Dupa retinerea primarului Iasului, Gheorghe Nichita, s-au facut in presa afirmatii extrem de grave, care atesta faptul ca statul este organizat pe principii mafiote, cel putin la nivel de autoritati locale.
Din cate se vede, legislatia nationala confera puteri discretionare sefilor de la orice nivel. Iar sefii de la nivel inalt pot lua nestingheriti masuri de orice fel pentru consolidarea puterii personale, pentru controlul discretionar si ilegal al cetatenilor, pentru folosirea infractorilor si organizatiilor criminale in interes personal, pentru folosirea institutiilor statului in interes personal!
In alta ordine de idei, legislatia nationala este o mascarada la adapostul careia oricine poate fi angajat pe pile si orice sef poate comite abuzuri pe banda rulanta fara a fi denuntat de subalternii sai, care pot fi supusi la randul lor represiunii si abuzurilor comise discretionar de catre sefi.
Despre Nichita se stie ca a divortat anul trecut (2014). Exista voci care sustin ca acest divort este de fatada si a intervenit pentru a se pune la adapost o parte din averea acestuia, estimata la circa 20 de milioane de euro.
Cateva cuvinte despre amanta Adina Samson (33 de ani), cea care l-a denuntat pe Nichita (59 de ani). A lucrat la Centrul de Informare pentru Cetăţeni, la Relaţii Internaţionale, a fost inspector de specialitate, iar din iulie 2014 a devenit şefă la Serviciul Managementul Calităţii şi Control Intern Managerial.
Imi place foarte mult organizarea stufoasa a autoritatilor locale, numarul mare de departamente si servicii inutile, mari consumatoare de bani publici si generatoare de locuri de munca ocupabile majoritar pe pile. Toate acestea, in timp ce firmele din sectorul privat (intreprinderi mici si mijlocii) cu greu isi permit sa-si plateasca un contabil pe langa angajatii care fac obiectul de activitate; pentru ca de plata unui jurist care sa-i invete respectarea legii (in caz ca ar cunoaste-o acest jurist!) si care sa-i reprezinte in fata autoritatilor nici nu poate fi vorba!
Madam Samson este si ea supracalificata: conform propriului CV a facut cursuri de perfecţionare: Manager al sistemelor de management al calităţii (2011), limba franceză (2007 – 2008), Managementul Relaţiilor publice (2007), Control financiar (2003), organizarea activităţilor de relaţii cu publicul si administraţie orientată spre cetăţean (2006)! Nu se stie daca aceste cursuri au fost facute pe bani proprii sau pe banii institutiilor statului dar pronosticul meu este ca s-au facut pe banii statului.
Oare cat de credibila este competenta Adinei Samson daca aceasta avea de cativa ani o relatie amoroasa cu primarul Gheorghe Nichita?
Gheorghe Nichita isi dorea amanta in exclusivitate si dorea certitudini in acest sens. Astfel incat a procedat in felul urmator:
1. I-a daruit amantei un telefon mobil dotat cu aplicatii prin care putea afla locul in care se afla amanta in orice moment si prin care avea acces la mesajele de tip e-mail si SMS ale acesteia.
2. Folosea angajatii Politiei Locale in interes personal, pentru supravegherea amantei, dar si a altor persoane!
3. Folosea infractori din clanul Cordunenilor pentru urmarirea amantei.
Desigur, toate acestea sunt afirmatii ale procurorilor si nu au fost inca dovedite in instanta. Adica, chiar daca sunt adevarate, aceste afirmatii inca nu se pun din punct de vedere al statului.
Dar procurorii DNA au inceput actiunea penala impotriva lui Gheorghe Nichita (primarul Iasului), Liviu Hliboceanu (directorul general al Poliţiei Locale Iaşi) si Stefan Avirvarei (şef serviciu Poliţie Locala Iaşi)!!!
Ma intreb pe ce baza legala subalternii acestor sefi din Politia Locala Iasi au supravegheat amanta primarului si nu au denuntat abuzurile sefilor. Nu se fac si ei vinovati de omisiunea sesizarii (Legea 286 din 2009, Art. 267 din Codul Penal, partea a doua - partea speciala)? Se pare ca orice functionar public poate participa la Festivalul de la Mamaia pentru a castiga premiul de interpretare la sectiunea "Interpretarea legii in stil personal".
Ma intreb cata siguranta si incredere putem avea intr-o politie locala sau nationala care se foloseste de infractori pentru a supraveghea o amanta de primar. Faptul ca acesti infractori din cadrul clanului Cordunenilor sunt in libertate ne arata ca toti acestia sunt de fapt "negustori cinstiti", pentru ca, nu-i asa, daca politia locala sau nationala refuza sa-si faca datoria, atunci nu prea mai are cine sa-i prinda, iar justitia nu prea mai are ce condamna!
Ma intreb cata valoare are expresia "confidentialitatea datelor" atunci cand politia si primaria se folosesc de informatii confidentiale pentru a actiona impotriva cetatenilor si cati cetateni onesti sunt vanati de infractori pe baza informatiilor asa zis confidentiale, furnizate de catre cei care au drept de acces la ele.
In acelasi mod infractorii pot avea acces la date despre averile cetatenilor pe baza documentelor de la ANAF si ii pot devaliza sistematic pe baza informatiilor furnizate de catre lucratorii corupti de la ANAF.
Cine garanteaza confidentialitatea datelor si cu ce garanteaza acest lucru? Cu averea, cu viata? Hai sa fim seriosi!
Ne aflam in mod evident in fata unor activitati mafiote si de crima organizata extrem de grave, mult mai grave decat cele clasice pentru ca sunt gestionate de persoane cu functii in cadrul institutiilor statului. De unde, inca o data, expresia de "stat mafiot totalitar"!
Acuzatiile acuse de DNA, de abuz in serviciu si de smecherii cu informatii mi se par extrem de subtiri din punct de vedere al pedepselor posibile. Ca de obicei, sursele nu ne spun ce risca infractorii care comit aceste fapte. Semn ca acest tip de infractori extrem de periculosi, care pot teroriza discretionar intreaga societate (!), sunt favorizati prin lege.
De exemplu, Gheorghe Copos, care pentru mai multe infractiuni ar fi trebuit sa faca cel putin 7 ani de inchisoare, a fost condamnat prin contopirea pedepselor la numai 4 ani de inchisoare si a executat efectiv aproape un an de inchisoare!
Oare cati romani nu si-ar dori sa faca infractiuni pe banda rulanta pentru a avea, la fel ca si Gheorghe Nichita, o avere de 20 de milioane de euro, chiar daca ar risca apoi o pedeapsa cu inchisoarea din care ar executa efectiv un an de inchisoare? Cati nu-si fac planuri de incalcare a legii in vederea imbogatirii ilicite?
Si atunci, ce face legea: penalizeaza infractorii sau incurajeaza si stimuleaza infractorii? La ce foloseste munca onesta? Pentru a fi insusita fraudulos de catre infractori?
Poate fi numit stat de drept un stat care opereaza cu legi atat de strambe? Practic, prin nepedepsirea infractorilor pe masura gravitatii faptelor, in Romania s-a legalizat infractionalitatea!
In final, cateva surse de pe internet despre dosarul Gheorghe Nichita:
http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-anticoruptie-19860283-george-copos-eliberat-conditionat-din-inchisoare-decizia-este-definitiva.htm
http://www.mediafax.ro/social/o-angajata-a-primariei-iasi-cu-care-nichita-a-avut-o-relatie-l-ar-fi-denuntat-pe-edil-la-dna-14190972
http://jurnalul.ro/stiri/observator/adio-dar-raman-cu-tine-primarul-iasiului-gheorghe-nichita-divorteaza-dupa-o-casnicie-de-33-de-ani-662196.html
http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/cine-este-amanta-blonda-a-lui-nichita-avea-biroul-langa-el-dar-isi-cauta-de-lucru--94813.html
http://www.antena3.ro/politica/interceptari-gheorghe-nichita-baronul-spion-din-iasi-lucra-cu-clanul-cordunenilor-pentru-a-si-292265.html
http://www.gandul.info/stiri/cine-este-gheorghe-nichita-primarul-de-12-ani-al-iasiului-retinut-de-dna-14189934
http://www.gandul.info/stiri/ea-l-a-denuntat-pe-nichita-la-dna-ce-relatie-a-avut-primarul-cu-angajata-de-33-de-ani-14190939
http://www.comisarul.ro/politic/ea-l-a-ingropat!_441110.html
http://www.wall-street.ro/articol/Politic/183220/gheorghe-nichita-primarul-iasiului-denuntat-de-amanta-la-dna.html
http://www.libertatea.ro/detalii/articol/primarul-gheorghe-nichita-dat-in-gat-de-propria-iubita-adina-samson-l-ar-fi-parat-pe-edil-procuro-534423.html
http://www.7est.ro/acasa0/item/42396-informatie-bomba-primarul-gheorghe-nichita-denuntat-de-propria-iubita.html
http://www.evz.ro/dosarul-nichita-baronul-de-iasi.html
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu