Nu cred ca articolele de pe blogul meu au chiar un atat de mare ecou in randul autoritatilor, dar dupa ultimele doua articole dedicate jegului din Bucuresti se pare ca mirosul mizeriei a ajuns pana in cabinetul din primarie al lui madam Firea. :)
Conform perlelor pe care le-a rostit madam primar Firea, se pare ca de curatenia orasului chiar nu se ocupa nimeni in Bucuresti, treaba facandu-se dupa ureche daca se constata ca vantul si ploile torentiale fac mai mult rau decat curatenie, inseland asteptarile "edililor"!
Probabil ca nu ar strica un pic de "supraconsultanta" facturata astronomic de firma Egis, a lui Clotilde 'Specialista' Armand, care s-ar putea umple de bani publici supervizand neintretinerea orasului. :)
Sa nu ne imbatam cu apa rece: pana in prezent curatenia Bucurestiului s-a facut din vorbe; de abia s-a convocat comandamentul pentru curatenie de primavara (ce naiba mai inseamna si asta?!) pentru a se stabili... un plan de masuri.
Printre masurile Firei se numara:
- Igienizarea si ecologizarea centrului vechi (conform sursei https://www.dcnews.ro/gabriela-firea-anun-de-ultima-ora_535115.html: "să nu mai fie situații — așa cum s-a întâmplat în primăvara și vara trecută — în care turiști sau chiar bucureșteni se aflau în zonă pentru a se relaxa, iar deasupra se aruncau gunoaie pe balcon, mirosea foarte urât, ca să nu mai spun că apăreau rozătoare"!);
- Transformarea Caii Victoriei intr-o cale pietonala (conform sursei mentionate mai sus, Firea a spus: "Dar cum arată acum, nu ar fi potrivită pentru o cale pietonală, deoarece este murdară, neîngrijită, neamenajată"!);
- Transformarea Caii Victoriei intr-un exemplu de curatenie si civilizatie. Asta chiar m-a facut curios! Astept cu interes sa vad ce inseamna acest exemplu de curatenie si civilizatie in viziunea lui madam Firea. S-ar putea sa ne amuzam in continuare (intr-un mod amarui, desigur)...
Pana la transpunerea masurilor in practica si pana cand vom vedea trotuarele pavate la preturi exorbitante (pe bani publici, evident) stralucind de curatenie, sursa http://www.stiripesurse.ro/gabriela-firea-a-convocat-comandamentul-pentru-cura-enia-de-primavara_1184142.html ne informeaza urmatoarele:
"Capitala este sufocată de gunoaie, cel mai neglijat este sectorul 5 care nu are contract propriu de salubrizare.";
"Între timp, pe străzile din București domnesc gunoaiele. Pungi de plastic plutesc in aer, peturi de bere zac aruncate în toate colturile de bloc iar mii de brazi de la Crăciun stau sprijiniti de semafoare."!
Din cate am vazut si am inteles, sursele nu dau imagini cu prafaraia si noroaiele din Bucuresti, ci se refera mai mult la mizeria provocata de cetatenii indiferenti la curatenie. Din punctul meu de vedere, praful si noroaiele sunt mai relevante pentru a sublinia neintretinerea orasului si faptul ca se da o matura (sau un mop) o data pe an sau o data pe secol.
Altfel, la o cautare rapida pe net am aflat ca pe 05.iunie.2009 erau 200 de tone de noxe si praf pe kilometru patrat in Bucuresti (sursa: https://www.realitatea.net/noxele-si-praful-din-bucuresti-ajung-la-peste-200-de-tone-pe-km-patrat_531962.html), iar pe 21.Octombrie.2015 erau intre 300 si 400 de tone de praf pe kilometru patrat (sursa: http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20518401-bucuresti-sunt-intre-300-400-tone-praf-kilometru-patrat-praf-toxic-raport-nivelul-poluarii-patru-ori-mai-mare-decat-normele-europene.htm).
Chiar daca statisticile mi se par exagerate, prafaraia din Bucuresti nu poate fi ignorata... decat de "edili".
Probabil ca urmare a comandamentelor anterioare pentru curatenia de primavara si a planurilor de "masuri" s-a ajuns in aceasta situatie.
O alta sursa (http://www.mediafax.ro/social/praful-din-bucuresti-a-omorat-in-sase-ani-o-mie-de-oameni-un-sfert-dintre-ei-bebelusi-8112982) ne informa pe 30.Martie.2011 ca vreo 800 de bucuresteni (dintre care 227 bebelusi) si-au pierdut viata intre 2004 si 2009 din cauza poluarii din Bucuresti.
Daca impartim 800 de persoane la 6 ani ar insemna 133 de persoane decedate pe an din cauza poluarii. Deci de peste doua ori mai multi decat in cazul incendiului de la Colectiv.
E drept ca nu au murit toti in acelasi timp si nu e acelasi spectacol mediatic care face audienta la publicul consumator de catastrofe, dar, totusi, chiar nu au remarcat mizeria din Bucuresti cu proprii ochi handicapatii aia de "protestatari" extrem de "bine informati" din Piata Victoriei?
Probabil ca daca lui Iohannis, lui Merkel si lui Juncker nu le pasa de jegul din Bucuresti, atunci romanii lui Iohannis din Piata Victoriei nu au semnal sa cârâie pe temă...
Foarte tare: "protestatarii" lasa impresia ca s-au documentat beton pe teme juridice in timp ce nu vad mizeria din Bucuresti din cauza... prafului! :))
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu