marți, 11 iunie 2024

Găbița Firea, între sondaje de rahat (manipulatoare la comandă) și jalnica realitate

Conform sursei https://www.hotnews.ro/stiri-politic-27194164-sondaj-comanda-psd-gabriela-firea-primul-loc-intentiile-vot-urmata-nicusor-dan-cristian-popescu-piedone.htm,

„Sondaj la comanda PSD: Gabriela Firea, pe primul loc în intențiile de vot, urmată de Nicușor Dan și Cristian Popescu Piedone”.

Oau! Gabriela Vrânceanu Firea Pandele recuperase din vorbe și din sondaje cu marjă de eroare de minim 90% (±5% eroarea declarată de „sondori”) distanța care o separa de Nicușor Dan, ba chiar îl caftea cu un procent la vot.

Dar de câte ori nu ni s-a spus să fim atenți și să ne informăm numai din surse de încredere?

O fi fost decăzut din drepturi Epsilon Poll, autorul sondajului? I s-a interzis să mai sondeze timp de 10 ani lui Epsilon Poll?

Cel mai probabil, nu. Epsilon Poll va fi gata oricând să mintă și să manipuleze la comandă. De abia aștept să citez următoarea sa bătaie de joc.

Conform realității ulterioare (încă nu există comunicate oficiale), conform sursei https://www.digi24.ro/alegeri-locale-2024/exit-poll-rezultate-alegeri-locale-2024-bucuresti-nicusor-dan-45-gabriela-firea-24-2821479, avem:

„Alegeri locale 2024 - rezultate oficiale parțiale. București: Nicușor Dan 46,88%, Gabriela Firea 22,33%.”!!!

Oau! Cum i-a suflat Firei victoria de „puțin” Nicușor!

Putem avea, în aceste condiții, încredere în PSD? Eu cred că până la alegerile parlamentare Ciolacu mai are încă mult rahat de mâncat pe tema deficitului bugetar și a „reformei” fiscale. După aceea vor ieși la suprafață o parte dintre mizeriile reale. Altele vor rămâne ascunse până la falimentul final.

Aspirații „legitime” de alegători?

Conform sursei https://www.digi24.ro/stiri/externe/slovenii-au-votat-pentru-legalizarea-eutanasiei-si-a-consumului-de-canabis-in-doua-referendumuri-desfasurate-duminica-2822999,

„Slovenii au votat pentru legalizarea eutanasiei şi a consumului de canabis în două referendumuri desfăşurate duminică”?!

Oau, oau, oau!

Ce făcea, deci, simplul cetățean sloven? Sătul, probabil, de performanțele din ciclism ale lui Primož Roglič și Tadej Pogačar, cu buzunarele mai pline de bani ca niciodată, putred de sănătos, de educat și de cultivat, alegătorul sloven mai avea două ofuri: nu putea să crape când „vrea” mușchii lui și nu putea să consume droguri în recreație sau în scop recreativ.

Pe scurt, sătul de prea mult bine, alegătorul (sloven, dar și de alte nații, anterior; probabil și ulterior) a votat pentru crima legalizată și pentru consumul de droguri.

Chiar nu dormeau slovenii și alții de grijile astea?

Din punctul meu de vedere, trăiesc într-o lume mult prea dilie, dar cine sunt eu să judec pe alții?

Fiecare trăiește cu propria conștiință și bun simț.

Cel mai primitiv sistem de vot din Europa în acțiune

Dezorganizarea excelent organizată de la vot produce aberații la vedere. Nu doar că buletinele de vot nu sunt înseriate și nu există trasabilitate în privința lor, ci și predarea și centralizarea sacilor cu voturi se face cu o stranie și suspectă dificultate.

1. „Membrii BEJ Sibiu și Timiș nu mai fac față oboselii și caniculei. Predarea și centralizarea voturilor, suspendate în cele două județe”
(sursa: https://www.digi24.ro/alegeri-locale-2024/biroul-electoral-judetean-sibiu-a-suspendat-preluarea-buletinele-de-vot-pana-marti-dimineata-2823349).

2. „Alegeri locale 2024. Transportul voturilor către Birourile Electorale judeţene a fost suspendat din nou în mai multe zone din ţară”
(sursa: https://www.digi24.ro/alegeri-locale-2024/alegeri-locale-2024-rezultate-oficiale-presedintele-aep-recunoaste-situatia-grea-in-care-se-deruleaza-centralizarea-rezultatelor-2823371).

3. Oamenii au leșinat la cozile pentru depunerea buletinelor de vot. La Craiova s-au și îmbrâncit să treacă peste rând”
(sursa: https://www.digi24.ro/alegeri-locale-2024/oamenii-au-lesinat-la-cozile-pentru-depunerea-buletinelor-de-vot-la-craiova-s-au-si-imbrancit-sa-treaca-peste-rand-2822537).

Dincolo de știri, am văzut la televizor coada de la Sectorul 1. „Operatorii de saci cu voturi” stăteau la coadă pe caniculă fără să-i bage cineva în seamă, fără să li se ofere condiții umane de așteptare. Tratamentul inuman și degradant la care au fost supuși „operatorii de saci cu voturi” mi se pare dincolo de orice discuție. Iar Clotilde „Bechtel” Armand vrea renumărarea voturilor deși nu s-a terminat încă numărarea acestora.

Cred că dacă eram eu un astfel de „operator”, după maxim o oră lăsam marfa acolo și plecam acasă.

Dar ce știu eu ce obligații legale presupunea funcția...

Important este că după decembrie 1989 popporul român și-a regăsit „demnitatea”, adică dreptul de a fi bătaia de joc a tuturor.

Alte exemple:

4. „Partea urâtă a procesului electoral: Într-o comună cu un singur candidat, oamenii nu știau ce au votat duminică”
(sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/partea-urata-a-procesului-electoral-intr-o-comuna-cu-un-singur-candidat-oamenii-nu-stiau-ce-au-votat-duminica-2824151).

Păi, dacă era un singur candidat, atunci sigur au votat schimbarea, ca să nu decidă alții pentru ei, hi,hi!

5. „Primarul unei comune din Brăila condamnat pentru proxenetism, reales în funcţie”
(sursa: https://www.digi24.ro/alegeri-locale-2024/alegeri-locale-2024-rezultate-partiale-primarul-unei-comune-din-braila-condamnat-pentru-proxenetism-reales-in-functie-2823425).

Cine știe, poate că ajunge la maturitate o nouă generație de proxenetizabile și nu mai avea cine să le pună în valoare...

Vitocrație?

EFIRO 2024. Exponat cu unicate al lui Marcos YACHER (Peru)

„PERU. THE RED AND GREEN UN DINERO STAMPS PRINTED ON THE LECOQ MACHINE.”






 

Statul paralel de la Casa Poporului

Ieri, 09.Iunie.2024, în loc să mă duc la vot m-am dus la Casa Poporului ca să vizitez Senatul.

De fapt am trecut pe acolo și am văzut lume intrând și făcând poze și am încercat să intru și eu.

Am întrebat polițistul de la poartă dacă se poate vizita și mi-a spus că ar trebui să fiu înscris pe internet; am spus că am trecut pe acolo întâmplător și am întrebat din nou dacă pot să intru.

Mi-a spus că ar trebui să se poată, că nu prea e lume, să intru în clădire și să vorbesc cu paza de acolo.

Intru în clădire și mă îndrept spre zona de control și scanare. Unii oameni stăteau la intrare, în interior. Alte persoane trecuseră de zona de control.

Un alt om de la pază îmi spune să aștept că vine un ghid care să preia următorul grup.

Aștept, vine ghidul, scoate telefonul și începe să strige nume.

Evident, era ghid pentru persoane înscrise.

Mă duc la el și îi spun că nu sunt pe nicio listă, după care îl întreb dacă pot să intru și neînscris.

Ghidul spune că nu, așa că mă duc din nou la omul de la pază din interior, îi spun că nu sunt înscris pentru vizită și îl întreb dacă pot să vizitez pe persoană fizică (nu chiar cu cuvintele astea).

Omul de la pază îmi spune că ar trebui să se poată și să vorbesc cu ghidul. Păi deja vorbisem cu el și îmi spusese că cu se poate.

Așa că omul de la pază mă însoțește personal și intervine pe lângă ghid care în final este de acord, după care omul de la pază îmi spune că trebuie să plătesc. Întreb cât și omul îmi răspunde șoptit ceva nedeslușit. Mai întreb odată și din răspunsul ceva mai clar înțeleg „50 de lei”!

Eu credeam că e gratis sau, oricum, o sumă mult mai mică. Nici nu cred că aveam atâția bani la mine în clipa aia, așa că mă scuz, îmi iau la revedere și plec.

Totuși, am observat acolo, pe lângă lipsa totală a afișelor cu informații scrise despre condiții de vizitare (ca de obicei, românul e considerat clarvăzător), lipsa totală a unei case de bilete sau casierii de unde să se elibereze chitanțe pentru banii preluați de la vizitatori. Cine știe, poate că exista așa ceva chiar dacă nu era menționat înscris nicăieri „Casă de bilete” sau „Casierie”. E clar că totul se bazează pe siguranță și încredere.

Sau poate că totul este o afacere ilegală bine pusă la punct. De exemplu:
10 vizitatori x 50 de lei per tur = 500 de lei;
500 de lei per tur x 10 ture pe zi = 5.000 de lei pe zi;
5.000 de lei pe zi x 20 de zile pe lună = 100.000 de lei pe lună!

O așa evaziune fiscală nu ar fi rea deloc. Ce știu eu, că doar nu sunt ANAF.