Ca de obicei, Pastele oficial inseamna oul, iepurele si lumina "sfanta" pentru cei care nu cunosc adevarul rezultat din Biblie.
Preluand modelul islamist, religia fals crestina incearca sa creeze fanatici "crestini" spalati pe creier, care sa preia fara o minima verificare "traditii" impuse de religia comerciala, cu largul concurs al autoritatilor (care ar trebui sa fie laice si echidistante din punct de vedere religios).
Pentru "edilii" bucuresteni (probabil si pentru altii), Pastele a devenit in mod traditional un bun prilej de spalat bani publici. Decoruri stradale (facturate, probabil, la suprapret) cu iepuri si oua par sa faca deliciul celor care inca nu au aflat ca in Biblie nu exista nicio referire si nicio obligatie sa ne pese de iepuri sau de oua cu aceasta ocazie.
Despre decorurile kitsch din Bucuresti ne informeaza, de exemplu, sursele http://www.mediafax.ro/social/galerie-foto-video-capitala-decorata-pentru-prima-data-cu-oua-de-pasti-bucurestean-nu-stiu-daca-era-nimerita-investitia-dar-arata-bine-16223734 si http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/galerie-foto-cu-iepurii-giganti-din-bucuresti-lansati-de-gabriela-firea-cu-ocazia-sarbatorilor-de-paste.html.
Chiar si la nivel international a aparut un subiect de barfa pe tema Pastelui si religiei dupa ce premierul britanic Theresa May s-a luat in mod ridicol de un producator de oua de ciocolata care a renuntat sa mai faca vreo legatura intre acestea si religie (sursa: https://www.agerpres.ro/lifestyle/2017/04/04/marea-britanie-controversa-din-cauza-oualor-de-paste-din-ciocolata-19-04-25). De fapt, producatorul a dorit sa se adreseze tuturor cetatenilor indiferent de confesiune, nu ca i-ar fi pasat de vreun adevar biblic. Deci este vorba doar de o incercare a firmei de a acapara mai multa clientela.
In rest, pe la televizor avem parte de multa abureala consumistica, in special alimentara (cozonacul lu' Peste, mielul lu' Peste si multe altele).
Parerea lui Isus despre traditiile lu' Peste este exprimata astfel:
[Marcu 7.6 si 7.7.]
"Isus le-a răspuns: „Făţarnicilor, bine a prorocit Isaia despre voi, după cum este scris: ‘Norodul acesta Mă cinsteşte cu buzele, dar inima lui este departe de Mine.
Degeaba Mă cinstesc ei, dând învăţături care nu sunt decât nişte porunci omeneşti.’”".
Chiar si in aceste conditii, cu aceste cuvinte scrise si citate in repetate randuri, putina lume urmeaza pe Isus in fapte, majoritatea preferand sa creada in iluzia ca traditiile omenesti inseamna credinta.
Influenta autoritatilor politice, religioase si comerciale asupra maselor este uriasa, iar Biblia a marcat acest fapt spunand despre cetateni:
[Ioan 12.43.]
"Căci au iubit mai mult slava oamenilor decât slava lui Dumnezeu.".
Nu lumanarile aprinse la Ierusalim contra cost si plimbate prin lume, ci Isus insusi, adica Intelepciunea, este lumina oamenilor care au credinta, dupa cum este scris:
[Ioan 8.12.]
"Isus le-a vorbit din nou şi a zis: „Eu sunt Lumina lumii; cine Mă urmează pe Mine nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieţii.”".
[Ioan 12.46.]
"Eu am venit ca să fiu o lumină în lume, pentru ca oricine crede în Mine să nu rămână în întuneric.".
[Ioan 1.4.]
"În El era viaţa, şi viaţa era lumina oamenilor.".
Din pacate, problema este ca lumii ii place intunericul, nu lumina:
[Ioan 3.19.]
"Şi judecata aceasta stă în faptul că, odată venită Lumina în lume, oamenii au iubit mai mult întunericul decât lumina, pentru că faptele lor erau rele.".
In concluzie, traditiile omenesti legate de Paste au menirea de a indeparta lumea de adevar si de Isus si de a imbeciliza lumea din punct de vedere al credintei. Pentru cunoasterea adevarului despre Isus si despre Tatal cel ceresc trebuie citita si inteleasa Biblia. Participarea la ritualuri si traditii omenesti nu inseamna nimic din punct de vedere al credintei.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu