miercuri, 6 noiembrie 2013

Hotiile globale organizate de statul mafiot, decontate din bani publici

Romania nazista postdecembrista continua politica de exterminare a propriilor cetateni si in 2014.

Politica statului se va baza in continuare pe aceleasi principii: guvernare voit ineficienta pentru favorizarea marilor intractori de la stat si majorari de taxe si preturi, in scopul exterminarii cetatenilor.

Pentru 2014 se anunta scumpiri la produsele de baza, care vor afecta in primul rand pe cei cu venituri reduse. Se vor scumpi carburantii, energia electrica, gazele, implicit alimentele (s-a avansat o crestere de 7% la produsele alimentare); in plus, datorita majorarii accizelor se vor scumpi alcoolul si tutunul.

Statul este in evidenta criza de bani. Ponta (primul sinistru) anuntase pe 25.Octombrie.2013 ca "Incasarile la buget sunt mai mici cu 3,8 miliarde lei" (sursa: http://economie.hotnews.ro/stiri-finante-15886478-victor-ponta-incasarile-buget-sunt-mai-mici-3-8-mld-lei-nu-avem-toti-banii-care-doream.htm). De unde si aparenta justificare a majorarii impovararii fiscale a populatiei.

Ponta insa nu sufla o vorba despre proasta guvernare centrala si locala, despre politicile ticaloase de cheltuieli ale statului, despre banii publici aruncati in bataie de joc pe proiecte paguboase, inutile, voit costisitoare; despre managementul criminal din firmele de stat, impotriva oricarei idei de eficienta (eficienta asa zis specific capitalista).

Exemple:

1. Loteria romana. Conform sursei http://www.finantistii.ro/companii/in-alte-parti-loteria-tine-statul-in-viata-in-romania-e-invers-74035,

"Notiunea nu a existat in vocabularul fostelor conduceri ale Loteriei Romane, care s-au axat pe cheltuirea banilor, prin achizitii supraevaluate, si mai putin pe cresterea incasarilor companiei." [!!!]

Pai, bai, Ponto, nici nu mai zic ca ar trebui arestati toti rahatii care ocupa functii de conducere si provoaca voit pierderi firmelor de stat (chiar si in cazul tau, cu tine la guvernare statul a incasat mai putin cu 3,8 miliarde de lei, dupa cum zici); dar, totusi, cand aveti de cand sa introduceti criterii de eficienta in functionarea statului?

2. Ministerul Sanatatii. Conform sursei http://www.ziartricolorul.ro/ministerul-sanatatii-praduit-de-contabilul-pederast-eugen-nicolaescu/,

"... procurorii DNA consideră că, în perioada 2006-2007, prin supraevaluarea unor aparate de dializă şi a unor computere-tomograf, intrate în dotarea unor spitale judeţene, Nicolăescu a fraudat bugetul statului cu aproximativ 50 de milioane de euro. Mai mult decît atît, dar alte 25 de milioane de euro urmează să îi fie imputate lui Eugen Nicolăescu – acestea rezultă din atribuirea unor contracte de renovare a unor clădiri din proprietatea Ministerului Sănătăţii, cu încălcarea aceloraşi norme ale Legii achiziţiilor publice. În dosar mai sînt cercetate alte 5 persoane, care, în acel moment, ocupau funcţii de conducere în minister."

De asta se maresc taxele si preturile in 2014, ca sa deconteze populatia hotiile lui Nicolaescu?

3. Mafia carnii. Conform sursei http://www.dcnews.ro/2013/11/cine-este-profesorul-de-evaziune-din-dosarul-mafia-carnii/,

"O persoană din dosarul “mafia cărnii” este anchetată în alte trei dosare de evaziune fiscală. Prejudiciul adus de aceasta se ridică la 147,44 de milioane de euro. Cetățenia română i-a fost retrasă în vară pe motiv de securitate națională. Este vorba despre libanezul Said Baaklini, un vechi client al procurorilor."

Ponto, in loc sa existe o legislatie si un control care sa previna existenta unei mafii a carnii, exista majorari de taxe si preturi in 2014 (la fel ca si in anii precedenti)?

4. Nereguli in achizitiile publice. Conform sursei http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/Curtea+de+Audit+a+UE+Nereguli+privind+achizitiile+publice+si+dez,

"Curtea de Conturi a UE a constatat că sistemul privind fondurile de dezvoltare rurală în România este „ineficace”, iar procedurile de achiziţii publice prezintă numeroase nereguli, potrivit raportului privind exerciţiul financiar 2012, prezentat marţi [05.Noiembrie.2013] la Luxemburg."

"În ceea ce priveşte cheltuielile aferente dezvoltării rurale, dintre cele 160 de operaţiuni cuprinse în eşantion, 101 (63%) erau afectate de eroare, potrivit raportului citat de Mediafax.

Curtea a apreciat că, pentru majoritatea operaţiunilor afectate de eroare, autorităţile naţionale dispuneau de informaţii suficiente care să le fi permis detectarea şi corectarea erorilor respective."


Nereguli:

4.1. Incalcarea normelor privind achizitiile publice:
4.1.1. Neconformitatea cu documentatia de atribuire;
4.1.2. Nerespectarea principiului tratamentului egal;

4.2. Deficienţe în ceea ce priveşte procedurile de achiziţii publice derulate în România;

4.3. Deficiente privind eficacitatea sistemului de dezvoltare rurală din Români:
4.3.1. Deficienţe "la nivelul controalelor administrative privind condiţiile de eligibilitate şi angajamentele, cum ar fi nedetectarea TVA neeligibil sau a dublei finanţări";
4.3.2. Autorităţile de control au făcut o „evaluare insuficientă a caracterului rezonabil al costurilor” proiectelor;
4.3.3. Deficiente "în aplicarea reducerilor sau a recuperărilor de fonduri";
4.3.4. "Curtea a subliniat „calitatea nesatisfăcătoare a controalelor la faţa locului” şi deficienţe la nivelul conceperii şi al implementării sistemului de control pentru verificările în materie de ecocondiţionalitate";

4.4. "În ceea ce priveşte Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), Curtea a observat că datele raportate de organismul de certificare din România nu erau „fiabile”. Prin urmare, Curtea a reefectuat inspecţiile organismului de certificare şi a identificat cauze de neeligibilitate în 5 dintre cele 10 cazuri controlate."

Ponto, doar atat: din moment ce, de exemplu, controalele la fata locului sunt de calitate nesatisfacatoare, inseamna ca sunt mana in mana controlatii cu cei care controleaza si isi impart fondurile furate. De asta trebuie marite taxele si preturile in 2014? Nu vrei mai bine sa dai o lege, de exemplu, prin care functionarii publici care nu-si fac datoria sa primeasca interdictie de a se mai angaja la stat pentru 20 de ani?

5. Dispretul Rovanei Plumb fata de eficienta. Conform sursei http://www.ziuanews.ro/stiri/rovana-plumb-deconteaza-rampe-pentru-persoane-cu-handicap-la-pret-de-duster-106735,

"Pentru cele două rampe destinate persoanelor cu handicap, Rovana Plumb va scoate din casieria ministerului, nici mai mult, nici mai puţin de 25.000 de euro. Preţul este enorm, dacă ţinem cont că cele două rampe, cu montaj cu tot, nu pot costa împreună mai mult de 2.000 de euro. Când unul dintre subalternii Rovanei Plumb i-a atras atenţia că preţul este uriaş şi s-ar putea să afle presa, ministrul a replicat că "nu mai pot eu că află presă şi că se scrie într-o fiţuică sau alta, așa că poată să scrie ce vrea pentru că eu sunt ministru şi fac ce vreau". Cu cei 25.000 de euro destinaţi amplasării celor două rampe pentru persoane cu handicap se poate achiziţiona, fără probleme, două autoturisme Duster. Trebuie precizat că Rovana Plumb are slăbiciune pentru achiziţiile supraevaluate decontate din banii publici şi ZIUAnews a semnalat de mai multe ori despre fondurile risipite pe servicii şi bunuri inutile."

De asta se maresc taxele si preturile in 2014, ca sa poata arunca madam Plumb cu banii publici dupa bunul plac?

6. Renovari fictive si supraevaluate. Conform sursei http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Justitie/Renovari+fictive+la+Spitalul+Obregia+din+Capitala++Presedintele+ANL+a+fost+retinut,

"O fraudă de peste 5 milioane de lei a fost constatată la spitalul Alexandru Obregia din Capitală. Șapte persoane sunt cercetate în acest caz. Printre ele se află și fostul manager al unității, George Marcu, actualul șef al Agenției Naționale pentru Locuințe."

"Lucrările respective au fost supraevaluate, iar apoi au fost urmate de înregistrarea unor cheltuieli fictive şi de cesionarea societăţilor prestatoare către terți în vederea împiedicării verificărilor fiscale.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este estimat la 3.800.000 lei în dauna instituţiei sanitare şi la 1.400.000 lei în dauna bugetului de stat."


Nici nu vreau sa mai detaliez ticalosiile de la Oltchim, Hidroelectrica, autostrazi, CFR si tot asa la infinit.

Citind stirile despre hotii si prejudicii vedem ca toti "managerii" de la stat sau care fac afaceri cu statul sunt "doctori" in furtul banilor publici. In 1990, dupa disparitia vechiului regim, se vorbea despre competenta si retehnologizare. In afara de competenta in domeniul furtului banilor publici si "retehnologizare" prin demolare nu am vazut nimic.

Dar asta nu inseamna ca este normal ca hotia patronata de statul mafiot sa fie decontata cu bani publici, cu taxe si preturi majorate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu