Sursa http://www.romaniacurata.ro/ltfont-colorblackgtciteste-cine-si-ar-putea-pierde-mandatele-indata-du-3610.htm ne informeaza ca:
"Recordmenii traseismului au castigat mandate de parlamentari
Candidatii care au facut politica prin cel putin patru partide au primit si increderea alegatorilor. Octavian Bot USL-PNL, trecut prin 6 partide (PAC, PL’93, PNL, PNL-CD, UFD, PDL, PNL), a castigat cel putin 50% din voturi, la fel si colegul de alianta, Marian Enache migrant si el tot prin 6 partide: PDSR, ApR, PND (Partidul Noua Democratie), PCD (Partidul Crestin democrat), PC si UNPR. Au obtinut mandate de parlamentari si traseistii prin 4 partide precum Antonie Solomon senator PP-DD Dolj - 4 partide (PSD, PDL, UNPR, PP-DD) si Vlad Marcoci deputat USL-PSD Neamt (PNL, PDL, UNPR, PSD). "
De pe sursa http://www.realitatea.net/pedelistii-acoperiti_1071953.html?utm_source=Cub-politica&utm_medium=Clicks&utm_campaign=trkweb avem urmatoarele liste de traseisti:
A. Din PDL in USL
"1. Liviu Dragnea renunta în aceste zile la scaunul de presedinte al Consiulului Judetean Teleorman pentru un post de deputat. Actualul secretar general al PSD si posibil ministru are însa un trecut politic în PD sub sigla caruia a fost prefect al judetului, între 1996-2000. Domnul Dragnea nu a venit singur în Parlament însa, ci cu secretara de 24 de ani, Catalina Stefanescu, care ar fi luat ceva mai multe voturi chiar decât mentorul ei politic.
2. Deputatul Catalin Croitoru nu se simtea bine în PDL de ceva vreme. Iar în aprilie 2012, fostul sindicalist si-a abandonat partidul care-l dusese în Casa Poporului. A trecut rapid la PSD si câstigarea unui nou scaun de parlamentar a devenit o formalitate.
3. Senatorul de Iasi Mihaela Popa avea si dânsa cam aceleasi îndoieli legate de PDL cam tot prin primavara. Si la câteva saptamâni dupa ce lauda Guvernul MRU, doamna Popa se muta cu arme si bagaje la PNL, acolo unde emigrase si mentorul politic al domniei sale, Sorin Frunzaverde. Doamna Popa a fost aleasa senator de Iasi.
4. Calin Potor din Alba, a stat doi ani în scaunul de parlamentar PDL, dupa care a simtit ca e ceva în neregula cu formatiunea condusa pe atunci de Emil Boc. Asa ca si-a pus camasi curate de independent vreo doua luni, dupa care a trecut la PNL. Si tot PNL l-a mai facut deputat pentru al doilea mandat.
5. Pâna în mai 2012, Gheorghe Roman fusese un soldat disciplinat în Parlamentul României pentru PDL. Nu de alta, dar fostul sef de autogara din Medias era în PD din 2001, pe vremea când era doar o tânara speranta a politicii. În mai 2012, când guvernul MRU se scufunda, domnul Roman si-a declara independenta precum tarisoara în urma cu mai bine de 100 de ani, pentru ca în luna septembrie a acestui an, sa simta puternice zbateri social-democrate, zbateri cu folos, iata pentru ca functia merge înainte.
6. Coleg de judet cu domnul Roman, Nicolae Neagu este un veteran al politicii sibiene. A fost presedinte al PD Sibiu, acolo unde îsi instalase si fiul sef la Tineret, a fost senator democrat, dar în septembrie 2008, s-a facut penelist. Nu cu mare folos atunci, pentru ca domnul Neagu nu a mai intrat în Parlament, fiind nevoit sa astepte patru ani lungi.
7. Mircea Banias a fost înjurat cât a fost în PDL si aratat cu degetul drept unul din simbolurile mafiei portocalii. Când a trecut la PC, domnul Banias si-a câstigat si linistea. Iar de duminica, chiar si un mandat nou-nout de senator de Constanta. Cu imunitate, fireste. Pe 2 aprilie 2012, domnul Banias primea un "cadou" din partea DNA: o trimitere în judecata, fiind acuzat de initierea sau constituirea unui grup infractional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice forma a unui astfel de grup, trafic de influenta, instigare la infractiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial. Citat din comunicatul DNA.
8. Tânarul deputat de Prahova Andrei Sava a realizat în mai 2012, dupa aproape patru ani de mandat, ca a gresit partidul. Nu trebuia sa fie în PDL, ci putin mai la stânga, la PSD. Asa ca a dat repede portocaliul pe rosu si ramâne deputat pentru înca patru ani.
9. Pâna în vara acestui an, Dumitru Pardau a fost deputat PDL cu acte în regula. În plina luna iulie, a înlocuit D-ul din denumirea partidului si a pus un N. N-ul, PNL-ul l-a facut din nou deputat. Era însa o întoarcere acasa, pentru ca în mandatul 2004-2008, domnul Pardau trecuse din PNL în PDL.
10. Colegul domnului Pardau, Georgica Severin a fost de pe la începuturi un pedelist-problema. A chiar votat împotriva Guvernului Boc la o motiune de cenzura, dupa care, ca si în cazul lui Daniel Oajdea, nimeni din PDL nu a vrut sa mai auda de el. Asa se face ca domnul Severin s-a reorientat si, sub aripa protectoare a PSD, domnul Severin ramâne parlamentar.
11. Eugen Constantin Uricec e din nou deputat de Suceava. Nu portocaliu ca în urma cu patru ani, ci rosu de PSD. Cum s-a schimbat culoarea? SImplu. Printr-o demisie "comisa" în luna aprilie. Atunci când PDL avea zilele la guvernare numarate.
12. Cristian Dumitrescu e un veteran al Parlamentul României. E acolo din 1992. Nu a ratat vreun mandat de atunci. Dupa noua ani prin Partidul Democrat, domnul Dumitrescu si-a luat bagajele si a plecat. Gresise putin aripa din FSN în care vroia sa fie. Asa ca s-a mutat în PSD, acolo de unde numara mandat dupa mandat. De Vrancea.
13. Petru Filip a fost europarlamentar PD, apoi dupa îndepartarea lui Mircea Geoana din fruntea Senatului, chiar seful institutiei. Din partea PDL. Filip, fost primar PD vreme de doua mandate în Oradea, a trecut la PSD si ramâne senator.
14. Gheorghe Ciobanu. Primul mandat de deputat în 208. PDL. 2012. Al doilea mandat de deputat de Timis. USL.
15. Daniel-Ionut Barbulescu. Mai 2012 a fost luna în care si-a reinventat drumul politic. A trimis în opozitie PDL, din care facea parte, si a ramas la putere, cu PSD. Tot cu PSD si-a câstigat al doilea mandat de deputat de Olt. La 31 de ani.
16. Bogdan Niculescu Duvaz nu a ratat niciun mandat de parlamentar dupa Revolutie. E în Casa Poporului de 20 de ani (pentru ca desi era ales în iunie 1990, demisiona o luna mai tarziu) si va mai fi cel putin înca patru. O viata. O viata începuta politic în FSN, continuata în Partidul Democrat pâna în ianurie 2003 si apoi în PSD, acolo unde a fost si purtator de cuvânt.
17. Valentin Rusu. În prag de al treilea mandat, dar primul sub drapelul PNL, pentru ca în primele doua fusese facut deputat de PDL.
18. Dumitru Georgica. Dâmbovita. 2008- PDL, iulie 2012, viraj spre PC. Decembrie 2012: înca patru ani de deputatie. În patru ani, domnul Georgica a vorbit 13 minute în parlament. Atât a putut ajunge la microfon.
19. Octavian Bot. Domnul Bot a lasat îndepartatul colegiu din Bihor pentru Capitala. A lasat balta si partidul care-l facuse în 2008 deputat. Dar domnul Bot e un caz mai special. Pentru ca domnia sa mai fusese deputat, în 1992, din partea Partidului Alianta Civica, abandonat pentru Partidul Liberal 1993, care apoi s-a topit în PNL. Asadar dupa câtiva ani prin PDL, Octavian Bot s-a întors acasa. În PNL. Cu votul dumneavoastra, deputat de Bucuresti de aceasta data.
20. Valentin Gigel Calcan ramâne senator de Dâmbovita înca patru ani. Si domnia s-a întors acasa, în PSD, dupa o lunga pribegie prin PLD-ul lui Theodor Stolojan, apoi prin PDL, care l-a facut senator în 2008.
21. Dumitru Paran. Senator PDL acum patru ani, pâna la un punct. Punctul în care a plecat spre PNL, sub galbenul caruia mai ramâne patru ani în Senat.
22. Darius Vâlcov este primarul Slatinei. Din 2004. În martie 2012, a demisionat din PDL si a intrat în USL. A fost reales edil, dar a optat în cele din urma, sa fie senator.
23. Gabriel Mutu. Fost senator PDL, actual si viitor senator PSD.
24. Mihai Nita ramâne senator. Asta pentru ca a ales în cele din urma partidul care trebuie. Nu PDL, ca-n 2008, ci PC în 2012.
25. Petre Roman. Fost premier, ministru de externe, sef al Senatului, fost candidat la presedintie, fondator si presedinte al PD pâna la episodul "Petre, esti cel mai bun!", când Traian Basescu i-a luat locul la sefia PD. Si fost presedinte partid fantoma: Forta Democrata. Ajuns apoi consilier al lui Crin Antonescu în PNL, iar de duminica ales deputat de Brasov.
26. Emil Nita. Fost PD, ales deputat din partea USL, potrivit romaniacurata.ro
27. Daniel Catalin Zamfir, deputat USL de Brasov, venit în 2008 de la PD.
28. Pâna în martie 2012, Marian Avram a fost pedelist. Apoi nu i-a mai placut si s-a facut USL-ist. Alegere perfecta. Scaun de deputat de Tulcea asigurat.
28. Vasile Popeanga. Dupa o aventura în PD de patru ani, domnul Popeanga s-a întors acasa. În PSD, în 2004. Iar pentru urmatorii patru ani, functia de deputat e în CV-ul domniei sale.
29. Vasile Nistor. Fostul senator PDL a trecut în 2011 la PC, ceea ce-i ofera un nou mandat.
30. Constantin Avram. Fost PNL, PD, PC. Acum USL. Deputat de Bacau.
31. Vlad Marcoci. A trecut prin patru partide: PNL – PDL – UNPR – PSD. Deputat de Neamt.
32. Steluta Cataniciu. Deputat USL de Cluj, plecata de la PDL în 2009."
B. Din PDL in PP-DD
33. Antonie Solomon,
34. Monica Iacob-Ridzi,
35. Daniel Oajdea.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu