Ieri, 06.MAI.2010, inainte de 11:00 dimineata, am postat articolul precedent, din care citez:
"Este usor sa ai putere de decizie si sa decizi sa inchizi ochii atunci cand ar trebui sa vezi ca se fac achizitii publice la preturi de cateva ori (uneori de zeci (!!!) de ori) mai mari decat pretul pietii. Este usor sa disponibilizezi, sa tai salarii, pensii, sa distrugi economia, sa maresti taxele si impozitele. Este usor sa ai putere de decizie si sa decizi sa batjocoresti un popor paralizat si indobitocit.
MULT MAI GREU ESTE SA AI PUTERE DE DECIZIE SI SA DECIZI SA FII OM, SA ITI PESE DE OAMENII DE DESTINELE CARORA RASPUNZI, SAU MAI BINE ZIS NU RASPUNZI SI NICI NU TE INTERESEAZA, PENTRU CA NU PREA AI DE CE. E SUFICIENT CĂ VĂ MERGE BINE TIE SI GASTILOR TALE ."
Seara, in acord cu citatele de mai sus, Traian Basescu a facut faimoasa declaratie publica, in care anunta ca: salariile bugetarilor scad cu 25%, pensiile scad cu 15% pentru ca nu exista 500.000.000 de euro, ajutoarele de somaj scad cu 15%, subventiile trebuie regandite.
In acelasi timp, Traian Basescu a mai declarat ca in ultimii 10 ani statul a acordat subventii in agricultura in valoare de 30.000.000.000 de euro si a incasat doar 400.000.000 euro, obtinand deci o pierdere neta de 29.600.000.000 euro.
Daca am asimila statul roman cu un SRL, si i-am aplica statului roman legile pe care acesta le aplica SRL-urilor, atunci statul roman ar trebui declarat in faliment. Spre deosebire de stat, SRL-urile nu au posibilitatea sa mareasca taxele angajatilor, ca sa-si acopere pierderile rezultate din managementul contraperformant si hoţesc. Statul roman ar fi trebuit sa isi blocheze demult conturile, conform principiilor aplicate SRL-urilor. Traian Basescu, guvernantii, politicienii si gastile de acoliti oportunisti ar fi trebuit sa se inscrie demult la fortele de munca pentru cautarea unui loc de munca, de preferat pe salariul minim, ca sa cunoasca prin experienta proprie lumea reala.
Unele firme angajatoare pun niste intrebari de baraj, preliminare, inainte de orice discutie directa, cum ar fi: "Care este cea mai mare realizare profesionala a dumneavoastra?". Ce ar raspunde gastile politice care sau rotit intre ele la putere? Probabil ceva de genul: "In ultimii 10 ani am pierdut 29.600.000.000 euro numai din agricultura si acum nu exista 500.000.000 euro pentru pensii".
Ce se va intampla in continuare cu Romania? Statul a luat masuri de a aduce bani la buget. Masuri pentru crearea de firme si de locuri de munca, singurele generatoare de economie reala si de prosperitate, nu exista. Incotro ne indreptam? In 1989, desi viata romanilor nu era nici pe departe atat de dura si de privativa, actualii lideri au preluat puterea speculand tensiunile sociale si anii de propagandă a raiului capitalist, propaganda mincinoasa, iluzorie si fara obligatii juridice si, cu atat mai mult, morale pentru cei care au intretinut-o. Cei care sperau intr-o viata mai buna, in salarii mai mari si corelate cu volumul de munca depus, s-au trezit ca lupta sa apuce ziua de maine.
Cine vrea sa speculeze actualele tensiuni sociale si dezastrul economic in care ne aflam? Nazistii, legionarii, regele Mihai?
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu