Toata lumea contribuie la enciclopedia perlelor.
1. Elevii si bac-ul.
1.1. De pe sursa http://observator.ro/perle-la-bac-2016-moromete-era-zgarcit-dar-nu-era-betiv-ci-era-fumator-388058.html:
“Moromete era zgârcit, dar nu era betiv, ci era fumator”
“Romanul interbelic s-a nascut dupa primul razboi mondial, dar nu înainte de al doilea”
“Jocul pe calculator e daunator, te poate prosti”
“Pe calculator, jocurile sunt bune, te învata sa fii mai destept decât esti”.
1.2. De pe sursa http://www.romaniatv.net/perle-bacalaureat-2016-ultima-noapte-de-dragoste-prezinta-viata-grea-cand-iti-lasi-iubita-acasa-si-pleci-la-lupta-si-nu-mai-faci_302225.html:
"Jocurile sunt importante pentru dezvoltarea ta în fata colegilor, adica aia care se oftica când le spui ca ai ajuns la un nivel peste ei"
"Jocurile sunt facute ca sa te enervezi ca nu poti sa treci peste un anumit nivel"
"În romanul interbelic, lumea este prezentata trista sau fericita, pentru ca se gândeste la razboiul care a trecut, dar si la ala care urmeaza"
"În Ion, viata este prezentata foarte grea pentru personajul principal, care e lacom dupa avere si moare de ciuda ca altii au mai mult".
2. Politicienii.
Conform sursei http://www.b1.ro/stiri/eveniment/cum-gandesc-politicienii-lupta-alesilor-cu-gramatica-limbii-romane-intr-o-carte-de-exceptie-semnata-de-radu-paraschivescu-150868.html:
Exemplele sunt puzderie. Veti gasi, în paginile cartii, pasaje amutitoare: se vorbeste despre ”deficit de lipsa” (Norica Nicolau), despre ”sume infirme” (adica infime, Vanghelie dixit), despre ”limite care se apropie de sfîrsit” (M.Geoana, îngrijorat si de faptul ca ”pierdem în fiecare zi o hemoragie a economiei nationale”), despre necesitatea de ”a începe sa demaram” (A. Videanu), despre ”sintagma” (adica sintaxa!) frazei (C. P. Tariceanu), despre ”a opri stoparea declinului” (M. Geoana), despre ”un neadevar inexact” (Ilie Verdet), despre ”cadavrele neînsufletite ale celor decedati” (M. Dusa), despre afinitati ”largi si lungi” (Tinel Gheorghe), despre ”rezultate finale care se vor da la sfîrsit” (E. Nicolicea), despre ”alegeri electorale” (Crin Antonescu), despre nevoia de ”calmitate” (E. Nicolaescu, vrînd sa spuna de ”calm”), sau despre ”prejudecati”, cînd, de fapt, C. P. Tariceanu se refera la ”prejudicii”, scrie Plesu în articolul sau.
Mircea Geoana - ”Românii nu au voie sa ierte viitorul acestei tari.”
Victor Ponta – “Cînd putem, ne tinem de cuvînt”
Traian Basescu - ”Urmeaza sa instituim carantina moale, tare si de alte categorii.”
Klaus Iohannis - ”Între noi poate ca au fost întîlniri, dar n-am participat eu.” sau ”Exista aproape numai lucruri care schimba fundamental lucrurile.”
Tariceanu - ”Daca unii lideri politici doresc ca România sa evolueze dupa formula dinti de ferastrau, adica doi ani în sus, doi ani în jos, atunci rezultatul va fi o linie orizontala”
Teodor Melescanu - ”Trebuie sa recunosc ca fraza pe care am spus-o în emisiunea dumneavoastra n-am spus-o eu.”
Gabriela Firea - ”Bucurestenii au de ales între o certitudine, si acea certitudine sunt eu.”
Valeriu Zgonea - ”În definitia mea, împartasita si de conducerea Partidului Democrat Liberal, traseistul este un traseist.”.
3. Copiii si biserica.
Conform sursei http://www.b1.ro/stiri/eveniment/andrei-plesu-prezinta-perle-ale-scolarilor-despre-religie-deageaba-incearca-unii-oameni-bogati-sa-dea-cadouri-sau-bani-unor-biserici-ca-sa-fie-iertati-de-pacate-la-dumnezeu-nu-se-umbla-cu-pile-sau-cu-mita-cum-se-umbla-in-guvern-135646.html:
3.1. Întrebați de ce Moș Crăciun nu este pictat pe pereții bisericilor, elevii de atunci au spus:
a) Dacă cel care ne aduce cadouri în fiecare an s-ar regăsi printre sfinți “ar însemna să se facă din Casa Domnului parc de distracţii.” (Andrada Majearu, 11 ani);
b) „Moş Crăciun nu apare pictat pe pereţii bisericilor, cu toate că el e bun şi vine din ceruri, pentru că Dumnezeu nu i-a făcut încă dosarul de sfînt .” (Ana Matei, 13 ani).
3.2. Dar oare pruncul Iisus a primit şi El daruri de la Moş Crăciun?
Răspuns: „Moş Crăciun nu i-a adus jucării lui Hristos cînd era copil pentru că atunci cînd Iisus era copil, tot copil era şi Moş Crăciun şi doar cînd au trecut anii, Crăciun a devenit un moş [...]” (Ana Maria Corduş, 14 ani).
3.3. Bogatii si imposibila mita religioasa:
a) „Oamenii bogati care fac daruri bisericilor, daca au pacate mari sunt scutiti 15-20% de pedeapsa, nu 100% cum cred ei.” (Catalina Ichim, 12 ani si noua luni);
b) „Deageaba încearca unii oameni bogati de acum sa dea cadouri sau bani unor biserici ca sa mai fie iertati de pacate cînd mor, pentru ca la Dumnezeu nu se umbla cu pile sau cu mita cum se umbla în guvern sau în parlament.” (Adnana Mezorea, 13 ani).
Hi, hi!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu