luni, 24 ianuarie 2011

Salarii decente - nu, profituri nesimtite - da

Ce au in comun statul roman si angajatorii privati: refuza sa plateasca salarii decente si corecte angajatilor. Indiferent daca sunt angajati la stat sau in sectorul privat, majoritatea salariatilor se lupta pentru supravietuire. Statul roman si angajatorii sustin ca e "criza" si nu sunt bani.

O interesanta investigatie a ziarului Romania Libera consfinteste si probeaza ceea ce stiu deja toti: regimul politic din tara noastra este dictatura sclavagista. De ce este dictatura? Pentru ca orice lege este facuta ca sa fie incalcata de cei care au puterea (conform principiului nazist: orice pact este facut ca sa fie incalcat). De ce este sclavagista? Din cauza salariilor.

Citatul de mai jos este cheia tuturor problemelor din Romania:
"Spre exemplu, profitul firmelor Spedition UMB, Tehnostrade, Com Axa, detinute de Dorinel Umbrarescu, a fost în 2009 de aproape doua ori mai mic decât cel al companiei europene de pe locul trei în acest domeniu, Hochtief Germania (175 milioane euro), desi cifra de afaceri a asfaltatorului bacauan este de 40 de ori mai mica decât cea a societatii germane".
Sursa:
http://www.romanialibera.ro/exclusiv-rl/investigatii/de-ce-asfaltatorii-nostri-sunt-mai-bogati-decat-ai-lor-214256.html

Primul Sinistru (asistat si girat de Primul Odios) are o problema cu romanii care, spune el, consuma mai mult decat produc. Citatul de mai sus prezinta situatia altfel: ROMANII INCASEAZA MULT MAI PUTIN DECAT PRODUC.

Pentru ca, daca datele prezentate sunt adevarate, rezulta ca profitul firmei romanesti raportat la cifra de afaceri este de 20 de ori mai mare decat cel al firmei germane. Asta in conditiile in care este posibil ca salariul germanului (trecut integral pe "cartea de munca" si cu impozitele platite la zi) sa fie de 5-10 ori mai mare decat al romanului.

Si atunci, cum ramane cu afirmatia "Atat poate statul roman"? Mai exacta ar fi formularea "Atat vrea sa poata mafia politico-economica din Romania", care se poate completa cu enuntul "Cui nu-i place e liber sa plece, daca are unde".

Este usor de inteles de ce statul nu accepta salarii decente pentru romani, dar accepta profituri nesimtite pentru patroni: pentru are si el comisionul (daca nu chiar partea leului). Cat despre prostime, las' sa creada ca salarii mai mari inseamna inflatie, sa munceasca mai mult daca vor mai mult. Ca si cand patronul profitor nesimtit ar munci 1000 de ore pe zi ca sa castige mai mult.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu