sâmbătă, 29 decembrie 2012

Cozile saraciei, jertfele inaintasilor si Ceasca

Cum mai petrec unii romani de sarbatori, putem afla de pe sursa
http://a1.ro/news/social/pitesti-sute-de-pensionari-s-au-calcat-in-picioare-pentru-a-primi-un-ajutor-de-30-de-lei.html:

"Nevoia e mai puternica si mai crunta decat boala. Iar asta se vede, se simte si se traieste la cozile saraciei. O femeie, cazuta in fata jandarmilor, a fost operata la inima, insa a indurat durerile, imbulzeala si umilinta pentru 30 de lei. Nu e mult, dar pentru pensionarii saraci ai Romaniei face diferenta intre foame si o masa de Anul Nou. Initial nici n-a vrut sa auda de spital. Asta ar fi insemnat ca-si pierde randul.

Oriunde intrebi, acelasi raspuns. Banii primiti nu sunt multi. Dar sunt mai multi decat au ei in buzunare. Si mai multi decat ar fi sperat sa primeasca."


Asociez si aceasta situatie cu acel citat memorabil: "armata română şi-a dat jertfa de sânge pentru ca România să ajunga ceea ce este astăzi" (sursa http://www.antena3.ro/politica/mircea-dusa-a-preluat-stafeta-ministerului-apararii-nationale-de-la-cornel-dobritoiu-196964.html). Intr-adevar, "noroc" cu jertfa de sange a armatei care a dus pe noi culmi saracia in Romania.

As adauga si jertfa de sange a copiilor sau tinerilor nevinovati, impuscati in decembrie 1989 pentru ca au crezut in propaganda desantata de mai bine si in propaganda cu "dictatorul" si "tiranul". Daca pe vremea lui Ceasca se statea la cozi cu banii in buzunare, acum se inghesuie lumea la pomeni ca si cainii vagabonzi cand li se arunca oase.

Sa mai amintim ce i se reprosa lui Ceasca (pe parte economica) in decembrie 1989 (citate preluate de pe sursa http://www.luju.ro/dezvaluiri/dosarele-revolutiei/mascarada-judiciara-de-la-targoviste-cititi-stenograma-completa-a-procesului-sotilor-ceausescu-din-25-12-1989-care-reprezinta-una-din-marile-rusini-ale-justitiei-romane-in-23-de-ani-niciun-procuror-general-nu-a-indraznit-sa-revizuiasca-acest-proces-politi):

1. "Genocidul care l-au facut acest inculpat si aceasta inculpata jefuind poporul";
Dupa 1989: liberalizarea preturilor, micsorarea salariilor, Caritas, FNI, falimente bancare, achizitii publice la preturi supraevaluate, privatizari frauduloase, suprataxarea muncii, inflatie.
2. "fapte incompatibile cu demnitatea umana, cu principiile justitiei sociale, actionand discretionar, despotic si criminal, in mod deliberat, pentru a distruge poporul roman";
Intre timp, justitia sociala a facut mari progrese: majoritatea romanilor (care muncesc) incearca sa supravietuiasca cu salariul de 700 de lei (brut), desi facturile lunare sunt de circa 500 de lei, chiriile pornesc de la 500 de lei, iar mancarea mai costa si ea...
3. "distrugerea, degradarea sau aducerea in stare de neintrebuintare, in intregime sau in parte, prin explozii sau orice alt mod al instalatiilor industriale sau a altor bunuri";
Asa, si pe unde mai sunt locurile de munca in ziua de azi?
4. "poporului ii dadea 200 gr de salam pe zi, pe buletin";
Asa era pe atunci? Adica 200 g salam pe zi x 30 de zile = 6 kg de salam pe luna!!! Cred ca poporul ar zice acum: "Ceausescu pace, dă salamu-ncoace".
5. "De ce, inculpat, ai luat masura aceasta ca sa umilesti poporul, sa-l terfelesti, sa-l aduci in halul de umilinta in care l-ai adus, de ce ai exportat produsele astea pe care le munceau taranii? Veneau taranii de la Caracal, din toata tara, la Bucuresti sa cumpere paine, pe ger, pe frig... cei care produceau painea, cei care te duceai dumneata si le dadeai indicatii. De ce ai infometat poporul, de ce ai facut aceasta, de ce ai infometat acest popor?"
Intre timp, cu "inteleptii" actuali de la putere, Romania a devenit importator de produse agricole! Cat despre poporul infometat, a se revedea inceputul acestui articol pentru o apreciere obiectiva a starii de satietate populara.

Cum se face ca astia care sunt la putere de 23 de ani nu raspund in fata nimanui? Cum de nu-i ia nimeni la intrebari cu jefuitul poporului, cu injustitia sociala, cu distrugerea instalatiilor industriale, cu poporul infometat etc? Pe cand un proces al crimelor capitalismului?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu