Modificarea Constitutiei este, asa cum era de asteptat, o mare bataie de joc si o insulta adusa cetatenilor. Inca de la primele doua amendamente propuse m-am umplut de scarba pe adresa celor care mimeaza munca in numele si pe banii contribuabililor.
Iata ce este scris acolo, conform sursei http://www.mediafax.ro/politic/proiectul-de-revizuire-a-constitutiei-adoptat-de-comisia-de-resort-cum-arata-noua-constitutie-vezi-documentul-10984439, de unde se poate accesa un fisier ".doc" facand clic pe textul rosu "NOUA CONSTITUŢIE - varianta dinaintea votului final":
"Art.1.- (1¹) România recunoaşte rolul istoric, în constituirea şi modernizarea statului român, al Bisericii Ortodoxe şi al celorlalte culte religioase recunoscute de lege, al Casei Regale şi al minorităţilor naţionale."
"Art.1.- (21) Demnitatea umană este sursa tuturor drepturilor şi libertăţilor fundamentale si este inviolabilă. Toate formele de autoritate publică trebuie să respecte și să protejeze demnitatea umană."
Primul articol este o aiureala fara rost si fara sens si o insulta pentru romani. Mai corecta ar fi fost formula "Romania nu reconoaste rolul istoric al romanilor in constituirea si modernizarea statului roman."! Pentru ca tocmai romanii nu sunt pomeniti acolo! Care e ideea? Nu contam ca popor?
Cum adica, Biserica ortodoxa si celelalte culte religioase recunoscute de lege au avut un rol istoric in constituirea si modernizarea statului roman?!? Cati romani stiu pe dinafara cultele religioase recunoscute de lege, daramite ce cardasie au cu statul roman? Le-am gasit pe sursa http://www.dreptonline.ro/legislatie/lege_libertate_religioasa_regimul_cultelor.php:
"Anexa [Legea nr. 489/2006 privind libertatea religioasa si regimul general al cultelor] - Lista cultelor recunoscute in Romania
1. BISERICA ORTODOXA ROMANA
2. EPISCOPIA ORTODOXA SARBA DE TIMISOARA
3. BISERICA ROMANO-CATOLICA
4. BISERICA ROMANA UNITA CU ROMA, GRECO-CATOLICA
5. ARHIEPISCOPIA BISERICII ARMENE
6. BISERICA CRESTINA RUSA DE RIT VECHI DIN ROMANIA
7. BISERICA REFORMATA DIN ROMANIA
8. BISERICA EVANGHELICA C.A. DIN ROMANIA
9. BISERICA EVANGHELICA LUTHERANA DIN ROMANIA
10. BISERICA UNITARIANA DIN TRANSILVANIA
11. UNIUNEA BISERICILOR CRESTINE BAPTISTE DIN ROMANIA
12. BISERICA CRESTINA DUPA EVANGHELIE DIN ROMANIA - UNIUNEA BISERICILOR CRESTINE DUPA EVANGHELIE DIN ROMANIA
13. BISERICA EVANGHELICA ROMANA
14. UNIUNEA PENTICOSTALA - BISERICA LUI DUMNEZEU APOSTOLICA DIN ROMANIA
15. BISERICA CRESTINA ADVENTISTA DE ZIUA A SAPTEA DIN ROMANIA
16. FEDERATIA COMUNITATILOR EVREIESTI DIN ROMANIA
17. CULTUL MUSULMAN
18. ORGANIZATIA RELIGIOASA MARTORII LUI IEHOVA"
Stie cineva cum au contribuit aceste 18 culte la constituirea si modernizarea statului roman? Crin Antonescu, ce actiune de notorietate a facut, de exemplu, BISERICA CRESTINA DUPA EVANGHELIE DIN ROMANIA - UNIUNEA BISERICILOR CRESTINE DUPA EVANGHELIE DIN ROMANIA in scopul constituirii si modernizarii statului roman? Cum poate biserica sa modernizeze statul roman? Au preotii functii si responsabilitati in stat? Din moment ce mi-am pus intrebarea asta, am cautat si pe internet. Iata ce am gasit:
"Politicianul-preot Aurel Ioan Rus, fost deputat PRM trimis in judecata pentru trafic de persoane, vrea sa propovaduiasca din nou cuvantul Domnului si sa se intoarca printre enoriasii pe care, inainte de ’89, ii turna la Securitate." (articol aparut anul acesta, pe data de 27.03.2013; sursa http://www.enational.ro/dezvaluiri/cum-isi-turna-preotul-deputat-enoriasii-la-securitate-268952.html/)!!! Sa ne traiesti multi ani in puscarie, nea "preot" Aurel Ioan Rus, mare modernizator al... traficului de persoane.
Ei, daca Crin Antonescu a pupat poala popii, nu putea sa nu pupe si poala Casei Regale. Daca tot suntem la ora recunoasterii, poate recunosc Casa Regala si monarhistul Crin Antonescu rolul istoric al lui Carol al II-lea in INSTAURAREA DICTATURII REGALE (!!!) si in DEZMEMBRAREA ROMANIEI MARI.
Dupa lectia tembela de istorie oferita de Crin Antonescu, in noua Constitutie se preda o lectie de demagogie pe tema demnitatii umane. Demnitatea umana (la fel ca si si nivelul de trai decent al cetatenilor romani, prevazut la Articolul 47, alineat (1), nemodificat si neabrogat) este o forma fara fond. Auzi, cica demnitatea umana este inviolabila. Zilele astea tocmai ce a predat Marcel Prodan o lectie de demnitate umana direct pe ochii Alexandrei Stan.
Dar lectii de demnitate umana in ce priveste romanii si Romania se pot regasi in orice domeniu. De exemplu, chiar azi, 19.06.2013, data la care a aparut stirea cu proiectul de Revizuire a Constitutiei, a aparut si stirea ca: "România şi Bulgaria au avut şi în 2012 cel mai mic PIB pe locuitor din Uniunea Europeană" (sursa http://www.agerpres.ro/media/index.php/economic/item/204495-Romania-si-Bulgaria-au-avut-si-in-2012-cel-mai-mic-PIB-pe-locuitor-din-Uniunea-Europeana.html)!!!
Si rahatii astia de politicieni vor sa scrie in Constitutie ca demnitatea umana este inviolabila!!! Ia duceti-va, bai, rahatilor, si conversati-va cu parlamentarii din Cehia sau Polonia, ca sa nu zic Germania sau Olanda, si "laudati-va" plini de demnitate inviolabila ca tara voastra, Romania, are cel mai mic PIB pe locuitor din UE!
Exemplele de demnitate inviolabila ar putea continua la nesfarsit:
Conform sursei http://www.indexstiri.ro/cazarea-la-hotel-a-senatorului-de-vrancea-petru-filip-costa-statul-8000-de-lei-lunar.html, in data de 07.05.2013, deci tot in acest an: "Cazarea la hotel a senatorului de Vrancea Petru Filip costă statul 8000 de lei lunar. De altfel, pesedistul este cel mai scump demnitar al Vrancei din Parlament, costurile lunare pe care le plăteşte bugetul în cazul său ridicându-se la peste 25.000 de lei."
8.000 de lei cazare si 25.000 de lei costuri lunare? Salariul minim brut va fi de abia de la 01.Iulie.2013 majorat la 800 de lei, adica 601 lei net. Deci, pe vremuri asa zise de "criza", un parlamentar cheltuie lunar circa 13 salarii minime nete pentru cazare si circa 40 de salarii minime nete in total (nu se stie pe ce si de ce)!
Statistica momentului despre bucuresteni muscati de caini vagabonzi, aparuta pe 17.Iunie.2013, este un alt exemplu de demnitate umana inviolabila: "Ne-am obisnuit [?!] cu asemenea statistici periodice. A mai aparut una: de la inceputul anului, aproximativ 4.500 de bucuresteni au fost muscati de caini vagabonzi, zilnic aproximativ 25 de locuitori ai Capitalei suferind de asemenea traumatisme." (sursa http://www.ziare.com/social/caini-vagabonzi/mada-actual-cine-apara-si-oamenii-si-cainii-1241565). In plus, pe aceeasi sursa este scris:
"Sunt guverne straine care au publicat avertismente publice pe site-urile ministerelor de Externe in privinta Romaniei.
SUA - "Cainii vagabonzi sunt un lucru comun in Romania si sunt in general tolerati. Unele statistici arata ca, in fiecare ora, un om este muscat de un caine maidanez. Daca va intalniti cu animale fara stapan, cel mai bine este sa va schimbati traseul si sa evitati contactul cu ele."
Marea Britanie - "Rabia este un lucru obisnuit in Romania. Incercati sa evitati contactul cu cainii vagabonzi. Daca sunteti muscati, prezentati-va imediat la doctor."
Franta - "Exista un numar foarte mare de caini fara stapan in Bucuresti, care pot fi extrem de agresivi. In cazul in care sunteti muscati, trebuie sa va prezentati la doctor si sa faceti neaparat un vaccin antirabic."
Alt caz de demnitate umana romaneasca inviolabila: "România este pe punctul de a deveni focar de infecţie de tuberculoză în
Europa, întrucât se află pe primul loc în UE la numărul anual de
îmbolnăviri, iar aproximativ 1.500 de oameni mor în fiecare an din cauza
bolii, se arată într-un raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii." (sursa http://www.romanialibera.ro/stil-de-viata/sanatate/campanie-impotriva-tuberculozei-romania-pe-primul-loc-in-ue-la-numarul-de-bolnavi-de-tuberculoza-271595.html).
Are rost sa citim toate modificarile Constitutiei propuse dupa ce am vazut continutul primelor doua porcarii? Are vreo importanta pentru romani sa stie cum este reglementata tehnic lupta pentru putere dintre presedinte si parlament? Formal, cer demisia lui Crin Antonescu si a celorlalti inutili care au legatura cu revizuirea Constitutiei. Oricum, nu stiu ce cauta un monarhist sau mai multi in structurile statului republican.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu