vineri, 24 martie 2017

Mizerie pe lacul din parcul Carol

De vreo doua saptamani cred ca ma duc, din cand in cand, in parcul Carol. Pe vreme buna sau mai inchisa.

Mereu descopar alte mizerii in lac. Se pare ca gunoaiele se arunca noaptea, pentru ca ziua cei care fac asa ceva ar fi surprinsi de paznici sau de angajatii ALPAB. Sau poate ca nimanui nu-i pasa ca lacul seamana in unele locuri cu o mlastina. Pe langa gunoaiele aruncate de oameni se dezvolta algele datorita vremii calduroase. Se pare ca lacurile nu sunt curpinse in planul de "masuri" pentru curatenia de primavara, elaborat de madam Firea si "specialistii" sai.joi, 23 martie 2017

Bustul din Piata Francofoniei a fost inaugurat. Se dau bani pe statui, nu si pe curatenie.

Dar povestea locului nu se stie daca s-a terminat, pentru ca a aparut la baza o competare improvizata din lemn care se potriveste ca nuca in perete cu restul si nu se stie ce destinatie are.
 
Poate ca sunt eu prea pricinos, dar mi se pare ca baza statuii e deja murdara...Primaria Capitalei este plina de cioace si de resurse, pe care le aloca, evient, discretionar.

Bugetul Bucurestiului pentru anul 2017 este de 1.100.000.000 euro.

Conform propunerii de buget si sursei http://www.mediafax.ro/social/cati-bani-primesc-bisericile-de-la-bugetul-primariei-cat-aloca-gabriela-firea-pentru-statui-de-la-daci-la-printul-de-monaco-16202085, in 2017 se aloca de catre Primaria Capitalei:

a) 55.000.000 lei pentru biserici, dintre care 15.000.000 lei pentru Catedrala Bantuirii Neamului;
b) 31.266.000 lei pentru statui;
c) 300.000.000 euro pentru un spital asa zis ultramodern (suma va fi cheltuita de-a lungul catorva ani), care probabil ca va fi o adevarata spalatorie de bani publici si o sursa importanta de venituri pentru mafia politico-economica pesedista.
d) Pentru curatenia orasului sumele alocate sunt de tip N/A (cum vedem in statisticile de pe internet), adica datele nu sunt disponibile...

Probabil ca daca s-ar fi alocat 100.000.000 de euro pentru curatenia orasului si s-ar fi curatat intr-adevar Bucurestiul de mizerii, atunci nu mai era asa mare nevoie nici de spitale, nici de popi, pentru ca lumea ar fi trait mai bine si ar fi murit mai greu. :) Dar probabil ca nu asta e interesul "edililor", ci dimpotriva.

miercuri, 22 martie 2017

Movila de gunoaie langa parcul Romniceanu

Epopeea nesfarsita a mizeriei bucurestene continua in timp real cu imagini de azi, 22.Martie.2017, de langa parcul Romaniceanu. Cica te duci in parc sa te relaxezi sau sa iei aer curat... Dupa ce vezi chestiile astea nu prea stii unde sa te ascunzi sau unde sa fugi...

In cat timp s-au adunat gunoaiele astea aici?


marți, 21 martie 2017

Mizerie la fostul sediu ANAF pentru marii contribuabili

Inteleg ca ANAF a creat o structura independenta cu personalitate juridica numita DIRECTIA GENERALA DE ADMINISTRARE A MARILOR CONTRIBUABILI, cu sediul pe str. Lucretiu Patrascanu nr.10 Corp A, Sector 3, Bucureşti.

Vechiul sediu de pe strada Sebastia nr.88 in care isi desfasura activitatea o structura a ANAF cu acelasi nume, dar fara personalitate juridica, a ramas abandonat si in paragina.

Iar gunoaiele zac acolo fara sa se ocupe cineva de ele. "Normal" pentru "edilii" nostri...

Partea buna pare sa fie ca au disparut cainii vagabonzi protejati de paznici. Poate ca s-au mutat si ei in noul sediu... :)


luni, 20 martie 2017

Terasa degradata in parc

Mi-a atras atentia acoperisul semisferic din centrul imagini.

De aproape, dar sufucient de departe, terasa arata bine.
De foarte aproape apar problemele. Dale lipsa, in stilul edilittar obisnuit...
Un teribilist marunt a mazgalit  in zadar...
Alte dale lipsa...
Alta mazgaleala...
Banci disparute...
Corpi de iluminat spart, nu se stie cum...
Corpi de iluminat spart, nu se stie cum...
Banca "inscriptionata"...
Alte dale lipsa...
Si lemnul de pe balistrada lipsa...
Dincolo de calitatea indoielnica a unor lucrari edilitatre, cine se ocupa cu astfel de distrugeri? Cine se ocupa cu prevenirea lor? Cine se ocupa cu intretinerea lucrarilor edilitare?

duminică, 19 martie 2017

Mizeria din statia de tramvai

Fara indoiala, nesimtirea "edililor" bucuresteni se ascunde dupa propaganda, dupa cenzura masiva din televiziuni si dupa dezinformarea absolut corecta din aceleasi televiziuni.

Mizeria crancena din Bucuresti nu mai copleseste pe nimeni, pentru ca lumea este spalata pe creier de mica in privinta curateniei orasului. Nu cumva sa iesim din anormalitate.

Mai jos am pus niste poze cu mizeria dintr- o statie de tramvai din Sectorul 1, nu departe de Primaria Sectorului 1.

As avea patru intrebari de pus tuturor "edililor" care au ocupat functii de-a lungul timpului in Bucuresti (in frunte cu primarul actual al capitalei, Gabriela "Imputita" Vranceanu Firea Pandele):

1. Curatenia in statia de tramvai de mai jos se face o data pe luna?
2. Curatenia in statia de tramvai de mai jos se face o data pe an?
3. Curatenia in statia de tramvai de mai jos se face o data pe secol?
4. Se curata vreodata statia de tramvai de mai jos?

Multumesc anticipat pentru lipsa de raspuns si de reactie. Ramane cum am stabilit.Bust "remumificat"

Acum vreo 3 saptamani, pe 26.Februarie.2017, remarcasem dezvelirea treptata a unui bust amplasat in Piata Francofoniei, de la intersectia bulevardului Libertatii cu calea 13 Septembrie.

Mai nou, cand am trecut ultima oara prin zona, am remarcat ca bustul era "remumificat", adica bine reacoperit cu tipla. Fostul repsedinte al Senegalului este acum bine strans de gat si de bratele lipsa cu scoci.

Oare cand are loc dezvelirea oficiala a bustului? Credeam ca este instalat cu maxim o saptamana inainte de inaugurare, dar a ramas tot in asteptare.sâmbătă, 18 martie 2017

Alti bani publici aruncati inutil pe mizeria de gard metalic de langa Casa Poporului

Mitocania si nesimtirea "edililor" bucuresteni nu cunoaste limite. Acum doua zile, adica pe 16.Martie.2017, postasem un articol cu 40 (patruzeci) de poze pe tema unui gard metalic sinistru de pe Calea 13 Septembrie, de langa Casa Poporului.

Se pare ca "edilii" au receptionat mesajul, dar nu au inteles nimic din el sau l-au interpretat in felul lor.

Intamplarea a facut ca ieri, 17.Martie.2017, sa trec din nou prin zona si sa vad vreo 12-15 lucratori de tip adjuncti de baieti de mingi vopsind inutil un tronson de vreo 10 metri de gard aflat in "putrefactie". In poza de mai jos se vad doar 9, dintre care 6 vopseau efectiv, 3 "coordonau" lucrarea, iar restul erau rezemati pe gardul de piatra la un pahar de vorba, asteptand probabil sa intre in "sut" (nu se vad in imagine).

Cand m-am intors acasa am trecut din nou pe acolo, iar echipele de "lucratori" nu mai erau.
Doar tronsonul care era in lucru mai devreme a fost vopsit. Poate ca a fost un experiment.
Un experiment nereusit, desigur. Dar un bun pretext pentru a tine niste inutili pe locuri de munca pentru a li se da salarii. Probabil ca acestia sunt cei care merg in mod traditional la vot, pe baza de mita electorala cu locuri de munca, pentru ca sa aleaga vesnic intre PSD sau "opozitie" (momentan PNL). Altfel, in mod logic nu sunt motive sa alegem intre hotii de bani publici de "stanga" sau de "dreapta".
Calitaatea lucrarii este o adevarata insulta pentru sectorul privat, unde oamenii sunt luati la intrebari, multe fiind dintre cele mai stupide, in numele eficientei, productivitatii, calitatii si orice alt bla-bla-bla care nu exista pentru angajatii la stat (deci sunt discriminati pozitiv din acest punct de vedere)!
Vazand zone mari cu rugina neatinsa de vopseaua proaspat trantita pe jegul de gard, nu pot decat sa-mi doresc ca sectorul privat sa ofere lucratorilor la stat urmatoarele, de exemplu: masini cu roti patrate, frigidere care coc, locuinte in care sa ploua si sa bata vantul si alte asemenea... De dragul egalitatii de sanse si tratament!
"Perla" eficientei si calitatii capitalismului infractional romanesc postdecembrist poate fi admirata in poza de mai jos: s-a vopsit si iarba!!! Ha, ha, ha! In acelasi stil de mantuiala, macar daca s-ar fi vopsit in verde toata iarba uscata! :))

Fara discutie, cineva de acolo, de sus, vrea sa vada cum "Capitala creste verde!".
Oare suntem pe "crestere" economica numai pentru ca se risipesc banii publici?
Asta e standardul de civilizatie pe care ni-l ofera prostii si ticalosii de la putere! Desigur, aceste gunoaie umane de la putere devin tot mai bogate dupa fiecare lucrare edilitara de calitate execrabila si dupa fiecare ban public risipit, in timp ce simplii cetateni sunt obligati sa plateasca taxe inutile de un nivel aberant.
Puterea este in mana unor retardati! Probabil pentru ca au fost votati de altii mai retardati ca ei!
JOS IMBECILII SI TICALOSII DIN PRIMARII! JOS IMBECILII SI TICALOSII DIN ORICE FUNCTIE INALTA! JOS STATUL MAFIOT TOTALITAR! ORDINE SI EFICIENTA IN ADMINISTRAREA BANILOR PUBLICI! JOS TAXELE!