Dupa ce toti liderii politici si spirituali europeni au batut campii cu mesajele lor ipocrite de Paste, putem trece in lumea reala si sa privim dincolo de vorbe. Astfel, este usor de vazut ca Europa se confrunta cu somajul galopant.
Conform sursei http://www.mediafax.ro/social/somajul-din-ue-si-zona-euro-noi-rate-record-care-sunt-cifrele-in-romania-10706768,
"Şomajul din UE şi zona euro a înregistrat în februarie noi rate record, de 10,9% la nivelul celor 27 de state membre şi de 12% în uniunea monetară, potrivit datelor anunţate marţi de Eurostat."
Asta spune totul despre politicile UE si despre politicile nationale ale statelor membre, politici pur crestine, probabil.
Pe langa statisticile oficiale care se conformeaza unor norme mincinoase prin care somerul si persoana fara ocupatie sunt doua notiuni distincte (!), amintesc faptul ca realitatea este mult mai tragica. In Romania somajul nu este de 6,7%, conform statisticilor, ci 40%, conform realitatii (sursa http://lmar2010.blogspot.ro/2013/04/somajul-real-in-romania-40.html), adica 40% din populatia activa nu are de lucru!
Se spune ca someri sunt cei care nu au loc de munca si isi cauta de lucru. Se spune ca persoane fara ocupatie sunt cei care nu au loc de munca si nu isi cauta de lucru. Dar, cum stie statul cine isi cauta si cine nu isi cauta de lucru? Se duce cineva la stat, la Institutul National de Statistica cu dovezi ca a depus CV-uri la firme? Eu, unul, nu fac asa ceva. Nici nu stiu cum imi pot verifica statutul, daca sunt somer sau persoana fara ocupatie.
Politica Uniunii Europene este de factura neo nazista, dupa parerea mea. Nazismul secolului 21 s-a modernizat. Acum nu mai sunt trimisi oamenii in lagarele de concentrare. Acum se practica genocidul social: munca pe salarii derizorii si somajul in masa.
O practica larg raspandita la nivel european este munca "patriotica": se fac presiuni asupra angajatilor pentru a presta ore suplimentare neplatite. Cine nu accepta este dat afara!
In majoritatea statelor exista preocuparea pentru devalizarea banilor publici. Politicienii in parteneriat cu lideri economici din sectorul privat au realizat cheltuieli inimaginabile si discretionare ale banilor publici, fara nicio o baza economica si fara nicio eficienta economica, din moment ce s-a ajuns la situatia actuala, producand mari dezechilibre bugetare.
Lacomia acestora si necesitatea echilibrarii bugetelor nationale au dus la cresterea constanta si aberanta a taxelor, astfel incat orice activitate economica onesta, bazata pe munca si nu pe furtul legalizat al banilor publici, este imposibila sau transforma intreprinzatorul in sclavul statului.
In acest fel, extrem de multe firme care nu au avut acces la bani furati legalizat in parteneriat cu statul s-au prabusit si s-au inchis. De unde si somajul galopant.
Dar asta nu e o problema pentru statele UE. Daca nu sunt bani pentru programe sociale, in schimb sunt bani fara numar pentru aparatele represive ale statelor. Politie, politie politica, agenti de influentare a opiniilor, formatori de opinii gresite, vorbareti pe la televizoare pentru prostit poporul exista in toate statele. Astfel incat orice situatie sociala legitim exploziva poate fi tinuta sub control.
Somajul in Spania si Grecia este de peste 25%; Franta si Italia au si ele somajul in continua crestere.
Un singur lucru nu inteleg: cum isi mentin politicienii mereu puterea? De ce nu manifesta oamenii flexibilitate si nu exclud prin vot toti politicienii care s-au dovenit mincinosi, incapabili si corupti? Chiar spera cineva ca politicienii actuali se vor transforma in aparatori ai intereselor cetatenilor?
Daca somerii din Spania si Grecia s-ar organiza si si-ar manifesta vointa politica, atunci ar avea un procent garantat de minim 25%. Imi imaginez ca toti acetia nu sunt persoane solitare, au si ei familie, copii, dintre care unii ar avea drept de vot. Si atunci, acel 25% ar putea urca usor la 35-40%.
Totusi, de ce nu evolueaza lucrurile astfel? Pentru ca astfel de actiuni ar fi infinit mai eficiente decat manifestatiile in strada de care puterea nu va tine cont niciodata. Mi se pare absurd sa se pretinda puterii actuale, impusa de grupuri de interese, sa aiba un comportament favorabil cetatenilor, atat timp cat acest comportament este defavorabil grupurilor de interese. O astfel de putere trebuie schimbata cat mai rapid si pentru totdeauna prin vot democratic. Atat timp cat acest lucru nu se va realiza, nu se va realiza absolut nimic.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu