Campania de imbecilizare postdecembrista din Romania a fost incununata de succes! O dovedesc atat statisticile, cat si unele fapte relevante.
1. Conform ultimelor statistici, Romania a ajuns in coada clasamentului mondial al educatiei!
Din 138 de state, Romania ocupa locul 121 la invatamant, conform sursei http://www.b1.ro/stiri/economic/romania-depasita-de-kuweit-rwanda-si-vietnam-in-topul-competitivitatii-infrastructura-e-mai-proasta-decat-cea-din-tanzania-si-aproape-toata-planeta-sta-mai-bine-decat-noi-la-capitolul-educatie-video-163734.html!
Eram curios sa stiu care sunt cele 17 state care au invatamantul mai jalnic decat noi, dar sursa nu ne ofera aceasta informatie.
Se stie ca periodic ni se spun mereu povesti cu olimpici la tot felul de discipline scolare care se intorc mereu premianti de la concursuri internationale. Dar asta nu inseamna ca avem un invatamant de calitate, ci mai degraba ca acestia se bucura de o pregatire speciala si de informatii privilegiate in raport cu elevii obisnuiti. Sa nu uitam ca parintii cu posibilitati pun copiilor meditatori, in timp ce restul se uita adesea la materia predata in clasa cam ca la poarta noua, fara ca profesorilor sa le pese in mod deosebit.
Ce mai e de spus in urma acestui clasament? De pilda, ca toti ministrii care au "reformat" invatamantul dupa 1990 pana l-au adus la praful actual merita nu doar pensii speciale, ci chiar bonificatii, sa zicem de cel putin 10 milioane de euro, proportional cu "performanta". In sens larg, pe langa salarii speciale si pensii speciale, o gramada de autoritati centrale si locale merita bonificatii de minim acelasi nivel pentru modul perfectionist in care au distrus Romania.
Se mai poate spune ca nu e o asa tragedie ca nu prea se mai invata in scolile romanesti. Oricum nu prea mai foloseste la nimic. Mentin parerea ca scoala romaneasca formeaza sclavi obedienti, viitori lucratori pe salarii mizerabile, si nu antreprenori, care inseamna de fapt motorul unei economii de piata sanatoase.
2. Ca dovada ca numai pilosii au acces la locuri de munca bine platite, iata informatii concrete oferite pe sursa http://www.b1.ro/stiri/politica/nepotism-la-bruxelles-care-sunt-politicienii-ce-si-au-angajat-odraslele-la-parlamentul-european-163750.html. Astfel:
"- Mihnea Năstase, fiul fostului premier Adrian Năstase, a devenit consilier european la vârsta de numai 22 de ani. Băiatului cel mic al fostului lider PSD lucrează ca asistent la cabinetul eurodeputatului social-democrat Cătălin Ivan, acolo unde se ocupă de relaţia UE-Rusia.
- Fiica de 20 de ani a senatorului Titus Corlăţean, Diana-Maria, lucrează şi ea ca stagiar la Parlamentul European, în cabinetul europarlamentarului PSD Andi Cristea.
- Un alt politician cu fiica angajată la Bruxelles este primarul Braşovului, George Scripcaru. Andreea Scripcaru, fiica edilului liberal trimis în judecată sub control judiciar de către procurorii DNA pentru luare de mită şi abuz în serviciu, lucrează şi ea drept consilier al europarlamentarului PNL Daniel Buda.
- Bogdan Man, fiul deputatului PNL Mircea Man, la doar 22 de ani, era asistentul personal al Ancăi Boagiu.
- În lumea bună din Parlamentul European activează şi Ioana Rus, nepoata fostului ministru al Transporturilor, Ioan Rus. Aceasta lucrează ca expert în echipa de consilieri a Corinei Creţu, comisarul european pentru Politici Regionale. În trecut, Ioana Rus a fost şi asistent acreditat la cabinetul europarlamentarului Ramona Mănescu.
- O altă româncă aflată pe cai mari la Bruxelles este Georgiana Drăghici, soţia deputatului PSD Mircea Drăghici. Fostă jurnalistă în presa locală, aceasta este angajată încă din anul 2008 la biroul europarlamentarului Daciana Sârbu, nimeni alta decât soţia fostului premier Victor Ponta."!
E suficient de relevant, dar mai exista un caz-spectacol. Conform sursei http://www.b1.ro/stiri/eveniment/o-noua-palma-data-justitiei-fiul-senatoarei-sorina-placinta-care-abia-a-iesit-din-inchisoare-angajat-la-curtea-de-apel-galati-161995.html,
"Fiul senatoarei Sorina Plăcintă, care abia a ieșit din închisoare, angajat la Curtea de Apel Galați"!
"Totuși, nu se știe cum Plăcintă Jr. a reușit să obțină postul, în condițiile în care pentru aprobarea dosarului erau interzise antecedentele penale."!!!
Se pare ca sursa nu a inteles ca Plăcintă Jr., condamnat pentru tentativa de omor (!), a reușit să obțină postul pe pile. Se poate, băi, sursă? Sigur că antecedentele penale sunt interzise doar cetatenilor obisnuiti, nu derbedeilor pilosi mai presus de lege. Probabil ca "justitia" e deja pe cele mai bune maini.
Cei mai multi tineri romani se cam stiu viitori sclavi ai economiei "de piata" romanesti si au alte preocupari decat sa invete toate prostiile cu care programa de invatamant tine mortis sa le ocupe timpul. Iar scoala vietii s-a dovedit pentru multi o rampa alternativa catre prosperitate, chiar daca mijloacele, altfel extrem de eficace, au fost pe langa lege.
3. Se face mult tam-tam pe seama faptului ca romanii nu mai citesc carti, ca nu se duc la teatru sau la alte evenimente. Sursa http://www.b1.ro/stiri/eveniment/repetenti-la-cultura-crima-si-pedeapsa-e-o-stire-de-la-ora-5-iar-traviata-si-rigoletto-sunt-mancaruri-cu-specific-italian-34-din-populatia-romaniei-nu-a-citit-o-carte-in-ultimul-an-163731.html afirma ca:
"Românii sunt certați cu cultura.";
"34% dintre români nu au citit nici măcar o carte în ultimul an".
Iar sursa http://stiri.tvr.ro/repetenti-la-cultura--un-sfert-din-populatie-n-a-citit-o-carte-in-ultimul-an_78784.html afirma ca:
"majoritatea românilor cred că Traviata şi Rigoletto sunt mâncăruri cu specific italian, după cum arată cel mai recent barometru de cultură";
"Sala de lectuă este mai înspaimântătoare decât sala de aşteptare. Pentru 82% dintre români."!
Dar nu cred ca e chiar atat de tragic. Cultura a ajuns un lux pentru romani, majoritatea platiti extrem de mizerabil. Ce carte sa-ti cumperi si la ce teatru teatru sa te duci cand n-ai bani de haleala sau de facturi? Daca s-ar fi facut sondajul si in raport cu posibilitatile materiale, atunci ar fi evident ca toti cei care isi permit sa dea bani pe cultura sunt in acelasi timp cei care ridica statisticile culturale.
In plus, am senzatia ca nu mai exista critica in Romania si nu se mai face astfel diferenta dintr cultura si pseudocultura. Exista si riscul ca mergand la teatru sau citind o carte in zilele noastre sa devii mai cretin decat erai.
Ma uitam, de pilda, pe sursa http://gratuitor.ro/maratonul-teatrului-independent-bucharest-fringe-2016/, unde este promovat teatrul independent (de unde rezulta ca exista si teatre dependente?). Chiar in aceasta perioada, intre 17.Septembrie.2016 si 02.Octombrie.2016 (deci maine e ultima zi) are loc Festivalul Maratonul Teatrului Independent – Bucharest Fringe. Chiar daca este scris ca "intrarea este liberă pentru studenți și elevi (în limita locurilor disponibile)", titlurile unor piese nu spun nimic, nu stii la ce te duci si de ce sa te duci. Iata cateva titluri ale pieselor de teatru:
"O călătorie cu Urmuz";
"Respirații";
"Spectacolul manifest HUOOO al Teatrului Auăleu de la Timișoara"?!
Speranta de a gasi vreo recenzie pe temele de mai sus este desarta. Si atunci mai merita deranjul?
Despre cartile aparute in ultimii ani pot spune ca mi se par extrem de ermetice: nu prea stiu nici ce vor, nici cui se adreseaza. Mai repede recitesc cartile din tinerete decat sa-mi bat capul cu frectiile de multe ori nesincere si politizate ale zilelor noastre.
4. Urmare a campaniei masive de imbecilizare a romanilor, dusa pe toate planurile (scoli, mijloace de dezinformare in masa, medii "culturale", biserici), nu trebuie sa ne mai miram de recentul scandal cu secta lu' Peste. Sursa http://www.ziare.com/tg-mures/stiri-actualitate/studente-din-targu-mures-abuzate-de-un-guru-al-sexului-secta-acestuia-destructurata-de-mascati-6371924 titreaza:
"Studente din Targu-Mures, abuzate de un "guru al sexului". Secta acestuia, destructurata de mascati"!
Daca era vorba de niste persoane fara pregatire, mai era cat de cat de inteles, dar cat de putina minte pot avea niste studente care se lasau abuzate de un "guru al sexului"? Ce scoala si ce educatie se mai face, bre, in tara asta?
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu