Un fost ministru al Cailor Ferate Chineze a fost condamnat la moarte pentru coruptie. El a primit mita de circa 10 milioane de dolari pe parcursul a 25 de ani, pentru a promova diverse persoane si pentru a atribui contracte in mod arbitrar.
Modelul chinezesc de lupta impotriva coruptiei ar putea fi aplicat cu succes si in Romania, odata cu eliminarea de la putere prin vot democratic a actualilor nemernici si prin aducerea la putere a unor cetateni cu vointa politica si cu dorinta de a se instaura normalitatea in Romania.
Trebuie remarcat ca in China este prevazuta pedeapsa cu moartea pentru luare de mita in valoare de minim 12.000 - 13.000 de dolari, pe scurt, pe intelesul tuturor, cam 10.000 de euro!
Pai, dupa astfel de standarde anticoruptie, majoritatea puscariabililor din Romania pe motiv de luare de mita ar deveni impuscabili. Probabil ca ar avea loc un adevarat genocid al infractorilor banilor publici, cine stie, 60.000 de victime, asa cum se spera in decembrie 1989.
La prima vedere, s-ar putea crede ca poporul ar plange dupa toti acesti infractori. Dar cine poate numara firmele si persoanele beneficiare de pe urma coruptiei infractorilor de la stat?
In cadrul coruptiei generalizate din cadrul statului mafiot roman, aflam, de exemplu, ca profesorii de la liceul D. Bolintineanu "beau apa" de circa 13.000 de lei din spaga "de minim protocol" de la un singur examen de bacalaureat (sursa: http://jurnalul.ro/stiri/observator/directoarea-de-la-bolintineanu-s-au-strans-bani-vicepresedinta-comisiei-de-examen-trebuia-sa-ajute-elevii-647371.html). In acest caz, ce de elevi, buni copisti si mari datatori de spagi, ar deplange atat soarta profesorilor cat si propria soarta, de fraieri cu 12 clase si fara bac, pentru ca s-au aflat la locul si momentul nepotrivit; in timp ce altii mai norocosi au trecut bacul fara "tracasari" inutile...
Iar minim 10.000.000 de euro (10 milioane de euro) a donat statul roman firmei Bechtel pentru fiecare kilometru de autostrada nerealizat. In China, pentru asa ceva, cloaca de infractori din statul roman ar fi fost nu numai impuscati, dar si... luati la palme dupa executie. La noi toti coruptii sunt niste mari eroi, adulati de nulitatile cu drept de vot care se calca in picioare mai intai pe la alegeri (sa-si impuna infractorii favoriti!) iar apoi pe la cozile saraciei si pe la "proteste" in strada impotriva saraciei.
Foarte usor s-ar mai putea aminti prejudiciile aduse postei, cailor ferate, fraudele din domeniul energiei, banii aruncati pentru mai maruntul ca valoare dar celebrul teren de fotbal in panta si atatea altele.
Desi ticalosiile statului mafiot roman sunt fara numar si fara limita de suma ("Banii nu sunt o problema" este sloganul statului mafiot roman cand este vorba de fraudarea banilor publici) nu trebuie sa ne facem griji pentru infractorii cu functie in statul mafiot roman. In Constitutie este scris ca (sursa: http://www.cdep.ro/pls/dic/site.page?den=act2_1&par1=1#t1c0s0a1):
"ARTICOLUL 1
(3) România este stat de drept, democratic şi social, în care demnitatea omului, drepturile şi libertăţile cetăţenilor, libera dezvoltare a personalităţii umane, dreptatea şi pluralismul politic reprezintă valori supreme, în spiritul tradiţiilor democratice ale poporului român şi idealurilor Revoluţiei din decembrie 1989, şi sunt garantate."
"ARTICOLUL 4
(2) România este patria comună şi indivizibilă a tuturor cetăţenilor săi"
Iar pedeapsa cu moartea nu mai exista in tara noastra, decat atunci cand, de exemplu, politisti si primari beti intra cu masina in pietoni minori.
E clar ca Romania a devenit patria comuna a tuturor infractorilor, mai ales a infractorilor banilor publici. E clar ca Romania este un stat social al infractorilor, dar, probabil ca aceasta situatie corespunde cu idealurile loviturii de stat din decembrie 1989; deci coruptia in Romania este garantata si va dainui in veci, la fel ca si Moldova lui Stefan cel Mare sau a lui Fenechiu.
In final, iata cum se lupta in China impotriva coruptiei, conform sursei http://www.evz.ro/detalii/stiri/fost-ministru-chinez-condamnat-la-moarte-cu-suspendare-pentru-coruptie-1046452.html:
1. "Devenit preşedinte în luna martie, Xi Jinping a promis să se
angajeze în lupta împotriva corupţiei la toate nivelurile de guvernare,
un flagel care, potrivit afirmaţiei sale, ameninţă viitorul partidului
unic de guvernământ."
2. "Legislaţia chineză prevede pedeapsa capitală pentru infracţiuni de luare de mită pornind de la 100.000 de yuani."
3. "Liu Zhijun a fost numit în 2003 la conducerea Căilor Ferate din China şi revocat din funcţie în 2011. În noiembrie 2012 a fost exclus din funcţiile pe care le deţinea în cadrul Partidului Comunist chinez (PCC)."
4. "Potrivit instanţei, fostul responsabil al Căilor Ferate chineze, făcând uz de atribuţiile ce îi reveneau în diferite posturi în sectorul feroviar al ţării, a primit în total mită de 64,6 milioane de yuani (circa 10 milioane de dolari), între 1986 şi 2011, în schimbul promovării în funcţie a unor persoane sau pentru atribuirea de contracte în mod arbitrar."
5. "Tribunalul a constatat că el a cauzat „un prejudiciu considerabil binelui public, intereselor de stat şi ale poporului”"
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu