1. Daca banii nu aduc fericirea, atunci lipsa lor nici atat!
2. Circula vorba "Mananci ceea ce esti". Fals din toate punctele de vedere.
Asta nu inseamna ca, la figurat vorbind, oamenii care se mananca intre ei sunt oameni.
Cu atat mai mult atunci cand vine vorba de... canibali.
3. Mereu apare sloganul stupid la televizor: "Pentru sanatatea dumneavoastra beti minim 2 litri de lichide".
Ca urmare, la carciuma s-a adaptat cantecul clasic al lui Gica Petrescu astfel:
"Ia mai toarna un paharel,
Sa ne hidratam nitel!".
Tulburarea afectivă bipolară, cunoscută în trecut și ca psihoza maniaco-depresivă sau psihoza periodică reprezintă o tulburare mintală ce constă în modificarea anormală și de lunga durată a dispoziției afective, energiei și abilității de funcționare a unei persoane. Astfel, apare succesiunea episoadelor depresive cu episoadele maniacale. Spre deosebire de variațiile de zi de zi ale stării afective ale unei persoane normale de-a lungul vieții, simptomele acestei boli sunt mult mai severe.
RăspundețiȘtergereNumită în trecut psihoză maniaco-depresivă, această boală debutează cel mai adesea între 25 și 45 de ani (ea poate, mai rar, să înceapă înaintea vârstei de 20 de ani sau după vârsta de 50 de ani). Ia o formă zisă ”unipolară”, atunci când persoana este doar depresivă, sau o forma ”bipolara”, atunci când aceasta este alternativ maniacă și depresivă. Această diferențiere este totuși contestată de anumiți psihiatri.
Depresia maniacală este frecventă, afectând 5% din populație în forma sa unipolară (femeile sunt cele mai vizate) și 1% în forma bipolară (în acest caz bărbații sunt la fel de predispuși ca și femeile).
Macar acum stie toata lumea ce boala ai :))
ȘtergereE clar ca ti s-au modificat vesnic:
1. Dispozitia afectiva (in primul rand);
2. Energia (esti chiar plin de energie in aceasta duminica daca ai avut timp si chef sa umpli cu tampeniile tale fiecare articol pe care l-am scris cu o zi inainte; probabil ca chiar nu ai dormit toata noaptea de grija raspunsurilor tembele pe care simteai nevoia sa mi le dai);
3. Abilitatile de functionare (fara dubii, esti defect).
Deci, multumim pentru precizari :))
Trateaza-te!