luni, 29 noiembrie 2010

Opozitia

Simpla butonare a telecomenzii duce la parcurgerea programelor de televiziune, in cadrul carora exista un mare numar de dezbateri televizate. Foarte multe dezbateri televizate au teme politice, economice si sociale si pun in evidenta actiunile nefaste ale actualei guvernari. In aceste emisiuni sunt invitati de foarte multe ori reprezentanti ai opozitiei sau ai unor guvernari anterioare.

Cat de normal este acest lucru? Cei din opozitie s-au aflat candva la putere. Daca au pierdut-o la alegeri, inseamna ca nu erau credibili in fata cetatenilor si ca atunci cand erau la putere nu au facut ceea ce si-ar fi dorit alegatorii. Si atunci, simplul fapt ca au ajuns in opozitie le anuleaza activitatea nefasta pe care au desfasurat-o atunci cand aveau puterea? S-a reconvertit, de exemplu, "mafia lui Nastase" in oameni de bine?

Alt exemplu, un invitat des intalnit la televizor: Petre Roman, un mare parior cu agricultura la inceputul anilor '90. In acelasi timp, cel care a caracterizat economia socialista a Romaniei drept un morman de fiare vechi, desi aceasta isi platea datoriile (spre deosebire de mormanul de fiare noi care face datorii). Ce discutie serioasa se poate purta cu Petre Roman si ce probitate morala mai poate prezenta acesta?

Opozitia sau ex-guvernantii nu sunt cu nimic mai credibili decat puterea actuala. Aceasta, pentru ca OPOZITIA SE MANIFESTA DOAR IN RAPORT CU ACCESUL LA BANII PUBLICI si nu din punct de vedere al intereselor nationale si cetatenesti. INTERESELE NATIONALE SI CETATENESTI SUNT FOLOSITE CA PARAVAN PANA LA ACAPARAREA PUTERII, DUPA CARE SUNT IGNORATE COMPLET.

Sursa: Antena 3
Imbarligatori zambitori pe vremuri de "criza"; nu mai conteaza daca sunt la putere sau in opozitie sau pe camp.

PSD si PNL nu au mai facut nimic rau pentru ca nu mai au puterea, dar cand o vor avea, probabil ca Basescu, Boc si gastile PDL vor deveni din nou oameni de bine, salvatori, specialisti, critici constructivi etc.

De foarte multe ori puterea si opozitia se caracterizeaza una pe alta ca iresponsabile, ceea ce este foarte adevarat. Dar iresponsabilitatea politica, desi a avut consecinte extrem de grave pentru Romania si pentru romani, nu are nicio consecinta penala, nici pentru putere, nici pentru opozitie!!! Cum este posibil asa ceva? O intrebare la care triada PDL-PSD-PNL nu are raspuns.

Singurul raspuns este ca Romania nu are nevoie de PDL-PSD-PNL, iar SINGURA OPOZITIE ADEVARATA IN ROMANIA SUNT CEI 40% DINTRE CETATENI CARE NU CRED NICI MACAR O SECUNDA MINCIUNILE TRIADEI BANILOR PUBLICI.

Nemultumiri fata de angajatori

Postul de televiziune Antena 3 citeaza un studiu realizat de Blocul National Sindical pe tema nemultumirilor fata de angajatori. Astfel:
- 50,7% dintre angajati sustin ca fidelitatea nu le este recompensata;
- 70% dintre angajati nu fac niciun fel de formare profesionala;
- 61,6% dintre angajati nu au fost evaluati niciodata.
Sursa: Antena 3
Eu as spune ca au fost evaluati (dupa ureche) de Base si Boc: muncesc prost. As mai spune si ca majoritatea angajatilor romani sunt umiliti sistematic din punct de vedere economic la locul de munca, tot asa cum toti romanii sunt umiliti sistematic de liderii politici care ar trebui sa lucreze in interes national si nu in interes personal.

Starea Romaniei

Ieri, in cadrul emisiunii Sinteza Zilei a postului de televiziune Antena 3, am putut afla urmatoarele date referitoare la situatia Romaniei:

1. La 31.OCT.2010 datoria externa a Romaniei este un record: 90 de miliarde de euro, avand sctructura urmatoare:
17,6 miliarde de euro sunt imprumuturi pe termen scurt;
71,6 miliarde de euro sunt imprumuturi pe termen lung si mediu.
In cadrul datoriei externe, 40 de miliarde de euro sunt imprumuturi ale sectorului real.
Sursa: Mugur Isarescu, BNR.
2. Conform Financial Times: masurile de austeritate din Romania sunt dure chiar si dupa standardele UE, fara precedent in Europa.
3. Conform The Economist: votul "eronat" al parlamentarilor PDL este un exemplu al politicii "disfunctionale" din Romania, unde legile par adeseori concepute cu cateva minute inaintea votului parlamentar si unde se tine prea putin cont de strategia pe termen lung sau de impactul financiar.
4. Conform revistei International Living: Romania ocupa ultimul (!) loc in UE si locul 53 (din 194 tari) in lume in ceea ce priveste calitatea vietii in anul 2010; romanii sunt printre europenii care au cel mai "nefericit" trai; romanii sunt la mijlocul topului in privinta sanatatii, la egalitate cu Guatemala si dupa Bulgaria.
5. Conform Eurostat: Romania nu a reusit sa obtina niciun loc (!?!) la turism in UE; in 2009 numarul innoptarilor turistilor straini in structurile de cazare din Romania a scazut la 2,5 milioane persoane fata de anul 2007, ceea ce plaseaza Romania pe ultimul loc din Europa.
6. Conform unor studii ale Ministerului Sanatatii: Romania ocupa primul loc in lume la abandon si mortalitate infantila. In fiecare an sunt abandonati 9000 (noua mii!) de copii, dintre care 4000 (patru mii) sunt parasiti de mame definitiv in maternitati.
7. Conform unui studiu mondial realizat de CESIFO: masurile anticriza din Romania sunt printre cele mai ineficiente din lume! In Europa singura tara cu o clasare inferioara este Letonia, care a primit nota 1. La nivel mondial doar Bolivia, Guatemala si Venezuela au obtinut tot nota 1 si se situeaza sub Romania.
8. Romania a intrat in 2010 pe locul 8 in top 10 la "cele mai riscante datorii suverane"!
9. Romania este in top 10 al tarilor care risca falimentul (locul 3 in Europa si locul 8 in lume). Mai riscante decat Romania sunt: Venezuela, Argentina, Grecia, Pakistan, Ucraina, Dubai si Irak.
10. Romania este o tara impovarata de taxe; o firma de marime medie executa 113 plati pe an, 84 dintre ele sunt taxe legate doar de angajati!
11. Conform Bancii Mondiale: Romania ocupa locul 80 in lume din 155 de tari in privinta puterii de cumparare.

sâmbătă, 27 noiembrie 2010

Solutii pentru iesirea din criza

Blogul meu este plin de comentarii odioase si sinistre pentru ca asa e tara in care traiesc. Viata de roman pare o contabilizare nesfarsita a odioseniilor cotidiene pe care ni le ofera puterea.

Exista persoane care se intreaba care sunt solutiile pentru a ne schimba in bine viata si pentru a inlatura mocirla in care ne tavalim zilnic. Chiar si puterea spunea ca opozitia nu are solutii. Puterea impreuna cu opozitia ar mai putea spune "l-am demolat pe Ceausescu si uite ce ati pus in loc"! Foarte adevarat!

Asa ca trebuie prezentate solutii pentru iesirea din criza economica, sociala, politica si morala:

1. Reforma votului. Peste 40% dintre cetateni (printre care si subsemnatul) nu s-au prezentat la vot la ultimele alegeri. Motivul pentru care nu m-am dus la vot este acela ca niciun candidat nu imi apara si promova interesele. Am fost la vot numai la primele alegeri zise libere de dupa 1989, dupa care am stiut clar cum va batea vantul. Oricum, pornesc de la ideea ca pentru majoritatea neparticipantilor la vot nicio candidatura nu prezenta interes. Pentru mine nu prezenta nici credibilitate. Candidatii se intreceau in atacuri personale in campania electorala si in final nu am retinut nicio idee de interes national sau personal. Absenta ideilor sau programelor de interes national sunt foarte bine puse in evidenta de realitatea zilelor noastre. De fapt nimeni nu a promis nimic si (evident) toti s-au tinut de cuvant! Adica acum culegem... nimicul.

Totusi, 40% neparticipanti la vot sunt mult mai multi decat circa 25% votanti ai lui Basescu; 40% neparticipanti la vot sunt mult mai multi decat circa 25% votanti ai lui Geoana. Adica 40% neparticipanti la vot pot invinge orice candidatura dusmanoasa Romaniei si poporului roman.

Reforma votului consta in organizarea acestei majoritati, in impunerea de candidati si in acordarea votului acestor candidati. Democratia inseamna dreptul de a alege. O alegere buna inseamna o victorie deplina si adevarata a democratiei. Cea mai frumoasa zi a democratiei romanesti va fi aceea in care nemernicii vor fi inlaturati de la conducerea Romaniei (si eventual din viata politica). Partidul unic BANUL (triada PDL-PSD-PNL) nu are ce cauta la putere!

2. Reforma candidaturilor si a candidatilor.
Viata sociala isi are legile ei. Prosperitatea isi are legile ei. Niste legi simple intr-o societate normala.

Prosperitatea individuala are la baza urmatoarele doua legi:
a) Sa muncesti.
b) Sa fii platit corect pentru munca ta.
Prosperitatea nationala este o consecinta fireasca a prosperitatii individuale.

Simplul fapt ca ai un loc de munca nu te transforma intr-un om prosper in Romania. Majoritatea romanilor o simt de 20 de ani pe pielea lor.

Pentru a ne asigura prosperitatea individuala, ar trebui sa ne asiguram sub forma unei legi ca orice candidati la functii politice (si chiar ministri, care sunt numiti) respecta cele doua legi ale prosperitatii, adica actioneaza in sensul crearii de locuri de munca si in sensul platii corecte a muncii. In cazul in care ar proceda altfel, sa raspunda penal. In consecinta, candidatii ar trebui sa prezinte nu doar programe, ci chiar proiecte de legi pe care doresc sa le transforme in legi in timpul mandatului lor. Mandatul oricarui candidat trebuie limitat doar la propunerile legislative prezentate in campania electorala. In acest fel, cetateanul cu drept de vot poate sa se informeze, de exemplu, despre intentia candidatului de a reduce pensiile si salariile; de a reduce veniturile populatiei in general prin cresterea TVA.

3. Solutii economice.
Propagandistii, de la cei mai maruntei de pe bloguri si televiziuni, pana la varful ierarhiei politice, nu obosesc in a face romanii puturosi, sau in a-i invita sa isi mai ia o slujba, sau in a le recomanda sa munceasca mai bine daca vor sa traiasca mai bine.

O prima problema si o mare inechitate este aceea ca nu exista o corelatie intre munca performanta si traiul mai bun. Patronul, indiferent ca este din sectorul privat sau de la stat, nu este obligat sa te rasplateasca pentru munca eficienta. In consecinta, poti sa produci profit de 0 (zero) euro sau 1 milard de euro fara sa existe vreo diferenta in buzunarul tau, asa cum stiu majoritatea salariatilor romani. Se mai poate produce o pierdere de 20 de miliarde de euro fara sa raspunda cineva penal pentru aceasta, in timp ce persoanele oneste si care muncesc bine sa platesca paguba produsa de altii (si dobanda catre FMI) prin TVA marit!

a) De aceea, ca sa se puna capat demagogiei si arbitrarului in economie, propun o lege prin care sa se distribuie 30% din profitul firmei catre angajati. In acest fel, poate ca aceia care muncesc bine vor trai mai bine.

b) Mai propun o lege prin care salariul minim sa fie 1200 de lei, in concordanta cu costul vietii la sfarsitul anului 2010, pentru a se pune capat sclaviei economice si pseudo locurilor de munca.

c) Mai propun o lege prin care orice firma sa trimita prin internet lista cu angajatii si cu programul de lucru pentru fiecare salariat in parte catre Ministerul Muncii. Orice modificare in ce priveste salariatii din firma sa fie operata cu o zi inainte si sa fie transmisa tot prin internet la Ministerul Muncii. Daca in firma lucreaza persoane neautorizate sau intr-o perioada neautorizata, Ministerul Muncii n-are decat sa aplice legile existente. O lista cu salariatii care presteaza ore suplimentare si cu numarul de ore suplimentare trebuie comunicata catre ministerul Muncii prin internet inainte de inceperea orelor suplimentare. In acest fel se pot verifica pontajele si salariile, munca la negru, orele suplimentare nu vor mai fi platite la negru sau nu vor mai exista ore suplimentare realizate si neplatite, nu vor mai exista persoane care muncesc chiar si 11 ore pe zi 6 zile pe saptamana (66 de ore pe saptamana fata de maxim 48 prevazut in Codul Muncii actual). In aceasta perioada "de criza", orele suplimentare ar trebui sa fie interzise prin lege pentru a se reduce somajul.

d) Mai propun Legea Statisticilor Nationale. Este clar ca statul masluieste date statistice si ofera statistici mincinoase. Legea trebuie sa stabileasca parametri obiectivi pe care statul sa fie obligat sa le faca publice, pe site-uri de internet si in mass-media. Iar publicarea de statistici mincinoase sa fie pedepsita penal. Aceasta lege ar fi foarte utila pentru ca orice persoana sa se poata informa corect, in timp real. Pe de alta parte, nu ar mai fi posibil sa apara orice ametit de bauturi alcoolice care sa spuna odata ca nu avem nevoie de banii FMI iar cateva zile mai tarziu sa spuna ca am luat de la FMI 20 de miliarde de euro.

Propaganda

Pentru ca in acest moment PDL este la putere se vorbeste despre propaganda portocalie. Impartirea pe culori a propagandei cred ca e inutila. Ce s-ar schimba daca propanganda ar fi rosiatica sau albastruie sau rozalie?

Personal, prin propaganda inteleg o campanie dusa de o turma de mincinosi pentru a face un grup de persoane sa creada ca o minciuna este un adevar. De aceea, pentru mine propaganda va avea intotdeauna culoarea... rahatului. In plus, se poate spune ca propaganda este o forma de ipocrizie.

Propaganda a existat dintotdeauna, de cand viata sociala s-a organizat superior. Politica inseamna 99% propaganda, inseamna a sustine ceva stiind ca realitatea este exact pe dos. Cel putin asa e in Romania. In zilele noastre propaganda s-a perfectionat si amplificat, beneficiind in plus de mijloace tehnice performante. Propaganda din Romania este foarte performanta, daca avem in vedere succesele obtinute constant de statul roman in fata cetatenilor romani in ultimii 20 de ani.

Dar propaganda nu poate convinge persoanele cu o educatie solida, ci numai persoanele cu o educatie precara. Fara indoiala ca, daca ar fi necesar, propaganda romaneasca ar putea convinge foarte multi cetateni romani de necesitatea existentei masinilor cu roti patrate.
Nu se poate invinge propaganda decat spunand si repetand adevarul. In Romania se minte zilnic, dupa cum spune si face chiar presedintele tarii.

Desigur, adevarul trebuie si el inteles, acceptat si aplicat. In Biblie scrie [Ioan, 8.32.] "veti cunoaste adevarul, si adevarul va va elibera". Cred ca ar fi bine sa citez mai des din Biblie, pentru ca aproximativ 90% dintre romani se declara crestini, deci ar trebui sa fiu in asentimentul majoritar. Dar poate ca si religia cetateanului roman este tot propaganda.

Altfel nu imi explic cum pot exista atatia creduli in Romania.

Mircea Diaconu si Bogdan Hossu

Zilele trecute i-am vazut pe Bogdan Hossu si pe Mircea Diaconu unul langa altul intr-o emisiune televizata. Ocazie cu care am realizat ca Bogdan Hossu = Mircea Diaconu la puterea a doua. Parea un tablou suprarealist, un fel de tatal si copilul. Un Hossu imens si un Diaconu infim.

Bogdan Hossu a afirmat cu aceasta ocazie ca salariul minim actual nu a fost indexat nici macar cu rata inflatiei! A mai afirmat ca salariul minim pe economie nu acopera nici macar cosul zilnic!?! Atunci ce mai cauta liderii sindicali in fruntea sindicatelor? Apara acesti lideri interesele sindicalistilor sau ale puterii? De 20 de ani negocierile dintre putere, patronate si sindicate reprezinta un meci trucat, un blat.

Culmea economiei: desi salariile din Romania sunt printre cele mai mici din Europa, nu prea exista locuri de munca in Romania!

Culmea culmilor economiei: la o populatie activa de 12-13 milioane de persoane exista locuri de munca (in 2010) in numar de maxim 5 milioane, iar somajul (in 2010) este de... maxim 8%!!! Orice asemanare cu numaratoarea voturilor in Camera Deputatilor nu este deloc intamplatoare! Cred ca puterea a facut matematica (de fapt aritmetica) la fara frecventa.

Ca sa eliminam posibilitatea puterii de a invoca nestiinta, informez persoanele cu functie ca SOMER = PERSOANA CARE NU ARE UN LOC DE MUNCA, indiferent daca este indemnizata sau chiar daca nu este inregistrata ca atare. Somajul nu scade pentru ca un somer nu mai este indemnizat (cazul personal).

Asa cum spune dom' presedintele, suntem mintiti zilnic. Sau, parafrazand poetul, cantautorul si altii: lumea e satula de atata rahat pe care voi l-ati mancat la fiecare mandat si in fiecare campanie electorala.

Macar stim ce sa ne asteptam de la capitalismul romanesc: niste nemernici ajung la putere promitand orice de bine, dupa care se pun pe furat banii publici si latra orice imbecilitati cu care cred ei ca isi pot justifica ticalosiile pe care noi, cetatenii onesti, trebuie sa le suportam zilnic.

joi, 25 noiembrie 2010

Sa munciti bine si sa traiti prost!

Basescu a spus (conform paginii 112 din teletextul TVR1): romanii "sa munceasca bine ca sa traiasca bine si sa traiasca mai putin bine daca muncesc mai putin bine".


Despre o astfel de declaratie se pot spune urmatoarele:
1. Mascaricii infractori de la putere ori sunt sub influenta bauturilor alcoolice ori isi fac... autocritica.
2. Orice corelatie intre traiul bun si munca performanta in Romania este pur intamplatoare.
3. Masura performantei muncii persoanelor de la putere este data in primul rand de imprumutul de 20.000.000.000 de euro (douazecidemiliarde de euro), facut cu FMI. Daca ar exista o corelatie intre trai si performanta, atunci puterea hoata si nesimtita ar fi trebuit sa intre demult in putrefactie.
4. Eu, personal, am primit 0 (zero) euro din ce s-a imprumutat de la FMI; in plus nu mai muncesc de aproape 2 ani (deci nu gresesc). Nu beneficiez de ajutoare sociale si nici nu o sa cer acest lucru de la guvernul de hoti milogi.

Din nou la gura sobei... la bloc!

In Curtea de Arges s-a desfiintat societatea de termoficare si cetatenii si-au montat in apartamente sobe de teracota!!! Se vede in pagina 115 a teletextului TVR1.


Aceasta este o dovada a aberatiei economice care exista in Romania. Numai in sclavagism muncesti si nu ai bani!

STATUL NAZIST ROMAN PRACTICA TERORISMUL ECONOMIC!

Legionarii isi arata coltii

La intersectia dintre soselele Progresului (Trafic Greu) si 13 Septembrie au aparut afise legionare care contin o poza a sefului legionar din perioada interbelica si un mesaj (nu l-am citit pentru ca nu ma intereseaza). Stiam ca afisarea unor astfel de materiale este ilegala. Cat de repede vor face autoritatile sa dispara aceste mizerii? Si poate se face si o ancheta pentru gasirea si pedepsirea vinovatilor.

Carpathian Garden

As putea sa pun pe blog mii de poze cu jegul din Bucuresti sau cu haitele de caini vagabonzi, dar parca e pacat de păcălicii din strainatate care "pun botul" la frunza lui Udrea si vin in Romania. Las' sa simta pe pielea lor...

miercuri, 24 noiembrie 2010

Ce am avut si ce am pierdut

Viata sociala are legile ei specifice.

Societatea este oglinda liderilor politici si economici.

Vointa liderilor politici si economici se reflecta asupra societatii. Daca liderii politici si economici doresc se existe o societate prospera, atunci societatea este prospera. Daca liderii politici si economici doresc o societate in suferinta, atunci societatea este suferinda, paupera, mizera.

Societatea este prospera sau mizera. Aceasta stare nu depinde de ideologia politica, atat timp cat o ideologie politica porneste de la premiza ca a fost gandita pentru binele cetatenilor. Daca societatea este mizera desi ideologia a fost gandita in sensul prosperitatii, atunci ideologia este doar un paravan in spatele caruia cei care ar trebui sa aplice niste principii, de fapt le deturneaza sau le ignora in interes personal sau de grup.

Concret:
1. Atat in socialism, cat si in capitalism, oamenii de rand au indurat sau indura lipsuri.
2. Atat in socialism, cat si in capitalism, exista structuri politice aservite puterii. Persoanele care au compus sau compun aceste structuri au demonstrat ca nu au vointa politica si opinie personala, ci sunt niste marionete.

Este jenant, odios si sinistru sa vad cum capitalismul, ridicat la putere in urma asasinatelor din 1989, a distrus in mod deliberat economia (acea parte proprietate a intregului popor: industrie, agricultura, transporturi si comert). In timp ce socialismul tinea omul de rand in lipsuri pentru plata datoriilor externe (pe care a realizat-o), capitalismul tine omul de rand in lipsuri pentru ca face datorii externe!!!

Este scandalos, odios si sinistru sa vad cum cei care il numesc pe Ceausescu "dictator" voteaza ca oile in totala necunostinta de cauza pentru ca asa le cer sefii de turme, in numele democratiei, sub amenintarea excluderii din partid!!!

Dupa parerea mea nu s-a schimbat nimic, pentru ca sistemul politic este acelasi: la putere este politia politica din umbra, nu socialismul sau capitalismul. La putere sunt persoane din umbra, care mentin Romania in stare de sclavagism politic si economic.

O tara democrata este o tara care asigura cetatenilor sai dreptul la munca. Romanii si-au pierdut libertatea economica dupa 1989 odata cu suprimarea deliberata a milioane de locuri de munca. Iar cei care nu au libertate economica, sunt sclavi si din punct de vedere politic, sub cele mai diverse forme.

Exemplu concret si cel mai raspandit: 50 de lei votul. Daca am considera ca toti votantii unui candidat au votat contra cost, ar rezulta (in numere rotunjite): 5 milioane x 50 lei = 250 de lei, adica aproximativ 70 de milioane de euro. Adica o suma ridicola. Nici nu ar mai fi nevoie de imprumut de la FMI pentru asa ceva, se recupereaza lejer din TVA 24%. Singurul care pierde constant e votantul.

marți, 23 noiembrie 2010

Democratie pura

Oamenii cu venituri reduse sunt majoritari in Romania. Daca s-ar organiza, ar castiga orice alegeri detasat. Este posibil un parlament alcatuit din fosti angajati pe salariul minim?

luni, 22 noiembrie 2010

Romania nazista - tara unde cainii sunt mai iubiti decat oamenii

La nici doua saptamani dupa ce remarcam inmultirea cainilor vagabonzi si cresterea agresivitatii acestora s-a intamplat un eveniment extrem de grav in zona Iasi: o femeie de 68 de ani a fost sfasiata de 10 caini vagabonzi.

Aceasta imagine cumtremuratoare (sursa: http://www.adevarul.ro/locale/iasi/Iasi-_Femeie_sfasiata_de_10_caini_comunitari_0_376162511.html), impreuna cu zecile de mii sau sutele de mii (cine mai sta sa numere) de cazuri de persoane muscate, sfasiate sau ucise de caini, nu pot sensibiliza autoritatile romanesti.

Probabil ca autoritatile romanesti sunt puse in functii sau votate de catre javre ordinare si, pe cale de consecinta, lucreaza numai in interesul javrelor ordinare. Cum este cazul de mai jos, un personaj care uraste oamenii foarte mult si care se semneaza cu nume de femeie in comentariul la o stire aparuta pe http://stirile protv.ro/exclusiv/stirile-tale/bucuresti-capitala-europeana-a-cainilor-vagabonzi-video.html:


Faptul ca o femeie de 68 de ani a patit ceea ce s-a vazut in imaginea de mai sus sulbera un mit creat de politia politica de bine (capitalista) si intretinut de idioti utili, acela ca tineri rai sau copii provoaca javrele care sunt puse in situatia de a se apara.

Cainii vagabonzi sunt absolut inutili cetatenilor. Sunt utili puterii pentru ca reprezinta o problema in plus pentru cetateni, care mai "uita" astfel de teroarea economica.

Conceptul de caini comunitari exista numai in Romania. In tarile vestice nu exista caini fara stapan; in Italia exista legi care interzic abandonul cainilor pe perioada in care proprietarii pleaca in concediu. A vazut cineva prin occident haite de javre bantuind prin orase?

Numai statul roman iubeste cainii, pentru ca numai statul roman isi uraste cu atata putere proprii cetateni. Se pare ca reducerea veniturilor nu duce la reducerea prognozata a populatiei. Trebuie sa isi aduca un mic aport si cainii vagabonzi.

sâmbătă, 20 noiembrie 2010

Despre prostie si lasitate

Se spune frecvent in ultimii ani ca majoritatea romanilor sunt prosti si lasi. Toate relele care ni se intampla de 20 de ani sunt puse pe seama acestor "calitati" ale romanilor. Asa sa fie?

Este natural ca oamenii sa fie mai mult sau mai putin dotati intelectual, asa cum este natural ca oamenii sa fie mai mult sau mai putin dotati fizic. Dar faptul ca o persoana este prostuta (sau proasta sau in ultimul hal de stupida sau de-a dreptul oligofrena) trebuie sa fie un dezavantaj de care sa profite cei mai dotati intelectual? Adica, de exemplu, merg pe strada, vad un fraier, hai sa il fac la bani! Sau alt exemplu, candidez la o functie publica, sunt ales, hai sa ii fac pe prosti!

E clar ca avem o problema de fond. Multi dintre noi nu sunt in stare sa gandeasca asa. Iar cei care gandesc asa, mai pot fi considerati inteligenti? Eu zic ca pot fi considerati doar smecheri. In cazul politicienilor mai e vorba si de tupeu si nesimtire, pentru ca inselaciunile din campanii electorale ies la iveala, fara ca alesii sa se sinchiseasca sau sa aiba de suferit.

Un om inteligent a inventat, de exemplu, frigiderul. Inteligenta ar trebui sa se masoare in fapte bune.

Iar despre lasitate din punct de vedere politic, ce ar fi de spus? Comunismul a fost adus in Romania de tancurile sovietice, sclavagismul de piata a fost adus in 1989 in Romania "atat din est, cat si din vest", ca sa citam presedintele mitraliat. Abuzuri se comit pe banda rulanta, principala grija a statului este sa nu existe probe sau sa le ignore, legea se aplica de la caz la caz (exista persoane mai presus de lege), politica a ajuns o fratie mafiota. Poate ca e vorba si de lasitate...

Libertatea se aseamana in ziua de azi cu o lesa. Puterea iti creaza iluzia ca e mai lunga, pana incerci sa o rupi. In acel moment poti face o masuratoare mai exacta a libertatii. Suntem liberi doar daca nu contestam lipsa libertatii.

Nu se poate invoca necunoasterea legii...

Asa spune legea. Totusi, nici chiar cei care fac legile nu au demonstrat ca le cunosc.

Am o gramada de carti din domeniul juridic. Asta nu inseamna ca le cunosc integral continutul. Chiar daca m-as apuca sa le invat, la un moment dat tot s-ar schimba ceva, ar aparea ceva nou...

Ma intreb daca nu cumva suntem infractori pentru simplul fapt ca ne-am nascut. In Biblie sunt date numai zece legi (cele zece porunci), sintetizate mai apoi in doua:
[Matei 22.37.-22.39.]
"... Sa iubesti pe Domnul, Dumnezeul tau, cu toata inima ta, cu tot sufletul tau, si cu tot cugetul tau".
Aceasta este cea dintai si cea mai mare porunca.
Iar a doua, asemenea ei, este: "Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti".

Faptul ca exista foarte multe legi nu inseamna ca se imbunatateste viata noastra sociala. Nici delincventa nu scade odata cu cresterea numarului de legi. Iar unele legi sunt cel putin amabile cu infractorii. Iar daca legile pedepsesc anumite delicte, nu inseamna ca persoanele care ar trebui sa aplice legea, o si aplica. De fapt, in Romania, cei care ajung sa obtina functii publice sau pozitii sociale inalte sunt principalii infractori, mult mai periculosi decat ceea ce numim generic hoti.

vineri, 12 noiembrie 2010

SCANDALOS!!! SCANDALOS!!! SCANDALOS!!!

Citesc pe teletextul TVR1, la pagina 141, confirmat si aici:

"AVEM CEL MAI SCAZUT NIVEL DE TRAI DIN EUROPA!

Peste o treime dintre romani si bulgari se confrunta cu lipsuri materiale severe - arata un raport publicat miercuri la Bruxelles de Uniunea Europeana, care mai arata ca suntem pe primul loc la mortalitatea infantila. Potrivit raportului, un procent mai mare de 30% din populatie traieste in lipsuri severe, adica are restante la facturi sau credite, nu-si permite o saptamana de vacanta pe an, nu poate manca peste sau carne nici macar o data la doua zile, ori nu-si poate cumpara masina de spalat, televizor color sau autoturism."

Sa ne amintim: pe 25 decembrie 1989 a fost impuscat un presedinte al Romaniei, printre altele, pentru subminarea economiei nationale. Ce pedeapsa merita actualii guvernanti pentru exterminarea economiei nationale? Probabil ca fapta nu e... prevazuta in Codul Penal.

Sa mai citam din Constitutia Romaniei, Articolul 47. Nivelul de trai: "Statul este obligat sa ia masuri de dezvoltare economica si de protectie sociala, de natura sa asigure cetatenilor un trai decent."

Desigur, se pare ca nu exista o lege care sa prevada pedepse pentru statul care nu se achita de obligatii. Adica liderii politici si economici se pot ocupa linistiti cu ilegalitatile si cu sfidarea zilnica a cetateanului, fiind mai presus de lege.

Ce putem face noi, simplii cetateni? Singurul lucru pe care il putem face este sa intelegem ca toti cei care sunt astazi in politica si in functii, nu trebuie sa mai fie si maine! Este nevoie de organizare si de impunerea unor candidati dintre simplii (si chiar foarte simplii) cetateni la functiile publice, pentru a elimina din politica infractorii care ne distrug destinele! Pentru mine este mai importanta buna credinta decat presupusa competenta a unora, niciodata probata practic in ultimii 20 de ani!

Cea mai frumoasa victorie a democratiei ar fi o elita politica a reprezentantilor celor multi, a salariatilor, somerilor, pensionarilor si tinerilor, care SA DISTRUGA CU AJUTORUL LEGII ABUZURILE MARII FINANTE SI ALE MAFIEI DE STAT!

joi, 11 noiembrie 2010

Asa se incurajeaza munca!

Chiar si cand aveam de lucru ma autoincurajam sa fiu mereu in contact cu piata muncii, pentru a nu pierde o eventuala oportunitate de mai bine. Asa ca nu pot sa spun ca spectrul exterminarii prin inanitie de catre guvernul roman m-a motivat in plus. Intru pe site-urile de munca destul de blazat, convins ca traim o perioada in care alesii si liderii politici romani au stabilit o tinta de saracie pentru populatie, si numai dupa atingerea acestei tinte se va schimba (poate) ceva in bine in Romania.

O situatie foarte des intalnita atunci cand incerc sa aplic pentru un loc de munca este urmatoarea:



Acum, de ce sa zic, inteleg ca firmele considera ca am o varsta prea mare pentru a le mai fi cu ceva de folos. Pot sa le asigur ca scarba este reciproca. Inteleg ca sunt un dinozaur inutil chiar si pentru un muzeu de istorie.

Imi place ideea guvernului de a mari varsta de pensionare. Probabil ca asta este "vointa suverana a poporului". Pacat ca guvernul nu are solutii pentru a face sa existe locuri de munca pana la 65 de ani. Am inteles ca guvernul vrea sa se poata fura mai mult din banii publici si de aceea trebuie cheltuiti mai putini bani cu pensionarii (printre altele).

Foarte util ar fi daca s-ar infiinta site-uri de munca pe grupe de varsta. Nu are rost sa continue ipocrizia cu "nu facem discriminare pe motive de varsta". S-ar economisi foarte mult timp si recrutatea s-ar face mult mai usor.

Milioane de persoane au, totusi, o intrebare pentru guvernanti: unde sunt locurile de munca?
Unde sunt locurile de munca?
UNDE SUNT LOCURILE DE MUNCA?

miercuri, 10 noiembrie 2010

Din nou pe ratie!!!

Acum vreo doua saptamani am remarcat ca nu exista niciun sortiment de malai la supermarketul de... proximitate! Nu prea am acordat importanta aspectului pentru ca ma duc destul de des la cumparaturi. Ma gandeam ca e doar un gol de moment in aprovizionare. Cum "pretiosul" malai a continuat sa lipseasca, m-am dus la supermarketul imediat urmator ca distanta de casa. Surpriza! Nici aici nu exista malai!?!

Care este explicatia? A crescut consumul? Urmeaza o scumpire cu 50%? Nu am de unde sa stiu. Ideea e ca am luat-o din magazin in magazin (alimentar), pana am gasit fabulosul malai. Mi-am facut stoc (4 kg), din care o parte poate ca se va strica pana la primavara.

Daca stiam ca anumite produse sunt rationalizate ca pe vremea lui Ceasca, imi faceam stoc si de faina neagra, faina de secara si faina cu tarate, pe care le folosesc la prepararea painii de casa.

In legatura cu faina neagra, pretul a ajuns de la 2,1 lei la 3,1 lei, adica inflatia la acest produs de baza este de aproximativ 50%.

Am mai vazut ca, in promotiile colorate ale supermarketurilor, la produsele de interes general si cu pret rezonabil se scrie intotdeauna "stoc limitat". Adica pe "ceauşeşte": se da pe ratie. La fata locului, aceste produse cu preturi avantajoase sunt de negasit, dar ne putem... "delecta" cu pozele promotionale.

Tot prin supermarketuri am remarcat abundenta de produse cu gramaje imposibile, gen 67 de grame, 340 de grame, 600 de grame, probabil cu scopul de a masca un pret pe kilogram dublu sau triplu fata de cel normal.

Tot in supermarketuri se remarca abundenta de produse alimentare fantoma, adica acele "remixuri" de chimicale (agenti de ingrosare, e-uri si coloranti). Daca eliminam aceste produse si le pastram numai pe cele cu valoare nutritiva, vom avea surpriza sa vedem uimitoarele supermarketuri mult mai vide decat "Alimentarele" de pe vremea lui Ceasca!!!

marți, 9 noiembrie 2010

Mitingul lui Mircea Badea.

A avut loc mitingul de protest impotriva limitarii libertatii de exprimare, al carui initiator a fost Mircea Badea.

Pentru mine, mitingul a inceput mai devreme, cu o poza facuta in fuga la televizor pe postul... Realitatea TV, infatisand batrani din Constanta la un "miting" al foamei.

(sursa: Realitatea TV)

Dupa care m-am dus la miting. M-a durut participarea modesta si lipsa de solidaritate fata de principii care ar trebui sa intereseze pe toata lumea.



In schimb m-am bucurat ca niciun participant la miting nu parea sa fie muritor de foame.



Semn ca milogii nu sustin principii, ci sustin persoanele care au oase de aruncat. Iar cei care sustin principii nu sunt si nu pot fi milogi!



La 20 de ani de la evenimentele din decembrie 1989, s-a strigat, printre altele: "Libertate!" si "Jos cenzura!". Ce inseamna asta? Traim intr-o dictatura democratica sau s-a instaurat democratia dictaturii? Poate ca un personaj de la balcon ne-ar putea lamuri...



Am vazut la miting persoane de toate varstele.



Am vazut la miting oameni de bun simt, care s-au manifestat ca atare.

Din pacate, participantii la miting sunt net minoritari in raport cu votantii PDL-PSD-PNL.

Multumim, Mircea Badea! Multumim tuturor celor care cred in libertate!

Restul e...



Cainii vagabonzi - tot mai numerosi si mai agresivi

Cainii vagabonzi sunt tot mai numerosi si mai agresivi.

Javrele ordinare din institutiile statului care ar trebui sa se ocupe de cainii vagabonzi nu fac nimic pentru a-i inlatura pe acestia de pe strazi. Probabil, pe principiul "corb la corb nu scoate ochii".

Pe de alta parte, cainii vagabonzi, cipuiţi si (teoretic) sterilizaţi, se inmultesc prin pui vii!!! Cum de e posibil? E adevarat ca exista fenomene paranormale?





Parerea mea despre fenomene paranormale se obtine foarte usor divizand cuvantul paranormal in "par" si "anormal", deci fenomenele paranormale sunt de doua ori anormale. Adica, in primul rand este anormal sa credem ca exista fenomene paranormale, in al doilea rand exista anormali care vor sa ne faca sa credem in fenomene paranormale.

Cainii se inmultesc nu printr-un miracol, ci pentru ca cei care ar trebui sa se ocupe de sterilizarea lor se ocupa de fapt cu furatul banilor publici alocati in acest scop. E si "parprofitabil": se nasc alti caini, se pot fura alti bani. Ca mai conteaza ca cetatenii sunt stresati, muscati sau chiar ucisi de caini vagabonzi? Nu te omoara cainii, te mananca javrele (ordinare)!

luni, 8 noiembrie 2010

2011 - Urmatorul an greu pentru romani

Mugur Isarescu deja a instiintat pe toata lumea ca si anul 2011 va fi greu pentru romani. Ma si miram sa se intample altceva.

A trai in Romania e ca si cum ai inota intr-o mare agitata. Treci de un val si urmatorul se apropie, mai inalt si mai amenintator. Vei reusi sa il depasesti si pe acesta?

Intre timp, batranii se inghesuie la cozile pentru ajutoare, insultand memoria tinerilor si copiilor asasinati in 1989 pentru ca au crezut sincer (dar gresit) intr-o viata mai buna.

Maine, 09.NOV.2010, va avea loc mitingul lui Mircea Badea impotriva limitarii libertatii de exprimare. Sunt curios cati batrani vor avea drum pe acolo, pentru ca la actiunea lui Mircea Badea din Parcul Tineretului majoritatea participantilor au fost tineri. Ca tot veni vorba, pe blogul lui Mircea Badea a aparut un comentariu in care se foloseste limbajul antisemit si care pare sa apartina unui propagandist al miscarii legionare.

Se pare ca nazistii si legionarii sunt tot mai agresivi in Romania. Saracia incurajeaza intotdeauna extremismul.

Statistici hiper mincinoase!!!

Statul roman foloseste statistici mincinoase atunci cand descrie starea natiunii.

1. Statistica referitoare la somaj este mincinoasa atat timp cat sunt circa 5 milioane de salariati la peste 20 de milioane (aproximativ 22 de milioane) de cetateni romani. Ar insemna ca daca ar exista 6 milioane de salariati, somajul ar fi zero.
In acelasi timp ar trebui sa existe 16 milioane de persoane inactive. Desigur, printre cei 16 milioane se includ copiii si pensionarii. Exista in Romania 16 milioane de copii si pensionari?
Ultimul recensamant al populatiei a avut loc in 2002. Urmatorul va avea loc in 2011. Conform datelor oferite de Institutul National de Statistica, pentru varsta cuprinsa intre 20 si 64 de ani exista aproximativ 13.295.000 persoane. Sa aproximam si mai grosier si in minus la 13.000.000 persoane. Daca restrangem la varsta cuprinsa intre 20 si 59 de ani, exista aproximativ 12.333.000 persoane. Sa aproximam si mai grosier la 12.000.000 persoane.
DIN MOMENT CE EXISTA APROXIMATIV 5.000.000 DE SALARIATI DIN 12.000.000 DE PERSOANE POTENTIAL ACTIVE, REZULTA CA SOMAJUL DEPASESTE CU MULT 50%!!!
Este inspaimantator si devastator!!! Aceasta este realitatea romaneasca 2010!!! Este scandalos si faptul ca UE inchide ochii si aproba tacit toate minciunile autoritatilor romanesti. Statul roman este calaul natiunii romane!!! In plus, are si binecuvantarea UE!!! Niciun mijloc de informare in masa nu a prezentat aceasta statistica simpla si evidenta!!! Aceasta probeaza faptul ca nu exista informare corecta in Romania, ca mijloacele de informare in masa sunt aservite puterii si ca ar trebui sa se cheme mijloace de dezinformare in masa!!!
Suntem saraci pentru ca statul interzice romanilor accesul la munca, desi dreptul la munca e recunoscut de Constitutia Romaniei!!! Statul roman nu asista social, ci extermina economic cetatenii romani! Unde sunt locurile de munca? Cine a ingropat locurile de munca din Romania?

2. Statistica referitoare la inflatie este mincinoasa atat timp cat se iau in considerare numai preturile, independent de calitatea produselor, care in Romania este in general scazuta spre execrabila. In plus, ar trebui sa existe o statistica aparte a inflatiei pentru produsele de baza. O populatie majoritar saraca nu se intereseaza de inflatie la produsele de lux sau de pretul aurului, ci de inflatia la produsele alimentare si la utilitati. Nu are importanta ieftinirea autoturismelor daca pretul gigacaloriei se dubleaza.

vineri, 5 noiembrie 2010

Adrian Păunescu a trecut în eternitate

Eu nu sunt un poet, nici mic, nici mare,
Ce sunt? Un ins, o insă...
Si-atunci când un poet ne moare,
Măcar o poezie a lui, rămâne aprinsă.

miercuri, 3 noiembrie 2010

Piata Ravoha - paradis infractional

M-am dus la Piata Rahova cu strangere de inima si din obligatie, ca sa imi cumpar varza pentru murat. Aceasta, pentru ca varza de la supermarket e mult prea dubioasa pentru astfel de scopuri. Merg pe jos, miscare minim 30 minute, cum scrie pe sticla. In drum spre piata, evit cu gija rahati, pisati, scuipati si vome, de origine umana sau canina, dupa caz. Sigur ca monitorizez numeroasele haite de caini vagabonzi. Mai am grija sa evit damburile sau gropile.

Ajuns la destinatie, am reverificat cu acest prilej faptul ca Piata Rahova este un paradis infractional, un loc unde lungul brat al legii a fost amputat demult.

Pana sa intri in piata, pe ambele trotuare de pe Calea Rahovei, peste 20 (douazeci) de cetateni apartinand etniei etern discriminate... pozitiv ofera tigari netimbrate. Chiar daca erau tigari timbrate, persoanele respective nu au firma si nu platesc taxe nicaieri. De fapt, probabil ca platesc numai taxe de protectie celor aproximativ 10 politisti bine dispusi, unii mai rozalii, altii mai durdulii (unuia chiar i s-ar potrivi de minune porecla "Gonflabilu", probabil un veteran al luptei cu... faradelegea), care... dirijeaza traficul pietonal in incinta pietei si se asigura ca... nu exista concurenta "neloiala" sau "evaziune fiscala privata". Mi-aduc aminte cum aceeasi etnie discriminata pozitiv vindea tigari BT sau DS in plina strada pe vremea lui Ceausescu. Nici atunci nu erau deranjati, nici de militie, nici de temuta (?!?) securitate, semn ca numai etnia autohtona e cea care deranjeaza.

Nu am niciun dubiu: piata este deschisa si destinata producatorilor agricoli autohtoni. O demonstreaza marele numar de vanzatori de... banane. Cauza pentru care, probabil, Romania a ajuns din punct de vedere economic mai rau decat un stat bananier se datoreaza in primul rand faptului ca traditionalele culturi de grau si porumb au fost inlocuite de nesfarsitele plantatii de... banane.

Neaparat o sa-mi fac timp sa ma duc pana la Constanta zilele astea. Nu ca sa fac o baie in apa inghetata a marii, ci pentru a admira nesfarsitele livezi cu bananieri care gem (de banane, desigur) sub greutatea roadelor.

Nu apuc sa imi duc la capat planurile de turism agricol pentru ca un pret imi acapareaza privirile. Pe un carton cam 30 pe 40 de cm era scris, in partea de sus, "Banane", cu caractere de inaltime medie, iar in mijloc un 2 urias domina anuntul. Sigur ca am fost socat sa vad asa ceva, doar la supermarket pretul este de 4, 5, 6 lei chilu'. Neincrezator, mai stiam ca exista obiceiul ca sa mai fie scris undeva cu litere mai mici un 99, deci 2,99 lei/ kg de banane s-ar mai apropia de realitate. Ma mai uit si la calitatea produselor, poate erau din alea refuzate atat la export, cat si de... porci. Dar erau galbene, aproape aurii, ca graul care nu se mai cultiva demult pe circa 3 milioane de hectare nelucrate din Romania. Totul parand OK, aleg doua snopuri de banane, cam doua chile. Erau trei cetateni la cantar. Unul ma serveste, scrie pretul: 2,99. Ii arat cartonul. Imi zice: "Uite-te mai bine" si imi arata in coltul stang doua... virguliţe infime, ca acelea scrise pe o cerere (fara nicio exagerare, nu e o figura de stil). "Astia sunt 9?" ma mir eu. "Da", zice unul. "Ce ai scris, ba, acolo, alea-s ghilimele" rade unul din cetatenii de langa el. "E urat ce faceti" zic eu. "Nu-i adevarat, toti fac asa in piata" ma contrazice omul vesel. "Inseamna ca toti fac urat" concluzionez eu. "Ei, sa vedeti la altii cum scriu de mana..." mai zice omul vesel. "A, deci aici e scris cu picioarele" realizez eu.
Astfel lamurit, plec mai departe. Pana sa imi iau varza mult visata, dau o tura prin piata. Aici, odiosenia cunoscuta de ani de zile. Marfa autohtona este in general de calitate inferioara spre execrabila. Obisnuitele mere buboase, martore hâde ale economiei jegoase de piata romanesti.

Comerciantii - specialisti in fraierit cetateanul. Majoritatea fac smecheria cu 99 cu litere mici. E drept, nu chiar atat de mici. Unii fac pe taraba un "zid" de marfa de calitate corespunzatoare, in spatele caruia se ascunde marfa cu defecte care se vinde in fapt. Multi vanzatori iti interzic sa atingi "exponatele". Marfa nu se vinde "pe alese", desi ar trebui, avand acelasi pret, sa fie omogena din punct de vedere calitativ. Unii vanzatori pun produse in asa fel incat sa acopere, ca din intamplare, afisajul cantarului pe care ar trebui sa il vada cumparatorul. Unii au preturi care contin cifra 5, dar scriu 6 la cantar, sperand sa nu se observe.

Vad o alta taraba cu un pret soc: rosii cu 3 lei/ kg. In aparenta frumoase, cer un kilogram. Se apuca vanzatoarea sa puna marfa pe cantar, vad o rosie care nu prea imi place. O iau si o intorc: o treime era deja cuprinsa de mucegai alb. Vanzatoarea incercase sa o puna pe cantar cu partea frumoasa spre mine. O intreb daca ii place cum arata. "La banii astia, da!" imi raspunde ea sfidator. Ganduri bune, de mamă, mi se perinda cu repeziciune prin minte, dar ma indepartez cu calm si demnitate.

Un adevarat arsenal fraieristic la care institutiile statului inchid ochii. Poate ca unele smecherii sunt un pic subtile, dar altele sunt pe fata, cel putin in privinta calitatii produselor.

In plus, nu stiu ce taxe colecteaza statul din piata pentru ca in piata nu se elibereaza bon fiscal. Tot in piata, desi avem de-a face cu un spatiu inchis si sunt semne cu "Fumatul interzis", mai sunt persoane care incalca interdictia.

Am vazut, de-a lungul timpului, multe "polemici" vanzator-cumparator, dar nimic nu se schimba.

Institutiile statului inchid ochii la greu, mai ales ca in piata exista si camere video! Oare pe cine supravegheaza camerele video? La ce institutie a statului pot sa reclam in primul rand institutiile statului? Cred ca si intrebarile retorice sunt de prisos.

Mi-am luat varza m-am indepartat grabit. Sper sa nu fiu nevoit sa mai calc prea curand pe acolo. Singura mea speranta care o sa moara odata cu mine este ca va veni o vreme cand nu voi mai calca nici prin Romania prea curand, de preferinta deloc.

marți, 2 noiembrie 2010

Vor sa lucreze. Nu gasesc de lucru.

Romanii vor sa munceasca. Statul vrea sa ii extermine. Redau mai jos pasaje de la unele comentarii de la un articol de pe www.bestjobs.ro, ale unor persoane carora nu li se ofera nicio sansa:

Daniel Alexandru Voicheci: unele joburi sunt minciuni unele nu, se pare ca-n ritmul asta daca e imi mai gasesc serviciu cand va fi PASTELE CAILOR

Alin Alexandru Spatacean: Am aplicat la 85 de joburi postate pe acest site in ultimii 2 ani... nu m-a contactat nici un angajator... no comment

NICOLETA-CATALINA CARP: asa e... aveti dreptate... la cate joburi am aplicat cv nici nu sunt vizualizate...

Adrian Patica: De 6 luni aplic si nimeni nu m-a chemat la interviu. Am experienta, dar degeaba. Daca esti prea tanar nu ai experienta, daca ai prea multa esti prea batran. In concluzie, sansele de angajare sunt aproape nule. Bafta tuturor.

Szilard-Ivan Csatlos: Subscriu celor scrise anterior! Dar ce ziceti cand interviatorul nu are nici o experienta in domeniul respectiv??? Te cheama firme de recrutare cu niste teste idioate cumparate din occident....

francisc grama: Nu stiu de ce dar nu-mi inspira incredere nici o firma de recutare forta de munca care cere nush ce comision

Ion Gabriel Boboc: Eu momentan de doua luni nu am fost chemat la nici un interviu... deci pana acum nu am avut noroc deloc

Camelia Ionescu: Eu sunt inginer industrie alimentara (cu experienta in analize de laborator) si am fost chemata numai la firme de asigurari si cosmetice; unele dintre aceste firme fiind prezentate cu alt domeniu de activitate (ex. turism) sau fara nici o informatie despre acesta.

Costel Agafitei: Eu am actualizat CV-ul aproape in fiecare saptamana in ultimii 3 ani si desi am trimis ceva CV-uri in ultimii 3 ani, nu am primit nici macar o invitatie la interviu.

elena cristea: Eu am fost la un interviu si am fost surprinsa cand mi s-a spus ca "sunteti prea calificata".

Ana-Maria Barbu: eu am trimis mii de CV si n-am primit nici un raspuns!

Andrei Marin Costache: si io am trimis mii de cv la firme da asta nu ma opreste sa sper ca imi gasesc de lucru undeva, in tara asta nu, dar in strainatate mii de posibilitati

Florentina Minodora Badic: nu stiu ce sa mai cred. Ce-i drept m-a sunat o singura firma de recrutari si pers. care ma sunat nu era prea bine pregatita, avea cam multe raspunsuri de "nu stiu sa intreb pe sefa care de altfel nu era in firma".

Muscaluc Geanina-Alexandra: observ ca nu sunt singura aflata in aceasta situatie. Mi-am facut cont aici de o luna si am trimis zilnic numeroase cvuri. Incep sa-mi pierd speranta, nici un semn de nicaieri.

BORCEAN DANIEL-GABRIEL: aici ai dreptate. Eu am de vreo 2 luni si ceva cont si zilnic trimit la minim 5 firme si nimik

Roman Ovidiu: De 3 luni aplic la cv-uri si nu am primit nici un telefon sa apar si eu la vreun interviu incep sa cred ca aici sunt postate anunturi doar de fatada:(.

Kelemen Henrietta Helga: pai ce sa va zic eu de un an am cont si tot nimic, noroc ca ma uit si in ziare ca altfel stau bine mersi acasa.

Muscaluc Geanina-Alexandra: cam asa ma gandesc si eu. Parca se pierde in van cv ul meu dupa ce aplic. Nici macar la un interviu nu am fost chemata, macar de curiozitate, de parca ar scrie in cvul meu la experienta profesionala "nul". Ma rog, descurajator!

ANETA GEORGESCU: tot aplic CV-ul....si nimic....din 100 de aplicari, daca sunt chipurile deschise 2...3...cu multumiri....apropo de fatada!

MIHAI DANIEL BURLAN: Sunt mai multe situatii, si nu trebuie anlizat fenomenul "la gramada"
1. Sunt anunturi care apar deoarece, procedurile angajatorului specifica acest lucru, iar jobul este deja ocupat din interior.
2. Sunt joburi la care angajatorul primeste sute de aplicatii si nu are rabdare sa le parcurga pe toate.

constantin manzu: eu am cont de 2 luni ca barman/ bar-manager si am intrat sa vad cam cati barmani mai au cv aici - cel putin 200 cam putine sanse sa ajung tocmai eu la un interviu!

Stoenescu Claudia: O parere pe care o am eu, imi pare rau daca dezamagesc, dar au ramas pe piata angajatorii neseriosi, care vor doar placeri sau cei care au nevoie de sclavi pe bani de nimic. In concluzie acum se merge pe recomandari, gen: am o prietena,o ruda etc poate sa invete si asa ca aplicatiile noastre raman acolo.

valentin coman: asta asa e ai mare dreptate tu claudia sincer nu am nimic cu acest site insa am cont aici de ceva timp (ani) si sincer nu am primit macar un raspuns. Cred ca de doua ori am primit email cum ca cineva mi-ar fi vizualizat cv insa atat. Pacat suntem tineri cu potential si pentru ce il avem?

Laura Gheorghiu: Nu stiu de ce... dar nu m-a sunat nimeni de un an de zile pentru vreun interviu. Ori sunt toate aranjate, ori nu ajung CV-urile unde trebuie. Acelasi lucru i se intampla si sotului meu care e inregistrat pe site. Sau poate nu sunt de ajuns diplomele pe care le avem si experienta...

Florentina Catana: Stati linistiti daca va suna cineva pentru un interviu sigur e jobul cel mai naspa posibil.

Alexandra- Daniela Tudor: Nici pe mine nu ma suna aproape nimeni, am avut norocul de a merge la cateva interviuri care s-au dovedit a nu fi deloc serioase, spun ca te vor suna in maxim 2 zile dar... cam asa se intampla cu tot sistemul romanesc!

Alexandra- Daniela Tudor: si daca ai 2 facultati si un master tot degeaba!

Luminita Bocu LUMINITA: daca mai ai si 47 ani chiar ca nu te mai suna si nu te mai programeaza nimeni pentru un interviu si ei maresc varsta de pensionare la 65-62 de ani mai ajungem oare pana atunci, cred ca suntem oale si ulcele, nu mai apucam noi pensie.

Marius Margarit: HELLO, la naiba-n puii mei, nu vreau sa demoralizez pe nimeni insa am inceput sa-mi fac probleme si eu, inainte aplicam odata la un job si eram angajat, acuma e deja teroare sincer, am aplicat la doua companii si de-abia una a vizualizat CV-ul in graba poate...

Dan Paul: Din Noiembrie 2009 tot aplic CV pe diferite siteuri de profil. De cele mai multe ori CV nici macar nu e vizualizat de firmele la care aplici!!! Cred ca posturile respective sunt deja ocupate si "ei", angajatorii doar le ...."agata"....temporar pe un site de profil....

RODICA OPREA M-am saturat sa tot aplic si ......nimic!

Alina Lucasciuc: pai daca e vorba doar de noroc, ce sa mai zic....am 10 ani experienta in automotive, 2 limbi straine, inginer... mi s-au vizualizat CV-urile trimise si nu am primit un telefon macar... nu cred ca CV-ul meu are ceva, nu am incredere in criteriile de selectionare ale firmelor, am aplicat si pe e-mail direct...

iustin costanda: acum daca stam si ne gandim unde vrei sa muncesti poti sa muncesti. Din 100 si ceva de cv-uri trimise nu am primit nici un tel, si nu cred ca la mn varsta e problema darrr... traim in Ro si niciodata nu gasesti firme unde angajatorul sa angajeze pe cei care stiu sau care vor sa invete sa munceasca.

Lili-Iulia Onofrei: nici eu nu ma reusit sa-mi gasesc !

George Vasile: se pare ca de ceva timp imi caut de munca si nimica nu prea am noroc
pe data de 23.10.2010
Melania Tanasă: sincer, m-as bucura mai mult daca as gasi un loc de munca decat să câştig un notebook ...e f greu in aceasta tara

Raluca Adina Parvu: Nici eu nu mi-am gasit ink, de 3 luni imi tot depun CV-uri la firme... Geaba...

csabi mezei: loc de munca asta e necesar

Vlad - Adrian Barbu: si eu imi caut de 3 luni serviciu....dar toata lumea cere experienta...dar nici unu nu e dispus sa imi ofere...daca toti zic asa...asta inseamna ca nu ma mai angajez niciodata.

Gheorghe Mihai: Eu imi caut tot de 3 luni serviciu si nu pot spune ca nu am calificari destule dar toate firmele dau anunturi pe internet, trimiti cv si vechea placa va contactam noi m-am cam saturat dar traim in Rom si asta ne ocupa tot timpul.

Gheorghe Mihai: As fi multumit sa sune macar cineva o firma oarecare sa spuna avem nevoie de un om si am vazut cv d voastra dar nimic simt ca innebunesc. Sper prin aceste comentarii sa se rezolve ceva. Va multumesc

lucian alexandru: pana acuma job in romania gaseste ala care cunoaste lume buna stiti la ce ma refer restu sclavi isi bat joc de tine de aia si merge tara asta asa ca si-au bagat bagat toti toate lichelele si rude peste tot.

Alfred Sturczer: te strofoci sa termin o facultate si dupa ce ai finalizat sperand ca vei gasi de lucru uite ca realitate nu este cu visul pe care iti doresti si eu caut de 6 luni de lucru si nimic inebunesc

CATALINA CARTITA: Peste tot este regula "pilelor" si a nepotismului, indiferent cit de bun esti la locul de munca, nu ti ofera un angajament pe durata nedeterminata, pt ca nu scoti sacul de bani sau ai ghinionul sa nu fii nepotul, fica, finul, nu stiu cui din conducere....degeaba termini o facultate

Dana Alexandra Ene: Eu am terminat un colegiu unde am facut asistenta sociala. Cu toate ca am cautat si am depus CV-ul la diverse firme nu am reusit sa ma angajez cu toate ca fost am la interviuri.

ionut yonutz: Oare chiar nimic nu pot sa gasesc de lucru aici in Sibiu??? ceva stabil?????

Carina C Bratu Ce sa zic: si eu am aplicat la f multe job-uri si nici macar nu m-au contactat, desi am multa experienta care corespunde cerintelor din anunt. Si daca nu esti din Bucuresti..cu atat ai mai putine sanse...se face discriminare fata de cei din provincie...

Turlea Octavian: Eu sunt din Sibiu si pot sa spun ca nu se gaseste nimic bun de lucru doar junior sales la RDS unde am lucrat si nu miam primit banii nici acum, si au trecut 4 luni, absolut numai tzepe si mai terminati cu anunturile de 2 bani din 'marketing' adica cersit la usa, vrem ceva stabil de lucru

Diana - Adina Kalapis Adina F.: Nu stiu ce se intampla, dar am aplicat de 2 ani la diverse joburi si nu m-a chemat nimeni la nici un interviu. Mi se pare ciudat. Ma gandesc ca poate ar trebui sa ma dezabonez, daca tot n-am nici o sansa.

botez mihaela: Si eu m-am saturat cate cv-uri am trimis de un an si jumatate si nimic...

florin colibasu: slabe sanse si aici sa gasesti de munca...tot pila i baza!

cornel bursuc cornel: asa este ...tara lui papura voda nu conteaza valoarea si nici calitatile umane. Totul este o minciuna si bataie de joc.

alexandra sibechi: din pacate e adevarat:(

dolofan mihai: super site! 500 cv trimise=30 vizualizari=1interviu! fara comentarii!

dolofan mihai: angajator ofera 1 post are 3000 aplicatii pe luna si luna de luna se reactualizeaza?????? ciudat??? inexplicabil???? nu stiu...ramane la aprecierea voastra

Georgiana Alexe: nu imi vine sa cred, din 32 de aplicari doar 4 vizualizari ...

gheorghe dorin simo: sper in continuare la un job mai bun. Mina e pe inchidere si trebuie sa ma reorientez.

Iuliana Dinca: luati-va gandul..tot aia care n-au treaba cu viata au sanse mai mari..de ce astepti mai mult..d'aia nu vine

Nadia Stirbu: Iuliana, ai dreptate. Eu de ani de zile aplic pe site pt. un job. Nici macar la un interviu nu m-au chemat. Nici din curiozitate.

SILVIA JIANU: Sunt de acord cu Nadia si Iuliana, ca nimeni nu te cheama la nici un interviu nici chiar din curiozitate sau chiar daca te cheama o vor face peste 1 an sau 2 si in special pentru consultant asigurari care dupa parerea mea nu sunt job-uri de viitor

Alin Alexandru Spatacean: Asigurari, sondaje, avoane si alte mlm-uri, clar nu sunt joburi cu viitor prea lung...aici discutam de lucruri serioase...

Alina Lucasciuc: Eu am aplicat si la direct la firme, si v-am spus, au chemat colegi de-ai mei care au lucrat doar 1-2 ani in domeniu, iar eu cu 10 ani... nici un interviu... si la studii superioare nici macar nu conteaza domeniul, se prefera orice diploma, pe diverse criterii...

Nadia Stirbu: Da, e adevarata si faza cu pila. Din pacate...

Marian Achim: Multe din "companiile" care publica anunturile, fac chestia asta numai pt a respecta niste reguli interne. La mare parte din ele se angajaza pe relatii, nepotisme, "selectie individuala". Asta e... traim in Romania... si asta ne distruge toate sperantele

Szoke Susana: In Romania nu conteaza cunostintele din domeniu si experienta profesionala, mai presus de toate sunt nepotismele. Si daca ai o anumita varsta... Pacat... asta este tara noastra.

FLOAREA UNGUREANU: Sunt foarte dezamagita de tot ce se intampla, Susana. In 4 ani de zile nu mi s-a intamplat sa fiu chemata la un interviu decat o singura data.

Valeriu - Neculae GAINAR: Multe din comentarii sunt in asentimentul meu! De vreo 2 ani sunt pe aceste site-uri de recrutarea a fortei de munca, si nimic! Eu ca multi altii, m-am plafonat. Ce ai putea face, unde sa te duci? Grea intrebare... Dar fara un mijloc de existenta, viata este grea.

roxana-elena ispas: Aveti dreptate. nu mai gasesti un loc bun de munca, sau daca te cheama este ca sa aiba ei activitate. Eu cred ca majoritatea angajatilor sunt din provincie, ma refer in Bucuresti, care stau pe 1000 lei angajati si tu nu poti sa ai pretentia sa ceri un salariu mai mare. Multa mancatorie.

georgiana maria muka-baban: buna tuturor! si eu imi caut de lucru de 1 an si ceva dar nimik... am 2 copii si nu stiu ce sa le mai zic cand imi cer cate ceva... asa e la noi daca nu ai experienta nu te baga nimeni in seama, ar trebui sa ni se acorde o sansa chiar daca n-am mai lucrat in acel domeniu.

LUCIANA GEORGIANA MURARU: salut tuturor! doresc si eu sa imi caut de lucru dar in orasul in care locuiesc CAMPULUNG MUSCEL. Acum sunt in indemnizatie, in ianuarie vreau sa incep munca, oriunde dar in campulung muscel

GEORGIANA TUFIS: Pacat ca trimitem CV-uri si multe nici macar nu sunt vizionate de catre angajator.Daca nu ai experienta nu esti angajat dar daca nu te angajeaza cum sa ai experienta?Asta este paradoxul in care traim.

Monica Teodora Nebunu: foarte putine telefoane din partea angajatorului!

Mihaela Martin: Am avut multe vizionari dar interviuri foarte putine, cred ca mute joburi sunt doar aplicate.

Doru-Damian Gavriloni: Nu am mai primit alerte pe mail de o vesnicie desi am selectata frecventa ZILNICA. Din aplicatiile de pe site BJ nu am fost contactat de mult timp (30 zile). Nu vreu sa cred ca e vorba de GHOSTJob-uri.

lucia gal: De ce persoanele de la sate nu se pot angaja la oras? Cred ca se face discriminare.

Vasilica Elena Ciubuciu: in Romania oameni destepti nu au loc de atatia prosti de care sunt inconjurati.

mircea relu gatin: Intradevar este o perioada dificila, dar ca sa fie setul greutatilor complet ne izbim si de nepotisme si nesimtire. Ex: in urma cu 2 saptamani am sunat la o firma pt postul de consilier vanzari si vanzator si am avut neplacerea de a da peste nesimtiti care postasera anuntul din obligatie...

Gabriel Uri: CV-ul meu este actualizat si tot degeaba; joburile bune nu apar in ziare sau pe site-urile de profil, se stie clar chestia asta. Se dau la cunostinte, rude, prieteni cu recomandari si chiar si pe bani. Am 50 de ani impliniti si niciodata nu am vazut aici un job pe masura...

anca barbulescu: Am 24 de ani si sunt absolventa de facultate. Am 2 CV-uri actualizate unul in lb romama si altul in limba engleza. Posed de 3 ani cont bestjobs si am aplicat la zeci de joburi si nu mi-a venit nici un raspuns de la nici un fel de aplicatie doar am fost anuntata ca CV-ul meu a fost vizualizat.

anca barbulescu: De unde sa castige tinerii experienta daca nu li se ofera oportunitatea? Toti ne plangem de CRIZA dar nimeni nu face nimic. Unii fac greva altii nu. Nu se poate asa ceva! Cum de alte popoare pot fii unite si noi nu?

Sorin - Gabriel Morega buna, Anca, ai dreptate, eu si pe vremea cand lucram nu mi-am inchis conturile, pe niciun site si tot nu m-a cautat careva. Si, crede-ma, am cont de mai bine de sase (6) ani. Iar in privinta curajului de-a ne cere drepturile, avem multe lipsuri...

Mihaela Ghita: din pacate in aceasta perioada cam astea sunt manifestarile: vizualizeaza cv-urile dar nimic mai mult. Speram ca va trece aceasta criza si pe piata muncii.

Alex Filip: Stiti de ce nu va cheama nimeni la munca ? Pentru ca Bestjobs nu are o sectiune (SPAGA).
Ar suna asa . Pentru a primi jobul respectiv trimite un sms la numarul xxx cu mesajul Dau spaga si secretara te va contacta de indata.

Viorel Sandu Bastea: multe anunturi sunt afisate pentru ca asa trebuie, chiar daca postul e deja ocupat.

poenaru ioana alexandra: asa este, mare dreptate ai...de fapt se stie cine trebuie sa ocupe postul

Felicia Dragusin: Am actualizat cv-ul dar la cautare sectiunea angajatori apare cu data veche.

Moldovan Ioan-Tudor: 99% din cei care se angajeza sunt recomandati de o alta persoana "relatii - pile"...

Cristina Cernea: Daca nu s-ar mai da bani peste tot si nu ar mai apela lumea la pile ca sa obtina ceva asa poate nu s-ar mai incuraja spaga si nici nu ar mai astepta ceva cei de la care trebuie sa iei ceva ce tine de competenta lor sa iti dea (hartii, adeverinte, certificate, diplome chestii de astea).

luni, 1 noiembrie 2010

Situatii mereu perdante (lose situation)

A trecut ziua motiunii, problemele au ramas.

O problema ar fi faptul ca unii isi imagineaza ca era mai bine daca pica guvernul, altii cred ca e bine ca a ramas guvernul, iar altii nu stiu ce sa creada despre prezentul care pare sa anunte pentru multi un viitor foarte scurt.

Principala problema a romanilor este ca se afla mereu in de n ori lose-lose-...-lose situation, adica exista n variante posibile pentru a inlocui prezentul si toate sunt contra intereselor populatiei (ca sa nu folosesc formula "contra interesului national").

Exemple concrete de variante perdante (lose situation):

1. Guvernul Boc si PDL continua sa ramana la putere. Dupa cum s-a vazut, actuala guvernare a desfiintat conceptul de trai decent si a transformat anii 2009 si 2010 in doi ani de MARE EPURARE ECONOMICA. Pe langa faptul ca eram sclavii Europei, am devenit si sclavii FMI-ului, care isi umfla buzunarele/ conturile din munca sa cinstita.

2. Rezultatele muncii cinstite si ale geniului intreprinzator al FMI ar putea fi, de exemplu, procentele adaugate la TVA. Am putea spune ca la TVA s-a adaugat TPA. In traducere absolut libera, la taxa pe valoare adaugata s-a adaugat taxa pe prostie adaugata. Pe care o platesc si cei vinovati de dezastrul actual, si, mai ales, cei care nu au nicio vina. Dar, intr-un fel sau altul, mai mult sau mai putin, toti suntem de vina.

3. Varianta unui guvern PNL. In anii 2007 si 2008, guvernul liberal a accesat 0 (zero) euro din banii europeni. A mai realizat un deficit de peste 5% pe care Guvernul Boc il evoca periodic ca sursa a actualului dezastru. De ce ar trebui sa ne imaginam ca ar avea ceva mai bun de facut daca ar prelua puterea?

4. Varianta unui guvern PSD. Guvernarile PSD au initiat si dezvoltat MAREA DEZMEMBRARE A ECONOMIEI ROMANESTI. PDL a ajuns la putere cu sloganuri impotriva mafiei PSD-iste. Perceptia actuala este ca PDL si-a dezvoltat propriul sistem mafiot, mult mai lacom decat cel PSD-ist. Din acest motiv, PSD a devenit mai bun decat PDL, desi ramane un partid rau pentru cetatean. O guvernare PSD-ista ar deveni, pentru a cata oara, alegerea raului mai mic, prin comparatie. Cu toate acestea, nimeni nu poate garanta ca raul mai mic nu va deveni in timp raul mai mare, care iar va trebui inlocuit cu raul mai mic, care iar va deveni raul cel mai mare, care...

5. Cetateanul cu drept de vot. Este el insusi o varianta de lose situation. Este incapabil sa inteleaga mecanismul de morisca a accesului la putere, promovat de gruparea PDL-PSD-PNL. Este incapabil sa inteleaga ca opozitia unui partid se manifesta doar din punct de vedere al accesului la banii publici; nici PDL, nici PSD, nici PNL nu s-au interesat de cheltuirea eficienta a banilor publici, ci doar de transferarea banilor publici in buzunarele proprii. Cetatenii cu drept de vot sunt incapabili sa socializeze, sa aiba puncte de vedere comune, sa isi imagineze situatii castigatoare (win situation). De exemplu, ar putea sa nu mai voteze niciun candidat din PDL-PSD-PNL.

6. Protestele in strada. In primul rand si-au dovedit inutilitatea. Puterea nu are niciun interes sa bage in seama pe protestatari. In al doilea rand si-au dovedit periculozitatea. Diversi cetateni, provocatori, naivi sau inconstienti, s-au apucat sa forteze cordoanele de jandarmi. Astfel de gesturi nu pot fi utile decat puterii, care are astfel pretext sa transforme o manifestatie de strada in baie de sange. Cei care considera iesirea in strada "o noua revolutie" ar trebui sa se tempereze. Actualul sistem asigura alegeri democratice. Nu trebuie schimbat sistemul. Trebuie schimbata in primul rand mentalitatea votantului. Votantul trebuie sa caute sa aleaga persoane care sa se ocupe de prosperitatea generala, nu de prosperitatea unor grupuri de interese.

7. Absenta de la vot. Prezentul si trecutul apropiat arata ca absenta de la vot lasa cale libera reprezentantilor grupurilor de interese (in fapt, gruparii PDL-PSD-PNL). Grupurile de interese se ocupa doar de interesele personale si nu pot fi scoase din viata politica decat daca majoritatea reuseste sa isi impuna proprii reprezentanti. Absentii de la vot sunt o majoritate care nu accepta niciun candidat dintre cei propusi, dar nu sunt incapabili sa se organizeze si sa isi impuna proprii candidati. Cum s-ar putea realiza asta? Momentan ramane o mare enigma.

Concurs green ridicol revolution

De cate ori am avut ocazia, am inchiriat gratuit biciclete de la "Green Revolution". Pe la sfarsitul lui septembrie am primit un talon de concurs, pe care era scris si regulamentul de participare.


Dupa cum era scris, intre 27.Sep.2010 si 31.Oct.2010 trebuia sa inchiriez de 10 ori in 10 zile diferite bicicleta, sa adun 10 stampile cu aceasta ocazie si sa introduc talonul in urna la final.

Eu nu sunt "concursier", nu joc la 6/49, nu ma intereseaza taloanele de la supermarket, in general nu ma intereseaza jocurile de noroc. Dar, ca orice persoana obisnuita, sunt si eu plin de contradictii interioare, asa ca in acest caz am zis sa fac o exceptie.

Am luat primele 7 stampile din Parcul Tineretului si ultimele 3 stampile din Parcul Izvor. Imi pune tanarul din Parcul Izvor ultima stampila pe 23.Oct.2010 si imi imaginez ca imi va retine talonul (ca sa merg la... tombola).


Dar nu se intampla asa. Imi zice sa ma duc in Parcul Tineretului, ca el nu stie ce sa faca acum. Nici urnă castigatoare nu parea sa detina.

Bine, imi zic eu, oricum mai treceam pe acolo. Dar, din cauza vremii si din alte motive, ajung in Parcul Tineretului tocmai pe 31.Oct.2010. La locul faptei, un anunt simpatic: programul I'velo functioneaza pana vineri, 29.Oct.2010.


Mintea mea incepe rapid o discutie in sinea ei:
"Aaaaaaa (cu intonatia specifica dezamagirii)! Si concursul? Ei, asta e! Am luat tzeapa. Tipic romanesc, concursul tine pana pe 31, centrele se inchid de pe 29!!! Dar sa gandim pozitiv, chiar imi imaginam ca voi fi castigatorul unei biciclete? Si daca as fi castigat, unde o mai puneam, ca doar e plina casa de troace. Bine ca s-a terminat asa!"

Plec fericit si optimist sa dau o tura prin parc. Vremea e placuta: soare tomnatec, cu dinti si premolari. Cetateni. Caini vagabonzi.