joi, 24 iunie 2010

1990-2010, Directiile guvernarilor postdecembriste - elaborate conform relelor de care era acuzat Ceausescu?

Fragmente din procesul sotilor Ceausescu.
De citit, de recitit si de comparat cu realitatea contemporana. S-a schimbat ceva (in bine)?
Orice asemanare dintre frazele subliniate si situatia actuala este pur intamplatoare (oare?).
Sursa: http://ro.wikisource.org/wiki/Stenograma_procesului_Ceauşescu

JUDECATORUL: Inculpatul a refuzat, timp de 25 de ani, sa poarte un dialog cu poporul, desi a vorbit în numele poporului, ca fiul cel mai iubit al poporului, în deridere si-a batut joc de acest popor. Nici astazi nu vrea sa coopereze cu tribunalul, se cunosc datele. Zilele de sarbatoare erau adevarate festinuri, în care acest inculpat si aceasta inculpata îsi aduceau în jurul lor camarila si cu cele mai luxoase toalete care nu existau nici la regii care au existat si exista azi în lume nu era atâta fast, iar poporului îi dadea 200 gr de salam pe zi, pe buletin. Genocidul care l-au facut acest inculpat si aceasta inculpata jefuind poporul, îsi aroga dreptul de a vorbi în numele poporului, nici astazi nu vrea sa vorbeasca, este las si la propriu si la figurat.
...
JUDECATORUL: Mascarada ai facut-o dumneata timp de 25 de ani. Asta este mascarada pe care ai facut-o si ai dus tara în pragul prapastiei.
...
JUDECATORUL: Situatia se cunoaste, situatia dezastruoasa a tarii nu o cunoastem numai noi, ci fiecare om cinstit din aceasta tara, care a mocnit pâna în ziua de 22 decembrie 1989 când au aparut zorii libertatii. Cunoastem situatia cu totii, lipsa de medicamente, care din ordinul dumitale inculpat a facut ca sa moara oameni, sa moara copii, în spitale fara medicamente, fara hrana, fara caldura, fara lumina, nu te-ai gândit la acest lucru? Acum discut cu inculpatul Ceausescu Nicolae. Din ordinul cui s-a facut genocidul de la Timisoara?
...
JUDECATORUL: De ce, inculpat, ai luat masura aceasta ca sa umilesti poporul, sa-l terfelesti, sa-l aduci în halul de umilinta în care l-ai adus, de ce ai exportat produsele astea pe care le munceau taranii? Si veneau taranii de la Caracal, din toata tara, la Bucuresti sa cumpere pâine, pe ger, pe frig... cei care produceau pâinea, cei care te duceai dumneata si le dadeai indicatii. De ce ai înfometat poporul, de ce ai facut aceasta, de ce ai înfometat acest popor?
...
JUDECATORUL: Dumneata foloseai o expresie foarte des, "avem programe minunate", probabil ca de programul asta era vorba, una sa scrii pe hârtie si una sa se faca în realitate? Asa ai vorbit si despre sistematizarea localitatilor, care de fapt a însemnat distrugerea taranimii române, a plaiului nostru stramosesc. Te-ai gândit vreodata la asta? Ca cetatean?
...
JUDECATORUL: Ultima întrebare inculpat! Vorbeai de egalitate si ca toti suntem egali, ca fiecare trebuie sa primeasca dupa munca lui. Am vazut la televizor vila fiicei dumitale, avea un cântar de aur pe care îsi cântarea carnea adusa din strainatate. Carnea asta de aici, a noastra, nu era buna.
ELENA CEAUSESCU: Extraordinar, extraordinar, de unde scoateti atâtea scorneli.. Sta într-un apartament ca fiecare cetatean.
JUDECATORUL: Era vila bunicii.
ELENA CEAUSESCU: N-are vila, n-avem.. nimeni!
JUDECATORUL: Ati avut palat.
ELENA CEAUSESCU: Nu avem, sunt ale tarii.
JUDECATORUL: Pentru copii dadeai 10 lei pentru Revelion ca sa-si cumpere bomboane, asa ai înteles dumneata ca sa ajuti copiii, familiile cu copii.
PROCURORUL: Domnule Presedinte, am o întrebare: sa ne spuna inculpatul Ceausescu Nicolae, contul de 400.000 de dolari...
JUDECATORUL: 400 de milioane de dolari din Elvetia.
...
JUDECATORUL: Si poporului îi dadeai numai 3.600 de calorii, îmbuibat acest popor.

De pe blogul lui Mircea Badea

De pe blogul lui Mircea Badea
http://www.mircea-badea.ro/blog/dna-o-adunatura-monstruoasa/
citez si comentez urmatoarele:

"Romania nu este un stat de drept. Este o dictatura africana demodata."

De fapt e o dictatura sclavagista, daca statul dispretuieste munca, plafoneaza si reduce veniturile, oricum insuficiente, ale celor care muncesc, pentru ca sa imbogateasca nemernicii.

"Procurorii astia,... isi permit sa ucida in chinuri ceea ce peste tot pe planeta civilizata se numesc “drepturile omului”."

Daca as avea drepturi si s-ar tine seama de ele, as face plangere penala impotriva Ministerului Justitiei si Ministerului Public pentru favorizarea infractorilor, prin ingnorarea constanta a achizitiilor publice la preturi supraevaluate.

As mai face plangere penala impotriva statului roman (administratiei centrale si locale) pentru subminarea economiei nationale, bancruta frauduloasa, furt calificat si altele.

miercuri, 16 iunie 2010

Poporul roman - dusmanul... poporului roman

Ieri, 15.IUNIE.2010, s-a consfintit prin vot parlamentar taierea pensiilor cu 15%, a salariilor bugetarilor cu 25% si a ajutoarelor de somaj cu 15%. Aceste reduceri drastice se adreseaza majoritar persoanelor cu venituri oricum modeste. Exact acele persoane cu venituri modeste nu au cum sa fie vinovate de criza economica la care este supusa Romania, pentru ca le lipseste puterea de a decide si crea in mod direct dezastre economice.

Totusi, in special prin modul in care voteaza, dar si prin modul in care percepe (sau nu) realitatea, reflecta si actioneaza, poporul roman este vinovat de situatia precara in care se afla. Indirect, poporul roman a legitimat si intretinut declinul economic pana la dezastru.

Cetateanul roman este, in general, bine indoctrinat cu probleme si idei false. Este incapabil sa analizeze corect situatii si sa ia decizii oportune pentru propria persoana. Este incapabil sa isi defineasca interese legitime, imediate sau strategice, si sa actioneze pentru atingerea unor scopuri legitime. Este incapabil sa distinga intre bine si rau. Este incapabil sa distinga intre adevar si minciuna.

Poporul roman este dezbinat, ceea ce il face usor de controlat si de manipulat. In plus, poporul roman este si sarac. Pe scurt, poporul roman este o turma de care ar fi pacat sa nu profite lideri de orice fel (politici, economici sau spirituali).

Asa se explica de ce liderii politici decid sa taie din veniturile modeste in loc sa faca sa dispara achizitiile publice la preturi supraevaluate.

Asa se explica de ce liderii economici (patroni, sefi, sefuleti) ofera salarii de mizerie si conditii de munca sinistre (locuri de munca neprotejate de frig sau caldura excesiva, munca neplatita peste program = munca "patriotica" in beneficiul patronului, munca nenormata, munca ilegala sau "la negru", inscrisuri false in cartile de munca, neplata de catre firme a obligatiilor financiare care privesc angajatul etc).

Asa se explica de ce liderii spirituali (propagandisti, popi, mass media, lideri de sindicate) "aburesc" cetatenii cu orice prostie sau problema falsa, ascunzand adevarul.

Toate acestea se explica prin faptul ca poporul roman este propriul sau dusman.

Poporul i-a votat (si i-a impus ca lideri) pe cei care au hotarat reducerile de venituri mentionate mai sus. Indirect, poporul a votat reduceri de pensii si salarii. Indirect, poporul a votat continuarea achizitiilor publice la preturi supraevaluate.

Poporul accepta sa munceasca ilegal, sa faca ore suplimentare neplatite, sa fie platit prost etc.

Poporul "pune botul" la orice minciuna, ultima fiind ideea ca se consuma mai mult decat se produce. Adica achizitiile publice la preturi supraevaluate consuma, probabil, mult mai putin decat produc. De fapt statul consuma infinit mai mult decat produce, pentru ca nu produce nimic!!! Alta minciuna ticaloasa este aceea ca salarii mari inseamna inflatie. Adica patronul, care distribuie un procent mai mare din profitul firmei catre salariatii care au creat acel profit, este creator de inflatie. Daca patronul da salarii de mizerie si isi insuseste 99,9% din profit, economia este asezata pe "baze solide". (Ma intreb ce inflatie are occidentul, la salariile pe care le ofera angajatilor. Probabil ca inflatia in occident este de cel putin 100%). Dar aceste definitii ale sclaviei pe care ni le ofera statul nu par sa preocupe poporul.

Asa ca, daca poporul roman accepta si crede orice, mai putin adevarul si normalul, atunci poporul roman este propriul sau dusman.

vineri, 4 iunie 2010

Ministerul Justitiei si Ministerul Public - institutii cheie ale dictaturii de piata

Este socant si sfidator sa aflam din presa si de pe internet faptul ca numarul achizitiilor publice la preturi supraevaluate la nivel national sunt de ordinul miilor; ca avem, de exemplu, cele mai scumpe autostrazi (inexistente) si ca Ministerul Public si Ministerul Justitiei sunt incapabile sa aresteze, sa administreze probe si sa condamne infractorii din mafia de stat.

Este socant si sfidator sa aflam ca este posibil sa se faca achizitii publice la preturi de 10-20 de ori mai mari decat pretul pe piata libera. Ce dovezi le sunt necesare Ministerului Public si Ministerului Justitiei pentru a se autosesiza si a instrumenta aceste situatii? Ce legi se voteaza in Parlament daca infractionalitatea la nivelul statului si administratiei locale este generalizata? Exista legi grijulii cu amendarea cetateanului care incalca viteza legala, dar nu exista legi care sa pedepseasca aceste inginerii financiare cu banii publici? Care este pedeapsa maxima pentru fraudarea banului public? Ce masuri au propus sau au luat Ministerul Public si Ministerul Justitiei pentru descurajarea si stoparea infractionalitatii pe bani publici?

Guvernul invoca siguranta nationala pentru justificarea taierii pensiilor si salariilor. Primul ministru (sau primul sinistru) si Presedintele nu ar trebui "sa ia in calcul" faptul ca achizitiile publice la preturi aberante sunt adevaratul pericol pentru siguranta nationala? Ministrul Public si Ministrul Justitiei nu gasesc nimic in neregula la achizitiile publice la preturi supraevaluate? Ministerul Public si Ministerul Justitiei sunt in slujba cetateanului sau in slujba statului infractor?

Prin lipsa ostentativa de reactie, Ministerul Public si Ministerul Justitiei sunt garantii infractionalitatii cu banii publici. Nu trebuie sa fii specialist ca sa intelegi ca achizitiile publice reprezinta poarta de acces catre insusirea flagrant frauduloasa a banilor publici de catre cei avizati si privilegiati.

Se vorbeste deseori de lipsa de reactie a societatii civile. Nu stiu exact care sunt reactiile legale pe care le poate avea societatea civila. La televizor se vad zilnic manifestatii in care cetatenii ii considera pe cei care ne conduc HOTI. Cu toate acestea, nu populatia este imputernicita sa aplice legea, ci Ministerul Public si Ministerul Justitiei, care trateaza cu indiferenta subminarea evidenta a economiei nationale. Cum poate societatea civila sa penalizeze complicitatea Ministerului Public si Ministerului Justitiei cu infractorii din cadrul statului? Lipsa de reactie a Ministerul Public si Ministerului Justitiei nu inseamna favorizarea infractorilor? Unde pot reclama, ca simplu cetatean, pentru aceasta culpa, Ministerul Public si Ministerul Justitiei? Tot la Ministerul Justitiei? La UE? Pe Marte?

Societatea civila ar trebui sa organizeze tribunale ale poporului pentru judecarea, condamnarea si confiscarea averilor infractorilor din cadrul statului?

Este evident ca traim in cadrul unei dictaturi odioase si nu avem mijloace sa ne opunem statului infractor, care se amuza nepasator si cinic pe seama neputintei noastre.

marți, 1 iunie 2010

Proteste inutile, puerile si ineficiente la romani

In Constitutia Romaniei este scris (PRINCIPII GENERALE, Articolul 1, alineatul (3):
"Romania este stat de drept, democratic si social,...".

In ultima vreme s-au incalcat constant aceste principii generale.
Dreptul nu se aplica atat timp cat cei vinovati de deturnarea, risipirea si insusirea frauduloasa a banului public nu sunt judecati si condamnati.
Democratia nu exista atat timp cat nu exista dialog si transparenta din partea reprezentantilor puterii. Reprezentantii puterii nu isi folosesc mandatul in slujba cetatenilor.
Componenta sociala nu exista atat timp cat salariul minim pe economie nu este fundamentat corect si corelat in raport cu costurile minimale ale vietii. Componenta sociala nu exista cand statul cere saracilor sa fie si mai saraci.

Masurile dusmanoase pe care statul vrea sa le aplice impotriva poporului roman au generat nemultumire si proteste indreptatite. Protestele de strada, in forma actuala de organizare, sunt inutile, uneori copilaroase si in general ineficiente. Pe scurt, sunt perimate. Cetatenii facand galagie ca la bâlci sau ca la meci, fluierand, dansand sau strigand "Jos ..." sunt mai degraba o imagine a neputintei, a lipsei unor idei clare si a unor lideri sindicali aserviti puterii. Aceste proteste nu vor schimba nimic pe fond, poate doar niste persoane.

"Jos ..." s-a strigat si in 1989. Cel care era atunci sus a ajuns jos si nu s-a schimbat nimic in bine pentru cetatean. Dimpotriva, toate relele de care era acuzat vechiul regim au fost amplificate. In plus, au aparut inflatia, somajul, lipsa protectiei sociale. Chiar daca actualii exponenti ai puterii vor fi inlaturati, nimic nu garanteaza ca urmatorii vor fi diferiti de acestia. Nimic nu garanteaza ca nu vor fi mai rai decat acestia. Este destul de puerila satisfactia multimii atunci cand "reuseste sa dea jos" pe cineva. Este doar impresia unei batalii castigate, desi razboiul este pierdut constant.

In fapt, puterea abuzeaza de ... putere. Sub pretextul alegerilor democratice, statul utilizeaza puterea impotriva propriilor cetateni si impotriva spiritului votului. Legea nu exclude automat de la putere pe cei care, odata alesi si instalati in functii, actioneaza impotriva Constitutiei si impotriva cetatenilor. Puterea foloseste un aparat de propaganda urias pentru a semana confuzie in randul cetatenilor. Se inventeaza probleme false, polemici, subiecte inutile, se speculeaza teama, se dezinformeaza, se minte.

Asa se explica de ce populatia nu cere si nu cauta sa impuna urmatoarele subiecte de interes general:
1. Cei vinovati de dezastrul economic sa fie judecati si condamnati (nu se rezolva nimic doar cu "Jos ...", adica cei care ne distrug tara si vietile sa se retraga si atat?);
2. Sa se recupereze banii de la cei vinovati de risipirea sau gestionarea frauduloasa a banului public (nu de la someri, pensionari, "mamici" etc);
3. Salariul minim pe economie sa fie stabilit corect, in concordanta cu costurile reale ale vietii (chirie, utilitati, hrana, imbracaminte, incaltaminte, transport, consumabile curente);
4. Statul sa functioneze pe profit si nu pe pierdere (nu poate exista pierdere in alt mod, in afara gestionarii frauduloase a banului public);
5. Achizitiile publice la preturi supraevaluate sa insemne inchisoare si confiscarea averii, atat pentru responsabilii banului public, cat si pentru firmele care beneficiaza de pe urma acestor contracte, flagrant frauduloase;
6. Legislatie clara si fara loc de interpretari;
7. Stimularea infiintarii de firme si locuri de munca (obligatie constitutionala ignorata);
8. Informarea corecta a cetatenilor cu privire la situatia economica a tarii si in probleme de interes cetatenesc.

Cel mai eficient mod de a protesta al cetateanului este votul. In 20 de ani de dictatura de piata (sau dictatura patronatului), a devenit evident ca toate partidele politice nu au urmarit decat avantajul propriu, ignorand, dispretuind si dusmanind cetateanul. PDL, PSD, PNL etc nu reprezinta decat exponenti ai unor grupuri de interese. Alegerile au fost pierdute intotdeauna de cetatean, pentru ca cetateanul nu a cautat sa isi impuna candidatii, ci a votat numai dintre candidatii grupurilor de interese. Asa ca au castigat intotdeauna grupurile de interese si a pierdut intotdeauna cetateanul.

Inainte de alegerea unor persoane ar trebui votate mai degraba directii de dezvoltare, principii si programe. Adica, ar trebui votat un program-mandat. Alesii ar trebui sa fie obligati sa isi limiteze mandatul la acele directii de dezvoltare, principii si programe. Daca protestatarii ar sti sa aleaga Parlamentul si Presedintele dintre cei care nu fac parte din niciun partid si pe baza unui program-mandat obligatoriu (indiferent de cel ales), s-ar putea vorbi de un mare progres al tarii. Sansele sa fie excluse de la putere grupurile de interese ar creste si s-ar limita puterea alesilor. Ar fi minunat si meritat (dar, probabil, imposibil) sa fie excluse partidele din Parlament prin vot, la urmatoarele alegeri.