Democratia si statul de drept nu par sa sperie prea mult persoanele cu functii inalte din cadrul institutiilor statului mafiot totalitar roman. Imensa majoritate a sefilor de orice fel se comporta ca niste adevarati capi ai mafiei domeniului in care actioneaza. Legile blande, de-a dreptul blajine, invita pe oricine la incalcarea lor. In primul rand pe marii sefi, care nu au nicio teama de consecintele ridicole in raport cu ilegalitatile extrem de grave pe care le comit.
Politia mafiota nu face exceptie de la regula. Multi capi ai politiei au incalcat grav legea. Un nou caz a aparut ieri, 25.Noiembrie.2014, in judetul Bistrita-Nasaud, unde trei sefi ai politiei au fost arestati pentru 30 de zile. Acuzatia repetata de abuz in serviciu nu spune mare lucru la prima vedere, dar, detaliata mai jos, va arata ce hiene sunt numite pe nedrept "oamenii legii".
Conform sursei http://www.mediafax.ro/social/seful-ipj-bistrita-nasaud-al-politiei-rutiere-si-al-politiei-nasaud-arestati-preventiv-13642150,
"Şeful Poliţiei Judeţene Bistriţa-Năsăud, Ioan Ovidiu Mureşan, şeful Poliţiei Rutiere, Roberto Hasnăş, şi şeful Poliţiei Năsăud, Leon Anton Cloşcă, reţinuţi pentru abuz în serviciu, au fost arestaţi preventiv, marţi seară, pe 30 de zile, de către magistraţii Tribunalului Cluj.".
In continuare, detalii despre "generoasa" activitate infractionala a politistilor, conform aceleiasi surse:
"Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de DNA, şeful Poliţiei Judeţene Bistriţa-Năsăud, Ioan Ovidiu Mureşan, este acuzat de 14 acte de abuz în serviciu în schimbul obţinerii de foloase necuvenite, săvârşite în perioada iunie-noiembrie 2014, unele dintre acestea fiind comise în colaborare cu şeful Poliţiei Rutiere Bistriţa-Năsăud, Roberto Emil Hasnăş, şi cu şeful Poliţiei Năsăud, Leon Anton Cloşcă.
Astfel, Ioan Ovidiu Mureşan este acuzat că, în 20 august, 29 septembrie şi 12 octombrie 2014 a participat la falsificarea actelor de constatare şi raportare a unor accidente rutiere cu victime: decedaţi şi răniţi. Procurorii spun că şeful IPJ şi-a încălcat de trei ori atribuţiile de serviciu în cursul lunii august, comunicând unor persoane private date confidenţiale obţinute în cadrul activităţilor de serviciu.
Potrivit DNA, Ioan Ovidiu Mureşan şi-a înmatriculat ilegal o maşină, fiind ajutat de şeful Poliţiei Rutiere, Roberto Emil Hasnăş, prejudiciind astfel statul cu 4.000 de euro.
Procurorii mai spun că, în ceea ce îl priveşte pe Ioan Ovidiu Mureşan, au mai identificat trei cazuri de încălcare a atribuţiilor de serviciu - în 8, 9 şi 20 august 2014 - prin comunicarea frauduloasă către persoane private a unor date confidenţiale obţinute în cadrul activităţilor de serviciu, un caz de intervenţie abuzivă - în 30 iunie 2014 - în activitatea unor poliţişti subordonaţi, pentru ca aceştia să nu constate şi să nu sancţioneze contravenţii la regimul circulaţiei rutiere, dar anchetatorii au găsit şi un caz în care el a muşamalizat un accident rutier grav produs de un şef de post.
"Un caz de participare la ascunderea unui accident rutier săvârşit de un şef de post, în care a fost vătămată o minoră de 8 ani, care a suferit mai multe fracturi în zona capului şi a feţei, nefiind întocmite acte de constatare, sesizare sau raportare cu privire la respectivul accident rutier: în perioada 4 noiembrie 2014 -10 noiembrie 2014", se mai arată în documentul citat.
Procurorii DNA mai afirmă că Ioan Ovidiu Mureşan a intervenit abuziv de trei ori în activitatea de urmărire penală desfăşurată în dosare penale aflate în lucru la poliţişti din subordine, în scopul avantajării frauduloase a unora dintre părţile din respectivele dosare, în perioada 4-8 august 2014, în 8 august 2014, precum şi în perioada 3-6 octombrie 2014.
"În cazul din perioada 4-8 august 2014, inculpatul Mureşan Ioan Ovidiu (împreună cu Hasnăş Roberto Emil) a acţionat pentru determinarea unui expert tehnic auto în vederea efectuării unui supliment de expertiză, pentru a reţine vinovăţia exclusivă a uneia dintre părţile dosarului. În cazul din 8 august 2014, inculpatul a acţionat prin intimidarea unui subaltern, pentru a stopa cercetările efectuate într-un dosar de urmărire penală. În cazul din perioada 3-6 octombrie 2014, inculpatul a intervenit asupra unui subaltern pentru a stopa cercetările efectuate într-un dosar de urmărire penală, intervenţia fiind efectuată la cererea unui primar", mai notează procurorii anticorupţie.
Conform acestora, inculpatul a solicitat acestui primar să îşi folosească influenţa politică pentru schimbarea din funcţie a unor poliţişti care nu îl ajutau suficient în săvârşirea ilegalităţilor.
În comunicatul DNA se mai arată că Ioan Ovidiu Mureşan a dispus să nu fie luate măsurile legale după ce un nepot al său a produs un accident rutier soldat cu doi răniţi, în 30 august, în acest caz Mureşan fiind ajutat de şeful Poliţiei Rutiere, Roberto Emil Hasnăş. În plus, şeful IPJ Bistriţa-Năsăud şi-a încălcat atribuţiile de serviciu şi în 29 septembrie 2014, când şi-a determinat trei angajaţi aflaţi în subordine să falsifice acte care aveau legătură cu o cercetare administrativă derulată în instituţie.
În ceea ce îl priveşte pe şeful Poliţiei Rutiere Bistriţa-Năsăud, Roberto Emil Hasnăş, procurorii DNA îl acuză de săvârşirea a 48 de acte de abuz în serviciu, comise în perioada iunie-noiembrie 2014.
Astfel, anchetatorii au identificat zece cazuri în care Hasnăş a participat la falsificarea actelor de constatare şi raportare a unor accidente rutiere soldate cu morţi şi răniţi, în perioada iunie-octombrie 2014, în unele din aceste cazuri cerându-le poliţiştilor din subordine să determine părţile şi martorii să dea declaraţii mincinoase.
Anchetatorii mai spun că Hasnăş a intervenit abuziv de 27 de ori în activitatea unor poliţişti subordonaţi, pentru ca aceştia să îşi încalce atribuţiile de serviciu şi să nu constate contravenţii rutiere, iar de alte cinci ori şi-a încălcat atribuţiile de serviciu determinând mai multe persoane care au încălcat regulile de circulaţie să nu le predea poliţiştilor permisele de conducere.
În comunicatul DNA se mai arată că multe dintre actele de abuz în serviciu erau săvârşite de Hasnăş în colaborare cu şeful IPJ şi cu şeful Poliţiei Năsăud. Astfel, procurorii au identificat, în luna august, trei cazuri de intervenţii abuzive în activitatea poliţiştilor din subordinea sa, care aveau dosare penale în lucru, şi un caz de abuz în serviciu pe care Hasnăş l-a săvârşit la intervenţia şefului Poliţiei Năsăud, Leon Anton Cloşcă.
"În cazul din perioada 4-8 august 2014, Hasnăş Roberto Emil (la solicitarea inspectorului şef Mureşan Ioan Ovidiu) a acţionat pentru determinarea unui expert tehnic auto în vederea efectuării unui supliment de expertiză, pentru a reţine vinovăţia exclusivă a uneia dintre părţile dosarului (...); la intervenţia inculpatului Cloşcă Leon Anton, în sensul reducerii nemotivate a perioadei de suspendare a dreptului de a conduce autovehicule, pentru un contravenient: la data de 4 septembrie 2014", se arată în comunicatul procurorilor.
În cazul lui Leon Anton Cloşcă procurorii anticorupţie au reţinut 24 de acte de abuz în serviciu, pentru obţinerea de foloase necuvenite, majoritatea infracţiunilor constând în falsificarea actelor de constatare a accidentelor rutiere, intervenţii abuzive în rândul subalternilor ca să soluţioneze favorabil anumite dosare penale sau acte de ascundere a accidentelor rutiere grave.
Potrivit DNA, Cloşcă este acuzat că în perioada iunie-noiembrie 2014 a organizat şi a condus efectiv activitatea unei păstrăvării, a comercializat cantităţi însemnate de peşte, a cumpărat şi a vândut, în mod repetat, produse piscicole (furaj pentru păstrăv, medicamente piscicole), s-a ocupat de emiterea/primirea facturilor şi de încasarea contravalorii acestora."!!!
Daca am inteles eu bine, toti acestia se ocupau numai cu sabotarea legii in interes personal, in cazul in care partea anchetata putea "sa-si probeze nevinovatia" cu ajutorul foloaselor necuvenite oferite anchetatorilor din politie. Toti acesti sefi ai politiei se ocupau numai cu imbogatirea personala, in total dispret fata de lege. Oare cei care i-au instalat pe toti acestia in functie sunt niste oameni onesti, dar foarte naivi? Sau sunt alti infractori pe care sistemul nu-i poate dovedi? Prea vedem armate de sefi infractori care au probleme cu legea! Cine sunt cei care promoveaza astfel de sefi si cum raspund pentru instalarea in functie a tuturor coruptilor in forma continuata?
Se stie ca legea romaneasca este extrem de generoasa cu infractorii. Seful Poliţiei Judeţene Bistriţa-Năsăud, Ioan Ovidiu Mureşan, este acuzat de 14 acte de abuz în serviciu comise in numai 6 luni ale anului 2014, şeful Poliţiei Rutiere Bistriţa-Năsăud, Roberto Emil Hasnăş, este acuzat de săvârşirea a 48 de acte de abuz în serviciu, comise tot in 6 luni ale anului 2014 (cand o fi aparat asta legea?), Leon Anton Cloşcă este acuzat de 24 de acte de abuz în serviciu, tot in 6 luni ale anului 2014. Toate aceste nu inseamna ca justitia va da minim 14 pedepse de minim un an pedeapsa, deci minim 14 ani de inchisoare pentru fiecare. Totul va fi privit ca o singura chestie si in final vor lua, cine stie, 3 ani cu suspendare, de exemplu. Asteptam cu interes verdictul.
Privind concret cazurile in care acestia interveneau pentru intimidarea subalternilor, vedem ce mafie sinistra face legea in Romania: acestia interveneau pentru a scapa de rigorile legii pe toate rudele, pilele si cretinii care comiteau pe banda rulanta accidente soldate cu victime, raniti si decedati.
Unde sa incadram comportamentul acestor ticalosi (corupti si corupatori), unde sa incadram lipsa de respect nu doar fata de lege, ci in primul rand fata de oameni si viata? La capitolul valori europene sau la capitolul valori crestine?
Din nou constatam ca societatea este la mana unor infractori cu functie, pentru care rudele lor vor fi intotdeauna nevinovate, impreuna cu spaguitorii care considera ca pot incalca orice fel de lege contra spaga, in timp ce simplii cetateni onesti care au ghinionul sa se intersecteze cu astfel de ticalosi (sa fie accidentati mortal, de exemplu) vor fi obligati sa suporte, lipsiti de aparare, comportamentul antisocial al favorizatilor soartei, adica al mafei de stat si al protejatilor mafiei de stat.
Mai putem spune in aceste conditii ca traim intr-o societate democratica a egalitatii de sanse si tratament? Nimic din toate acestea nu s-ar intampla daca infractorii statului mafiot totalitar nu ar detine toata puterea prin lege si daca societatea nu ar fi total lipsita de parghii si de mijloace de proba impotriva mafiei de stat.
Acum se intelege mai bine de ce politistii fotografiati sau filmati pe strada devin isterici si sar la bataie, total impotriva prevederilor legii: pentru ca sansele sa fie surprinsi incalcand legea sunt uriase!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu