luni, 25 iulie 2016

Iohannis si rezultatele la bac

In lipsa unor rezultate economice pozitive in Romania (scaderea somajului si a saraciei), ca urmare a lipsei de dorinta a statului mafiot totalitar de a avea politici in acest sens, Klaus Iohannis simte nevoia sa aiba campanii de imagine.

De exemplu, Iohannis mimeaza nemultumire fata de rezultatele de la examenul de bacalaureat si de la evaluarea nationala.

Conform sursei http://www.agerpres.ro/politica/2016/07/15/iohannis-nemultumit-de-rezultatele-de-la-evaluarea-nationala-si-bacalaureat-lucrurile-se-pot-schimba-prin-actiune-19-39-40, invatamantul "bine facut" al Romaniei anului 2016, vazut de Iohannis arata cam asa:

"Evaluarea mea ar suna astfel: absenteism mare, note mici, promovabilitate redusă, șanse și mai reduse pentru mulți dintre tinerii noștri să realizeze ce își doresc în viață. Probabil cu toții suntem nemulțumiți — elevi, profesori, autorități, părinți — iar concluziile pe care le tragem sunt cam aceleași în fiecare an. Dar asta în sine nu rezolvă nimic. Lucrurile se pot schimba doar prin viziune și prin acțiune"!

Ha, ha, ha!

Din cate inteleg eu, concluziile se trag in fiecare an, dar, ca de obicei, nu se schimba nimic pentru ca factorii (i)responsabili nu au nici viziune, nici actiune. Mai exact, chiar daca ar exista viziune, tot nu ar conta in lipsa actiunii.

Altfel, absenteismul mare, notele mici si promovabilitatea redusa nu inseamna sanse si mai reduse pentru multi dintre tinerii nostri care vor sa realizeze ce isi doresc in viata. Viata in Romania inseamna lipsa de sansa pentru majoritatea cetatenilor sai. Sunt deja destui tineri cu diplome de studii superioare care practica meserii care nu necesitau deloc astfel de studii si sunt deja destui tineri care incearca sa-si valorifice sansele pe alte meleaguri, stiind ca in Romania nu ii asteapta nimic bun. A se vedea exodul masiv si pe deplin justificat al tinerilor medici catre Occident.

In aceste conditii, absenteismul mare, notele mici si promovabilitatea redusa reprezinta o stare de normalitate in fata unui pseudo invatamant, care obliga tinerii sa-si piarda vremea cu memorarea tuturor inutilitatilor.

Oare la ce le folosea diploma de bacalaureat derbedeilor romani corupti si condamnati? Aplicau de multe ori teorema lui Pitagora atunci cand luau spaga? Recitau din Eminescu atunci cand luau spaga? Stabileau spaga in functie de anii de domnie ai lui Stefan cel Mare?

Ma cam indoiesc...

Finalitatea educatiei ar trebui sa fie accesul la locuri de munca. Exista locuri de munca in Romania pentru tineri? In Romania nu prea exista locuri de munca pentru nimeni!

In 2012, conform sursei http://www.mediafax.ro/politic/promisiunile-usl-privind-guvernarea-un-milion-de-noi-locuri-de-munca-si-impozit-diferentiat-9579612, USL-ul format din PSD, PNL (din care isi trage "seva" Iohannis) si PC promitea romanilor un milion de locuri de munca pana in 2016!

Dar pana in 2016 e cale lunga: USL-ul nu a rezistat, iar Crin Antonescu si Victor Ponta nu mai au "drept de semnatura". Conform realitatii din 08.Iulie.2016, de programul USL si de promisiunile USL s-au cam ales praful, asa cum se intampla intotdeauna cu promisiunile electorale ale calailor natiei. In fapt s-a intamplat exact pe dos: s-au pierdut un milion de locuri de munca, dupa cum rezulta de pe sursele: http://www.antena3.ro/economic/un-milion-de-angajati-romani-au-ramas-fara-locuri-de-munca-in-ultimii-opt-ani-care-sunt-cele-mai-366501.html si http://www.oradestiri.ro/alerta-am-pierdut-un-milion-de-angajati-in-opt-ani.

E drept ca s-au si creat ceva locuri de munca, dar, paradoxal, romanii o duc tot mai prost!?! Conform sursei http://www.romanialibera.ro/societate/munca/paradoxul-romanesc--strainii-ne-creeaza-locuri-de-munca--dar-o-ducem-tot-mai-prost-422531,

"România se situ­­ează pe locul 6 în Europa, cu peste 12.000 de joburi nou-create prin investiţii străine directe (ISD) în 2015, ceea ce reprezintă o creștere de 17% faţă de anul anterior, conform studiului Ernst & Young „European attractiveness survey 2016”. Pe de altă parte, Institutul Național de Statistică a anunțat recent că o treime din gospodăriile din România, respectiv 32,8%, nu au putut face faţă cheltuielilor cu venitul total net lunar rea­lizat, în 2015. Și tot din punct de vedere statistic, economiei îi merge bine.

„12.000 de noi locuri de muncă raportat la 4 milioane de joburi în total este foarte puțin. Nu modifică substanțial situația ocupării forței de muncă.”"
!

Pai, in acest context, la ce le mai foloseste copiilor si tinerilor mersul la scoala, băi, Iohannis? Ce mai conteaza absenteismul mare, notele mici si promovabilitatea redusă, daca locuri de munca tot nu exista? Care e diferenta dintre un somer premiant si un somer cu note mici? Probabil ca premiantul sufera mai mult, pe cand cel cu note mici nici nu are prea mari pretentii...

Cica Iohannis vrea să se intrerupa experiențele penibile care se repetă in fiecare an și sa se creeze un alt viitor (?!) pentru sistemul de educație din România, dar nu este prevazut vreun termen concret pentru asta, deci e doar o simpla abureala politica abstracta.

In acelasi stil abstract, Iohannis mimeaza griji pentru siguranta copiilor si adultilor din scoli; se mira de statisticile mincinoase din sistemul de invatamant; vrea peste tot responsabilitate si corectitudine si sa nu mai existe scoli care functioneaza fara autorizatie!

Daca Iohannis ar fi ras dupa fiecare propozitie-deziderat, am fi ras si noi cu el. Chiar daca Iohannis a mimat seriozitate (conform fisei postului), noi tot ne terminam de ras dupa aceasta risipa de bla-bla-bla stupid.

Elevii care s-au "bacuit", mult mai realisti decat Iohannis, s-au dus la AJOFM ca sa depuna actele pentru obtinerea ajutorului de somaj (250 de lei pe luna timp de sase luni). Deci somajul s-ar umfla binisor in Romania anului 2016, numai ca aboslventii de anul trecut au iesit din statisticile oficiale chiar daca nu au nici acum loc de munca!

Conform sursei http://stirileprotv.ro/bacalaureat/nici-n-au-terminat-bine-liceul-si-vor-ajutor-de-somaj-si-cu-bac-si-fara-bac-tot-la-mare-mergem.html:

"Potrivit Eurostat, in Romania somajul in randul tinerilor pana in 25 de ani a ajuns la 21%, cu 2,4% mai mare decat media Uniunii Europene.";

"Aproape 6.900 de tineri care au absolvit liceul in iunie si-au depus deja actele la agentiile pentru ocuparea fortei de munca. Majoritatea vaneaza indemnizatia de somaj, 250 de lei pe luna.

Statul acorda acest ajutor timp de jumatate de an absolventilor cu sau fara diploma de bacalaureat, care nu merg la facultate si n-au nicio slujba. Autoritatile se asteapta ca numarul cererilor sa creasca in zilele urmatoare, in conditiile in care 40.000 de tineri au picat Bacalaureatul si alti 45.000 de absolventi de liceu nici macar nu s-au inscris la examen."
.

Multi tineri realisti si pragmatici au spus:

"Si cu bac, si fara bac, tot la mare mergem". :))

Oare cum o fi mai bine: sa mergi la mare si sa cheltui ajutorul de somaj sau sa te angajezi muncitor necalificat la un loc de munca mizerabil pe un salariu mizerabil?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu