1. "Joi, procurorii vor cere instanţei arestarea preventivă a lui Cristian George Roman. Primăria ar fi atribuit unor firme apropiate edilului contracte de proiectare, construcţie şi modernizare. Bugetul local a fost prejudiciat cu câteva sute de mii de lei.
Primăria oraşului Ţăndărei este în vizorul anchetatorilor de mai bine de un an. Procurorii aveau informaţii că edilul şi şeful Biroului de achiziţii ar fi încheiat contracte cu anumite firme pentru lucrări de asfaltare sau montare de borduri în oraş, fără licitaţie publică.
Mai mult, firmele ar fi fost plătite pentru lucrări existente doar pe hârtie.
În total, 7 persoane şi 3 societăţi comerciale din Ialomiţa sunt implicate în dosar. Acestea, în complicitate cu primarul, ar fi produs un prejudiciu de 400 de mii de lei.".
(Sursa: http://stiri.tvr.ro/primarul-orasului-tandarei--ialomita--a-fost-retinut-intr-un-dosar-de-coruptie_50153.html)
Aha, deci asa "functioneaza" "economia" romaneasca! Cat la suta din PIB se realizeaza anual in acest mod (lucrari atribuite fara licitatie si decontari de lucrari fictive)? Si se mai spune ca statul nu creaza locuri de munca. In mod cert intretine niste locuri de munca neperformante ale mafiei de stat si ofera salarii si beneficii tuturor infractorilor bugetari. Unde e mediul concurential de afaceri? Cine verifica eficienta economica a autoritatilor, cine verifica utilitatea cheltuielilor si cine stopeaza ticalosia fara limite a autoritatilor? Se recupereaza prejudiciile? Conform surselor oficiale, statul recupereaza doar 5% din valoarea prejudiciilor, deci 95% din veniturile obtinute din infractiuni raman la infractori.
2. "Gheorghe Dudu şi Florin Macovei, doi oameni de afaceri din judeţul Braşov, împreună cu Florin Brezeanu şi Gabriel Potcovaru, responsabili cu efectuarea controalelor în cadrul MADR – DGCA şi, respectiv, OJPDRP Braşov au fost arestaţi preventiv. Aceştia fuseseră reţinuţi de procurorii DNA pentru corupţie cu fonduri europene.".
(Sursa: http://www.paginadeagricultura.ro/doi-afaceristi-brasoveni-si-doi-angajati-madr-au-fost-arestati-preventiv/)
Nimic neobisnuit: un alt caz banal de parteneriat infractional public-privat.
3. "Tribunalul Constanța a admis, marți seară, propunerea de arestare preventivă a lui Răzvan Alexandru Ionescu, consilier în cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) - Centrul Județean Constanța, și a complicei acestuia, Laura Șerban. Ambii sunt acuzați de comiterea infracțiunilor de folosire de documente ori declaraţii false pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene, înşelăciune şi fals material în înscrisuri oficiale și au ajuns în spatele gratiilor pentru următoarele 30 de zile.";
"Potrivit Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Constanţa, Ionescu și Șerban au falsificat mai multe documente pentru a obține ilegal fonduri europene.";
"APIA Constanța a virat în conturile solicitanților suma totală de 1.647.054,98 lei.".
Alt "parteneriat" public-privat destinat subtilizarii banilor publici. Oare nu este evident ca atat statul roman cat si Uniunea Europeana suprataxeaza inutil si abuziv cetatenii, doar pentru ca functionarii publici care opereaza cu aceste fonduri sa poata desfasura activitati infractionale? Oare nu este inca evident ca suprataxarea cetatenilor si firmelor se face pentru ca toti sa fie dependenti de autoritatile mafiote? Oare nu este evident ca statul si Uniunea Europeana ii termina pe toti prin taxele si impozitele uriase, dupa care distribuie (contra cost/ comision) doar celor dispusi sa intre in parteneriat mafiot cu functionarii publici ai statului/ suprastatului?
4. "Primarul din Năvodari, Nicolae Matei, arestat preventiv pentru fapte de corupţie, a fost suspendat din funcţie prin ordin al prefectului Radu Volcinschi";
"Conform DNA, în calitate de primar al oraşului Năvodari şi de preşedinte al Comisiei locale pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor Năvodari, Nicolae Matei a decis reconstituirea dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri situate în intravilanul localităţii, pe malul Mării Negre, cu încălcarea legilor care reglementează desfăşurarea acestei proceduri, dar şi a dispoziţiilor definitive şi irevocabile ale instanţei de judecată.
Astfel, Primăria Năvodari a fost prejudiciată cu 96.968.771 de lei, reprezentând contravaloarea terenurilor respective, care au fost obţinute de către persoane apropiate primarului.
De asemenea, Nicolae Matei este acuzat de procurorii DNA că a vândut la un preţ derizoriu trei terenuri în suprafaţă de 20,6419 de hectare, 15,9850 de hectare şi 25,090 hectare. Astfel, a fost provocată Primăriei o pagubă de 1.853.970,4 lei, respectiv diferenţa dintre suma de 2.129.480 lei (reprezentând valoarea reală a terenurilor) şi suma de 275.509,6 lei (reprezentând preţul plătit de cumpărător pentru cele trei terenuri). Contractul de vânzare-cumpărare pentru cele trei terenuri aparţinând domeniului privat al oraşului Năvodari a fost încheiat în numele SC Dormarbib Group de către Gurgu Isidor, care ştia că cele trei terenuri provin din săvârşirea unei infracţiuni de către primarul Matei, mai spun procurorii DNA.
Potrivit unui comunicat al DNA, într-un demers separat primarul Nicolae Matei a încheiat un contract de schimb cu sultă (sumă de compensare) autentificat la un birou notarial în data de 20 decembrie 2012. Prin acesta, primarul a transmis şi, respectiv, urma să transmită dreptul de proprietate asupra a patru terenuri în suprafaţă totală de 12.055 de metri pătraţi şi a achitat o sultă de 2.592 de lei, iar în schimb a primit de la SC Dormarbib Group SRL suprafaţa de 7.315 metri pătraţi de teren în intravilanul oraşului Năvodari. Astfel, s-ar fi putut provoca Primăriei o pagubă de 4.919.932 lei, reprezentând diferenţa dintre valoarea reală a terenurilor schimbate şi care urmau să fie schimbate (5.846.780 lei) de către oraşul Năvodari, plus sulta de 2.592 lei şi valoarea terenului schimbat de SC Dormarbib Group SRL (929.440 lei), precum şi un folos necuvenit SC Dormarbib Group SRL.";
"De asemenea, procurorii DNA mai spun că în perioada 1 septembrie 2010 - 21 mai 2014, în calitate de primar al oraşului Năvodari, Nicolae Matei a făcut mai multe plăţi către Asociaţia Fotbal Club Săgeata Năvodari, în valoare totală de 12.653.000 de lei, cu încălcarea dispoziţiilor legale.
Primarul din Năvodari mai este acuzat că în 19 octombrie 2010, în baza unei înţelegeri preexistente, i-a dat unui magistrat de la Judecătoria Constanţa, prin intermediul fiicei acesteia, un teren în suprafaţă de 500 de metri pătraţi aflat în oraşul Năvodari.
”Fapta ar fi fost disimulată prin încheierea unui contract de vânzare-cumpărare între SC Top Vision SRL (al cărei asociat unic este Matei Nicolae) şi fiica magistratului, prin care aceasta din urmă a dobândit terenul respectiv la preţul de 8.560 de lei, deşi valoarea de circulaţie a acestuia era de 139.550 lei”, mai spun procurorii DNA.
Prejudiciul total care ar fi fost cauzat în dauna Primăriei Năvodari este estimat, în acest moment, la suma de 111.475.741 de lei, căreia i se adaugă un potenţial prejudiciu de 5 milioane lei care s-ar fi putut produce ca urmare a schimbului de terenuri cu SC Dormarbib Group SRL, conform DNA.";
"În 8 aprilie, primarul Nicolae Matei a fost condamnat de Tribunalul Constanţa la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru dare de mită. Decizia a fost contestată la Curtea de Apel Constanţa, următorul termen fiind stabilit pentru 18 septembrie.
Procurorii DNA îl acuză pe primarul oraşului Năvodari că, în perioada iunie - octombrie 2012, i-ar fi solicitat unui ofiţer de poliţie judiciară cu funcţie de conducere, denunţător în cauză, să-i ofere protecţie în anchetele penale care-l vizau şi să intervină în aceste anchete, pe care Nicolae Matei le considera abuzive, nejustificate şi motivate politic. În schimbul acestor intervenţii, în 25 octombrie 2012, edilul i-ar fi dat ofiţerului de poliţie două loturi de teren situate în Năvodari, cu o valoare de piaţă de 46.160 de euro. Cele două terenuri ar fi fost date prin intermediari, cu simularea unor vânzări consemnate în două contracte semnate de respectivii intermediari, pentru care s-ar fi plătit 59.000 de lei, însă în realitate nu s-a achitat niciun ban. Unul dintre intermediari, Nicolae Vâlcu, este judecat pentru mărturie mincinoasă şi fals în declaraţii, fiind acuzat că a dat în faţa notarului o declaraţie în care a arătat că a primit cei 59.000 de lei.".
Din ce ratiuni atribuie statul puteri discretionare unor oameni de nimic si favorizeaza infractorii? Din ce ratiuni confiscarile de terenuri si proprietati din perioada comunista servesc ca pretext pentru retrocedari mai abuzive si mai ilegale decat confiscarile? Din ce ratiuni procedurile autoritatilor sunt atat de netransparente si ilegalitatile se descopera mult prea tarziu sau deloc? Din ce ratiuni statul nu ancheteaza si nu stopeaza abuzurile si infractiunile in masa ale "democratiei"?
Raspuns unic: din ratiuni mafiote/ infractionale!
La cate acuzatii i se aduc primarului infractor, o sa treaca o viata de om pana i se deslusesc si dovedesc ticalosiile anchetatului. Institutiile statului vor scrie romane despre activitatea infractionala a primarului din Navodari mai ceva ca Balzac. Iar despre recuperarea prejudiciilor, ce sa mai spunem?
5. Statistica privind coruptia in Romania in anul 2014:
"Peste 750 de dosare penale privind fapte de corupţie, conexe acestora sau privind conflicte de interese, din competenţa de investigare a Poliţiei Române, au fost declinate în favoarea parchetelor competente, în cursul anului 2014, potrivit unui comunicat al IGPR.
Peste 1.600 de persoane sunt bănuite de comiterea acestora, dintre care 633 de săvârşirea infracţiunilor de dare şi luare de mită, 176 de săvârşirea infracţiunilor de trafic şi cumpărare de influenţă, 31 de săvârşirea infracţiunii de conflict de interese şi 777 de persoane sunt bănuite de săvârşirea unor infracţiuni conexe celor de corupţie.
Din numărul total de persoane implicate în fapte de corupţie cercetate cu sprijinul Poliţiei Române, 854 deţineau diferite funcţii de conducere în cadrul administraţiei publice locale, 301 dintre acestea fiind deferite DNA.".
(Sursa: http://www.romania-actualitati.ro/peste_1600_de_persoane_banuite_de_fapte_de_coruptie-67053)
Din moment de 854 de corupti detineau functii de conducere (!!!) in cadrul administratiei publice locale, e clar ca sportul national al administratiei publice locale este coruptia. De curiozitate as fi vrut sa stiu cate functii de conducere exista la nivel national in administratia publica locala, ca sa stiu cat de generalizata este coruptia in Romania. Desigur, curiozitatea mea este retorica. As mai fi vrut sa stiu ce capacitate de procesare a infractiunilor au institutiile statului, ca sa imi dau seama (tot in mod retoric) cati scapa datorita imposibilitatii de a-i dovedi si aresta chiar pe toti. Foarte probabil ca toti sefii lu' Peste infractori din administratia locala erau foarte bine educati si crestini ortodocsi de nadejde.
6. Acum cateva zile a aparut o sinteza, un buletin infractional privind coruptia la Primaria Municipiului Bucuresti (sursa: http://lacoltulstrazii.ro/2014/09/18/primaria-capitalei-si-coruptia/):
"In luna iunie, Mădălin Dumitru, Directorul Direcției Infrastructură din Primăria Capitalei, a fost reținut de DNA. El este acuzat de fals in declarații, efectuarea de acte de comerț incompatibile cu funcția deținută, participare la delapidare în formă continuată, luare de mită, abuz in serviciu și trafic de influență. Prin vorbe simple, Dumitru cerea comisioane de la firme private la acordarea lucrărilor publice de care era responsabil.
În iulie, Andrei Creci și Catia Fălan, șef serviciu în cadrul Direcției Juridice a Primăriei Capitalei au fost puși sub control judiciar, fiind acuzați de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave. Măsura ce control judiciar vine după ce DNA a constatat că cei doi au întocmit acte false, pe care le-au transmis procurorilor după ce au fost semnate de primarul Oprescu, cu scopul de a acoperi faptele anterioare. Fapta de care sunt acuzați cei doi este restituirea ilegală a unui teren în zona Herăstrău.
Tot în iulie, DNA a început cercetările penale în cazul rețelei de fibră optică NetCity, în urma unui plângeri a Asociației Națională a Internet Service Providerilor. În acest dosar, procurorii analizează faptele, fără a fi pus sub acuzare vreo persoană. Încă.
La începutul lunii septembrie, a fost arestat preventiv pentru abuz în serviciu la achiziţionarea de cărţi supraevaluate Florinel Rotaru, fost (până în aprilie, când a început ancheta) director al Bibliotecii Metropolitane București, instituție aflată în subordinea Primăriei. În același dosar de „fraudă cu cărți rare” este implicată și Irina Bologa, șefa Serviciului Cultură din cadrul Direcției Cultură, Învățământ, Turism a Primăriei Capitalei.
Astăzi, la jumătatea lui septembrie, a fost plasat în arest la domiciliu fostul director general al RATB (până în octombrie 2012), Viorel Popescu. Acesta este acuzat de abuz în serviciu, în scopul obţinerii, pentru sine ori pentru altul, de foloase necuvenite, cu consecinţe deosebit de grave și de conflict de interese. El a angajat o firmă privată cu care avea și alte legături contractuale, personale, să recupereze unele creanțe ale Regiei, prejudiciind RATB în acest proces.
Ar mai trebui adăugat că de la finalul anului trecut, DNA anchetează o fraudă care poate să ajungă la 10 milioane de euro în cadrul Clubului Sportiv Municipal București, aflat tot în subordine primăriei. Este vorba de cinci dosare care analizează acuzații de cheltuieli nejustificate. Spre exemplu, 1,2 milioane de euro ar fi fost cheltuite doar pe turnee fictive de șah. Sau că pe numele primarului sunt mai multe plângeri penale legate de demolări ilegale pentru diverse lucrări publice. Că o anchetă jurnalistică arată cum banii orașului au fost folosiți într-o schemă imobiliară care are în centrul sediul închiriat al Primăriei. Sau că majoritatea refăcută în Consiliul General, după intrarea în vigoare a ordonanței traseiștilor, a ales ca viceprimar un consilier condamnat definitiv ca irevocabil și care nu mai are voie să ocupe funcții publice timp de trei ani (toți consilierii au fost amendați de ANI pentru că nu l-au demis, iar pasul următor este sesizarea penală).
Poate că toate acestea sunt doar coincidențe. S-a întâmplat ca într-o perioadă scurtă să iasă la iveală atâtea probleme. Poate oamenii sunt nevinovați și sunt excese ale procurorilor. Sau poate sunt vinovați și, deși nu este nicio legătură aparentă între ele, luate împreună spun ceva despre instituție: la Primăria Capitalei se fură. Când atâția funcționari publici de conducere dintr-o instituție sunt implicați în fapte de corupția, vorbim deja de atmosfera din instituția respectivă. Chemat ca martor într-unul din dosarele de mai sus, primarul Oprescu a spus la ieșirea de la DNA că „e o modă” a chemării primarilor la parchet, care va trece. Poate că primarul va rămâne singurul onest după ce toți subalternii săi vor trece prin fața instanțelor."!
Din nou afirm ca asa zisul sistem economic existent in Romania nu este sustenabil si ca prin munca cinstita putini pot supravietui in Romania. Sistemul ticalos al taxelor si impozitelor aberant de mari si al salariilor aberant de mici transforma pe toata lumea (persoane fizice si juridice) in infractori. Dupa care intervine terorismul juridico-economic de stat aplicat celor care incomodeaza acest sistem mafiot, impreuna cu recompensele acordate celor care sprijina acest sistem mafiot.
Dincolo de aburelile televizate ale lui Ponta si a altor "agenti sub acoperire" vesnic invitati la televiziuni in scopul influentarii opiniei publice si prostirii (daca mai era cazul) ametitilor cu drept si chef de vot, autoritatile centrale si locale care compun statul mafiot totalitar isi reafirma prin faptele lor infractionale "principiile":
"Infractori pana la moarte!";
"Sus mafia, jas patria!";
"Traiasca Revolutia Infractorilor din decembrie 1989!".
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu