Atitudinea si "revendicarile" strazii sunt cel putin uimitoare in raport cu alte realitati crancene sau aberante pe care strada le ignora constant. Altfel, sigur ca nimeni nu i-a adus pe manifestanti in strada si sigur ca strada nu face jocurile lui Iohannis si ale PNL cerand demisia guvernului, desi Iohannis si Turcan s-au afisat in mijlocul protestatarilor.
Concret, situatia se prezinta asa cum se va vedea mai jos.
1. Strada pare sa fie intransigenta cu Liviu Dragnea si cu presupusul prejudiciu de 108.000 lei pe care l-ar fi produs.
Sa vedem despre ce fapte si prejudicii vorbesc sursele in cazul retrocedarilor.
1.1. S-a aprobat ilegal un raport de evaluare in urma caruia s-au paltit despagubiri de 108.932.000 de lei (circa 25 de milioane de euro), conform sursei http://www.zf.ro/eveniment/dosarele-retrocedarilor-ilegale-prind-viteza-politicieni-si-oameni-de-afaceri-dau-cu-subsemnatul-la-dna-in-afaceri-de-sute-de-milioane-de-lei-14914712.
Proteste in strada? Nu.
1.2. Sursa http://stirileprotv.ro/stiri/social/retrocedari-de-milioane-de-euro-pe-baza-unor-acte-false-anrp-100-de-dosare-ilegale.html informeaza ca:
"Rezultatul unui audit prezentat marti de Autoritatea pentru Restituirea Proprietatilor arata ca peste o suta de dosare legate de retrocedari prezinta mari nereguli.
Banii nu au ajuns la fostii proprietari, lasati fara averi de regimul comunist, ci la intermediari, care cumparau drepturi litigioase. Unul dintre acestia ar fi primit peste 50 de milioane de euro.".
Proteste in strada? Nu.
1.3. Sursa http://www.romaniatv.net/dosarul-retrocedarilor-ilegale-de-paduri-viorel-hrebenciuc-ajunge-la-inalta-curte_309599.html vorbeste de un dosar de retrocedari in care este implicat Viorel Hrebenciuc, alaturi de:
1. Ioan Adam, deputat;
2. Tudor Chiuariu, fost ministru al Justiției;
3. Lorand Andras Ordog, fost judecător în cadrul Tribunalului Covasna;
4. Paltin Gheorghe Sturdza;
5. Iosif Kadas;
6. Constantin Bengescu;
7. Andrei Hrebenciuc (fiul lui Viorel hrebenciuc);
8. Sorin Ion Iacob;
9. Jănică Poenaru;
10. Ioan Gheorghe Varga;
11. Daniel Constantin Călugăr;
12. Ioan Mătășel;
13. Gabriela Rodica Zaharia;
14. Anca Roxana Adam, soția lui Ioan Adam, judecătoare la Tribunalul Brașov;
15. Iulian Durlan, primarul comunei Căiuți;
16. Adam Crăciunescu, director general Romsilva.
Conform sursei citate, "Acuzațiile se referă la retrocedarea ilegală a 43.227 hectare teren forestier în județul Bacău în favoarea lui Paltin Sturdza și în defavoarea Romsilva."!!!
Proteste in strada? Nu.
1.4. Cristian Poteras, fost primar al sectorului 6, aprimit 8 ani de inchisoare pentru retrocedare de terenuri ilegale in Bucuresti, in valoare de 82.000.000 de euro (sursa: http://www.romaniacurata.ro/condamnare-istorica-pentru-retrocedari-ilegale-opt-ani-de-inchisoare-pentru-fostul-primar-cristian-poteras/).
Conform sursei citate,
"În acelaşi dosar, au fost condamnaţi şi alţi funcţionari în cadrul Primăriei Sectorului 6: Gheorghe Floricică – 5 ani, Dumitru Vultur – 5 ani, Moise Daniel – 3 ani şi 6 luni, Petre Boncea – 5 ani, toate pedepsele fiind cu executare."!
Proteste in strada? Nu.
Pe langa toate acestea, presupusul prejudiciul al lui Liviu Dragnea pare ridicol. In acest context, si rafuiala "spontana" a protestatarilor cu Dragnea mi se pare ridicola. De ce nu a reactionat strada macar cu aceeasi incrancenare in cazul acelor prejudicii mult mai mari, unele dovedite definitiv in instanta? Asta este "dreptatea" pe care o vrea strada? "Dreptate" numai in cazul Dragnea?
Marile fraude cu retrocedari s-au intamplat pe vremea cand PDL-ul lui Turcan era la putere. Acum PDL-ul lui Turcan, terminat politic in urma masurilor "dure dar necesare" luate atunci cand era la putere, s-a refugiat in randurile vechiului PNL, iar Turcan a ajuns chiar la conducerea noului PNL si vrea "dreptate"!
2. Strada pare in aceste zile foarte bine cunoscatoare a competentilor si incompetentilor. Strada cere sa plece guvernul si sa vina "tineri" "competenti".
Deloc surprinzator, astfel de cretinisme se cereau si dupa incendiul de la Colectiv.
Brusc, tinerii, desi nu au experienta manipularii si nici experienta practica in rezolvarea problemelor de stat sunt buni de pus in fotolii ministeriale. Daca un nene de 40-60 de ani are experienta dovedita intr-un domeniu, nu poate ocupa o functie ministeriala pentru ca asa vrea "intelepciunea" strazii.
In practica, in lipsa unei liste cu tineri competenti, dupa Colectiv si dupa caderea guvernului Ponta a fost propusa o "tanara" la Ministerul Justitiei in cadrul guvernului Ciolos: Cristina Guseth, in varsta de "numai" 56 de ani in momentul numirii.
Amanunte despre Guseth si "competentele" ei de a conduce Ministerul Justitiei se pot afla de pe sursele http://www.evz.ro/culisele-unei-audieri-de-pomina-cristina-guseth-in-parlament.html si https://www.dcnews.ro/cine-este-cristina-guseth-propunerea-pentru-ministerul-justi-iei-in-guvernul-dacian-ciolo_489745.html.
Aceste exemplu este elocvent ca sa stim foarte clar ca strada nu are niciun control nici asupra "tinerilor", nici asupra "competentelor" lor.
Dupa cum vedem, strada nu suporta si nu accepta sa fie mintita de guvern, ci doar de Iohannis si de opozitie (PNL si USR).
Dar daca "ratiunea" strazii este redusa la latratul cat mai puternic in Piata Victoriei sau in tara si la circ cu lasere si luminile telefoanelor mobile, atunci nu mai sunt necesare alte comentarii.
Este si mai socanta atitudinea celor din strada care se considera de buna credinta, in masura in care pot afla de pe internet, daca vor si in caz ca nu stiau deja, alte ticalosii imense petrecute in Romania postdecembrista fata de care nimeni nu a reactionat in strada.
RăspundețiȘtergereToate articolele pe care le-am scris in ultima vreme pe tema protestelor au fost in favoarea guvernului legitimat prin vot PSD + ALDE. Acest lucru poate da impresia ca as putea fi o flasneta a acestei majoritati politice actuale.
RăspundețiȘtergerePentru o informare corecta si pentru eliminarea oricarui dubiu, articolele legate de aceste proteste, la fel ca si alte articole legate de protestele anterioare (Colectiv, Rosia Montana si asa mai departe), au urmatoarele obiective:
1. Evitarea violentei in strada intre romani si romani;
2. Evitarea unor actiuni sangeroase in care sa devina victime persoane naive (in special tinerii), la fel ca in 1989, in urma manipularii politicienilor;
3. Evitarea unei lovituri de stat si a reinstaurarii monarhiei.
In rest, parerea mea despre toate partidele politice postdecembriste a fost foarte des expusa pe blogul personal si este, evident, negativa.
In plus, aceasta parere este confirmata de:
- realitatea care atesta saracia si subdezvoltarea tarii;
- statisticile care ne plaseaza in coada Europei.
Spor la o informare corecta inainte de a merge la proteste indemnati si fals culpabilizati de televiziuni sau agenti de manipulare ai opiniei publice care pozeaza in "prieteni" sau "detinatori ai adevarului".