Popii isi vor putea dezvolta burdihanele si isi vor putea alina cat de cat lacomia in anul 2016, dar oamenii muncii din sectorul privat vor trebui sa munceasca in continuare pe salarii jenant de mizerabile! Salariul minim pe economie nu se va majora, conform sursei http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Economie/Stiri/Bugetul+pe+2016+Salariul+minim+nu+se+mai+majoreaza+la+1200+de+le:
"Pentru a păstra deficitul sub această ţintă, Guvernul a decis să nu mai majoreze salariul minim pe economie la 1.200 de lei, la 1 ianuarie, aşa cum anunţase cabinetul Ponta."!
Precizez ca pentru propaganda a fost mentionat, ca de obicei, salariul minim lunar BRUT de 1.200 lei; salariul minim lunar NET ar fi fost oricum ridicol, de numai 878 lei, adica tot sub 200 de euro!
Mai, sa fie! Ce bine a tintit-o Guvernul tehnocrat! Deci nu popii detinatori de 80.000 de hectare de teren agricol şi păduri, dar şi numeroase restaurante, hoteluri, ferme şi fabrici (!!!) destabilizau bugetul cu maririle lor de salarii, ci sectorul privat, din contributiile caruia se pot majora salariile popilor si ale tuturor bugetarilor!!!
Ca sa intregesc tabloul complet al ticalosiei sociale din Romania, mentionez ca lucratorii din sectorul privat nici nu prea isi pot rotunji MASIV veniturile din spagi, la fel ca parlamentarii, ministrii, primarii, consilierii din primarii, medicii, profesorii, politistii, judecatorii, procurorii, SRI-stii, functionarii ANRP, functionarii ISU si asa mai departe.
Tot in completarea tabloului ticalosiei sociale din Romania adaug noi valente (sau confer noi dimensiuni) "tehnocrate", direct din gura madamei Anca Dragu, "genialul" ministru de finante (sursa: http://m.zf.ro/banci-si-asigurari/ministrul-finantelor-salariul-minim-nu-creste-la-1-200-lei-in-brazilia-sau-india-saracii-lucreaza-si-pe-doi-lei-14911030):
"Salariul minim nu va fi majorat la 1 ianuarie, de la 1.050 lei la 1.200 lei, întrucât este nevoie de un studiu de impact al acestei creşteri asupra competitivităţii României şi a mediului privat, unde este posibilă o migrare spre economia gri sau neagră, a afirmat ministrul finanţelor, Anca Dragu."!
Da' ce studiu de impact ai facut, bre, cand ai stabilit ca popilor li se pot majora salariile?
Da' ce studiu de impact ai facut, bre, cand ai stabilit ca tuturor bugetarilor li se pot majora salariile cu 10%?
Cum naiba, exact la cei care produc trebuie facut un studiu de impact, in timp ce parazitilor banilor publici de tip popi, autoritatin locale, autoritati centrale nu li se impune niciun criteriu de eficienta si niciun criteriu de moralitate!
Am vazut cata "competitivitate" era la ISU, Politia locala, primarie si prefectura pana la incendiul de la Colectiv! Urla "competitivitatea" in Piedone (care ba era acoperit de hartii, ba nu stia ce a semnat) si in cei de teapa lui...
Delirul madamei "tehnocrate" Anca Dragu continua:
"Dar acest studiu trebuie să fie într-adevăr foarte serios, nu-l facem peste noapte. Din câte ştiu, şi alte instituţii europene fac un studiu similar, pentru că această măsură poate afecta semnificativ competitivitatea României".
Intotdeauna mi-a placut adjectivul "serios" venit in completarea unei povesti ridicole. De exemplu, studiul lu' Peste trebuie sa fie foarte serios! Adica nu ca alte studii facute peste noapte si in bataie de joc, de pilda ca atunci cand s-a stabilit peste noapte ca numai popilor si bugetariilor li se pot majora salariile!
Dupa parerea mea de nespecialist si netehnocrat, daca in sectorul privat nu se poate majora salariul minim pe economie, atunci, indiferent de seriozitatea studiilor de impact, niciodata si cu atat mai mult nu se pot majora salariile bugetarilor!
"Tehnocrata" din fruntea finantelor spune ca majorarea salariului minim in sectorul privat "poate afecta semnificativ competitivitatea României"!
In plus,
"Ea a dat exemplul statelor BRICS, care cuprind Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud, unde locuitorii „sunt săraci şi mulţi şi toţi ştiu să facă câte ceva pe doi lei, fac ceva ce românul nu mai face de ceva vreme“."!!!
Pai, bai, Anca Dragu, de ce nu muncesti tu pe doi lei, ca sa creasca competitivitatea guvernului? De ce nu muncesc parlamentarii pe doi lei? De ce nu munceste Iohannis pe doi lei, ca oricum are destule case si destule venituri din chirii? De ce nu-si voteaza parlamentarii pensii de doi lei, ci vor sa-si legifereze pensii speciale uriase si nemeritate? Adica voi, astia de la putere, nu mai afectati competitivitatea Romaniei prin modul mizerabil in care administrati tara?
De ce nu s-au facut retrocedari de doi lei, ci retrocedari ilegale de sute de milioane de euro?!? Astea nu au afectat "competitivitatea" Romaniei?
De ce nu muncesc popii pe doi lei? De ce nu muncesc medicii si profesorii pe doi lei? De ce nu renunta toti bugetarii la spagi? Adica toate astea nu mai afecteaza competitivitatea Romaniei?
Cum naiba de a ajuns "tehnocrata" asta la finante? Chiar atat de prosti ii crede pe toti romanii? Isi imagineaza ca ii face pe toti din vorbe?
Ia spune, madam Dragu, de ce tarile nordice, Germania, Luxemburg si altetari occidentale nu reduc salariile din sectorul privat la jumatate sau la o zecime, de dragul cresterii "competitivitatii"? Cum de sunt astfel de tari competitive desi platesc salarii minime de 5-10 ori mai mari decat in Romania? Pai d-astea cu salarii inghetate si cu austeritate stia si regimul netehnocrat Boc-Basescu!
Pana cand va mai fi in Romania competitivitatea sinonima cu sclavagismul? Daca nu stiam cu cine am de-a face, aproape credeam ca "tehnocratii" lu' Peste stiu sa faca sa coexiste in Romania si competitivitate si salarii decente, ca in Occident.
Am vazut ca si in industria auto, la Dacia, se practica santajul economic, amenintarea cu scaderea "competitivitatii" si relocarea productiei daca salariatii nu-si accepta in mod deliberat salarii cat mai jalnice.
Conform sursei http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Gadget/Auto/Avertisment+pentru+angajatii+Dacia,
"În pline negocieri pentru noi majorări salariale, conducerea Dacia le transmite celor 14 mii de angajaţi ai uzinei de la Mioveni că producţia va scădea anul viitor şi îi avertizează că fabrica din Maroc poate prelua din producţia de la Mioveni.".
In plus:
"Salariul mediu brut al unui muncitor este de aproape 4.400 de lei"!
Din nou remarcam apetitul propagandei pentru salarii brute, care par mai mari. Dar, in realitate, salariul net lunar mediu (in mana) al unui muncitor la Dacia este de numai 3086 de lei, adica de numai 689,78 euro la cursul actual.
Pare un salariu mare in raport cu salariul minim pe economie din Romania, dar inferior salariilor din Franta, stat care (ca si Germania) si-a trimis masiv in somaj cetatenii pentru cresterea "competitivitatii" in state cu salarii mult mai sclavagiste.
Conform sursei http://droit-finances.commentcamarche.net/faq/3567-smic-2015-2016-taux-horaire-et-smic-mensuel, salariul minim lunar in Franta este de:
a. Brut: 1457,52 euro;
b. Net in medie: 1137 euro (in functie de diversele cotizatii legate de sectorul de activitate).
Cu mentiunea ca in Franta in industria auto nu se munceste pe salariul minim pe economie si ca in Franta se lucreaza conform legii 35 de ore pe saptamana, vedem ca salariul mediu NET la Dacia (parte din grupul francez Renault) tinde catre jumatatea salariului MINIM din Franta!
Adica "succesul" industriei auto romanesti (inclusiv industria producatoare de piese auto) este datorat acceptarii voluntare a sclavagismului si a salarizarii inferioare fata de aceeasi munca prestata in occident. Daca in Romania sau in alte state de mana a treia nu s-ar pune accentul pe "competitivitatea" sclavagista a salariilor mici, atunci relocarea unei parti a industriei auto din occident catre Romania nu ar mai avea sens, iar in Romania efectele dezindustrializarii postdecembriste ar fi devastatoare.
Sclavagismul romanesc este evidentiat de desfacerea ridicola pe care industria auto o are in Romania. Conform sursei http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Special/Fabricat+in+Romania/O+industrie+de+18+miliarde+de+euro+vrea+autostrazi,
"Constantin Stroe, preşedinte ACAROM: „Este totalmente anormal, cu doi producători de calibru, Renault şi Ford, să vinzi în România cam 6% din total producţie. Imaginaţi-vă că dacă nu am avea operaţiuni de export ar trebui să se lucreze cam două săptămâni pe an.”"!!!
Pai, ce sa-i faci? Nu toti romanii lucreaza in industria auto sau pe salariile de la Dacia, inferioare celor din occident, dar mult superioare salariului minim pe economie romanesc. Iar cu salariul minim lunar din Romania nu poti sa-ti cumperi nici macar produsele de baza si sa-ti achiti facturile de utilitati, daramite sa mai speri sa-ti cumperi o Dacie noua...
Cu toate acestea, madam Dragu de la finante nu ezita sa le ceara romanilor sa lucreze pe salarii de doi lei!!!
Da-ti demisia, madam Dragu, din fruntea finantelor! Sictir "tehnocratilor" din guvernul Romaniei care au o gandire atat de mizerabila!
Habar n-am ce vrea "strada" si "societatea civila", mai mult ca sigur pentru romani si pentru Romania. Eu, unul, vreau competitivitate pentru Romania si salarii echitabile pentru romani, chiar la nivel occidental pentru cei care desfasoara munca la nivel occidental. Ciolos, te pricepi la asa ceva? Ca d-aia care ofereau salarii de doi lei romanilor existau si inaintea ta!
Iata ca pana la urma nu se schimba absolut nimic in Romania: chiar daca apar mutre noi la Guvern, principiile de guvernare sunt la fel de mizerabile!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu