Mare tam-tam politic, alt prilej de circ televizat, dupa ce USL a incercat sa mai legalizeze niste faradelegi comise de politicieni, baroni centrali, baroni locali, cretinei si mascarici incravatati cu putere in pix.
Nu stiu daca se poate vorbi pe scurt despre asta; sintetic, parlamentarii au votat modificarea Codului Penal, incercand sa desfiinteze notiunile de coruptie, abuz in serviciu si conflict de interese din acest Cod Penal; injumatatind simultan timpul de prescriptie al unor fapte de acest tip.
Conform lui Traian Basescu, citat de sursa http://www.hotnews.ro/stiri-politic-16176055-ora-18-30-traian-basescu-sustine-declaratie-presa.htm,
"1. Ziua de azi e o alta proba ca actuala putere are ca obiectiv sa fie ferita de justitie si sa acapareze toata puterea sau sa faca inutila puterea judecatoreasca.
2. Modificarile in Codul Penal nu se aflau pe ordinea de zi.
3. Atat Legea aministiei si gratierii, cat si modificarile de la Codul Penal nu au avut niciun aviz de la CSM, inacceptabil.
4. Dupa legea amnistiei vom vedea ce se va intampla, oricum era dedicata clientelei politice aflata deja dupa gratii sau in stare avansata, modificarile la Codul Penal sunt dramatice si darama zece ani de munca a institutiilor anticoruptie, fie ca vorbim de ANI sau DNA.
5. Politicienii se ridica din nou deasupra legii.
6. S-a modificat art 124 si se ridica [mai degraba se reduce] la jumatate perioada de prescriptie a unei fapte, ceea ce ajuta probabil multi dintre cei ce au un proces in derulare.
7. Se mai intampla o traznaie, un nou aliniat prin care se prevede ca suspendarea cursului prescriptiei produce efecte fata de toti participantii la infractiune, chiar daca actul priveste doar un faptuitor.
8. Daca un membru al Parlamentului nu primeste aprobare de ridicare a imunitatii, nimeni din grupul infractional nu mai poate fi anchetat. Pare o prevedere cu dedicatie.
9. Camera [Deputatilor] modifica art 147 in care constata ca presedintele, senatorii, deputatii si persoanele care isi desfasoara activitatea in profesii liberale nu pot fi asimilati functionarilor publici. Scotand presedintele si parlamentarii si pe cei care lucreaza fara contracte de munca - primari, consilieri - din categoria functionarilor publici practic nu mai pot fi loviti nici de incompatibilitate, nu mai pot fi anchetati de DNA si se protejeaza si de emiterea unor hotarari care eventual li s-ar potrivi lor si familiilor, in mod deosebit legat de atribuirea de contracte [din bani publici]."
Nici nu mai contabilizez "realizarea" a 0 (zero) kilometri de autostrada in timpul mandatului USL-ului sau dorinta lui Voiculescu de acaparare a unei televiziuni publice. Basescu concluziona ca: "USL continua lovitura de stat inceputa in vara si esuata, dar acum cu alte metode si chipurile sub sceptrul democratiei".
Dupa parerea mea, Revolutia Infractorilor, inceputa in 1989 cu lovitura de stat "emanata spontan", continua la nesfarsit. Infractorii de la putere incearca sa intoarca prin lege totul cu susul in jos, legalizand treptat toate infractiunile legate de banii publici. Astfel incat simplii cetateni devin legal sclavii statului "de drept" (de spaga), platind taxe si impozite care sa poata fi cheltuite discretionar in mod legal, fara sa fie cineva luat la intrebari in privinta eficientei, utilitatii, calitatii si pretului corect.
Daca asa ceva se intampla sub sceptrul democratiei, atunci sigur este vorba despre democratia prostiei! Cu un electorat ticalosit, pauperizat si imbecilizat, care stie doar sa se faca pres in fata infractorilor de la stat, nu se poate construi o democratie prospera, ci o "civilizatie" infractionala. Ma intreb cine este mai vinovat: cei de la putere sau cei care i-au adus prin vot la putere?
Pentru ca problema centrala a celor care cred in cuvinte si principii simple (cum ar fi binele, adevarul, prosperitatea, onestitatea, respingerea violentei, salarii corecte, trai decent) este ca toate acestea nu se intersecteaza cu vointa politicienilor romani.
Problema este ca nici PSD, nici PNL, nici PDL si satelitii lor nu reprezinta optiuni politice pentru oamenii normali, care doresc sa aiba o viata normala intr-o lume normala. In plus, monarhia (sustinuta de unii oameni politici din aceleasi partide hoate si corupte!) este rahatul ambalat in poleiala aurita cu care segmente din presa si din televiziune incearca prostirea naivilor nehotarati. Toti cei care au fost la putere s-au intrecut in hotii si minciuni, au exterminat locurile de munca, au devalorizat munca si au batjocorit si umilit romanii in numele democratiei.
Desi nimeni dintre toti acesti politicieni nu ar mai trebui votati vreodata, totusi, sondajele (oare cat de mincinoase sunt?) spun ca electoratul i-ar vota pe unii sau pe altii.
Probabil ca asta e vointa poporului, o Romanie primitiva, infractionala si centralizata (local sau... central), dominata de prostie, ticalosie si liber intreprinzatori falimentari pe bani publici (locali sau centrali). Pentru ca daca poporul ar avea alta vointa, ar trebui sa se vada in primul rand la vot.
O fi mai bine sa ma apuc sa scriu ode dedicate infractorilor de la stat? Cu ce sa incep? Cu "Oda dragalasului de functionar public corupt" sau cu "Oda celui mai iubit ticalos din Parlament"?
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu