miercuri, 17 iunie 2015

Parlamentarii si-au votat bonificatii pentru merite. Care merite?

Ca de obicei, parlamentarii nu fac mai nimic in interesul cetatenilor, ci mai multe in interes personal. Ultima "realizare" este votarea legii pensiilor speciale pentru ei insisi. Conform acestei legi, parlamentarii beneficiaza de bonificatii progresive, care incep de la circa 1500 de lei pentru alesii care au avut un singur mandat si pot ajunge la circa 4.000 de lei pentru alesii cu minim trei mandate.

La dezbaterea acestei "legi" a iesit in evidenta cinismul si sadismul probabil involuntar al senatoarei (fomista grevei sau grevista foamei de la Antena 3, ceva in genul asta) Cristiana Anghel.

Pe de o parte, aceasta a afirmat ca parlamentarii nu vor trai oricum din "pensia asta amărâtă" (sursa: http://www.gandul.info/politica/senatoarea-pc-cristiana-anghel-parlamentul-are-o-cota-scazuta-de-credibilitate-din-cauza-presei-14458982)!

Imediat se pune intrebarea: daca minim 1.500 de lei inseamna o pensie amarata, atunci ce inseamna salariul minim net lunar pe economie, de numai 724 lei (corespunzator brutului lunar de 975 lei)? Cred ca 724 de lei inseamna un ajutor de munca, nu un salariu minim pe economie intr-o tara din Uniunea Europeana.

Ca si cand nu ar fi fost de ajuns, aceasta "distinsa" a afirmat in plus ca "Această pensie este o recompensă a meritelor parlamentarilor”!!!

Intamplator sau nu, chiar ieri, 16.Iunie.2015, au aparut urmatoarele stiri care ne arata ce "merite" deosebite au parlamentarii.

1. Una dintre stiri priveste realizarile CNADNR: CNADNR a produs o gaura in buget de 13,5 miliarde de euro din 2008 si pana acum.

Conform sursei http://www.zf.ro/eveniment/fenechiu-manescu-sova-rus-ministrii-vin-si-pleaca-dar-gaura-neagra-cnadnr-a-cheltuit-13-5-mld-euro-din-2008-incoace-cu-care-putea-face-2-000-km-de-autostrazi-14456793,

"Fenechiu, Mănescu, Şova, Rus. Miniştrii vin şi pleacă, dar „gaura neagră“ CNADNR a cheltuit 13,5 mld. euro din 2008 încoace, cu care putea face 2.000 km de autostrăzi"!!!

Din cate vad, PSD-istii s-au inganat armonios cu PNL-istii atunci cand a fost vorba de spulberat banii publici prin CNADNR. Care o fi deviza acestor "specialisti"? "Infractori din toate partidele, uniti-va!"? Sau "Sus Mafia, jos patria!"?

Ciudat cum se schimba perceptia oamenilor! Ceausescu era acuzat fictiv in 1989 ca ar fi dosit in strainatate circa 1 miliard de dolari. A fost unul dintre pretextele pentru care Ceausescu a fost mitraliat in stil mafiot la Targoviste.

In 2015, la peste 25 de ani de la victoria Revolutiei Infractorilor, Cristiana Anghel considera ca parlamentarii merita bonusuri la pensie pentru ca in timpul mandatelor lor Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a spulberat 13,5 miliarde de euro din banii publici!!!

Eu as fi crezut mai degraba ca toti angajatii CNADNR ar fi trebuit mitraliati la Targoviste de 13,5 ori, cu tot cu parlamentari, pentru o asemenea "performanta"! Oare cat de bogata era in realitate Romania in 1989, daca numai la drumuri statul si-a permis o gaura de 13,5 miliarde de euro intre 2008 si 2015?

Asa functioneaza Romania din taxele noastre? Nu ar fi mai normal ca DNA, SRI, Ministerul Justitiei, Ministerul Finantelor si altii sa aiba ca prioritate (printre altele) sa recupereze acest prejudiciu si sa-l returneze platitorilor de taxe abuzive, adica poporului roman? Nu ar fi mai normal ca TVA sa fie 5% la orice, ca taxa pe munca sa fie de 5%, ca sa nu mai aiba mafia politico-economica ce sa fure?

Sau macar sa se scrie in clar pe fluturasul de salariu: "10% taxa pentru ciordeala la CNADNR", "5% impozit pentru ciordeala la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP)", si asa mai departe. Ce atata prosteala cu "sanatate" si "educatie"?

2. In mod sigur nu numai datorita gaurilor de miliarde de euro de la CNADNR (se mai pot enumera gaurile de la "retrocedari", de la "achizitii publice" supraevaluate, de la "privatizari", de la exterminarea industriei din anii '90 si asa mai departe), romanii au una dintre cele mai scazute puteri de cumparare din Uniunea Europeana, doar Bulgaria fiind mai jalnica decat noi. In plus, la salarizare in UE stam la fel de "bine", adica tot pe penultimul loc.

Conform sursei http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Economie/Stiri/Romanii+penultimii+ca+putere+de+cumparare+in+Uniunea+Europeana,

"Economia crește, nu însă și economiile personale ale românilor, iar confirmarea vine din datele oficiale. România este pe penultimul loc din Uniunea Europeană în ceea ce privește consumul şi Produsul Intern Brut pe cap de locuitor. Sunt date primite de la institutul de statistică al Comisiei Europene.

Anul trecut, în România, consumul individual a fost cu 45 de puncte procentuale sub media europeană. Consumul individual măsoară bunurile şi serviciile pe care şi le permit oamenii dintr-o ţară.

Doar Bulgaria stă mai prost decât noi la acest capitol, fiind cu 51 de puncte procentuale sub media Uniunii Europene."
.

Nu stiu de ce ar trebui sa ne miram ca economiile romanilor nu cresc odata cu economia. Ca doar romanii nu sunt platiti in acord global in raport cu cresterea economica pe tara. In Romania, de obicei numai cine fura mai mult are mai mult. In general, cine munceste mai mult este doar furat mai bine de catre mafia politico-economica.

Am remarcat la sursa citata, dar nu numai aici, ca stirea se termina "triumfal" cu enuntul:

"Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!".

Cred ca tuturor romanilor le-a placut pana la extaz articolul care-i informeaza ca sunt praf la puterea de cumparare si la consum. Iar madam Anghel este cea mai fericita stiind ca parlamentarii au merite deosebite pentru aceasta situatie. Eu zic ca romanii sa nici nu mai primeasca salarii, ci doar paine si apa. Iar toti banii munciti de cetateni sa se duca direct la parlamentari, acesti geniali strategi, acesti priceputi carmaci si restul de bla-bla-bla care se poate imagina pe aceasta tema.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu