duminică, 17 iulie 2016

Discriminare evidenta intre protectia presedintilor si protectia simplilor cetateni

Oare cate atentate teroriste au avut loc impotriva sefilor de stat in ultimii 10 ani? Dupa parerea mea, niciunul. De ce? Pentru ca masurile pentru protectia sefilor de stat sunt cele firesti in astfel de situatii.

Dispozitivele de securitate pentru protectia sefilor de stat cuprind o gramada de agenti care sunt distribuiti pentru acoperirea unor distante si suprafete uriase. Toate aceste masuri sunt luate pentru protectia unei singure persoane (care de cele mai multe ori ar putea fi un bou corupt si indiferent la problemele cetatenilor, pe scurt un inutil pentru simplii cetateni).

In total contrast fata de aceasta situatie, protectia unor grupuri numeroase de persoane reunite cu ocazia diverselor evenimente este mai mult decat aproximativa! Evident, cel mai graitor exemplu este asasinatul multiplu de la Nisa. Zeci de mii de persoane erau adunate pentru a vedea focul de artificii ocazionat de Ziua Nationala a Frantei. Le-a pasat autoritatilor de protectia reala a cetatenilor? Dupa 84 de morti si peste 200 de raniti, raspunsul vine de la sine.

Presa mondiala reproseaza autoritatilor franceze ca nu au reusit sa previna nici acest atentat. Dincolo de acest fapt, eu remarc in primul rand marea intarziere cu care au intervenit fortele de ordine dupa ce "vanzatorul de inghetata" a inceput sa faca victime. Asasinul a mers cu camionul prin multime 2 kilometri pana a fost anihilat. Daca un camionagiu ar fi vrut sa intre cu camionul in presedintele Hollande, oare tot 2 kilometri ar fi mers pana cand ar fi fost anihilat? Nu a existat nici protectie impotriva atentatului, nici reactie prompta a autoritatilor in momentul producerii atentatului, pentru a se limita numarul de victime!

Reactia intarziata a autoritatilor din momentul cand camionul a inceput sa faca victime la Nisa arata fara dubii ca protectia cetatenilor se face in bataie de joc! Chiar si usurinta cu care asasinul a fost crezut ca duce inghetata la firmele din zona este suspecta. Asasinul putea fi intrebat la ce firme se duce, dupa care s-ar fi putut telefona imediat la acele firme pentru a se verifica daca asasinul spune adevarul. De ce nu s-a intamplat asa, cu atat mai mult cu cat pe teritoriul francez este decretata starea de urgenta?

Exista suspiciunea rezonabila ca autoritatile favorizeaza atentatele si atentatorii, tot asa cum au favorizat intrarea necontrolata a peste 1 milion de cetateni arabo-musulmani in Uniunea Europeana! Suntem contemporani cu un joc politic extrem de odios si de sinistru, care in mod evident si sigur va produce tragedii uriase in continuare in randul simplilor cetateni.

Mereu suntem indemnati sa nu generalizam si sa nu ne luam de intreaga populatie musulmana atunci cand se produc orori de tipul celei de la Nisa. Problema este ca, atunci cand am auzit prima data de acest atentat de la Nisa, nicio clipa nu m-am gandit ca asa ceva a fost facut de un budist sau de un asiatic, de un eschimos, de un indian nord-american sau chiar de un roman! Statistic si faptic vorbind, in randul musulmanilor exista turme de astfel de total imbecili carora nu le pasa nici de viata lor, nici de a altora!

Iar pe de alta parte, conform sursei http://stirileprotv.ro/atentat-in-nisa/reactiile-islamiste-dupa-atentatul-de-la-nisa-care-ar-putea-fi-urmatoarea-tinta-a-isis-in-europa.html,

"In vreme ce o lume intreaga este in doliu dupa atentatul din Nisa, sustinatorii Statului Islamic sarbatoresc carnagiul pe retelele sociale."!

"Urmeaza Berlinul"!

Oare oamenii lui madam Merkel se ocupa deja de acest caz sau urmeaza sa aflam ca se condamna ferm atentatul dupa producerea lui?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu