Sotii Ceausescu au fost impuscati in 1989 pentru ca, printre altele, ar fi avut in strainatate conturi de 1 miliard de dolari, bani care ar fi fost obtinuti fraudulos. Desi Parlamentul Romaniei a conluzionat in urma unei anchete ca acest lucru este fals, ramane totusi faptul ca in 1989 trebuiau pedepsite cu moartea cei care produc astfel de pagube sau cei care fura la un astfel de nivel.
Intre timp, odata desavarsita Revolutia Infractorilor din 1989, mentalitatea autoritatilor fata de pagubele sau furturile de un asemenea nivel s-a schimbat in mod surprinzator. Legile din ziua de azi sunt facute pentru mega si giga infractori si au doua scopuri:
1. Neincriminarea unor fapte antisociale extrem de grave, cu consecinte globale pentru intreaga societate.
2. Daca unele fapte antisociale grave sunt totusi incriminate, atunci pedepsele sunt aberant de blande, astfel incat vinovatii sa nu aiba de suferit cu adevarat.
Una dintre situatiile extrem de grave petrecute in Romania, despre care am mai vorbit, este distrugerea padurilor romanesti. Conform sursei http://www.recolta.eu/in-romania-s-au-distrus-paduri-in-valoare-de-8-miliarde-de-euro/,
"Aproximativ 400.000 de hectare de pădure au fost distruse în România în ultimii ani, ceea ce reprezintă o pagubă de peste 8 miliarde de euro. O suprafață mult mai mare este însă în pericol de a fi devalizată în perioada următoare".
Ca o paranteza, din cele de mai sus rezulta ca un metru patrat de padure costa 2 euro, adica aproximativ 9 lei.
Uluitoare este insa evolutia societatii romanesti: de la indignarea generala din 1989 impotriva "dictatorului" acuzat pe nedrept ca ar fi avut 1 miliard de dolari, la apatia generala atunci cand s-a produs o paguba de 8 miliarde de euro numai in domeniul forestier!!!
Folosind paritatea oferita de sursa http://www.valutabnr.ro/convertor-valutar.php, adica un euro = 1,3554 dolari, aflam ca paguba forestiera de 8 miliarde de euro inseamna 10,84 miliarde de dolari!!!
Cat de rationala mai poate fi considerata o societate care tace stiind ca s-a comis o astfel de grozavie?!?
Cat de credibili mai pot fi considerati mascaricii protestatari care pierdeau noptile de "grija" mediului in cazul Tomatei Montane? Pentru ca, daca le-ar pasa intr-adevar de mediu, nu ar fi timpul pierdut: conform sursei citate,
"modificarea Codului Silvic, propus de Departamentul pentru Ape, Păduri şi Piscicultură din Ministerul Mediului nu este în măsură să protejeze sectorul silvic de la noi";
"proiectul de ordonanță care își propune să reglementeze acest domeniu nu creează un cadru legal de implementare a managementului forestier durabil în toate pădurile, condiţie impusă de organismele internaţionale şi însuşită de Uniunea Europeană"; şi nici "crearea unui cadru legal necesar stopării distrugerii pădurilor”;
"alte sute de mii de hectare sunt expuse distrugerii, având în vedere că 500.000 de hectare nu sunt păzite şi nici administrate".
Dupa cum vedem, 400.000 de hectare de paduri au fost deja distruse (cunoastem deja imaginile televizate cu versanti intregi defrisati) si alte 500.000 de hectare de padure sunt gata sa fie exterminate (adica o alta paguba de 10 miliarde de euro sau de 13,554 miliarde de dolari), beneficiind de vidul legislativ creat si intretinut de statul mafiot totalitar roman!!! Statul a inchis ochii in forma continuata desi crima organizata din domeniul forestier se petrece la vedere!
Probabil ca dupa exterminarea padurilor vor veni ecologistii lu' Peste cu indemnuri la voluntariat, la plantat puieti pentru refacerea fondului forestier ca sa aiba infractorii ce sa taie in continuare.
Din cate vad, numai in domeniul forestier "dictatorul" a lasat o "mostenire dezastruoasa" in valoare de 18 miliarde euro (adica 24,394 miliarde de dolari)!!! De aceea, daca "dictatorul" a fost "judecat" si mitraliat pentru asa ceva, atunci si actualii nemernici care pustiesc si jefuiesc acum Romania la propriu (latrand propagandistic continuu la televizor ca "nu sunt bani") ar trebui judecati si mitraliati la zidul de la Targoviste dupa reintroducerea pedepsei cu moartea in Codul Penal.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu