joi, 25 decembrie 2014

Meniu traditional de sarbatori pe baza de fasole

Se stie ca fasolea este un bun national si o valoare suprema a romanilor. In ultimii ani a devenit o traditie a sarbatorii nationale. Probabil ca mancarea romaneasca de fasole ar trebui inclusa chiar si in patrimoniul UNESCO.

In spiritul traditiilor democratice si al idealurilor oricarei revolutii care a avut loc in Romania de-a lungul veacurilor, cred ca redactarea (in premiera) a unui meniu bazat pe fasole reprezinta un deziderat si o reparatie morala adusa sarbatorilor de iarna romanesti, pe nedrept discriminate prin lipsa acestui aliment de baza din meniu.

Astfel, dupa consultarea multor specialisti, s-a ajuns la concluzia ca meniul traditional de sarbatori pe baza de fasole ar trebui sa fie urmatorul:

1. Aperitive:
- Rulouri cu cascaval si fasole verde;
- Rulouri cu sunca si fasole galbena;
- Icre negre si rosii cu boabe de fasole alba;

2. Felul 1:
- Ciorba de fasole;

3. Felul 2:
- Iahnie de fasole cu ciolan sau carnati de porc;
- Sarmale umplute cu boabe pestrite de fasole;

4. Desert:
- Inghetata de fasole mexicana;
- Tort diplomat cu boabe de fasole rosie jumatati;
- Tort de ciocolata cu boabe de fasole alba jumatati.

5. Bauturi:
- Suc de fasole;
- Vin sec de fasole;
- Rachiu de fasole.

Desigur, acest meniu a fost doar o glumita si nu ar trebui incercat acasa. Dar pentru dependentii de adrenalina care vor sa mearga pana la capat si sa incerce acest meniu exista un numar de telefon util: 112. Atentie, acest numar de telefon este mai des apelat de sarbatori!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu