Zilele acestea, cu tot respectul pentru cei de buna credinta care au murit si au suferit in speranta unei schimbari in bine in Romania, se implinesc 24 de ani de la Revolutia Infractorilor.
Momentul decembrie 1989 a adus, dupa parerea mea, urmatoarele schimbari in bine:
1. Posibilitatea de a pleca nestigheriti a celor care nu doresc sa plateasca taxe si impozite hotilor de bani publici de la putere;
2. Dreptul de a alege prin vot.
Momentul decembrie 1989 a adus, dupa parerea mea, urmatoarele schimbari in rau:
1. Amplificarea infractionalitatii in toate domeniile, dominata de infractionalitatea angajatilor statului;
2. Crearea statului mafiot totalitar roman, bazat pe coruptia generalizata;
3. Distrugerea economiei romanesti si exterminarea locurilor de munca;
4. Saracirea deliberata a populatiei, in urma politicii statale interne de exterminare a propriilor cetateni;
5. Devalorizarea crancena a muncii, platita de circa 3 ori mai prost in raport cu media productivitatii muncii din Uniunea Europeana;
6. Scaderea nivelului general de educatie al populatiei;
7. Amplificarea problemelor din sistemul sanitar romanesc;
8. Existenta unei justitii de tip mafiot, in cadrul careia multor romani nu li se mai face dreptate decat daca ajung la CEDO.
Ca un facut, de doua ori am nimerit in aceste zile pe posturile televiziunii nationale exact in acelasi moment al unei emisiuni manipulatorii despre Revolutia [Infractorilor] din decembrie 1989.
Eternul (deja) deformator de opinie Claudiu Craciun, impreuna cu alt "specialist" in abureli, Dragos Bucurenci, "moderati" de alt imbarligator mai varstnic, Liviu Mihaiu, n-au avut altceva de spus despre Revolutia Infractorilor decat ca sunt de acord, chiar si acum, dupa 24 de ani, cu executia sotilor Ceausescu. In plus, desi ambii erau foarte tineri in 1989 (8 si 12 ani, daca am inteles eu bine), au spus ca au realizat cata ura acumulase populatia impotriva sotilor Ceausescu si ca executia lor a fost necesara si corecta, desi s-a mai spus ca procesul sotilor Ceausescu a fost o mascarada si un simulacru.
Asta ne arata ca foarte putina lume intelege valorile europene ale democratiei, cum ar fi dreptul la viata si dreptul al un proces corect. In plus, arata ca Revolutia Infractorilor s-a cladit pe minciuna si asasinat (si putem vorbi chiar de un asasinat in stil mafiot atat timp cat sotii Ceausescu au fost mitraliati). In plusul plusului, realitatile zilelor noastre, cand tara merge din "criza" in "criza" si majoritatea populatiei se zbate in saracie crancena, l-au disculpat suficient, dupa parerea mea, pe Nicolae Ceausescu de aberatiile de care era acuzat, incepand cu "genocidul" si terminand cu "miliardul" din conturi. Mai ales ca acum se cauta scoaterea din Codul Penal a subminarii economiei nationale, dar si a faptelor de coruptie, abuz in serviciu, conflict de interese, impreuna cu amnistierea multor nemernici care au comis fapte penale de o ticalosie si de o imoralitate extrema, in legatura cu banii publici, daca nu le-au savarsit cu violenta!
Legat de Revolutia Infractorilor din decembrie 1989, as vrea sa-mi exprim urmatoarele puncte de vedere:
1. Acea asa zisa revolutie mi s-a parut cel putin o lovitura de stat si cel mult o mascarada in momentul in care Ion Iliescu vorbea la "balconul "revolutiei"", unde erau prezenti si ceilalti lideri, iar "teroristii" trageau in cei din strada in loc sa traga in cei de la balcon, asa cum era normal, ca sa elimine capii, daca doreau intr-adevar sa salveze vechiul regim.
2. Senzatia de lovitura de stat si de mascarada mi-a fost intarita de circul cu masluirea la TVR a casetei cu procesul si executia sotilor Ceausescu. Desi s-a pastrat faptul ca Ceausescu a denuntat constant lovitura de stat si a numit tradatori pe capii loviturii de stat, au disparut de pe inregistrare cuvintele incomode (pentru noua putere "emanata") ale lui Ceausescu: "Puteati sa ne impuscati fara nicio mascarada!". Sigur ca mascarada a avut rostul ei in manipularea ulterioara pana in prezent a maselor.
3. Singura modalitate in care se putea arata ca actualii sunt de buna credinta iar Ceausescu era un nemernic, ar fi fost crearea unui stat de drept si a unei economii prospere, superioare vechiului regim.
4. Cum realitatile din Romania sunt dominate de schimbarile in rau enuntate mai sus, e clar ca nu Ceausescu era nemernicul, ci actualii. Cum se face ca sunt inca in libertate?
5. Legat de asa zisa ura a poporului impotriva lui Ceausescu, am remarcat faptul ca in 1989 manifestatiile stradale si dorinta de schimbare nu au avut loc la nivel national. Eu eram inginer stagiar la "Dacia"; inainte de inceperea evenimentelor eram acasa, in Bucuresti. Evenimentele m-au prins in Bucuresti si am ramas acasa pana cand s-a mai diminuat violenta stradala. Cand m-am intors la lucru, seful de atelier ma pusese in pontaj absent nemotivat, provizoriu, cu creionul, ca sa fie acoperit. Cand m-a vazut, m-a intrebat de ce am lipsit atata timp. Eu i-am raspuns: "Pai, nu stiti ce s-a intamplat?". Iar el mi-a raspuns: "Ce s-a intamplat?", adaugand ca in Pitesti nu s-a intamplat nimic! Sigur ca dupa ce s-a conturat mai clar situatia, absentele mele nemotivate au disparut din pontaj. Oricum, pentru mine nu aveau nici importanta, nici relevanta.
6. Nu cred ca vrea sa dea cineva AKM-uri celor lipsiti de orice speranta azi si sa-i puna pe alesi la zidul (renovat) de la Targoviste, ca sa masoare ura populatiei impotriva alesilor.
7. Ar fi interesant urmatorul sondaj e opinie: pe cine urati mai mult:
a) Pe Ceausescu;
b) Pe actualii angajati de la autoritatile centrale si locale (parlamentari, ministri, primari, functionari la consiliile judetene si consiliile locale).
8. Ar fi interesant si urmatorul sondaj de opinie: consideratii ca actualii lideri centrali si locali, impreuna cu conducerile marilor firme de stat sunt niste hoti uriasi de bani publici?
a) Da.
b) Nu.
9. Dupa parerea mea, o adevarata revolutie se va putea produce in Romania numai la vot, atunci cand populatia va dori sa impuna in societate principii si norme juridice echitabile; cand va fi definita notiunea de trai decent in legislatie; cand populatia va sti sa-si aleaga lideri de buna credinta care sa promoveze aceste principii si norme juridice; si cand nu va mai fi adus la putere prin vot niciun infractor al banilor publici.
10. Pana atunci, singurii care au devenit cu adevarat liberi (si-au castigat... libertatea) sunt infractorii, de aceea evenimentele din decembrie 1989 nu merita sa fie numite altfel decat: Revolutia Infractorilor!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu