marți, 31 decembrie 2013

Parlamentul Romaniei, campionul mondial in 2013 la crima organizata si coruptie!!!

De foarte mult timp consider ca Romania este un stat mafiot totalitar si ca in Romania crima este organizata chiar de catre statul mafiot. Iata ca o organizatie internationala a considerat ca Parlamentul Romaniei este numarul 1 in lume in 2013 la crima organizata si coruptie!!!

Sursa http://www.hotnews.ro/stiri-esential-16275630-parlamentul-romaniei-desemnat-persoana-anului-2013-categoria-crima-organizata-coruptie.htm ofera explicatii si argumente suficient de acide care ma scutesc de comentarii suplimentare:

"In fiecare an, Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP) recunoaste eforturile celor care lucreaza neobositi pentru promovarea criminalitatii si coruptiei. Pentru 2013, aceasta distinctie dubioasa ii revine Parlamentului Romaniei."

"La inceputul lunii decembrie, Parlamentul roman a aprobat amendamente la Codul Penal care ar acorda membrilor sai precum si altor oficiali guvernamentali alesi, imunitate in fata acuzatiilor de coruptie .

Amendamentele, votate fara dezbatere, declara ca presedintele Romaniei, senatorii si deputatii nu mai sunt "functionari publici". Prin urmare, ei nu vor mai putea fi pusi sub acuzare pentru luare de mita, abuz in serviciu, conflict de interese precum si alte activitati de coruptie. In plus, oficialii guvernamentali deja condamnati pentru coruptie ar putea fi exonerati."

"Parlamentul roman a ridicat coruptia la un nou nivel in Europa, legalizand-o."

"Modificarile propuse in Codul Penal vin "in contradictie flagranta cu acordurile internationale ratificate de Romania", potrivit Asociatiei Magistratilor din Romania, care a citat Conventia penala impotriva coruptiei a Consiliului Europei din 2002 si Conventia Natiunilor Unite impotriva coruptiei din 2014
[mai degraba din 31.Octombrie.2003; anul 2014 inca nu a inceput!]."

"Tot in decembrie, Parlamentul roman a propus si acordarea amnistiei pentru condamnatii cu sentinte de pana la 6 ani de inchisoare, aparent din necesitatea de a evita suprapopularea penitenciarelor. De aceasta amnistie ar fi beneficiat desigur si fosti ministri si alti oficiali cu sentinte de pana la 6 ani.

In prezent, 28 de membri ai parlamentului roman au fost condamnati sau sunt judecati pentru coruptie. Peste 100 de primari romani sunt judecati pentru abuz in serviciu."
.

In acelasi timp, sursa http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/cele-mai-corupte-trei-tari-din-lume--32132.html publica o serie de comentarii despre coruptie si saracie:

"Corupţia îi afectează cel mai mult pe cei săraci"

Exista o relatie de dependenta intre saracie si coruptie, dupa parerea mea. In era tehnologiei si a informatiei digitale, o tara nu poate fi saraca decat cu concursul autoritatilor corupte, cum este si cazul Romaniei, unde se ingradeste dreptul la munca si se suprataxeaza populatia si intrerpinzatorii pentru ca autoritatile corupte sa poata fura, aparent legalizat, banii publici. Sursa citata confirma acest lucru:

"Este ceea ce rezultă din clasament, şi anume că ţările cele mai corupte sunt şi cele mai sărace, iar în acestea din urmă cei mai defavorizaţi sunt afectaţi cel mai mult. Aceste naţiuni nu vor ieşi niciodată din sărăcie dacă nu combat venalitatea".
In plus,

"Toate ţările sunt ameninţate de corupţie, la toate nivelurile Guvernului, atât atunci când vine vorba despre emiterea unui permis local, cât şi în privinţa aplicării legilor şi reglementărilor".

Daca tot sunt la moda urarile de sarbatori, imi aduc si eu aportul (din suflet, fara ipocrizie):

Aho, aho,
Ministri, primari, senatori si deputati,
Stati putin si nu furati,
Nu ne mai suprataxati,
Demisia sa v-o dati,
In pace sa ne lasati.
V-ar sta bine arestati
Si in puscarii sa stati,
La anul si la multi ani!

Un comentariu:

  1. Conform sursei:
    http://cursdeguvernare.ro/premiera-curtea-suprema-sesizeaza-ccr-modificarile-codului-penal-fac-din-parlamentari-cetateni-privilegiati.html

    "ţinând seama de sfera atribuţiilor ce intră în competenţa primarului, care prin excelenţă au conotaţii de putere publică, apare justificată vocaţia primarului la calitatea de subiect activ pentru infracţiunile de serviciu sau în legătură cu serviciul, precum şi pentru cele de corupţie. În caz contrar, se poate desprinde concluzia că primarul este deasupra legii, neputând fi cercetat şi pedepsit pentru săvârşirea unor infracţiuni care aduc atingere activităţilor de interes public, cum ar fi de exemplu cele de abuz în serviciu contra intereselor publice, de luare de mită, de primire de foloase necuvenite, de fals intelectual şi altele, fapt care ar fi incompatibil cu funcţionarea statului de drept.”

    RăspundețiȘtergere