marți, 27 noiembrie 2012

Aberatii si traznai in campania electorala

Campania electorala pentru alegerile parlamentare de la 09.Decembrie.2012 este doar un alt meci jalnic dintre hoti si prosti. Presa este plina de relatari despre ciudateniile din campanie.

Ma agaseaza toata aceasta prosteala de campanie, de aceea mi-am batut joc de sloganul ARD ("Reporneste inima Romaniei!") pe celalalt blog, unde pot sa postez imagini:
http://lmar2012b.blogspot.ro/2012/11/bucurestiul-campaniei-electorale-6-mr.html

In continuare citez cateva surse care prezinta situatii de campanie electorala.
1. http://www.romanialibera.ro/actualitate/locale/candidatii-spun-lucruri-traznite-284725.html

"Candidaţii pentru Parlamentul României folosesc tot felul de tehnici pentru a obţine voturile electoratului. Promisiunile lor devin de multe ori absurde. Un candidat care vrea să-l înfrângă pe socrul premierului Ponta, promite că noua Constituţie va fi cea americană, tradusă de Google, PRM vrea alianţă cu UDMR pentru regionalizare, miniştrii vin pe bani publici să-şi susţină candidaţii. Şi Curtea de Conturi face controale şi trimite rapoarte exact în campania electorală, mai ales când trebuie demolat un anume candidat."

2. http://www.ziaruldeiasi.ro/editorial/candidatii-fac-promisiuni-mincinoase~ni94qr

"Deputatii si senatorii stiu ca pot da telefoane la ministri sa le ceara bani, stiu ca acestia din urma se vor executa si le vor indeplini toate fanteziile.

Odata cu demararea campaniei electorale suvoiul de promisiuni a inceput sa curga asemenea unui rau umflat. Toti candidatii au pus pe masa artileria grea si trag in toate directiile, doar, doar o sa primeasca numarul necesar de voturi ca sa prinda un loc in Parlament pentru urmatorii patru ani. La fel se desfasoara campania electorala si in alte state, care au in spate sute de ani de democratie. Deosebirea fundamentala in cazul nostru este ca persoanele care isi doresc un loc de deputat sau senator au ajuns sa propuna votatilor lucruri cat de poate de marunte si care nu tin de atributiile unui parlamentar. De exemplu, candidatul X le propune celor din colegiul sau ca va muta institutia Y din zona fiindca incurca traficul. O alta persoana ii imbie de oameni cu ideea unui Case de Ajutor Reciproc si un spital. Un altul spune ca va gasi fonduri sa ridice o biserica. Mai rau, in mediul rural candidatii fac tot soiul de promisiuni obscure: constructia unui drum, a nu stiu ce scoala sau a vreunui podet care sa duca la matusa de pe deal.

Problemele abordate de ei sunt cat se poate de reale pentru oamenii din zona vizata. Fac parte din viata lor de zi cu zi. Ciudat este ca nu sta in puterea unui parlamentar sa faca nimic din chestiunile concrete pe care le propun. Un deputat sau un senator nu poate decat sa voteze o lege sau alta care are rolul de a ajuta sau imbunatati viata persoanelor in general, nu in particular. O lege trebuie sa fie egala tuturor, ea nu poate sa se refere la colegiul Z din judetul Iasi decat in cazuri absolut exceptionale."


3. http://ziuadecj.realitatea.net/politica/candidatii-clujeni-scriu-lucruri-traznite-in-declaratiile-de-avere--101088.html

"Candidata FC pare a fi ilustrarea faptului că nu merită să te angajezi în industria hotelieră. Aşa s-ar spune atâta vreme cât, în calitate de proprietară a unui cunoscut hotel clujean şi-a acordat, pentru funcţia de director, un salariu de doar 1.081 lei pe lună. Pentru exact aceeaşi retribuţie, soţul candidatei prestează ca administrator al hotelului. Dar în materie de salarii, toate recordurile sunt bătute de colega sa de partid, Felicia Gheorghiu. Ca director general al propriei firme, aceasta şi-a acordat un salariu de numai 719 lei, mai mic chiar decât al directorului de marketing, post ocupat de soţ, retribuit cu 1.055 lei. Până şi cu directorul executiv al firmei, fiica sa, a fost mai generoasă, plătind-o cu 733 de lei pe lună."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu