miercuri, 15 septembrie 2010

Statul călău

"Senzational"! FMI si EUROSTAT reinventeaza apa calda.

FMI recomanda guvernelor crearea de locuri de munca, iar EUROSTAT constata ca romanii au un nivel de trai jalnic, statistic rezultat din raportul salariu - cheltuieli alimentare.

Adica doua "institutii internationale", dotate probabil cu multi "specialisti", platiti pe bani grei, descopera lucruri despre care am scris deja pe blogul personal (doar apeland la experienta personala de viata, fara sa am o pregatire de specialitate si fara sa fiu platit).

Intre timp, pe la televizor se prezinta din nou personaje cu obligatia precisa de a dezinforma si prosti cetatenii. De exemplu, o doamna care reprezinta patronatele sustine, pentru a nu se stie cata oara, ca productivitatea muncii in Romania este foarte scazuta si ca din acest motiv nu se pot mari salariile. Realitatea cotidiana contrazice aceasta doamna. Cadrelor din invatamant li se ofera clase cu numar sporit de elevi, cadrele din domeniul medical lucreaza in conditii imposibile si se confrunta cu o acuta lipsa de personal, instantele se confrunta cu o acuta lipsa de personal. Mai nou, politistii au spus foarte transant adevarul: daca guvernul ne reduce salariile, noi reducem proportional volumul de munca; NU SUNTEM OBLIGATI SA MUNCIM FARA SA FIM PLATITI.

Acesta ar trebui sa fie principiul conducator al oricarui cetatean normal: munca trebuie platita. In plus, munca trebuie platita corect. Munca subevaluata transforma cetateanul care accepta aceasta situatie in sclav. Cetateanul isi vinde competenta pentru 8 ore de lucru si pentru un salariu decent. In rest are dreptul la o viata normala, care inseamna, pe langa plata facturilor si hrana: petrecerea timpului liber, mersul in vacanta, posibilitatea de a achizitiona o locuinta pe credit, posibilitatea de a isi cumpara masina, produse electronice, carti, produse de lux, posibilitatea de a avea acces la diverse servicii. Toate acestea ar trebui sa fie accesibile majoritatii salariatilor!

Munca neplatita si subplatita inseamna subminarea economiei nationale datorita faptului ca majoritatea salariatilor sunt exclusi de la rezultatele muncii lor.

In legatura cu minciuna nerusinata "productivitatea muncii este scazuta in Romania", as semnala urmatoarele:
1. Paradoxul romanesc: conform EUROSTAT, preturile la produse alimentare din Romania sunt comparabile cu cele din occident. De aici s-ar putea deduce ca si salariile din agricultura ar fi comparabile cu cele din occident, lucru infirmat de acelasi EUROSTAT. Faptul ca salariile in Romania sunt de mizerie arata ca patronii isi insusesc cea mai mare parte a beneficiului, ca angajatii sunt tratati ca niste gunoaie si ca statul roman incalca constant Constitutia, neavand un caracter social, neluand masuri de protectie sociala si pentru asigurarea unui trai decent.
2. Am lucrat personal in Franta si in Italia. Nu numai ca nu mi-a crescut peste noapte productivitatea muncii, dar a trebuit sa o reduc de cateva ori in raport cu productivitatea muncii din Romania, pentru ca sa ating nivelul de acolo!!! Aceasta in conditiile (subliniate si de EUROSTAT) in care eram de cateva ori mai bine platit!!!
3. Cu ce productivitate a muncii se lauda liderii statului roman? Cu ce productivitate se lauda ordonatorii de credite? Cu ce productivitate se lauda administratia locala si centrala? Rezultatele "muncii" lor se vad: pasive de zeci de miliarde de euro la bugetul de stat, afaceri prin care se devalizeaza banii publici si se submineaza economia nationala, legiferarea si impunerea muncii fortate in folosul nemernicilor care cica ne conduc, suprimarea a milioane de locuri de munca intre 1990-2010!!!

Situatia din Romania seamana foarte bine cu cea care a condus Argentina spre falimentul prelungit, cu maxime in 1989 (hiperinflatie) si intre 1998-2002 (perioada care defineste criza argentiniana). In Argentina a existat aceeasi situatie: guvernul cheltuia mult mai mult decat incasa din taxe. Deci era in faliment matematic. Totusi, a recurs la diverse forme de finantare pentru echilibrarea temporara a bugetului: prin vanzarea de obligatiuni si prin contractarea de imprumuturi externe. Continuand in acelasi stil s-a adancit gaura din buget. La un moment dat nu a mai existat finantare si statul argentinian s-a prabusit. E un fel de a spune, in fapt s-a prabusit nivelul de trai al cetatenilor, care au saracit crancen.

In acest moment, statul roman este tot in faliment matematic. A cheltuit mai mult decat a incasat, a contractat credite externe si a luat in continuare masuri pentru falimentarea firmelor si cetatenilor (pe care le-a numit propagandistic si ipocrit "masuri anticriza"). Ce va urma este doar o problema de timp.

STATUL ROMÂN CĂLĂU ÎNDREAPTĂ ROMÂNIA SPRE UN DEZASTRU GLOBAL!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu