folosul celor multi.

Daca ma gandesc mai bine, capitalismul a descalecat in 1989 tot pe baze populiste. Propaganda bunastarii viitoare era in floare. Majoritatea cetatenilor erau convinsi ca vor avea salarii mai mari si ca, daca vor munci bine, vor trai bine.

Liderii comunisti erau zugraviti in gama de culori sumbre revizuita si adaugita. Se filmau cu lampi de sodiu obiecte de inox de la resedinta din Primaverii a Ceausestilor si se spunea ca obiectele sunt din aur, se spunea ca s-au gasit baxuri de ness la Nicu Ceausescu. Locuinta de serviciu din Primaverii era prezentata ca un palat desi, pe langa mausoleul lui Videanu, pare o casuta. Se vorbea despre luxul desantat al "dictatorilor". Si se completa mereu: IN TIMP CE POPORUL...

Intre timp, Ceausestii au ajuns la doi metri sub pamant.
Industria, agricultura, transporturile si comertul au cam disparut.
Cei care s-au autoimproprietarit cu avutia nationala creata pe vremea comunismului au devenit vătafi nationali foarte bogati.
Demnitarii isi acorda dupa bunul plac mariri de salarii si de cheltuieli de serviciu, si isi aproba achizitionarea de bunuri de serviciu de lux (de exemplu masini de serviciu).
Ioana Basescu, fiica presedintelui, are apartament de 800.000 de euro.
Elena Basescu este europarlamentar (si habar n-am cum isi justifica salariul pe care europarlamentarii si-l autoacorda).
Traian Basescu si-a "repartizat", pe vremea cand era primar al Bucurestiului, o casa pe strada Mihaileanu. Acum sta la Palatul Cotroceni, ducand o viata foarte austera si muncind bine.

IN TIMP CE POPORUL...

Cine latra mai tare are dreptate

Acesta este "conceptul" in cazul dezbaterilor televizate.

Sinistre mai sunt sezatorile TV (talc-şoaiele). Mai multe persoane, din cadrul puterii, opozitiei, jurnalistilor, "specialistilor" si imbarligatorilor se aduna la o masa in fata camerelor de luat vederi. Dupa care reprezentantul puterii isi lauda realizarile (indoielnice) si ataca opozitia; opozitia isi lauda realizarile (indoielnice) de pe vremea cand era la putere si critica actuala putere. In scurt timp, totul se transforma intr-o harmalaie care nauceste nefericitul telespectator care uita sa schimbe postul TV la timp. Argumentul cel mai folosit este latratul la volum maxim.

"Domnu', domnu'". "Lasati, nu mai spuneti". "Haideti, sa fim seriosi". "Nu mai incercati...". "Terminati cu populismul asta".

Cam asta ramane la sfarsitul emisiunii. Incolo, Romania ii da inainte cu reformele, cu progresul si cu civilizatia.

luni, 13 decembrie 2010

Statul lui Beavis si Butthead

Seful statului da declaratii televizate parca mereu sub influenta bauturilor alcoolice. Ce o fi vrut sa spuna cu "romanii trebuie sa fie responsabili" (preluata de agentii de influentare a opiniei si propagandisti la televiziuni), este greu de stiut. Ar fi bine sa explice in ce consta iresponsabilitatea.

Din punctul meu de vedere, iresponsabilitatea romanilor se manifesta in special inaintea votului si la vot. Conform ultimilor 20 de ani, inaintea votului romanii nu se gandesc la nimic sau se tot gandesc care e raul mai mic pentru a-l vota. Iar la vot pun stampila pe ce cred ei ca e raul cel mai mic.

Mult mai simplu ar fi sa existe numai alegeri bune, iar dilema sau trilema sa fie legate de cel mai mare bine.

Anii urmatori vor fi la fel de duri, chiar daca in loc de PDL va fi PSD sau PNL. Dar romanii nu stiu sa gaseasca o alternativa pentru ei insisi, un presedinte pentru ei si un parlament pentru ei. Se lasa manati ca vitele de triada PDL-PSD-PNL pentru ca sunt bine dezbinati, iar majoritatea sunt ruinati economic.

vineri, 10 decembrie 2010

Statul roman

Basescu si-a aratat din nou calitatile hidoase de dusman al cetateanului roman, odata cu declararea in public a faptului ca statul roman nu poate avea grija de fiecare cetatean in parte pentru ca nu mai are resursele de pe vremea comunismului.

CA SA FIM MAI PRECISI, STATUL ROMAN NU ARE GRIJA NICI MACAR A UNUI ROMAN CARE NU FACE PARTE DIN GASTILE DE LA PUTERE.

Singura grija a statului este autodistribuirea banilor publici.

In plus, cum este posibil sa nu aiba resurse un stat care incaseaza 24% din TVA, 16% cota unica din salariu, 16% cota unica platita de firme, taxe pe cladiri, taxe pe autoturisme, alte taxe? Adica atunci cand cumpar o paine, aproape un sfert din valoarea ei o donez statului. Cum este posibil sa nu aiba resurse un stat care a vandut tot ce era mai profitabil creat pe vremea socialismului (de exemplu petrolul, telefoanele)?

Cum ar fi sa ni-l imaginam pe Ceausescu privatizand toate firmele si marind TVA-ul la 24% si spunandu-ne ca sunt masuri dure dar necesare pentru relansare economica?

Guvern cu iresponsabilitate nelimitata

Boc a reiterat la RRA "teza" comportamentului iresponsabil a guvernului Tariceanu, care a lasat tara cu un mare deficit bugetar. Aceast fapt a condus in zilele noastre, conform Primului Sinistru, la luarea de masuri dure dar necesare de catre actualul guvern.

Ce nu inteleg sunt urmatoarele situatii:
1. Daca guvernul Tariceanu a fost iresponsabil, de ce nu este tras la raspundere din punct de vedere juridic?
2. In Romania democrata este posibil ca orice guvern sa fie oricat de iresponsabil, cu consecinte oricat de grave, fara ca nicio persoana care il compune sa fie adusa in fata justitiei?
3. Cand vor ajunge la inchisoare cei care isi bat joc de Romania si de romani?

Mandria doamnei Placinta

Conform teletextului TVR1:
"Faptele comise de Andrei Placinta sunt deosebit de grave si au adus atingere unor valori primordiale precum viata, integritatea corporala si patrimoniul persoanei, arata Tribunalul Bucuresti in motivarea deciziei de arestare a fiului senatoarei PDL, Sorina Placinta."

Original sistemul de valori in familia Placinta.

Cheltuirea banilor publici

Informatiile din mass-media sunt incomplete in privinta cheltuirii banilor publici. Ni se spune, de exemplu: s-au cheltuit 2 miliarde de euro pe fantani, ceasuri si altele in Bucuresti. O informare corecta ar trebui sa cuprinda cheltuielile cu materialele, cheltuielile cu salariile si profitul realizat de proprietarii firmelor implicate in insusirea banilor publici.

Pentru ca asa am putea afla care este ponderea profitului in cadrul acestor cheltuieli. Cum ar fi sa aflam ca raportul salarii-profit este de 1%? Sau de 0,1%? Adica la 1 leu salariu, 99 de lei profit, sau la 1 leu salariu, 999 lei profit.

Nu ar fi bine sa fie reglementat prin lege raportul salariu-profit? Nu de alta, dar tot se spune ca daca vrei sa ai mai mult trebuie sa muncesti mai mult si mai bine. Nu cred ca ai mai mult daca ai un salariu pe care il primesti indiferent de eficienta muncii. Ca sa nu mai zic de situatia in care faci ore suplimentare neplatite (munca patriotica pura).

Dungi pe asfalt

Romania postdecembrista are o traditie indelungata a trasarii de dungi pe asfalt. Traditia s-a format odata cu transformarea unor zone stradale in parcari cu plata. In zilele noastre a continuat cu transformarea haotica a unor zone din trotuare in trasee pentru biciclete.

Aceste lucrari, facute de mantuiala atunci cand nu s-au facut in bataie de joc, reprezinta un pretext facil pentru furtul cu aparente legale de bani publici. Fotografiile sunt utile pentru a ne face o idee despre urbanismul haotic si orizontul ingust - numai pana la bani - al edililor.

In prima fotografie se poate vedea cum dungile de pe asfalt s-au degradat cu usurinta, un alt motiv de reparatii si de aruncat alti bani. Niste cabluri atarnand, niste panouri hidoase si spatiul verde neingrijit completeaza fericit peisajul de langa Palatul Parlamentului, marele obiectiv turistic al Bucurestiului.


In poza a doua se vede cum traseul pentru biciclete ocolea o toneta care acum a disparut.


In a treia poza se vede cum spatiul pietonal este redus la dimensiunile unei poteci pe cale de disparitie temporara, din cauza saparii unui sant. Inteligent plasat si buldozerul, care poate fi sters involuntar si inutil de praf de pietonii mai grabiti si neatenti.


Mai sunt si alte locuri in care traseele pentru biciclete taie trotuarele dupa bunul plac al zugravilor incasatori de bani degeaba.

Oare cat or fi costat toate porcariile astea? Nu am de unde sa stiu. Urbanismul bucurestean se rezuma la lucrari de proasta calitate, executate de persoane cu calificare scazuta. Orasul e plin de stalpi plasati haotic, de stalpi care au probleme cu verticala, de tot felul de fiare ruginite, de borduri puse de mantuiala, de zone in care cimentul se amesteca cu asfaltul si cu alte materiale, de improvizatii, de spatii verzi neintretinute, de banci prafuite pe care rar le foloseste cineva, de obiecte stradale de utilitate indoielnica.

Orice, numai sa dispara banii publici din primarie in buzunarele care trebuie. Semn ca licitatiile sunt castiga intotdeauna de "specialisti" (persoane fara know-how, ci cu know-who)! Mai lipseste Boc sa ne spuna cat au castigat proprietarii firmelor prestatoare pentru o munca de asa inalta calitate (pentru ca el e cu principiul muncesti bine - castigi bine).

Brandul de tara

Un brand de tara poate fi, fara dubii, gunoiul. Gunoiul ocupa un loc important intr-o tara in care majoritatea cetatenilor au o viata mizerabila. Asa cum se poate vedea in imaginile de mai jos.

Frunzele, mandria Romaniei

Citind printre gunoaie

Gunoi de firma cu zdrente


Intersectia Calea 13 Septembrie cu Bulevardul Tudor Vladimirescu, zona privilegiata pentru gunoaie:
26.NOV.2010


06.DEC.2010


09.DEC.2010


Oare gunoiul este un subiect inepuizabil atat timp cat gunoaiele sunt la putere?

Carpacii au mereu de lucru

Treceam printr-o mare intersectie din capitala: intr-o parte este zona Palatului Parlamentului, intr-alta parte marele hotel al vuitoanelor, intr-alta parte - Posta Puisor.

In fotografia facuta ieri 09.DEC.2010 se vad urmatoarele:
1. S-a inlocuit asfaltul;
2. S-au schimbat bordurile;
3. S-au pus dungi pe asfalt;
4. In final s-a "bagat" pick-hammer-ul.

De altfel, un vast program de sapaturi tinde sa transforme multe strazi in zone bombardate.

Exemplul personal

Mai nou, Basescu si Udrea invoca exemple personale pentru a trimite lumea la munca.

De ce ar trebui sa ne pese de exemplele lor? Daca as fi in situatia lor, probabil ca nu as sta acasa nici macar o zi. Sa te joci cu banul public si sa iti faci parte din el in fiecare zi e o distractie de care cu greu te poti lipsi.

Au Basescu si Udrea vreo autoritate morala asupra cetateanului? Nu voi face un sondaj de opinie printre cetateni. Ma rezum doar la emiterea propriei pareri. Pe mine nu ma pot interesa parerile unora care, in timpul mandatului lor, au imprumutat zeci de miliarde de euro de la FMI si au transformat majoritatea romanilor in muritori de foame.

Respectand capetele de acuzare si spiritul procesului Ceausestilor din decembrie 1989 (daca isi mai aduce aminte cineva), acestia doi si ceilalti care detin puterea nu ar trebui doar sa plece, ci sa faca inchisoare pe viata.

Chiar si daca facem abstractie de situatia tarii, chiar daca in Romania totul ar fi perfect, in democratie tot nu ar trebui sa fie folosit argumentul opiniei persoanei cu functie inalta. Este o dovada de autoritarism. "Sa facem asa pentru ca asa fac si eu". Treaba ta, alt cetatean nu face ca tine. Mai ales daca opinia ta inseamna demagogie. Poate ca unii cetateni percep persoanele cu functie inalta ca pe niste despoti luminati, desi se spune ca traim in democratie.

Pentru mine, chiar si persoana cu functia cea mai inalta din stat ramane un simplu cetatean, care face pipi si caca la fel ca orice muritor de rand.

Mamicile si campul muncii

S-a scurtat durata de acordare de drepturi banesti pentru mamele care au copii cu varsta pana la 2 ani. S-a spus ca astfel se stimuleaza reintoarcerea mamelor in campul muncii, pretext folosit si cu ocazia altor taieri de venituri.

Partea mai proasta e ca in Romania campul muncii seamana mai mult cu un deşert. Romanii sunt adusi in situatia de a muri de foame ca sa isi caute de lucru, ca si cand milioane de locuri de munca sunt disponibile si "parazitii" stau cu burta la soare si cer ajutor de la stat.

Adevarul este ca romanii sunt adusi in situatia de a muri de foame si atat. Poate ca la urmatorul vot supravietuitorii nu vor mai pune stampila pe nazistii care compun PDL-PSD-PNL.

joi, 9 decembrie 2010

Dictatura ilegalitatii

Presedintele Romaniei si parlamentarii continua sa ofere cetateanului de rand circul traditional al ilegalitatii. Toti acestia si multi alti detinatori de functii uita sa ofere cetateanului de rand si paine, astfel ca se probeaza ideea ca Romania 2010 se situeaza mult sub nivelul Imperiului Roman, care, pe langa paine, mai oferea circ si infrastructura, printre altele.

Pe scurt (in limita posibilului), Traian Basescu a declarat ca, dupa parerea sa, "calculatorul lui Ridzi a fost de mult investigat, dar trebuie la dosar documente legale".
Sursa:
http://www.mediafax.ro/politic/basescu-calculatorul-lui-ridzi-a-fost-de-mult-investigat-dar-trebuie-la-dosar-documente-legale-7794052/

Cu alte cuvinte, procurorii actioneaza la inceput in ilegalitate, urmand sa intre in legalitate daca exista probe sau daca "vrea muschii lor"!? Oare mai sunt multe persoane care cred ca Romania 2010 este un stat democrat si ca nazismul sau stalinismul (pe scurt, terorismul politic) au disparut?

Partea cea mai proasta este ca nu stiu cum ma pot opune abuzurilor in calitate de simplu cetatean. Faptul ca fac un comentariu pe blog in care pun in evidenta aberatiile sau ticalosiile persoanelor care compun actualul stat roman nu rezolva problema. Probabil ca respectivii fac glume pe seama "fraierului" care isi pierde vremea cu "prostii".

In continuare mai aflu ca parlamentari din Comisia juridica a Camerei Deputaţilor au decis să respingă cererile de extindere a urmăririi penale şi de încuviinţare a percheziţiei informatice în cazul fostului ministru al Tineretului şi Sportului Monica Iacob-Ridzi. Am remarcat si o gramada de proceduri de urmat:
1. Procurorul general al Parchetului de pe langa ICCJ face o solicitare catre Camera Deputatilor,
2. DNA sesizeaza procurorul general al Romaniei,
3. Procurorul general al Romaniei solicita Parlamentului,
4. Ministrul Justitiei cere, probabil tot Parlamentului (nu este specificat in articol).

Ma intreb cum se poate dovedi vinovatia unui inalt demnitar, atunci cand alti inalti demnitari interzic accesul la posibilele surse de material probatoriu. Aici este vorba despre o alta dovada de fals atunci cand se vorbeste de egalitate in fata legii.

Pai, daca un nene incalca legea, ce fac procurorii, se duc la asociatia de locatari sa ceara permisiunea de a incepe urmarirea penala? Sau solicita o caracterizare de la angajatorului invinuitului? Sau cer voie rudelor invinuitului pentru a face perchezitie?

Cum se traduce juridic comportamentul parlamentarilor de a interzice perchezitia informatica? Complicitate cu infractorul sau favorizarea infractorului? De altfel, este ciudat ca este necesara o perchezitie informatica. Asta ar insemna ca nu toate documentele semnate de un ministru sunt imprimate si arhivate, de unde s-ar pune intrebarile:
1. Cum s-au semnat aceste documente (in fapt, contracte)?
2. Daca documentele din calculator sunt nesemnate si incriminante, cum se probeaza apartenenta lor la ministru? Doar pentru ca sunt in acel calculator?

Mi se pare "glumeata" si situatia in care, desi s-a inceput urmarirea penala a unei persoane, se solicita dupa foarte mult timp perchezitia informatica.

Alta ciudatenie: vinovatia, in cazul unor contracte, nu poate fi dovedita instantaneu odata cu citirea contractului!

Pe langa toate acestea, s-au adaugat noi valente aberatiei si s-au conferit noi dimensiuni ilegalitatii odata cu argumentele invocate de presedintele Comisiei juridice, deputatul PDL Daniel Buda: "Eu stiu prin ce necazuri trece femeia asta. E bolnava, nu se stie care va fi viitorul ei. Are si un copil de crescut. Eu am o problema de constiinta".
Sursa:
http://www.gandul.info/news/cum-au-scapat-o-deputatii-puterii-de-procurori-pe-ridzi-e-bolnava-nu-se-stie-care-va-fi-viitorul-ei-are-si-un-copil-de-crescut-7793780

De unde deduc ca orice persoana de sex feminin cu copil, cu necazuri si cu... deviatie de sept (initial ma gandisem la ceva cu atrofierea...) poate comite ilegalitati. Totusi, pentru linistea deputatului ingrijorat, doresc sa il asigur ca viitorul lu' madam Ridzi e rozaliu, spre deosebire de viitorul romanilor onesti, care e foarte negricios pentru ca demnitarii nu au o problema de constiinta in privinta romanilor onesti.

Sa le amintim fauritorilor de legi si veghetorului la respectarea Constitutiei urmatoarele articole din Constitutia Romaniei:

Articolul 1. Statul roman
(3) Romania este stat de drept, democratic si social, in care demnitatea omului, drepturile si libertatile cetatenilor, libera dezvoltare a personalitatii umane, dreptatea si pluralismul politic reprezinta valori supreme, in spiritul traditiilor democratice ale poporului roman si idealurilor Revolutiei din decembrie 1989, si sunt garantate.
(5) In Romania, respectarea Constitutiei, a suprematiei sale si a legilor este obligatorie.

Articolul 16. Egalitatea in drepturi
(1) Cetatenii sunt egali in fata legii si a autoritatilor publice, fara privilegii si alte discriminari.
(2) Nimeni nu este mai presus de lege.

Aceste paragrafe din Constitutie sunt incalcate constant. Dar in Constitutia Romaniei nu exista sanctiuni referitoare la cei care incalca prevederile Constitutiei, ceea ce arata cat de drept este statul roman de... drept.

STATUL ROMAN DE DREPT DĂ DREPTUL ORICARUI DICTATOR SA FACA PRAF CONSTITUTIA SI LEGILE ROMANIEI.

miercuri, 8 decembrie 2010

Placinta junior

Ieri, 07.DEC.2010, fiul doamnei Placinta a facut un accident si alte cateva fapte incriminate de lege. Ocazie cu care cateva posturi de televiziune i-au realizat fiului profilul psihologic, bazat pe fapte anterioare facute publice chiar de autorul lor.

Pe scurt, mi se pare ca este vorba despre un dement psihopat de bani gata, invatat sa calce lumea pe cap pentru ca "asa vrea muschii lui". E drept ca "micutul" are o scuza: a vazut-o pe maicuta lui si gastile de politicieni calcand pe cap poporul roman intr-un mod mult mai atroce. De altfel, mamica lui s-a declarat mandra de fiul sau, vazand cum "puiul" adorat incearca sa ii calce pe urme. Mai lipsesc babutele care sa spuna ca Placinta junior e baiat bun si ca le dadea buna ziua.

Dupa cum se vede, generatia urmatoare de ratati de bani gata este bine pregatita sa dispretuiasca romanii si Romania.

Se mai vede si faptul ca genocidul economic, crearea si intretinerea deliberata a saraciei, nu sunt incriminate de Codul Penal nici in Romania, nici in alta parte, desi se practica pe scara larga peste tot in lume.

Numele lui Dumnezeu

Am citit un articol despre fascinatia pentru moaste pe link-ul

http://www.gandul.info/reportaj/fascinatia-pentru-moaste-de-ce-isi-freaca-romanii-portofelele-de-racla-7785550

S-a comentat mult acest articol. La comentariul cu numarul 54 o persoana a pus in evidenta faptul ca multe traditii sunt in contradictie cu Biblia. Unii au aprobat comentariul, altii l-au dezaprobat. Unii dintre cei care dezaprobau i-au facut pe cei care aprobau "iehovisti", atributul avand un sens de inferioritate in context.

Fara sa incerc sa conving pe nimeni de nimic, doresc sa argumentez propozitia urmatoare: numele lui Dumnezeu in Biblie este Jehova.

In sprijinul afirmatiei pe care am facut-o ofer:

1. [Geneza 22.14.] cu nota de la subsol, unde, conform imaginii din Biblie de mai jos apare numele Jehova.


2. O fotografie a unui vitraliu de pe Domul din Milano, unde apare numele Jahve.


3. Link-ul
http://en.wikipedia.org/wiki/Jehovah
unde se pot afla mai multe despre originea si variantele numelui lui Dumnezeu.

marți, 7 decembrie 2010

Mania moastelor si Biblia

Romanii, renumiti pentru alegerile politice total gresite, arata ca stiu sa faca si alegeri religioase cel putin la fel de gresite. Daca Biblia indeamna la cautarea intelepciunii, religia la romani inseamna superstitie pura. Altfel, e greu de explicat de ce mii de oameni cred ca daca pupa racla cu mana dreapta a "sfantului" Nicolae, o sa le mearga bine. Cat de bine le merge si ne merge putem vedea cu ochii nostri.

Statul nu se implica in combaterea tembelismului religios ci il intretine, pentru ca astfel de cetateni ii sunt utili statului. Un credul care freaca de racla "sfantului" chiloti(!), portofele(!), servetele (pentru nas!), sosete(!), maiouri(!) si icoane(!) este un votant de nadejde pentru ca este la fel de credul fata de promisiunile aberante si prosteala din campaniile electorale.

Altfel, legatura dintre pelerinajul la moaste si Biblie este zero. Legatura intre sarbatorirea sfintilor si Biblie este zero.

In Biblie este scris cui sa ne inchinam:
[Exodul 20.2-20.5]
"Eu sunt Domnul, Dumnezeul tau, care te-a scos din tara Egiptului, din casa robiei.
Sa nu ai alti dumnezei afara de Mine.
Sa nu-ti faci chip cioplit, nici vreo infatisare a lucrurilor care sunt sus in ceruri, sau jos pe pamant, sau in apele mai de jos decat pamantul.
Sa nu te inchini inaintea lor, si sa nu le slujesti; căci Eu, Domnul, Dumnezeul tau, sunt un Dumnezeu gelos..."
[Matei 22.37.-22.38]
"Isus i-a raspuns: 'Sa iubesti pe Domnul, Dumnezeul tau, cu toata inima ta, cu tot sufletul tau, si cu tot cugetul tau. Aceasta este cea dintai si cea mai mare porunca.'."

Tot in Biblie este scris sa nu ne inchinam nimanui, decat lui Dumnezeu:
[Apocalipsa 22.8-22.9.]
"Eu, Ioan, am auzit si am vazut lucrurile acestea. Si dupa ce le-am auzit si le-am vazut, m-am aruncat la picioarele ingerului care mi le arata, ca sa ma inchin lui.
Dar el mi-a zis: 'Fereste-te sa faci una ca aceasta! Eu sunt un impreuna slujitor cu tine, si cu fratii tai proorocii, si cu cei ce pazesc cuvintele din cartea aceasta. Inchina-te lui Dumnezeu.'."
Alte episoade din Biblie despre refuzul inchinarii necuvenite si indemn la inchinare la Dumnezeu mai sunt, de exemplu, in:
[Apocalipsa 19.10.]
[Faptele Apostolilor 10.26.]
[Faptele Apostolilor 14.11.-14.18.]

In Biblie este scris despre credulii care cred se pot folosi de religie pentru interese materiale:
[Iacov 4.3]
"Sau cereti si nu capatati, pentru ca cereti rau, cu gand sa risipiti in placerile voastre."

Tot in Biblie este data definitia credintei:
[Evrei 11.1.]
"Si credinta este o incredere neclintita in lucrurile nedejduite, o puternica incredintare despre lucrurile care nu se vad."
Credinta pare mai degraba identificata cu certitudinea, mai ales ca este scris in continuare:
[Evrei 11.3.]
"Prin credinta pricepem ca lumea a fost facuta prin Cuvantul lui Dumnezeu, asa ca tot ce se vede n-a fost facut prin lucruri care se vad."
Lucruri care nu se vad sunt, de exemplu, atomii.

In Biblie este scris despre credulitate:
[2 Timotei 4.3.-4.4.]
"Caci va veni vremea cand oamenii nu vor putea sa sufere invatatura sanatoasa; ci isi vor gadila urechile sa auda lucruri placute, si isi vor da invatatori dupa poftele lor.
Isi vor intoarce urechea de la adevar, si se vor indrepta spre istorisiri inchipuite."
[Matei 15.7-15.8.]
"Norodul acesta se apropie de Mine cu gura si Ma cinsteste cu buzele, dar inima lui este departe de Mine.
Degeaba Ma cinstesc ei, invatand ca invataturi niste porunci omenesti."

In Biblie este scris chiar si despre... criza:
[2 Timotei 3.1.-3.5.]
"Sa stii ca in zilele din urma vor fi vremuri grele.
Căci oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, laudarosi, trufasi, hulitori, neascultatori de parinti, nemultumitori, fara evlavie, fara dragoste fireasca, neinduplecati, clevetitori, neinfranati, neimblanziti, neiubitori de bine, vanzatori, obraznici, ingamfati; iubitori mai mult de placeri decat de Dumnezeu; avand doar o forma de evlavie dar tagaduindu-i puterea..."
[Matei 24.6.-24.7.]
"Veti auzi de razboaie si vesti de razboaie: vedeti sa nu va inspaimantati, căci toate aceste lucruri trebuie sa se intample. Dar sfarsitul tot nu va fi atunci.
Un neam se va scula impotriva altui neam, si o imparatie impotriva altei imparatii; si pe alocuri vor fi cutremure de pamant, foamete si ciumi."

Cu riscul de a plictisi, mai spun ceva despre sarbatorile religioase, prilej la romani (dar si la altii) de mancat si, mai ales, de baut. Tot in Biblie este scris:
[Romani 14.17.]
"Căci Imparatia lui Dumnezeu nu este mancare si bautura, ci neprihanire, pace si bucurie in Duhul Sfant."

Angajatorii pun intrebari traznite

Nu odata angajatorii pun intrebari traznite candidatilor online. Cum ar fi urmatoarele 5 exemple, care contin si raspunsurile (click pentru marirea imaginilor):



Astfel de chestionare sunt de fapt studii de marketing si se ascund de obicei in spatele unor anunturi fictive de locuri de munca. In cazul in care anunturile sunt reale, se urmareste alegerea unui candidat nepregatit sa lucreze pe bani adevarati si in conditii corecte. In general raspund la intrebari ca sa am de ce rade cand le revad.

Comentez doar raspunsurile la chestionarul din ultima imagine:
1. Am raspuns "-" pentru ca nu pot exista obiective intr-o tara cu economie aproape zero si care nu respecta nicio regula a performantei, ca sa nu mai vorbim de respectul angajatorilor fata de lege.
2. Am raspuns "-" pentru ca locurile de munca ideale sunt pentru persoane tip EBA (7000 de euro pe luna pentru o munca de cea mai buna calitate si... cantitate, constand in statul pe un fotoliu de parlamentar european). Eu sunt un simplu cetatean, adica NIMENI.
3. Am raspuns "Da." pentru ca acesta este raspunsul corect la intrebarea "Puteti prezenta...". Daca intrebarea ar fi fost pusa altfel, raspunsul ar fi fost altul.
4. Am raspuns "-". Asta ori a fost o prezentare scurta, ori nu am invatat foarte multe (poate chiar nimic).
5. Am raspuns "-". Un angajator optimist ar putea crede ca doresc sa lucrez gratis. Eu cred ca intrebarea este incorect pusa atat timp cat nu se cunoaste fisa postului.

Candidatul

Foarte distractiva, instructiva si educativa explicatia lui Mircea Geoana referitoare la motivele pentru care s-a dus la Vantu cu o zi inainte de dezbaterea finala din campania pentru alegerea presedintelui Romaniei.

Mircea Geoana s-a dus la "mogul" ca sa afle intrebarile pe care le va pune Turcescu. Asta, pentru ca Traian Basescu le aflase deja.

Nimic surprinzator in asta. Multi dintre "simpaticii" lideri nationali sau locali nu mai copiaza demult la bac, pentru ca acum pot obtine simultan doua diplome de la doua facultati diferite fara sa calce o zi pe la ele. Si, desi "scoala romaneasca produce numai tampiti" (conform opiniei candidatului castigator), conform legilor tampeniei, cei mai nemernici dintre tampiti ajung sa ne conduca destinele, distrugandu-ni-le conform tampeniei si nemerniciei detinatoare a puterii.

Dar daca Geoana sau Basescu nu ar fi fost produse ale scolii romanesti, probabil ca l-ar fi cautat pe "mogulul"... concurent, pentru aflarea raspunsurilor. Raspunsuri care erau urmatoarele, la intrebarile urmatoare:

1. Cum se va face agricultura in Romania in urmatorul mandat?
Raspuns: In Romania urmatorului mandat se face agricultura ca pe vremea lui Grigorescu, cu carul cu boi.

2. Cum se va lucra in industrie in Romania in urmatorul mandat?
Raspuns: In Romania urmatorului mandat se va lucra in industrie ca si pana acum, cu buldozerul si cu disponibilizarile.

3. Cum se vor face autostrazi in Romania in urmatorul mandat?
Raspuns: In Romania urmatorului mandat NU se vor face autostrazi ca si pana acum, cu Bechtel si cu regii asfaltului.

4. Cum se face comert in Romania in urmatorul mandat?
Raspuns: In Romania urmatorului mandat se va face comert ca si pana acum, cu lanturile de magazine internationale.

5. Cum vor fi sanatatea, educatia si justitia in urmatorul mandat?
Raspuns: In Romania urmatorului mandat sanatatea, educatia si justitia vor fi mai rau decat in precedentul mandat.

Dar, chiar daca s-ar fi cunoscut raspunsurile, probabil ca tot ar fi fost o problema, pentru ca Turcescu putea pune intrebarile pe sarite, astfel ca simpla repetare mecanica a raspunsurilor ar fi dus la ciudatenii. De exemplu:

1. Cum se vor face autostrazi in Romania in urmatorul mandat?
Raspuns: In Romania urmatorului mandat se vor face autostrazi ca pe vremea lui Grigorescu, cu carul cu boi.

2. Cum vor fi sanatatea, educatia si justitia in urmatorul mandat?
Raspuns: In Romania urmatorului mandat sanatatea, educatia si justitia vor fi ca si pana acum, cu buldozerul si cu disponibilizarile.

3. Cum se face comert in Romania in urmatorul mandat?
Raspuns: In Romania urmatorului mandat comertul va fi mai rau decat in precedentul mandat.

4. Cum se va lucra in industrie in Romania in urmatorul mandat?
Raspuns: In Romania urmatorului mandat se va lucra in industrie ca si pana acum, cu lanturile de magazine internationale.

5. Cum se va face agricultura in Romania in urmatorul mandat?
Raspuns: In Romania urmatorului mandat se va face agricultura ca si pana acum, cu Bechtel si cu regii asfaltului.

Concluzie: greu cu candidatura, mult mai greu dupa alegeri.

Acest articol este un pamflet.

vineri, 3 decembrie 2010

De ce se maresc taxele?

In timp ce statul roman a transformat in traditie terorismul economic pe care il aplica romanilor, aflam ca UE a cheltuit pana acum doar 10% din cele 347 miliarde de euro (treisutepatruzecisisaptemiliarde de euro!!!) alocate pana in 2013 pentru dezvoltarea regiunilor sarace. Romania a cheltuit cam 1,2% din cota alocata in 2007 de 20 de miliarde de euro, suma egala cu cea imprumutata de Romania de la FMI in 2009!

O dovada vie ca PDL-PSD-PNL au muncit foarte bine intre 2007-2010, deci merita sa fie votati alternativ in continuare, in functie de antipatiile de moment.

Sigur ca e greu sa cheltui banii europeni pentru ca nu prea se pot transforma in spaga si nu se pot cumpara bunuri si servicii la preturi supraevaluate. Asa ca informatiile despre accesarea banilor europeni sunt inaccesibile cetateanului de rand, iar puterea spera sa matraseasca o parte din bani sub forma de "consultanta" pentru accesarea fondurilor.

Nimeni nu invata in scoala cum se acceseaza bani europeni, de unde si expresia "scoala produce numai tampiti". In timp ce, intr-un fel sau altul, mafia de stat impoziteaza/ dijmuieste/ vamuieste totul.

Sursa: teletext TVR1

Paradoxuri bugetare

1. Se dau putini bani pentru spijinirea familiilor. Se dau multi bani pentru sprijinirea orfelinatelor.
2. Se cheltuie putini bani cu plata salariilor. Se cheltuie echivalentul a trei salarii minime cu intretinerea unui condamnat in inchisoare.
3. Majoritatea salariilor sunt mizerabile in sectorul privat, liberalii propun stimularea financiara a firmelor care angajeaza bugetari disponibilizati.
4. Mircea Geoana propunea in campania electorala de la ultimele prezidentiale 25.000 de euro pentru romanii care se intorc din strainatate.
5. Se cer sacrificii populatiei si se taie veniturile, statul cheltuie in liniste si consens, liderii politici isi aloca mariri financiare.

Atfel spus, cinci indicii ca statul roman dusmaneste cetateanul roman. In consecinta, statul ofera constant romanilor un trai indecent, transformand Constitutia Romaniei in hartie de toaleta.

joi, 2 decembrie 2010

Blogul lui Mircea Grig

Este plin de articole interesante. Ultimul articol se refera la momentul actual, la relatia dintre putere si cetatean (sau prapastia dintre putere si cetatean).

De multe ori am fost tentat sa comentez. De fapt am si facut-o. Numai ca nu am reusit de fiecare data din cauza codului de siguranta. Desi cred ca l-am scris corect (click pe imagini pentru marire):





Noroc ca am fost pe faza si am inregistrat momentele anterior si posterior scrierii codului. Partea mai neplacuta a fost ca a aparut o noua cerere de introducere a codului fara sa ramana comentariul. Dar asa pot sa comentez de aici ce trebuia sa apara acolo.

M-am gandit si eu la inceput cum sa fie accesul catre comentarii si mi s-a parut cel mai bine sa las libertate totala. Am inteles ca singurul risc real este acela al spamurilor. Riscul comentariilor anonime si negative mi-l asum. Scriu pe blog despre realitatea vazuta prin ochii mei. Daca vad prost nu am o problema sa mi se spuna ca scriu prostii. La urma urmei, intr-un anumit sens, contradictia este izvorul miscarii. Pana ajung la spamuri ii dau inainte asa.

miercuri, 1 decembrie 2010

Editie foarte speciala

Romania pe 1 DECEMBRIE 2010:

1. Preturi foarte mari in raport cu salariile. Sau salariile sunt foarte mici in raport cu preturile.
2. 33% dintre tineri vor sa plece din Romania.
3. O firma da facturi false in numele Romtelecom.
4. PNL propune subventii discriminatorii (numai pentru bugetari).
5. Somajul in Romania - cosmetizat de date false. Exista in Romania 2010 maxim 5 milioane de salariati la 12-13 milioane de persoane potential active. Chiar daca adaugam 3 milioane de romani plecati la munca in strainatate, tot raman, in cazul cel mai favorabil: 12-(5+3)=4, adica minim 4 milioane de someri (minim patru milioane de persoane fara loc de munca). Pentru cei care au luat bacul si inca nu stiu sa calculeze procente (de exemplu Guvernul), o luam pas cu pas: 4 milioane/ 12 milioane = x/ 100. De aici, x = (4 x 100)/ 12, adica x = 100 : 3, de unde aflam ca somajul in Romania este de minim 33.3%!!! Adica, de departe cel mai mare, mai odios si mai sinistru din Europa!!! Oricum s-ar calcula, se mai poate adauga ca in Romania exista locuri de munca pentru circa 40% din populatia activa!!! Altfel spus, "ce bine-i in tara mea, noroc c-am plecat din ea".
6. Turismul romanesc, cu frunza sau fara frunza, este si va ramane in criza, pentru ca nu are nimic de oferit, poate doar un management original de grotesc, care vrea sa ia bani de la turisti numai prin propaganda pura!
7. Politicienii, specialisti in nimic, vor sa ne reglementeze viata dupa propriul lor gust (indoielnic). De exemplu, obligatoriu 10% produse traditionale in magazine, 120 de minute obligatoriu emisiuni culturale si educative.
8. Statul si propagandistii nu obosesc in a numi romanii puturosi, care nu vor sa munceasca. Poate ar trebui sa cer un drept la replica in care sa calific statul si patronii drept escroci care refuza sa remunereze corect persoanele care muncesc.
9. Salariul minim pe economie - o farsa fara legatura cu costul vietii in Romania.
10. Noul Cod Penal din 2009 a fost facut in interesul coruptilor si delapidatorilor.
11. Cenzura este o componenta de baza a statului roman. Nu este vorba numai de comportamentul abuziv al CNA. Exista cenzura sub forma de omisiune si cenzura prin propaganda datelor false si ascunderea datelor reale. La omisiune se incadreaza, de exemplu, inexistenta datelor statistice privind infractionalitatea economica in Romania. La date false se incadreaza, de exemplu, situatia somajului din Romania.
12. Romania este pe locul 1 in Europa si pe locul 2 in lume la infractionalitate online.
13. Sanatatea, educatia si justitia sunt la pamant.
14. Industria, agricultura, transporturile si comertul sunt la pamant.
15. Statul roman este dusmanul cetateanului roman.
16. In Romania exista lumi paralele: nomenklatura capitalista si restul cetatenilor, cu legi diferite, drepturi diferite si obligatii diferite.

Sursa: Antena 3, orice coincidenta cu numele blogului este intamplatoare.

Cred ca deviza Romaniei ar putea fi: mereu pe directia cea buna, dar mereu in sensul opus.

luni, 29 noiembrie 2010

Opozitia

Simpla butonare a telecomenzii duce la parcurgerea programelor de televiziune, in cadrul carora exista un mare numar de dezbateri televizate. Foarte multe dezbateri televizate au teme politice, economice si sociale si pun in evidenta actiunile nefaste ale actualei guvernari. In aceste emisiuni sunt invitati de foarte multe ori reprezentanti ai opozitiei sau ai unor guvernari anterioare.

Cat de normal este acest lucru? Cei din opozitie s-au aflat candva la putere. Daca au pierdut-o la alegeri, inseamna ca nu erau credibili in fata cetatenilor si ca atunci cand erau la putere nu au facut ceea ce si-ar fi dorit alegatorii. Si atunci, simplul fapt ca au ajuns in opozitie le anuleaza activitatea nefasta pe care au desfasurat-o atunci cand aveau puterea? S-a reconvertit, de exemplu, "mafia lui Nastase" in oameni de bine?

Alt exemplu, un invitat des intalnit la televizor: Petre Roman, un mare parior cu agricultura la inceputul anilor '90. In acelasi timp, cel care a caracterizat economia socialista a Romaniei drept un morman de fiare vechi, desi aceasta isi platea datoriile (spre deosebire de mormanul de fiare noi care face datorii). Ce discutie serioasa se poate purta cu Petre Roman si ce probitate morala mai poate prezenta acesta?

Opozitia sau ex-guvernantii nu sunt cu nimic mai credibili decat puterea actuala. Aceasta, pentru ca OPOZITIA SE MANIFESTA DOAR IN RAPORT CU ACCESUL LA BANII PUBLICI si nu din punct de vedere al intereselor nationale si cetatenesti. INTERESELE NATIONALE SI CETATENESTI SUNT FOLOSITE CA PARAVAN PANA LA ACAPARAREA PUTERII, DUPA CARE SUNT IGNORATE COMPLET.

Sursa: Antena 3
Imbarligatori zambitori pe vremuri de "criza"; nu mai conteaza daca sunt la putere sau in opozitie sau pe camp.

PSD si PNL nu au mai facut nimic rau pentru ca nu mai au puterea, dar cand o vor avea, probabil ca Basescu, Boc si gastile PDL vor deveni din nou oameni de bine, salvatori, specialisti, critici constructivi etc.

De foarte multe ori puterea si opozitia se caracterizeaza una pe alta ca iresponsabile, ceea ce este foarte adevarat. Dar iresponsabilitatea politica, desi a avut consecinte extrem de grave pentru Romania si pentru romani, nu are nicio consecinta penala, nici pentru putere, nici pentru opozitie!!! Cum este posibil asa ceva? O intrebare la care triada PDL-PSD-PNL nu are raspuns.

Singurul raspuns este ca Romania nu are nevoie de PDL-PSD-PNL, iar SINGURA OPOZITIE ADEVARATA IN ROMANIA SUNT CEI 40% DINTRE CETATENI CARE NU CRED NICI MACAR O SECUNDA MINCIUNILE TRIADEI BANILOR PUBLICI.

Nemultumiri fata de angajatori

Postul de televiziune Antena 3 citeaza un studiu realizat de Blocul National Sindical pe tema nemultumirilor fata de angajatori. Astfel:
- 50,7% dintre angajati sustin ca fidelitatea nu le este recompensata;
- 70% dintre angajati nu fac niciun fel de formare profesionala;
- 61,6% dintre angajati nu au fost evaluati niciodata.
Sursa: Antena 3
Eu as spune ca au fost evaluati (dupa ureche) de Base si Boc: muncesc prost. As mai spune si ca majoritatea angajatilor romani sunt umiliti sistematic din punct de vedere economic la locul de munca, tot asa cum toti romanii sunt umiliti sistematic de liderii politici care ar trebui sa lucreze in interes national si nu in interes personal.

Starea Romaniei

Ieri, in cadrul emisiunii Sinteza Zilei a postului de televiziune Antena 3, am putut afla urmatoarele date referitoare la situatia Romaniei:

1. La 31.OCT.2010 datoria externa a Romaniei este un record: 90 de miliarde de euro, avand sctructura urmatoare:
17,6 miliarde de euro sunt imprumuturi pe termen scurt;
71,6 miliarde de euro sunt imprumuturi pe termen lung si mediu.
In cadrul datoriei externe, 40 de miliarde de euro sunt imprumuturi ale sectorului real.
Sursa: Mugur Isarescu, BNR.
2. Conform Financial Times: masurile de austeritate din Romania sunt dure chiar si dupa standardele UE, fara precedent in Europa.
3. Conform The Economist: votul "eronat" al parlamentarilor PDL este un exemplu al politicii "disfunctionale" din Romania, unde legile par adeseori concepute cu cateva minute inaintea votului parlamentar si unde se tine prea putin cont de strategia pe termen lung sau de impactul financiar.
4. Conform revistei International Living: Romania ocupa ultimul (!) loc in UE si locul 53 (din 194 tari) in lume in ceea ce priveste calitatea vietii in anul 2010; romanii sunt printre europenii care au cel mai "nefericit" trai; romanii sunt la mijlocul topului in privinta sanatatii, la egalitate cu Guatemala si dupa Bulgaria.
5. Conform Eurostat: Romania nu a reusit sa obtina niciun loc (!?!) la turism in UE; in 2009 numarul innoptarilor turistilor straini in structurile de cazare din Romania a scazut la 2,5 milioane persoane fata de anul 2007, ceea ce plaseaza Romania pe ultimul loc din Europa.
6. Conform unor studii ale Ministerului Sanatatii: Romania ocupa primul loc in lume la abandon si mortalitate infantila. In fiecare an sunt abandonati 9000 (noua mii!) de copii, dintre care 4000 (patru mii) sunt parasiti de mame definitiv in maternitati.
7. Conform unui studiu mondial realizat de CESIFO: masurile anticriza din Romania sunt printre cele mai ineficiente din lume! In Europa singura tara cu o clasare inferioara este Letonia, care a primit nota 1. La nivel mondial doar Bolivia, Guatemala si Venezuela au obtinut tot nota 1 si se situeaza sub Romania.
8. Romania a intrat in 2010 pe locul 8 in top 10 la "cele mai riscante datorii suverane"!
9. Romania este in top 10 al tarilor care risca falimentul (locul 3 in Europa si locul 8 in lume). Mai riscante decat Romania sunt: Venezuela, Argentina, Grecia, Pakistan, Ucraina, Dubai si Irak.
10. Romania este o tara impovarata de taxe; o firma de marime medie executa 113 plati pe an, 84 dintre ele sunt taxe legate doar de angajati!
11. Conform Bancii Mondiale: Romania ocupa locul 80 in lume din 155 de tari in privinta puterii de cumparare.

sâmbătă, 27 noiembrie 2010

Solutii pentru iesirea din criza

Blogul meu este plin de comentarii odioase si sinistre pentru ca asa e tara in care traiesc. Viata de roman pare o contabilizare nesfarsita a odioseniilor cotidiene pe care ni le ofera puterea.

Exista persoane care se intreaba care sunt solutiile pentru a ne schimba in bine viata si pentru a inlatura mocirla in care ne tavalim zilnic. Chiar si puterea spunea ca opozitia nu are solutii. Puterea impreuna cu opozitia ar mai putea spune "l-am demolat pe Ceausescu si uite ce ati pus in loc"! Foarte adevarat!

Asa ca trebuie prezentate solutii pentru iesirea din criza economica, sociala, politica si morala:

1. Reforma votului. Peste 40% dintre cetateni (printre care si subsemnatul) nu s-au prezentat la vot la ultimele alegeri. Motivul pentru care nu m-am dus la vot este acela ca niciun candidat nu imi apara si promova interesele. Am fost la vot numai la primele alegeri zise libere de dupa 1989, dupa care am stiut clar cum va batea vantul. Oricum, pornesc de la ideea ca pentru majoritatea neparticipantilor la vot nicio candidatura nu prezenta interes. Pentru mine nu prezenta nici credibilitate. Candidatii se intreceau in atacuri personale in campania electorala si in final nu am retinut nicio idee de interes national sau personal. Absenta ideilor sau programelor de interes national sunt foarte bine puse in evidenta de realitatea zilelor noastre. De fapt nimeni nu a promis nimic si (evident) toti s-au tinut de cuvant! Adica acum culegem... nimicul.

Totusi, 40% neparticipanti la vot sunt mult mai multi decat circa 25% votanti ai lui Basescu; 40% neparticipanti la vot sunt mult mai multi decat circa 25% votanti ai lui Geoana. Adica 40% neparticipanti la vot pot invinge orice candidatura dusmanoasa Romaniei si poporului roman.

Reforma votului consta in organizarea acestei majoritati, in impunerea de candidati si in acordarea votului acestor candidati. Democratia inseamna dreptul de a alege. O alegere buna inseamna o victorie deplina si adevarata a democratiei. Cea mai frumoasa zi a democratiei romanesti va fi aceea in care nemernicii vor fi inlaturati de la conducerea Romaniei (si eventual din viata politica). Partidul unic BANUL (triada PDL-PSD-PNL) nu are ce cauta la putere!

2. Reforma candidaturilor si a candidatilor.
Viata sociala isi are legile ei. Prosperitatea isi are legile ei. Niste legi simple intr-o societate normala.

Prosperitatea individuala are la baza urmatoarele doua legi:
a) Sa muncesti.
b) Sa fii platit corect pentru munca ta.
Prosperitatea nationala este o consecinta fireasca a prosperitatii individuale.

Simplul fapt ca ai un loc de munca nu te transforma intr-un om prosper in Romania. Majoritatea romanilor o simt de 20 de ani pe pielea lor.

Pentru a ne asigura prosperitatea individuala, ar trebui sa ne asiguram sub forma unei legi ca orice candidati la functii politice (si chiar ministri, care sunt numiti) respecta cele doua legi ale prosperitatii, adica actioneaza in sensul crearii de locuri de munca si in sensul platii corecte a muncii. In cazul in care ar proceda altfel, sa raspunda penal. In consecinta, candidatii ar trebui sa prezinte nu doar programe, ci chiar proiecte de legi pe care doresc sa le transforme in legi in timpul mandatului lor. Mandatul oricarui candidat trebuie limitat doar la propunerile legislative prezentate in campania electorala. In acest fel, cetateanul cu drept de vot poate sa se informeze, de exemplu, despre intentia candidatului de a reduce pensiile si salariile; de a reduce veniturile populatiei in general prin cresterea TVA.

3. Solutii economice.
Propagandistii, de la cei mai maruntei de pe bloguri si televiziuni, pana la varful ierarhiei politice, nu obosesc in a face romanii puturosi, sau in a-i invita sa isi mai ia o slujba, sau in a le recomanda sa munceasca mai bine daca vor sa traiasca mai bine.

O prima problema si o mare inechitate este aceea ca nu exista o corelatie intre munca performanta si traiul mai bun. Patronul, indiferent ca este din sectorul privat sau de la stat, nu este obligat sa te rasplateasca pentru munca eficienta. In consecinta, poti sa produci profit de 0 (zero) euro sau 1 milard de euro fara sa existe vreo diferenta in buzunarul tau, asa cum stiu majoritatea salariatilor romani. Se mai poate produce o pierdere de 20 de miliarde de euro fara sa raspunda cineva penal pentru aceasta, in timp ce persoanele oneste si care muncesc bine sa platesca paguba produsa de altii (si dobanda catre FMI) prin TVA marit!

a) De aceea, ca sa se puna capat demagogiei si arbitrarului in economie, propun o lege prin care sa se distribuie 30% din profitul firmei catre angajati. In acest fel, poate ca aceia care muncesc bine vor trai mai bine.

b) Mai propun o lege prin care salariul minim sa fie 1200 de lei, in concordanta cu costul vietii la sfarsitul anului 2010, pentru a se pune capat sclaviei economice si pseudo locurilor de munca.

c) Mai propun o lege prin care orice firma sa trimita prin internet lista cu angajatii si cu programul de lucru pentru fiecare salariat in parte catre Ministerul Muncii. Orice modificare in ce priveste salariatii din firma sa fie operata cu o zi inainte si sa fie transmisa tot prin internet la Ministerul Muncii. Daca in firma lucreaza persoane neautorizate sau intr-o perioada neautorizata, Ministerul Muncii n-are decat sa aplice legile existente. O lista cu salariatii care presteaza ore suplimentare si cu numarul de ore suplimentare trebuie comunicata catre ministerul Muncii prin internet inainte de inceperea orelor suplimentare. In acest fel se pot verifica pontajele si salariile, munca la negru, orele suplimentare nu vor mai fi platite la negru sau nu vor mai exista ore suplimentare realizate si neplatite, nu vor mai exista persoane care muncesc chiar si 11 ore pe zi 6 zile pe saptamana (66 de ore pe saptamana fata de maxim 48 prevazut in Codul Muncii actual). In aceasta perioada "de criza", orele suplimentare ar trebui sa fie interzise prin lege pentru a se reduce somajul.

d) Mai propun Legea Statisticilor Nationale. Este clar ca statul masluieste date statistice si ofera statistici mincinoase. Legea trebuie sa stabileasca parametri obiectivi pe care statul sa fie obligat sa le faca publice, pe site-uri de internet si in mass-media. Iar publicarea de statistici mincinoase sa fie pedepsita penal. Aceasta lege ar fi foarte utila pentru ca orice persoana sa se poata informa corect, in timp real. Pe de alta parte, nu ar mai fi posibil sa apara orice ametit de bauturi alcoolice care sa spuna odata ca nu avem nevoie de banii FMI iar cateva zile mai tarziu sa spuna ca am luat de la FMI 20 de miliarde de euro.

Propaganda

Pentru ca in acest moment PDL este la putere se vorbeste despre propaganda portocalie. Impartirea pe culori a propagandei cred ca e inutila. Ce s-ar schimba daca propanganda ar fi rosiatica sau albastruie sau rozalie?

Personal, prin propaganda inteleg o campanie dusa de o turma de mincinosi pentru a face un grup de persoane sa creada ca o minciuna este un adevar. De aceea, pentru mine propaganda va avea intotdeauna culoarea... rahatului. In plus, se poate spune ca propaganda este o forma de ipocrizie.

Propaganda a existat dintotdeauna, de cand viata sociala s-a organizat superior. Politica inseamna 99% propaganda, inseamna a sustine ceva stiind ca realitatea este exact pe dos. Cel putin asa e in Romania. In zilele noastre propaganda s-a perfectionat si amplificat, beneficiind in plus de mijloace tehnice performante. Propaganda din Romania este foarte performanta, daca avem in vedere succesele obtinute constant de statul roman in fata cetatenilor romani in ultimii 20 de ani.

Dar propaganda nu poate convinge persoanele cu o educatie solida, ci numai persoanele cu o educatie precara. Fara indoiala ca, daca ar fi necesar, propaganda romaneasca ar putea convinge foarte multi cetateni romani de necesitatea existentei masinilor cu roti patrate.
Nu se poate invinge propaganda decat spunand si repetand adevarul. In Romania se minte zilnic, dupa cum spune si face chiar presedintele tarii.

Desigur, adevarul trebuie si el inteles, acceptat si aplicat. In Biblie scrie [Ioan, 8.32.] "veti cunoaste adevarul, si adevarul va va elibera". Cred ca ar fi bine sa citez mai des din Biblie, pentru ca aproximativ 90% dintre romani se declara crestini, deci ar trebui sa fiu in asentimentul majoritar. Dar poate ca si religia cetateanului roman este tot propaganda.

Altfel nu imi explic cum pot exista atatia creduli in Romania.

Mircea Diaconu si Bogdan Hossu

Zilele trecute i-am vazut pe Bogdan Hossu si pe Mircea Diaconu unul langa altul intr-o emisiune televizata. Ocazie cu care am realizat ca Bogdan Hossu = Mircea Diaconu la puterea a doua. Parea un tablou suprarealist, un fel de tatal si copilul. Un Hossu imens si un Diaconu infim.

Bogdan Hossu a afirmat cu aceasta ocazie ca salariul minim actual nu a fost indexat nici macar cu rata inflatiei! A mai afirmat ca salariul minim pe economie nu acopera nici macar cosul zilnic!?! Atunci ce mai cauta liderii sindicali in fruntea sindicatelor? Apara acesti lideri interesele sindicalistilor sau ale puterii? De 20 de ani negocierile dintre putere, patronate si sindicate reprezinta un meci trucat, un blat.

Culmea economiei: desi salariile din Romania sunt printre cele mai mici din Europa, nu prea exista locuri de munca in Romania!

Culmea culmilor economiei: la o populatie activa de 12-13 milioane de persoane exista locuri de munca (in 2010) in numar de maxim 5 milioane, iar somajul (in 2010) este de... maxim 8%!!! Orice asemanare cu numaratoarea voturilor in Camera Deputatilor nu este deloc intamplatoare! Cred ca puterea a facut matematica (de fapt aritmetica) la fara frecventa.

Ca sa eliminam posibilitatea puterii de a invoca nestiinta, informez persoanele cu functie ca SOMER = PERSOANA CARE NU ARE UN LOC DE MUNCA, indiferent daca este indemnizata sau chiar daca nu este inregistrata ca atare. Somajul nu scade pentru ca un somer nu mai este indemnizat (cazul personal).

Asa cum spune dom' presedintele, suntem mintiti zilnic. Sau, parafrazand poetul, cantautorul si altii: lumea e satula de atata rahat pe care voi l-ati mancat la fiecare mandat si in fiecare campanie electorala.

Macar stim ce sa ne asteptam de la capitalismul romanesc: niste nemernici ajung la putere promitand orice de bine, dupa care se pun pe furat banii publici si latra orice imbecilitati cu care cred ei ca isi pot justifica ticalosiile pe care noi, cetatenii onesti, trebuie sa le suportam zilnic.

joi, 25 noiembrie 2010

Sa munciti bine si sa traiti prost!

Basescu a spus (conform paginii 112 din teletextul TVR1): romanii "sa munceasca bine ca sa traiasca bine si sa traiasca mai putin bine daca muncesc mai putin bine".


Despre o astfel de declaratie se pot spune urmatoarele:
1. Mascaricii infractori de la putere ori sunt sub influenta bauturilor alcoolice ori isi fac... autocritica.
2. Orice corelatie intre traiul bun si munca performanta in Romania este pur intamplatoare.
3. Masura performantei muncii persoanelor de la putere este data in primul rand de imprumutul de 20.000.000.000 de euro (douazecidemiliarde de euro), facut cu FMI. Daca ar exista o corelatie intre trai si performanta, atunci puterea hoata si nesimtita ar fi trebuit sa intre demult in putrefactie.
4. Eu, personal, am primit 0 (zero) euro din ce s-a imprumutat de la FMI; in plus nu mai muncesc de aproape 2 ani (deci nu gresesc). Nu beneficiez de ajutoare sociale si nici nu o sa cer acest lucru de la guvernul de hoti milogi.

Din nou la gura sobei... la bloc!

In Curtea de Arges s-a desfiintat societatea de termoficare si cetatenii si-au montat in apartamente sobe de teracota!!! Se vede in pagina 115 a teletextului TVR1.


Aceasta este o dovada a aberatiei economice care exista in Romania. Numai in sclavagism muncesti si nu ai bani!

STATUL NAZIST ROMAN PRACTICA TERORISMUL ECONOMIC!

Legionarii isi arata coltii

La intersectia dintre soselele Progresului (Trafic Greu) si 13 Septembrie au aparut afise legionare care contin o poza a sefului legionar din perioada interbelica si un mesaj (nu l-am citit pentru ca nu ma intereseaza). Stiam ca afisarea unor astfel de materiale este ilegala. Cat de repede vor face autoritatile sa dispara aceste mizerii? Si poate se face si o ancheta pentru gasirea si pedepsirea vinovatilor.

Carpathian Garden

As putea sa pun pe blog mii de poze cu jegul din Bucuresti sau cu haitele de caini vagabonzi, dar parca e pacat de păcălicii din strainatate care "pun botul" la frunza lui Udrea si vin in Romania. Las' sa simta pe pielea lor...

miercuri, 24 noiembrie 2010

Ce am avut si ce am pierdut

Viata sociala are legile ei specifice.

Societatea este oglinda liderilor politici si economici.

Vointa liderilor politici si economici se reflecta asupra societatii. Daca liderii politici si economici doresc se existe o societate prospera, atunci societatea este prospera. Daca liderii politici si economici doresc o societate in suferinta, atunci societatea este suferinda, paupera, mizera.

Societatea este prospera sau mizera. Aceasta stare nu depinde de ideologia politica, atat timp cat o ideologie politica porneste de la premiza ca a fost gandita pentru binele cetatenilor. Daca societatea este mizera desi ideologia a fost gandita in sensul prosperitatii, atunci ideologia este doar un paravan in spatele caruia cei care ar trebui sa aplice niste principii, de fapt le deturneaza sau le ignora in interes personal sau de grup.

Concret:
1. Atat in socialism, cat si in capitalism, oamenii de rand au indurat sau indura lipsuri.
2. Atat in socialism, cat si in capitalism, exista structuri politice aservite puterii. Persoanele care au compus sau compun aceste structuri au demonstrat ca nu au vointa politica si opinie personala, ci sunt niste marionete.

Este jenant, odios si sinistru sa vad cum capitalismul, ridicat la putere in urma asasinatelor din 1989, a distrus in mod deliberat economia (acea parte proprietate a intregului popor: industrie, agricultura, transporturi si comert). In timp ce socialismul tinea omul de rand in lipsuri pentru plata datoriilor externe (pe care a realizat-o), capitalismul tine omul de rand in lipsuri pentru ca face datorii externe!!!

Este scandalos, odios si sinistru sa vad cum cei care il numesc pe Ceausescu "dictator" voteaza ca oile in totala necunostinta de cauza pentru ca asa le cer sefii de turme, in numele democratiei, sub amenintarea excluderii din partid!!!

Dupa parerea mea nu s-a schimbat nimic, pentru ca sistemul politic este acelasi: la putere este politia politica din umbra, nu socialismul sau capitalismul. La putere sunt persoane din umbra, care mentin Romania in stare de sclavagism politic si economic.

O tara democrata este o tara care asigura cetatenilor sai dreptul la munca. Romanii si-au pierdut libertatea economica dupa 1989 odata cu suprimarea deliberata a milioane de locuri de munca. Iar cei care nu au libertate economica, sunt sclavi si din punct de vedere politic, sub cele mai diverse forme.

Exemplu concret si cel mai raspandit: 50 de lei votul. Daca am considera ca toti votantii unui candidat au votat contra cost, ar rezulta (in numere rotunjite): 5 milioane x 50 lei = 250 de lei, adica aproximativ 70 de milioane de euro. Adica o suma ridicola. Nici nu ar mai fi nevoie de imprumut de la FMI pentru asa ceva, se recupereaza lejer din TVA 24%. Singurul care pierde constant e votantul.

marți, 23 noiembrie 2010

Democratie pura

Oamenii cu venituri reduse sunt majoritari in Romania. Daca s-ar organiza, ar castiga orice alegeri detasat. Este posibil un parlament alcatuit din fosti angajati pe salariul minim?

luni, 22 noiembrie 2010

Romania nazista - tara unde cainii sunt mai iubiti decat oamenii

La nici doua saptamani dupa ce remarcam inmultirea cainilor vagabonzi si cresterea agresivitatii acestora s-a intamplat un eveniment extrem de grav in zona Iasi: o femeie de 68 de ani a fost sfasiata de 10 caini vagabonzi.

Aceasta imagine cumtremuratoare (sursa: http://www.adevarul.ro/locale/iasi/Iasi-_Femeie_sfasiata_de_10_caini_comunitari_0_376162511.html), impreuna cu zecile de mii sau sutele de mii (cine mai sta sa numere) de cazuri de persoane muscate, sfasiate sau ucise de caini, nu pot sensibiliza autoritatile romanesti.

Probabil ca autoritatile romanesti sunt puse in functii sau votate de catre javre ordinare si, pe cale de consecinta, lucreaza numai in interesul javrelor ordinare. Cum este cazul de mai jos, un personaj care uraste oamenii foarte mult si care se semneaza cu nume de femeie in comentariul la o stire aparuta pe http://stirile protv.ro/exclusiv/stirile-tale/bucuresti-capitala-europeana-a-cainilor-vagabonzi-video.html:


Faptul ca o femeie de 68 de ani a patit ceea ce s-a vazut in imaginea de mai sus sulbera un mit creat de politia politica de bine (capitalista) si intretinut de idioti utili, acela ca tineri rai sau copii provoaca javrele care sunt puse in situatia de a se apara.

Cainii vagabonzi sunt absolut inutili cetatenilor. Sunt utili puterii pentru ca reprezinta o problema in plus pentru cetateni, care mai "uita" astfel de teroarea economica.

Conceptul de caini comunitari exista numai in Romania. In tarile vestice nu exista caini fara stapan; in Italia exista legi care interzic abandonul cainilor pe perioada in care proprietarii pleaca in concediu. A vazut cineva prin occident haite de javre bantuind prin orase?

Numai statul roman iubeste cainii, pentru ca numai statul roman isi uraste cu atata putere proprii cetateni. Se pare ca reducerea veniturilor nu duce la reducerea prognozata a populatiei. Trebuie sa isi aduca un mic aport si cainii vagabonzi.

sâmbătă, 20 noiembrie 2010

Despre prostie si lasitate

Se spune frecvent in ultimii ani ca majoritatea romanilor sunt prosti si lasi. Toate relele care ni se intampla de 20 de ani sunt puse pe seama acestor "calitati" ale romanilor. Asa sa fie?

Este natural ca oamenii sa fie mai mult sau mai putin dotati intelectual, asa cum este natural ca oamenii sa fie mai mult sau mai putin dotati fizic. Dar faptul ca o persoana este prostuta (sau proasta sau in ultimul hal de stupida sau de-a dreptul oligofrena) trebuie sa fie un dezavantaj de care sa profite cei mai dotati intelectual? Adica, de exemplu, merg pe strada, vad un fraier, hai sa il fac la bani! Sau alt exemplu, candidez la o functie publica, sunt ales, hai sa ii fac pe prosti!

E clar ca avem o problema de fond. Multi dintre noi nu sunt in stare sa gandeasca asa. Iar cei care gandesc asa, mai pot fi considerati inteligenti? Eu zic ca pot fi considerati doar smecheri. In cazul politicienilor mai e vorba si de tupeu si nesimtire, pentru ca inselaciunile din campanii electorale ies la iveala, fara ca alesii sa se sinchiseasca sau sa aiba de suferit.

Un om inteligent a inventat, de exemplu, frigiderul. Inteligenta ar trebui sa se masoare in fapte bune.

Iar despre lasitate din punct de vedere politic, ce ar fi de spus? Comunismul a fost adus in Romania de tancurile sovietice, sclavagismul de piata a fost adus in 1989 in Romania "atat din est, cat si din vest", ca sa citam presedintele mitraliat. Abuzuri se comit pe banda rulanta, principala grija a statului este sa nu existe probe sau sa le ignore, legea se aplica de la caz la caz (exista persoane mai presus de lege), politica a ajuns o fratie mafiota. Poate ca e vorba si de lasitate...

Libertatea se aseamana in ziua de azi cu o lesa. Puterea iti creaza iluzia ca e mai lunga, pana incerci sa o rupi. In acel moment poti face o masuratoare mai exacta a libertatii. Suntem liberi doar daca nu contestam lipsa libertatii.

Nu se poate invoca necunoasterea legii...

Asa spune legea. Totusi, nici chiar cei care fac legile nu au demonstrat ca le cunosc.

Am o gramada de carti din domeniul juridic. Asta nu inseamna ca le cunosc integral continutul. Chiar daca m-as apuca sa le invat, la un moment dat tot s-ar schimba ceva, ar aparea ceva nou...

Ma intreb daca nu cumva suntem infractori pentru simplul fapt ca ne-am nascut. In Biblie sunt date numai zece legi (cele zece porunci), sintetizate mai apoi in doua:
[Matei 22.37.-22.39.]
"... Sa iubesti pe Domnul, Dumnezeul tau, cu toata inima ta, cu tot sufletul tau, si cu tot cugetul tau".
Aceasta este cea dintai si cea mai mare porunca.
Iar a doua, asemenea ei, este: "Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti".

Faptul ca exista foarte multe legi nu inseamna ca se imbunatateste viata noastra sociala. Nici delincventa nu scade odata cu cresterea numarului de legi. Iar unele legi sunt cel putin amabile cu infractorii. Iar daca legile pedepsesc anumite delicte, nu inseamna ca persoanele care ar trebui sa aplice legea, o si aplica. De fapt, in Romania, cei care ajung sa obtina functii publice sau pozitii sociale inalte sunt principalii infractori, mult mai periculosi decat ceea ce numim generic hoti.

vineri, 12 noiembrie 2010

SCANDALOS!!! SCANDALOS!!! SCANDALOS!!!

Citesc pe teletextul TVR1, la pagina 141, confirmat si aici:

"AVEM CEL MAI SCAZUT NIVEL DE TRAI DIN EUROPA!

Peste o treime dintre romani si bulgari se confrunta cu lipsuri materiale severe - arata un raport publicat miercuri la Bruxelles de Uniunea Europeana, care mai arata ca suntem pe primul loc la mortalitatea infantila. Potrivit raportului, un procent mai mare de 30% din populatie traieste in lipsuri severe, adica are restante la facturi sau credite, nu-si permite o saptamana de vacanta pe an, nu poate manca peste sau carne nici macar o data la doua zile, ori nu-si poate cumpara masina de spalat, televizor color sau autoturism."

Sa ne amintim: pe 25 decembrie 1989 a fost impuscat un presedinte al Romaniei, printre altele, pentru subminarea economiei nationale. Ce pedeapsa merita actualii guvernanti pentru exterminarea economiei nationale? Probabil ca fapta nu e... prevazuta in Codul Penal.

Sa mai citam din Constitutia Romaniei, Articolul 47. Nivelul de trai: "Statul este obligat sa ia masuri de dezvoltare economica si de protectie sociala, de natura sa asigure cetatenilor un trai decent."

Desigur, se pare ca nu exista o lege care sa prevada pedepse pentru statul care nu se achita de obligatii. Adica liderii politici si economici se pot ocupa linistiti cu ilegalitatile si cu sfidarea zilnica a cetateanului, fiind mai presus de lege.

Ce putem face noi, simplii cetateni? Singurul lucru pe care il putem face este sa intelegem ca toti cei care sunt astazi in politica si in functii, nu trebuie sa mai fie si maine! Este nevoie de organizare si de impunerea unor candidati dintre simplii (si chiar foarte simplii) cetateni la functiile publice, pentru a elimina din politica infractorii care ne distrug destinele! Pentru mine este mai importanta buna credinta decat presupusa competenta a unora, niciodata probata practic in ultimii 20 de ani!

Cea mai frumoasa victorie a democratiei ar fi o elita politica a reprezentantilor celor multi, a salariatilor, somerilor, pensionarilor si tinerilor, care SA DISTRUGA CU AJUTORUL LEGII ABUZURILE MARII FINANTE SI ALE MAFIEI DE STAT!

joi, 11 noiembrie 2010

Asa se incurajeaza munca!

Chiar si cand aveam de lucru ma autoincurajam sa fiu mereu in contact cu piata muncii, pentru a nu pierde o eventuala oportunitate de mai bine. Asa ca nu pot sa spun ca spectrul exterminarii prin inanitie de catre guvernul roman m-a motivat in plus. Intru pe site-urile de munca destul de blazat, convins ca traim o perioada in care alesii si liderii politici romani au stabilit o tinta de saracie pentru populatie, si numai dupa atingerea acestei tinte se va schimba (poate) ceva in bine in Romania.

O situatie foarte des intalnita atunci cand incerc sa aplic pentru un loc de munca este urmatoarea:



Acum, de ce sa zic, inteleg ca firmele considera ca am o varsta prea mare pentru a le mai fi cu ceva de folos. Pot sa le asigur ca scarba este reciproca. Inteleg ca sunt un dinozaur inutil chiar si pentru un muzeu de istorie.

Imi place ideea guvernului de a mari varsta de pensionare. Probabil ca asta este "vointa suverana a poporului". Pacat ca guvernul nu are solutii pentru a face sa existe locuri de munca pana la 65 de ani. Am inteles ca guvernul vrea sa se poata fura mai mult din banii publici si de aceea trebuie cheltuiti mai putini bani cu pensionarii (printre altele).

Foarte util ar fi daca s-ar infiinta site-uri de munca pe grupe de varsta. Nu are rost sa continue ipocrizia cu "nu facem discriminare pe motive de varsta". S-ar economisi foarte mult timp si recrutatea s-ar face mult mai usor.

Milioane de persoane au, totusi, o intrebare pentru guvernanti: unde sunt locurile de munca?
Unde sunt locurile de munca?
UNDE SUNT LOCURILE DE MUNCA?

miercuri, 10 noiembrie 2010

Din nou pe ratie!!!

Acum vreo doua saptamani am remarcat ca nu exista niciun sortiment de malai la supermarketul de... proximitate! Nu prea am acordat importanta aspectului pentru ca ma duc destul de des la cumparaturi. Ma gandeam ca e doar un gol de moment in aprovizionare. Cum "pretiosul" malai a continuat sa lipseasca, m-am dus la supermarketul imediat urmator ca distanta de casa. Surpriza! Nici aici nu exista malai!?!

Care este explicatia? A crescut consumul? Urmeaza o scumpire cu 50%? Nu am de unde sa stiu. Ideea e ca am luat-o din magazin in magazin (alimentar), pana am gasit fabulosul malai. Mi-am facut stoc (4 kg), din care o parte poate ca se va strica pana la primavara.

Daca stiam ca anumite produse sunt rationalizate ca pe vremea lui Ceasca, imi faceam stoc si de faina neagra, faina de secara si faina cu tarate, pe care le folosesc la prepararea painii de casa.

In legatura cu faina neagra, pretul a ajuns de la 2,1 lei la 3,1 lei, adica inflatia la acest produs de baza este de aproximativ 50%.

Am mai vazut ca, in promotiile colorate ale supermarketurilor, la produsele de interes general si cu pret rezonabil se scrie intotdeauna "stoc limitat". Adica pe "ceauşeşte": se da pe ratie. La fata locului, aceste produse cu preturi avantajoase sunt de negasit, dar ne putem... "delecta" cu pozele promotionale.

Tot prin supermarketuri am remarcat abundenta de produse cu gramaje imposibile, gen 67 de grame, 340 de grame, 600 de grame, probabil cu scopul de a masca un pret pe kilogram dublu sau triplu fata de cel normal.

Tot in supermarketuri se remarca abundenta de produse alimentare fantoma, adica acele "remixuri" de chimicale (agenti de ingrosare, e-uri si coloranti). Daca eliminam aceste produse si le pastram numai pe cele cu valoare nutritiva, vom avea surpriza sa vedem uimitoarele supermarketuri mult mai vide decat "Alimentarele" de pe vremea lui Ceasca!!!

marți, 9 noiembrie 2010

Mitingul lui Mircea Badea.

A avut loc mitingul de protest impotriva limitarii libertatii de exprimare, al carui initiator a fost Mircea Badea.

Pentru mine, mitingul a inceput mai devreme, cu o poza facuta in fuga la televizor pe postul... Realitatea TV, infatisand batrani din Constanta la un "miting" al foamei.

(sursa: Realitatea TV)

Dupa care m-am dus la miting. M-a durut participarea modesta si lipsa de solidaritate fata de principii care ar trebui sa intereseze pe toata lumea.



In schimb m-am bucurat ca niciun participant la miting nu parea sa fie muritor de foame.



Semn ca milogii nu sustin principii, ci sustin persoanele care au oase de aruncat. Iar cei care sustin principii nu sunt si nu pot fi milogi!



La 20 de ani de la evenimentele din decembrie 1989, s-a strigat, printre altele: "Libertate!" si "Jos cenzura!". Ce inseamna asta? Traim intr-o dictatura democratica sau s-a instaurat democratia dictaturii? Poate ca un personaj de la balcon ne-ar putea lamuri...



Am vazut la miting persoane de toate varstele.



Am vazut la miting oameni de bun simt, care s-au manifestat ca atare.

Din pacate, participantii la miting sunt net minoritari in raport cu votantii PDL-PSD-PNL.

Multumim, Mircea Badea! Multumim tuturor celor care cred in libertate!

Restul e...