Statul mafiot roman a transformat vechea politie politica in politie politico-economica.
S-au inventat insitutii de control ale statului, iar politistii politici, oameni dintotdeauna de nimic, au devenit "respectabili" politisti politico-economici. Circa 100.000 de angajati numara aceste institutii de control. La circa 5.000.000 de salariati in Romania (numar generos rotunjit in plus, mai exact al fi circa 4.300.000 salariati), rezulta ca din 50 de angajati unul este controlor, adica din 50 de angajati unul este politist politico-economic!
Aparent sunt doar controlori in domenii ale economiei, dar nu poate fi neglijata componenta politica a "afacerii" cu controale, pentru ca toate institutiile de control ale statului sunt controlate politic, oricata independenta politica ar clama ele.
Sub aparenta independenta a institutiilor de control exista un control politico-economic total al activitatilor economice si al persoanelor care desfasoara activitati economice. Intreprinzatorii privati fara conexiuni in cadrul statului mafiot sunt controlati periodic in scopul amendarii cu orice pret si al inchiderii afacerii, in timp ce, de exemplu, exista scoli care functioneaza fara aviz sanitar si trenuri suprer imputite, unde pozele nu ar avea relevanta pentru ca pozele nu au miros! Iar domeniilor private care tind sa inregistreze profit si nu pot fi sufocate de amenzi li se inventeaza noi taxe si impozite.
Alta componenta politica este relevata de sursa http://newsbv.ro/2013/07/16/toxicitatea-celor-15-000-institutii-control/, din 16.Iulie.2013:
"Astfel, sunt zeci de mii de funcționari publici care trebuie plătiți cu salarii mari din taxele şi impozitele pe care le plătesc românii, dar și din dubla impozitare a mediului privat. Iată o camarilă politică angajată în slujba partidelor politice, având sarcina de a fi „pușculiță” pentru unele dintre ele, dar plătită din banii românilor, fapt ce nu are nimic comun cu modelul statelor UE. La noi, statul se "străduiește” să dezvolte un mecanism prin care să pătrundă cât mai adânc în buzunarul românilor și nicidecum să facă viaţa acestora mai bună!"
Legile din Romania au fost facute in mod voit dificil de inteles si pline de ambiguitati, deci interpretabile. In plus, s-au prevazut amenzi uriase, pentru a se stimula colectarea... spagilor, mult mai mici decat amenzile, desi mult mai mari decat salariul minim pe economie. Astfel ca institutiile de control ale statului traiesc de pe urma terorismului economic aplicat agentilor economici privati sau simplilor cetateni. Aceste institutii sunt pline de paraziti imbogatiti de pe urma spagilor platite de cei care nu vor sa-si inchida afacerile, dar sa scape de amenzile ticaloase (de 5-10 ori mai mari decat spagile).
Este cunoscut cliseul "Pentru 2-3 indivizi care ne strica imaginea, sa nu acuzam intreaga institutie".
Dar realitatea ne arata, conform aceleiasi surse citate, ca:
"Potrivit datelor Comisiei Europene, economia subterană a reprezentat anul trecut în România 29,1% din PIB, fapt ce demonstrează că numărul mare al „instituțiilor de control” este lipsit de eficiență şi că nu aceasta este modalitatea de a reduce economia subterană. Ba mai mult, acestea sunt toxice, parazitare, deoarece numărul mare al controalelor nu face decât să încurajeze evaziunea fiscală, birocrația și corupția și în niciun caz să impună respectarea legii. Pentru statul român, cetățenii sunt prezumtivi „infractori”, din moment ce există peste 15.000 de instituții de control." [!!!]
Ca fapt divers, nu stiu daca supraveghetorii de la examenul de bacalaureat fac parte din institutiile de control "clasice", dar, dupa cum s-a vazut, si controlul la examenul de bacalaureat este generator de spaga.
Daca o economie subterana de 29,1% din PIB nu ilustreaza suficient coruptia generalizata din Romania, sa mai adaugam numerosii arestati din institutiile de control. Ar fi fost mult mai placut sa numaram condamnatii din institutiile de control, dar spagarii cu functii la stat au drepturi si, din motive care aproape ca ne scapa, nu pot fi condamnati mai devreme de 5-10 ani. Totusi, merita subliniat faptul ca au fost arestati, printre altii, procurori, judecatori si politisti, adica functionari in institutiile de control cu atributiile cele mai generale. In plus, printre arestati se numara multi sefi. Alt functionari arestati din institutiile de control ale statului mai sunt: angajati ai vamilor, angajati ai fiscului, angajati ai Garzii Financiare, angajati ai Inspectiei Muncii si ai Agentiei pentru Ocuparea Fortei de Munca (nu se mai desfiinteaza odata inutilul Minister al Muncii...), angajati ai Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (este aproape incontrolabila spagareala de nedescris si industria a documentelor false de aici!), angajati ai Oficiului pentru Protectia Consumatorilor, angajati ai APIA si asa mai departe (mai multe detalii cu NUME si SUME pe sursa: http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-10441879-cancerul-spagii-stat-institutiile-control-care-sugruma-mediul-afaceri.htm).
Doresc sa citez de pe aceasta ultima sursa mentionata cazul unei obscure doctorite din Botosani, modul in care aceasta isi desfasura activitatea de politista politico-economica si spagile fabuloase pe care le incasa:
"Iunie 2011 Doctoriţa Liliana Teodoroiu (56 ani) din Botoşani a primit, zilele trecute, titlul de „Regina a şpăgii” din România. Ea ar fi primit o şpagă zilnică de 3.000 de euro, fiind angajată a Casei de Pensii Botoşani, unde întocmea dosare pentru persoanele cu handicap. Bolnavii care nu dădeau şpagă, erau fie amânaţi, fie nu li se acorda certificatul cuvenit. În schimb, primeau titluri de handicapat români sănătoşi, buni de muncă. Taxa minimă era de 100 de euro, iar în fiecare zi, Liliana Teodoroiu avea şi câte 30 de pacienţi, spun anchetatorii, care au calculat că doctoriţa primea sume şi mai mari, dar şi alte cadouri precum: curcani, bijuterii, parfumuri sau haine. Anchetatorii au anunţat că au găsit sume fabuloase (sute de mii de euro) cash în casa inculpatei, dar şi că există informaţii potrivit cărora femeia îşi cumpăra apartamente, prin oraşele din ţară, aproape în fiecare lună."
Deci o nimeni incasa 3.000 de euro spaga pe zi [!!!] si isi cumpara apartamante in fiecare luna! Daca utilizam pentru calcul modicul numar de 200 de zile lucratoare pe an (desi, la banii astia, probabil ca doctorita ar fi vrut sa fie 15 zile lucratoare pe saptamana), doctorita incasa
3.000 euro x 200 zile lucratoare pe an = 600.000 de euro anual!!!
Oare de cati ani elibera Liliana Teodoroiu certificate de handicapat contra spaga? Oare cum se poate recupera prejudiciul produs de aceasta persoana? Oare cum de este totul atat de simplu pentru aceasta persoana si pentru toti cei ca ea? Cum poate detine o persoana puterea absoluta de a da certificate de handicapat pentru persoane sanatoase si, in acelasi timp, sa amane sau sa refuze certificatul de handicapat celor in drept, fara sa fie reclamata si fara sa fie luata la intrebari? Cate institutii ale statului au protejat comportamentul ticalos al acestei "salvatoare de vieti"? Cat de mult dureaza in statul mafiot constatarea si penalizarea unor ticalosii evidente, cum este cea descrisa mai sus?
Tot pe tema spagilor in forma continuata, mai reamintesc evaziunea fiscala totala din piete, desfasurata la vedere si patronata integral de institutiile de control ale statului mafiot.
In concluzie, conform sursei http://incomemagazine.ro/articles/romania-stat-politienesc-exista-101-institutii-de-control-la-nivel-central-plus-cateva-mii-in-teritoriu:
"In Romania nimeni si nimic nu a scapat de ochiul vigilent al legiuitorilor care au infiintat sute de agentii, autoritati, directii sau servicii ce au scopul de a controla... saracia. De cele mai multe ori acestea se calca pe picioare fara ca macar angajatii sa inteleaga delimitarea atributiilor. Asa se face ca de cand se naste si pana moare, de acasa pana la serviciu, de la studii pana la propria firma romanul nu scapa de institutiile de control."
Nimeni nu a scapat de ochiul vigilent al legiuitorilor, cu exceptia coruptilor, care fac... legea in Romania prin politia politico-economica.
Imixtiuni politice in institutiile de control ale statului, conform sursei
RăspundețiȘtergerehttp://incomemagazine.ro/articles/romania-stat-politienesc-exista-101-institutii-de-control-la-nivel-central-plus-cateva-mii-in-teritoriu
"Un alt aspect al presiunii institutionale asupra cetatenilor romani este ca majoritatea institutiilor sunt controlate politic, astfel ca o parte din controale nu sunt tematice, ci cu „tema”. In acest sens, Comisia Europeana a atentionat Romania in cazurile a doua institutii, ANCOM si ANRE, in ceea ce priveste modalitatea de functionare a acestora si modul in care politicul infiinteaza, desfiinteaza si stabileste reglementarile de functionare a acestora. Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii, ANCOM, a fost infiintata de guvern in luna martie 2009, dupa ce Comisia Europeana a atentionat Romania ca decizia fostului Cabinet de a demite presedintele Autoritatii Nationale de reglementare si de a restructura institutia reprezinta o grava incalcare a independentei acestui organism. In noua structura, autoritatea de reglementare in domeniu functioneaza sub control parlamentar, cu o conducere numita de seful statului la propunerea guvernului."
"Este stiut faptul ca Parlamentul poate desemna comisii de ancheta ori de cate ori exista situatii care impun acest lucru. Dar pe langa aceste comisii de control parlamentar in subordinea acestuia exista o serie de institutii care au atributii in aceasta directie. Din lista institutiilor aflate sub control parlamentar enumeram Curtea de Conturi, care deruleaza controlul financiar la institutiile de stat, CNVM - Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare care are controlul pietei de capital, desi multi dintre politicieni sunt activi in domeniul bursei. Bataia pentru posturile parlamentare de la BNR a fost deja cunoscuta atunci cand liberalul Bogdan Olteanu a fost propulsat in Consiliul de Administratie la BNR, care deruleaza activitati de control ale sistemului bancar din Romania."
Howdy, There's no doubt that your website might be having internet browser compatibility issues. Whenever I take a look at your web site in Safari, it looks fine however when opening in Internet Explorer, it's
RăspundețiȘtergeregot some overlapping issues. I just wanted to give you a quick heads
up! Other than that, great site!
Here is my blog; James Bond Movies