USL incearca sa creeze 1 milion de locuri de munca... desfiintate.
Se pare ca in programul USL folosit cu succes la prostit naivii in ultima campanie electorala s-a strecurat o greseala: obiectivul USL nu este de a crea 1 milion de locuri de munca, ci de a desfiinta 1 milion de locuri de munca.
Conform declaratiilor prezidentiale la conferinta de presa de ieri 26.August.2013, somajul in iunie 2013 era de 7,6%, iar in iulie s-au mai inregistrat 29.000 de someri, deci somajul ar ajunge la 8%.
Totusi, obiectivul USL de a avea 1 milion de someri inregistrati oficial este foarte greu de atins. Nu pentru ca nu ar exista in Romania peste 6,5 milioane de persoane apte de munca fara loc de munca (sursa: http://lmar2010.blogspot.ro/2013/04/somajul-real-in-romania-40.html), adica somaj real de 40%!!! Dar statisticile oficiale opereaza cu parametri care permit masluirea crancena a realitatii.
Astfel:
1. O persoana care termina liceul, chiar daca nu se angajeaza, nu este somer atat timp cat nu se inregistreaza ca atare la ANOFM.
2. O persoana poate termina liceul fara sa aiba o meserie la baza; sau poate termina liceul obtinand calificarea intr-o meserie expirata, care nu se cere nicaieri pe piata muncii. Persoana poate urma cursuri de calificare (de exemplu renumitul curs de dulgher, pe o piata a constructiilor in stagnare si fara perspective de extindere). In acest caz, persoana apare ca fiind "ocupata".
3. Persoanele care ies din perioada in care primesc indemnizatie de somaj ies in general si din evidentele ANOFM, deci scade somajul!!!
4. Conform sursei http://m.antena3.ro/romania/ministrul-muncii-rata-somajului-a-inceput-sa-scada-in-august-225785.html, Mariana Campeanu "denunta" statisticile ESA pentru ca "iau în calcul şi persoanele în căutare de lucru şi disponibile a accepta în următoarele două săptămâni un loc de muncă"!!! Pai, madam Sinistru al Muncii, ce e in neregula in asta? Somer este cetateanul fara loc de munca, cu atat mai mult cel care nici macar nu mai este indemnizat de stat! Cat tupeu si cata neobrazare aveti ca sa ignorati in numele statului persoanele fara loc de munca si fara venituri? Asa rezolvati problema somajului: scotand din evidentele ANOFM pe cei care in continuare nu au loc de munca dar nu mai primesc indemnizatie de somaj de la stat? Eu nu am loc de munca de aproape 5 ani. Sunt sau nu somer pentru dumneavoastra si pentru statul roman? Daca v-ati da demisia si s-ar desfiinta inutilul Minister al Muncii v-as fi recunoscator.
Mariana Campeanu "are glume" in continuare cu cei fara loc de munca. Conform sursei http://www.ziare.com/locuri-de-munca/oferte-locuri-munca/ministrul-muncii-sunt-locuri-de-munca-dar-multi-prefera-sa-stea-in-somaj-decat-sa-le-accepte-1248300, la o bursa a locurilor de munca din judetul Hunedoara (26.Iulie.2013), madam Campeanu declara:
"Foarte multe persoane, trebuie sa o recunosc, chiar daca am sa le supar, prefera sa ramana in somaj o perioada maxima de timp decat sa accepte, nu sa caute, sa accepte un loc de munca ce li se ofera. Coada cea mai mare era la vize ca sa ramana in somaj si nu ca sa stea la coada sa gasesca un loc de munca si, ca atare, dupa fiecare bursa a locurilor de munca raman multe locuri de munca neocupate"
Madam Campeanu, era mai bine sa aflam ce salarii sunt oferite la acele mizerii de locuri de munca. Nu cred ca ar prefera sa stea lumea acasa pe indemnizatia de somaj daca li s-ar oferi locuri de munca cu salarii pornind de la 800 de euro. Cate locuri de munca de necalificati si cate locuri de munca platite cu salariul minim pe economie erau puse la bataie (ca sa nu mai vorbim de conditiile mizerabile de munca), de prefera lumea sa stea acasa? Nu va convine ca lumea nu accepta munca in conditii sclavagiste in secolul 21? Nu toti au sansele fiilor dumneavoastra: Flavius Cristian, director în cadrul RAR ("deferit justiţiei de DNA, într-un dosar legat de supraevaluarea unui teren cumpărat de RAR", sursa: http://www.mediafax.ro/social/mariana-campeanu-despre-fiul-sau-deferit-justitiei-de-dna-sunt-convinsa-de-nevinovatia-lui-10906864), şi Remus-Catalin Campeanu, consilier PNL în Consiliul General al Municipiului Bucuresti şi sef de cabinet la ANPC. Mai bine plecati cu minister cu tot, sau macar stati in concediu fara plata 11 luni din 12 pe an. Faptul ca lumea prefera sa stea acasa arata ca statul roman din care faceti parte a creat un sistem ticalos prin care lumea este demotivata sa lucreze.
In plus, madam Campeanu ignora situatia grava din judetul Hunedoara, confruntat cu o lipsa crancena a locurilor de munca: in timp ce la bursa lu' Peste se ofereau 336 de locuri de munca, la nivelul judetului, conform sursei http://www.mesagerulhunedorean.ro/rata-somajului-a-crescut-usor-in-iulie,
"la sfârşitul lunii trecute, numărul total al şomerilor din judeţ a ajuns la 11.597, din care 5.214 sunt indemnizaţi, iar 6.383 sunt neindemnizaţi. Dar, dintre cei peste 6.300 de hunedoreni care au pierdut indemnizaţia de şomaj, 2.776 beneficiază de ajutorul minim garantat"
"Superb": la nivelul judetului Hunedoara sunt 11.597 someri si se ofera 336 de locuri de munca. Iar Sinistrul Muncii (Mariana Campeanu) afirma ca 11.000 de persoane vor sa stea acasa pe banii statului! Impoziteaza-i pe toti, madam Campeanu cu 100%, ca nu mai au guvernul Ponta si administratiile locale bani de furat!
Imi "place" si rolul de vataf al banilor publici jucat de Uniunea Europeana, care taxeaza inutil cetatenii desi nu prea stie ce sa mai faca cu banii. Conform sursei http://www.mediafax.ro/politic/atac-dur-al-lui-basescu-la-liderii-usl-s-au-intors-nervosi-din-concediu-somajul-e-in-crestere-e-timpul-ca-ponta-sa-guverneze-nu-sa-televizeze-reactia-premierului-11272911, Consiliul European a alocat la nivelul Europei 6 miliarde de euro, iar Comisia Europeana a alocat 2 miliarde de euro pentru reducerea somajului in randul tinerilor in perioada 2014-2015. Daca se reduceau taxele, iar banii (8 miliarde de euro) ar fi ramas la cetateni, atunci crestea si consumul, adica cererea de produse, care ar fi dus la cresterea productiei si la crearea de locuri de munca. Sau, oricum, avand bani mai multi cetatenii ar fi trait mai bine. Dar la nivelul UE, la fel ca si la nivelul statelor UE, guvernantii nu se simt bine daca nu au depozite de bani publici pentru a-i risipi dupa bunul plac.
Nu stiu ce rahat de masuri eficiente se vor lua pentru reducerea somajului in randul tinerilor, dar cele 8 miliarde sigur se vor volatiliza. Poate incearca si UE metoda romaneasca de reducere a somajului, doar pe hartie...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu