Salariul lunar minim net pe economie este stabilit prin lege in acest moment la 601 lei. Din nou refac niste calcule aritmetice simple.
Salariul lunar minim net pe economie transformat in euro este (la cursul oficial de ieri, 23.Septembrie.2013, 1 euro = 4,47 lei, conform sursei http://www.cursbnr.ro/)
601 / 4,47 = 134,45 euro/ luna.
Salariul anual minim net pe economie este
134,452 x 12 luni = 1.613,42 euro/ an.
Salariul minim net pe economie castigat dupa 50 de ani de munca onesta (sa zicem intre 18 si 68 de ani) este
1613,42 x 50 ani = 80.671,14 euro.
Este o gluma sa ne imaginam ca o persoana care munceste pentru un astfel de salariu are parte de un trai decent! Dar sa ne imaginam totusi ca un salariat care castiga circa 135 de euro pe luna mananca, se imbraca, se incalta si plateste facturi de 85 de euro lunar (cheltuieli pentru medicamente, vacanta, distractie si altele sunt excluse). Nu stiu cum reuseste cineva sa traiasca decent si cum se alimenteaza sanatos cheltuind mai putin de 3 euro pe zi (Inclusiv facturile! Sa ne spuna guvernantii si parlamentarii!), dar in acest fel poate economisi 50 de euro ca sa-si ia candva casa.
Asta inseamna anual 600 de euro economisiti, adica 30.000 de euro in 50 de ani. Deci omul isi poate lua o garsoniera sau doua camere pe la sfarsitul vietii, in caz ca are o viata asa de lunga.
Acesta este traseul propus de statul mafiot totalitar roman celor care doresc sa traiasca din munca onesta.
Dar exista si scurtaturi pentru cei care doresc sa se imbogateasca rapid. Important de retinut: toate scurtaturile presupun incalcarea legii! O astfel de scurtatura este prezentata mai jos. Conform sursei http://www.telegrama.ro/eveniment/item/12076-fost-ofiter-si-fost-politist-prinsi-luand-spaga-de-la-trei-candidati-de-la-scoala-de-agenti-vasile-lascar-campina,
"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Serviciul Teritorial Ploieşti efectuează cercetări penale faţă de inculpaţii Ana Gabriela Voicu, fost ofiţer şi cadru didactic în cadrul Şcolii de Agenţi de Poliţie “Vasile Lascăr” din Câmpina, şi Mihail Micu, fost agent de poliţie, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă, informează un comunicat al DNA.
Din ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale, întocmită de procurori, a rezultat că, în cursul lunii septembrie 2013, inculpaţii i-au pretins unei persoane suma totală de 75.000 de euro pentru ca în schimb să intervină pe lângă persoanele abilitate din cadrul Şcolii de Agenţi de Poliţie din Câmpina, pe lângă care Voicu Ana Gabriela a lăsat să se creadă că are influenţă, astfel încât persoana de la care s-au pretins banii şi alţi doi candidaţi (respinşi la concursul de admitere din luna respectivă) să fie admişi în această unitate de învăţământ. Suma totală pretinsă a reprezentat câte 25.000 de euro pentru fiecare candidat."
Diferenta de bani intre 75.000 de euro spaga pentru o admitere si 80.671,14 euro dupa 50 de ani de munca este mica. Diferenta de timp intre un an si 50 de ani este in schimb uriasa!
Constat din nou ca viata in Romania este o invitatie continua la incalcarea legii!
Si acum ce ar trebui sa credem, ca spagarii prezentati mai sus sunt la prima abatere?
Si daca spaga se da la Şcoala de Agenţi de Poliţie, atunci ce fel de agenti de politie ies de acolo? Probabil niste agenti foarte bine pregatiti pentru... spaga!
Si daca pentru admiterea la Şcoala de Agenţi de Poliţie se dau 25.000 de euro spaga, cati bani produce lunar un agent de politie corupt pentru ca o astfel de investitie sa fie rentabila? Intrebare retorica: urmareste un astfel de agent de politie apararea legii sau sabotarea legii in interes personal?
Ne putem imagina ca traim intr-o societate echitabila atunci cand se dau astfel de spagi la Şcoala de Agenţi de Poliţie? Cati agenti de politie au ajuns in sistem in urma unor astfel de practici?
In lipsa autostrazilor, statul mafiot totalitar are grija sa mareasca mereu amenzile pentru incalcarea regulilor de circulatie, propunand recent amenzi record de 16.000 de lei care au scandalizat pe toata lumea (sursa: http://www.luju.ro/dezvaluiri/evenimente/sanctiuni-extreme-in-legea-circulatiei-amenzi-de-pana-la-16-000-lei-permisul-va-fi-suspendat-daca-soferii-nu-dovedesc-ca-au-platit-amenda-in-30-de-zile-iar-soferii-care-produc-accidente-rutiere-dupa-ce-au-trecut-pe-rosu-risca-sa-ramana-fara-permis-de-cond).
In schimb pentru coruptie nu exista amenzi!!! Cum sa legifereze parlamentarii corupti si reprezentanti ai unor interese economice corupte amenzi impotriva coruptiei? Banii castigati din coruptie trebuie sa ramana la infractor, iar pagubele rezultate din coruptie se factureaza in forma continuata catre contribuabili sub forma de taxe si impozite.
Recent, pe 19.Septembrie.2013, conform sursei http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-anticoruptie-15613120-valcea-primarul-suspendat-emilian-francu-condamnat-suspendare-pentru-mita-revenit-primarie.htm,
"Tribunalul Bucuresti l-a condamnat pe Emilian Francu la patru ani de inchisoare cu suspendare pentru luare de mita, primarul fiind eliberat dupa cinci luni de inchisoare.
Potrivit legislatiei in vigoare, Francu se poate intoarce in functia de primar daca instanta nu a dispus o interdictie in acest sens. Joi, Emilian Francu a fost primit cu aplauze de catre colegii din organizatia municipala a PNL Valcea, el declarand ca vrea sa continue proiectele incepute in timpul mandatului sau in municipiu."
Deci chiar asa: in cadrul statului mafiot totalitar roman pentru coruptie nu exista amenzi, ci aplauze!!!
"Traiasca" imorala justitie mafiota si coruptia!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu