marți, 4 martie 2014

Legea este aplicata cu viteza luminii stinse in cazul lui Corneliu Vadim Tudor

Despre Corneliu Vadim Tudor au aparut in presa niste materiale care ar trebui sa fie extrem de relevante pentru institutiile statului, in masura in care acestea ar fi intr-adevar independente si functionale.

Faptul ca aceste materiale aparute in presa nu produc consecinte nici impotriva lui Vadim, nici impotriva celor care le-au pus in evidenta, ma fac sa cred ca functionalitatea institutiilor statului roman este o farsa si confirma faptul ca hora mafiota din Romania este uriasa.

Astfel, inca din 17.Octombrie.2013, Corneliu Vadim Tudor este acuzat de fraudarea bugetului Uniunii Europene si al Romaniei cu peste 500.000 de euro. Pe scurt, Corneliu Vadim Tudor este acuzat intr-un dosar aflat pe rolul Parchetului General ca a realizat o schema financiara prin care a platit fictiv cel putin unul dintre asistentii locali la care avea dreptul in calitate de europarlamentar.

Detaliile se pot consulta pe sursa http://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/jurista-teodora-condruz-vadim-tudor-a-comis-o-frauda-de-peste-500-000-de-euro-105764, intr-un articol lung, dar insotit la final de fotografii de documente (fise fiscale si state de salarii) care atesta risipa de bani publici de la nivelul institutiilor europene.

Dintre situatiile remarcabile ale acestui caz am retinut:
1. Exista un tert platitor, o interfata intre angajatorul Corneliu Vadim Tudor si angajat.
2. S-a falsificat semnatura angajatului.
3. Angajatul unui europarlamentar (sau reprezentantul legal al angajatului unui europarlamentar) are acces in Romania la propriul contract de munca aflat la PE si la documentele financiare aflate la PE dupa luni de tergiversari si dupa ce documentele se "ratacesc" de doua ori prin Tribunalul Bucuresti!!!
4. Pentru asistentii locali ai unui europarlamentar se aloca sume cuprinse intre 2000 si 7000 euro lunar!!!
5. Tertul platitor al europarlamentarului devine in Romania angajatorul asistentului europarlamentarului. In Romania, la ITM nu exista un contract de munca intre Corneliu Vadim Tudor si asistentul local al europarlamentarului, ci numai la Directia Financiara din cadrul PE.
6. Documentele din tara sunt in contradictie cu cele de la PE. Conform documentelor, o alta sistenta locala a lui Corneliu Vadim Tudor a incasat, in documentele PE, 33.000 de euro, iar in documentele romanesti (Administratia Financiara Sector 6), 0 (zero) euro!!
7. Ministerul de Finante pare sa acopere fraudele lui Corneliu Vadim Tudor, din moment ce a fost sesizat în repetate rânduri și i s-a pus la dispoziție întreaga documentație!!!

Asa cum am mentionat deja, sursa citata publica fotografii dupa documente fiscale, care ar trebui sa fie extrem de usor de interpretat de catre specialistii Ministerului de Finante, tot asa cum un politist de la circulatie citeste viteza unui autoturism inregistrata de radar...

Pe 21.Octombrie.2013, conform sursei http://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/corneliu-vadim-tudor-ascunde-3-5-milioane-de-euro-intr-o-banca-din-olanda-106002, este publicata o fotografie a unui extras de cont din decembrie 2010 pe numele Corneliu Vadim Tudor, suma inscrisa in cont fiind 3.450.000 euro (treimilioanepatrusutecincizeci de mii de euro):

Daca este adevarat, atunci Corneliu Vadim Tudor si-a falsificat declaratia de avere si a facut evaziune fiscala prin neplata impozitelor.

Dupa ce s-a descoperit acest fapt a fost sesizata in 04.August.2013 "Agenția Națională de Integritate (ANI) - singura autoritate din România care are competența de a solicita, între granițele Uniunii, acest tip de verificări bancare.". Dar "ANI nu a demarat nicio verificare, deși, rolul fundamental al instituției este tocmai acela de a divulga și amenda astfel de incompatibilități și manevre financiare. În primul rând, este vorba despre niște sume care trebuie recuperate la bugetul de stat și, în al doilea rând, de demascarea unui personaj demagog care - grație multiplelor infracțiuni săvârșite - nu mai are ce căuta în Parlamentul European. În această ordine de idei, indiferența ANI este mai mult decât suspectă."!

Merita remarcat ca principiul „bunei-credințe" promovat in PE este aplicat abuziv, inaplicabil unui stat de drept bazat pe documente scrise si in contradictie cu statul mafiot totalitar roman, care functioneaza in integralitate pe principiul "relei-credințe" si pe dusmania fățișă față de proprii cetateni.

Pe aceeasi tema a contului din Olanda al lui Corneliu Vadim Tudor, mai aflam inca din 13.Noiembrie.2013, conform sursei http://arq.ro/corneliu-vadim-tudor-e-banuit-de-ani-ca-ascunde-3-5-milioane-de-euro-intr-o-banca-din-olanda, că "Potrivit declaratiei sale de avere, fostul lider al PRM nu detine niciun cont bancar. El nu mentioneaza nici macar contul în care Parlamentul European îi transfera lunar leafa de 6.250 de euro net. Potrivit surselor Evenimentului Zilei, inspectorii ANI au cerut deja informatii detaliate reprezentantilor unor banci din câteva tari europene."!

Aceeasi sursa mentioneza in plus alte posibile incalcari ale legii de catre Corneliu Vadim Tudor:
- fals în declaratii (inca din 2011);
- venituri din drepturi de proprietate intelectula de la SC Editura România Mare SRL, pe care nu le-ar fi declarat la Fisc;
- venituri obtinute din dividendele încasate de la SC Editura Speranta SRL, societate la care era asociat, nedeclarate;
- în perioada 2006 – 2010 "nu a mentionat veniturile nete din drepturi de proprietate intelectuala obtinute de la Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor si SC Clauet 99 SRL, in valoare totala de 36.298 de lei".

Care sunt numele persoanelor din institutiile statului care ar trebui sa verifice si sa rezolve sesizarile pe numele lui Corneliu Vadim Tudor, nu sa-l protejeze prin pasivitate sau complicitate? Pentru ce motive nu sunt rezolvate niste sesizari bazate pe documente evidente?

Asa functioneaza statul mafiot totalitar roman? Timpul trece, marele infractor merge si este promovat pe toate canalele TV impreuna cu limbajul sau suburban, injurios si insultator?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu