Conform sursei http://www.hotnews.ro/stiri-esential-15759232-traian-basescu-face-declaratie-presa-marti-18-30.htm, Traian Basescu a pus in evidenta urmatoarele situatii:
1. Basescu a reiterat faptul ca in vara lui 2012 USL a incercat sa dea o lovitura de stat.
2. Despre Victor Ponta (prim ministru) si Crin Antonescu (presedintele Senatului): "Amandoi sunt ca doi bebelusi din punct de vedere a intelegerii functionarii institutiilor unui stat democratic"!!!
3. Crin Antonescu nu a semnat acordul de colaborare institutionala, desi "Acest acord nu spune nimic altceva decat sa respectam Constitutia si regulile statului de drept".
4. Presedintele nu a fost consultat, conform legii, atunci cand s-a propus schimbarea unui procuror: "Cand premierul ordona 'schimbati un procuror sef care e cu delegatie si puneti omul meu', iar ministrul si procurorul general executa, mai suntem in fata consolidarii independentei Justitiei?"
Conform sursei http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/ponta-papici-a-facut-dosare-politice-de-ce-trebuie-sa-i-tinem-pe-toti-basistii--24769.html, Victor Ponta a spus
"De ce trebuie să-i ţinem pe toţi băsiştii care au făcut dosare politice după ce le-a expirat mandatul? Eu susţin că Daniel Morar, cu Papici şi cu ai lui au făcut dosare politice anul trecut când au luat oamenii şi i-au pus să jure cu mâna pe Biblie pentru că au votat la referendum, sunt dosare de poliţie politică. Am spus-o şi o spun mereu. Să se supere Macovei şi mama lui Macovei"
5. Avocatul poporului nu-si exercita atributiile si nu ataca la Curtea Constitutionala legile neconstitutionale, de exemplu noua lege a insolventei! Daca un functionar public nu-si exercita atributiile sau si le exercita gresit si cu rea credinta, cine trebuie sa-l sanctioneze sau sa-l demita sau sa ceara anchetarea lui in justitie?
6. Victor Ponta s-a amestecat, de multe ori fara mandat, in problemele de politica externa, desi Constitutia spune ca Presedintele Romaniei reprezinta tara in aceste probleme. Rezultatele au fost dezastruoase. Numai in Kazahstan VictorPonta a cedat circa 400 de milioane de dolari din datoria Rompetrol faţă de România!
"Decizia nr. 784 din 2012 a Curţii Constituţionale, care spune: „În exercitarea atribuţiilor constituţionale, preşedintele României participă la reuniunile Consiliului European, în calitate de şef al statului. Poate delega primului-ministru”. Şi mai departe, spune: „Rolul Guvernului în politica externă este unul mai degrabă tehnic, el trebuie să urmeze şi să îndeplinească obligaţiile la care România s-a angajat la nivel de stat”. Ori singurul care poate angaja România la nivel de stat, conform Constituţiei României, este preşedintele României. Potrivit Articolului 80, aliniatul 1 din Constituţie, preşedintele României reprezintă statul român, ceea ce înseamnă că în planul politicii externe, conduce şi angajează statul. Este din decizia Curţii Constituţionale."
Daca un functionar public nu-si exercita atributiile sau si le exercita gresit si cu rea credinta, cine trebuie sa-l sanctioneze sau sa-l demita sau sa ceara anchetarea lui in justitie?
7. Traian Basescu despre Victor Ponta si Sorin Oprescu:
"Nu pot să stau în remorca unui mitoman cum e Victor Ponta şi să fim amândoi etichetaţi la fel. Omul acesta zâmbeşte, râde, e un Oprescu de mai proastă calitate. Măcar Oprescu are mai mult umor. Nici ăla nu face nimic şi tot cu şmecherii de pe malul Dâmboviţei... La fel şi Ponta. Numai că el se pare că nu e chiar de pe malul Dâmboviţei şi mai neevoluat în modul în care exersează clovneria la nivel de şef de guvern. Cel mai ridicol e când spune „Ne trebuie pactul”, dar v-am dat doar câteva exemple cum îl face pulbere în comportament."
8. Varujan Vosganian e deasupra legii. "Iar astăzi vedem un Varujan Vosganian care ar fi dat şi zece funcţii de ministru, numai să nu-şi piardă imunitatea. Proastă calitate, de politician, desigur. Nu a păcălit pe nimeni, nici pe cei de la Bruxelles, nici ambasadele, nici pe nimeni."
9. Dosarul referendumului reprezinta o epopee a furtului in campanii!!! "Ce citim în acel rechizitoriu al alegerilor, care sunt un act politic, reprezintă un act politic, este o poză a modului cum se fraudează alegerile. Vă spun cu certitudine că la fel au fost fraudate şi prezidenţialele din 2009 - şi nu vreau să merg mai departe."!!! "Resping orice joc murdar, în care vreun politician spune: „Au fost anchetaţi cei care au votat pentru demitere”. Nu, au fost anchetaţi cei care au încălcat legea, Legea electorală, Legea referendumului. Au fost încălcate grosolan, a fost strivit sub o maşinărie de partid cel mai democratic act al cetăţenilor unei ţări: votul."!!!
10. Avem o legislatie care permite furtul la alegeri!!! "Tinta trebuie să fie cum promovăm o legislaţie care să nu mai permită furtul la alegeri."
Oare, alaturi de furtul la alegeri, nu ar trebui sa avem o legislatie care sa interzica si furtul banilor publici?
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu